Essensiell cybersikkerhetsguide for små bedrifter

Hendelser med cybersikkerhet kan ha en ødeleggende innvirkning på virksomheten med et gjennomsnittlig tap i 2019 som koster over 200 000 dollar per hendelse. Imidlertid kan kostnadene strekke seg langt utover finans, og små bedrifter tåler kanskje ikke blaffen for sitt rykte.


Til tross for at cybersikkerhet som helhet er et omfattende felt, er det mange områder hvor små bedrifter kan iverksette raske tiltak. Disse proaktive trinnene kan til og med betydelig forhindre eller redusere virkningen av de vanligste hendelsene.

Når verden går digital, er det enda mer presserende at eiere av små bedrifter tar ansvar for cyberforsvaret deres. Selv om du kanskje ikke ønsker å bruke tid på å forstå kompleksiteten i cybersikkerhet, kan fremtiden til bedriften din avhenge av at du gjør det.

Denne guiden er ment for eiere av små bedrifter som har noen form for digitale eiendeler (dette kan være koblet til alt, til og med en enkel e-post til bedriften). Invester litt av tiden din slik at bedriften din kan fortsette å vokse, innovere og skape verdier for kundene dine

Rask navigering:

 • 4 hovedtyper cybersikkerhetstrusler
 • Tips for å sikre din virksomhet
 • Cybersikkerhet i et nøtteskall
 • Hvorfor hackere er rettet mot små bedrifter

Sikkerhetsverktøy å bruke:

 • NetDefender
 • Zonealarm
 • Comodo personlig brannmur
 • ExpressVPN
 • Acronis True Image
 • EaseUS ToDo Backup Home
 • IObit Updater

Typer Cyber ​​Security Trusler

Med så mange typer angrep som hackere kan utføre, bør bedriftseiere i det minste ta oppmerksom på noen viktige tangenter. Uansett hovedmål, kan noen av disse metodene forårsake skade på virksomheten din på måter som det kan ta aldre å løsne, om i det hele tatt.

Avanserte vedvarende trusler (APTs)

Disse langsiktige målrettede angrepene er hovedsakelig ment å stjele, spionere eller forstyrre. Inntrenging i nettverk kan utføres skjult og i forskjellige stadier. Når tilgang er oppnådd, kan angripere ikke engang gjøre noe i lengre perioder – og venter på strategiske øyeblikk til streik.

Distribution Denial of Service (DDoS)

DDoS-angrep er ment å forstyrre driften av et nettverk eller nettsted ved å oversvømme det med forespørsler og informasjon. Når serveren ikke lenger kan takle flommen, vil tjenestene begynne å svikte og til slutt stenge.

phishing

Phishing er en veldig vanlig trussel for nettsikkerhet. Det er handlingen om å sende falske e-poster som ligner legitime e-poster for å lokke mottakere til å sende sensitive data tilbake. Nettfiskeangrep tar normalt sikte på å fange brukeropplysninger som brukernavn og passord, eller til og med økonomisk informasjon.

ransomware

I løpet av de siste årene har Ransomware vunnet popularitet og er rettet mot et bredt spekter av ofre. Uvitende ofre kan finne hele harddiskene deres kryptert med en lapp som ber dem betale et ‘løsepenger’ for en dekrypteringsnøkkel. Brukere som ikke betaler, mister normalt all data.

Cyber-sikre din virksomhet

For små bedrifter som tar sikte på å sikre at nettverkene deres har en sjanse til å bli beskyttet mot vanlige angrep, er det viktig å installere grunnleggende sikkerhetsprogramvare. Imidlertid kan programvare alene ikke være tilstrekkelig.

La oss vurdere måtene data kan flyte for mange virksomheter;

 • Fortrolig kommunikasjon kan sendes via e-post
 • Enheter inn og ut av kontoret kan overføre data trådløst
 • Individuelle enheter kan være koblet direkte til Internett
 • Fjernarbeidere kan logge seg på bedriftsservere
 • Kolleger kan bruke meldingsapper for å kommunisere
 • og mer.

Som du kan se, det er så mange potensielle inngangspunkter der en hacker kan få tilgang til hvilken som helst del av selskapets virksomhet. Dessverre kan det være litt kostbart for små bedrifter å bygge solide nettverk bak sterke brannmurer.

For å løse dette problemet, er det mulig å implementere minst mulig rudimentær sikkerhet på enhetsnivå for å forbedre forsvaret ditt.

1. Aktiver brannmurer

Mange virksomheter kjører datamaskiner på Microsoft Windows, som kommer med et innebygd brannmurverktøy. Disse programvarebaserte versjonene er mindre effektive enn maskinvarebrannmurer, men tilbyr i det minste noe grunnleggende beskyttelse.

