Enkel guide til intellektuell beskyttelse for bedrifter

Denne artikkelen ble skrevet av Marsha Kelly.


Du har sett dem alle. ©, ™, ®, til og med “pat. Avventer.” Hva betyr det hele? Og hvordan kan forståelse av varemerker, patenter og opphavsrettigheter bidra til å beskytte virksomhetens åndsverk?

Når du begynner å forstå forskjellene mellom hver type lisenser for åndsverk, kan du begynne å jobbe for å beskytte dem. Generelt beskytter opphavsrettigheter bøker og filmer, patenter beskytter oppfinnelser, og varemerker beskytter logoer og slagord. Det er ganske mange forskjeller i hvordan de fungerer og hvordan du kan beskytte dem.

Det er viktig å beskytte bedriftens eiendom.

Merk: Hvis du oppretter et nettsted, e-handelsbutikk eller en hvilken som helst type online virksomhet, vil denne artikkelen gi deg ytterligere informasjon for å beskytte virksomhetene dine.

Hva er copyright?

En copyright er først og fremst for medieprodusenter. I følge det amerikanske patent- og varemerkekontoret kan en copyright være poesi, romaner, filmer og arkitektur, blant andre arbeider. De beskytter arbeidet som er presentert og fikset på en bestemt måte å presentere det på.

Hvorvidt du registrerer opphavsretten din, er helt opp til deg. Opphavsrettsbeskyttelse finnes for arbeid i det øyeblikket det opprettes. Du må registrere deg hvis du vil anlegge søksmål mot noen andre for brudd på arbeidet ditt.

Opphavsrett ble forklart for meg på en måte det er vanskelig å glemme. Se for deg at du sitter i et klasserom, og læreren din legger ut ideene til kjente opplysningstankere. Tenk Voltaire, John Locke, Rousseau, etc. Du er helt fri til å skrive disse ideene ned. Disse tenkerne detaljerte ideer om at hvem som helst bør få lov til å gjenskape, for eksempel en konstitusjonell regjering, som er veldig populær over hele verden.

Når du først har skrevet notater om den leksjonen, er du imidlertid en forfatter, og teknisk sett kan disse notatene beskyttes under lov om opphavsrett. Du