Programvarebaserte brannmurer kan overvåke datatrafikk inn og ut av enheter, og fungerer som en sikkerhetsvakt for enheten din. Hvis du kjører Windows, må du sørge for det Hold Windows-brannmuren på.

Du kan også vurdere;

NetDefender

netdefender - gratis brannmur-applikasjon

NetDefender – Dette gratis brannmur-programmet overvåker ikke bare dataene dine, men lar deg også angi reglene for hva som kan eller ikke kan bevege seg rundt nettverket ditt. Du kan for eksempel begrense surfingen som de ansatte gjør.

Zonealarm

sonealarm - multifunksjonsverktøy for å beskytte nettstedet ditt

Zonealarm – Integrering av både brannmur og antivirus, ZoneAlarm er en god applikasjon med flere funksjoner for forretningsbrukere. Det beskytter mot nesten alle typer trusler fra $ 39,95 per år.

Comodo

Comodo personlig brannmur - brannmur og antivirusverktøy

Comodo personlig brannmur – Tilgjengelig i både gratis og kommersiell versjon, har Comodo også et stort rykte innen sikkerhetsbransjen. Det tilbyr omfattende dekning for flere trusseltyper for bare $ 17.99 per år.

2. Bruk et virtuelt privat nettverk

Virtuelle private nettverk (VPN) er veldig nyttige verktøy som lar deg sikre all data som overføres fra enhetene dine. De bruker sikre kommunikasjonsprotokoller og høye krypteringsnivåer for å sikre at alt du sender eller mottar er konfidensielt.

ExpressVPN

expressvpn - et vpn-verktøy for å sikre dine data mens du sender

Mange VPN-er i dag inkluderer også andre funksjoner som styrker deres evner. Eksempelvis inkluderer ExpressVPN, et av de mest anerkjente navnene i VPN-virksomheten, en Nettverkslåsbryter, private krypterte DNS-servere, annonseblokkering og mer.

Å bruke en VPN sikrer ikke bare enheter på kontoret, men også på farten. Dette betyr at så lenge ansatte og deg selv bruker en VPN, kan du trygt jobbe hvor som helst i hele verden.

3. Behold sikkerhetskopiering av data

Alle virksomheter bør ta regelmessige sikkerhetskopier av viktige data. Kritiske data som kundedetaljer, fakturaer, økonomisk informasjon og mer er alle viktige for bedriften din. Hvis disse dataene går tapt, ville det være en katastrofe.

Opprette vanlige sikkerhetskopier kan sikre at alle viktige data kan gjenopprettes når som helst. Enda bedre, sikkerhetskopier kan enkelt automatiseres slik at arbeidskraften ikke sløses med å gjøre rutinefulle ting som dette.

I dag er det mange enkle å bruke og rimelige data-backup-applikasjoner eller tjenester som er egnet for små bedrifter. Noen du kanskje vil prøve å inkludere;

Acronis

Acronis - en sikkerhetskopiløsning for forbrukere og bedrifter

Acronis True Image – Acronis, som er en populær leverandør av sikkerhetskopiløsninger, tilbyr prisbelønnet backup-programvare og databeskyttelsesløsninger for forbrukere og bedrifter i alle størrelser. Det er den raskeste programvaren vi hittil har testet for sikkerhetskopiering av fulle disker. Prisene starter fra så lave som $ 69 / år.

EASEUS

easus - backup-programvare for vindu for å beskytte dataene dine

EaseUS ToDo Backup Home – Tilbyr et forbedret grensesnitt og en lang liste med funksjoner, støtter EasUS Dropbox og andre skybaserte lagringsløsninger som gjør det enkelt å integrere i forretningsdriften. Prisene starter fra $ 29.99 / år.

Hvis du ikke vil bruke en dedikert backup-programvare, bruker du i det minste Cloud-lagring og utfører manuelle sikkerhetskopier. Å bruke Cloud-lagring betyr at dataene dine er atskilt fra din geografiske beliggenhet, og reduserer risikoen for fysisk skade.

4. Hold programvare oppdatert

En av de vanligste måtene hackere får tilgang til systemer på er gjennom programvaresårbarheter. All programvare har svakheter, og utviklere slipper ofte oppdateringer og oppdateringer når de lukker disse smutthullene..

Unnlatelse av å sikre at all programvaren du bruker blir oppdatert, vil bare øke risikoprofilen din. Det kan være vanskelig å holde så mange enheter oppdatert, spesielt hvis du ikke har en IT-avdeling å svare på.

Heldigvis kan mange applikasjoner settes til automatisk oppdatering, så husk å ta kontakt med leverandørene av programvaren du bruker. Det er også andre måter du kan holde programvare oppdatert på, for eksempel ved å bruke verktøy som IObit Updater.

IObit

iobit - programvareoppdateringsverktøy for å holde programmene dine oppdaterte.

IObit Updater – IObit updater er en fin, lett app som fokuserer på å hjelpe deg med å holde resten av det du har installert oppdatert. Den overvåker programmene og minner deg enten når oppdateringer er tilgjengelige, eller kan oppdatere dem automatisk på egen hånd.

For alle IT-enhetene dine må du sørge for at programvaren alltid er oppdatert. Regelmessige oppdateringer er avgjørende for å sikre at sikkerheten kan forbedres. Operativsystemer, programmer og programvare bør alle være satt til automatiske oppdateringer der det er mulig.

5. Bruk alltid Internett-sikkerhetsapplikasjoner

Antivirusprogramvare bør brukes på alle enheter, fra PC-er til bærbare datamaskiner og mobiler. De fleste anerkjente Internet Security-selskaper som Symantec eller McAfee har spesielle planer for eiere av små bedrifter som lar dem beskytte alle enheter med en enkelt lisens.

Du kan også velge mellom forskjellige typer Internet Security-applikasjoner. Noen grunnleggende inneholder kanskje bare antivirusfunksjoner, mens mer omfattende versjoner kommer fullastet med flere funksjoner.

Cybersikkerhet i et nøtteskall

Cybersikkerhet er forsvaret av systemer, nettverk, programmer og til og med data fra digitale angrep. Cybertrusler er derimot elementene som cybersikkerhet vakter mot. Disse truslene er designet for å gjøre en form for skade på selskapene eller individene de retter seg mot.

Vanlige typer cybertrusler inkluderer virus, malware, ransomware, phishing-angrep og mer. Kompleksiteten ved å vokte seg mot mange cybertrusler varierer mye avhengig av hvor vedvarende angripere er.

På cybersikkerhetssiden bruker vi verktøy som antivirusprogrammer, brannmurer, malware-detektorer, skriptblokkere og andre som er designet for å forsvare mot truslene ovenfor.

Hvorfor hackere retter seg mot små bedrifter

Kostnadene ved tap av informasjon på grunn av målrettede cyberangrep på selskaper samlet i gjennomsnitt 5,9 millioner dollar i 2018.Kostnadene ved tap av informasjon på grunn av målrettede cyberangrep på selskaper samlet i gjennomsnitt 5,9 millioner dollar i 2018 (kilde).

Hackere retter seg ikke alltid mot små bedrifter, men prosentandelen har vist seg å være relativt høy. For å forstå hvorfor små bedrifter er involvert, må du ha en generell forståelse av hendelser i cybersikkerhet.

Som bedriftseiere er de fleste av oss først og fremst bekymret for økonomien vår. Imidlertid kan hackere ha mange flere intensjoner enn å bare prøve å stjele penger. For eksempel kan de prøve å stenge av den digitale operasjonen midlertidig, skade virksomhetens omdømme eller bare ha det moro. Selv om det kan høres støtende ut, er poenget at det er flere mulige årsaker til det.

Neste gang kommer vi til den gjennomsnittlige eier av små bedrifter, som som meg, ønsker å fokusere på å tilby et utmerket produkt eller service til kunden. Dette fokuset fungerer ofte som en blind for oss, noe som fører til at vi glemmer andre viktige områder som cybersikkerhet.

Vi har ofte ikke ressursene større selskaper gjør, så det er et spørsmål om stordriftsfordeler. Jo lavere forsvar en virksomhet har, jo mindre krefter trenger en hacker å sette i angrep for at den skal lykkes.

For å sammensette ting er det spesielt utfordrende å implementere effektive cybersikkerhetstiltak i dag. Urbaniserte områder har flere enheter enn mennesker og angripere tar i bruk stadig mer kreative angrepsmetoder.

Siste tanker

Som du tydelig kan se, kan Internett i dag være et veldig farlig sted, spesielt hvis virksomheten din er avhengig av det. Siden så mange av oss er koblet digitalt, bærer trusselen over til og med inn i våre personlige liv.

Som bedriftseier må du være i stand til å beskytte ikke bare dine egne enheter, men alle enheter som brukes av dine ansatte. Siden alt henger sammen, er du bare så sterk som din svakeste ledd.

Til slutt håper jeg at jeg har gitt deg noen ideer om hvordan du kan iverksette noen rudimentære sikkerhetstiltak uten å bryte banken. Ta sikkerheten din så alvorlig du kan – virksomheten din er avhengig av den.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map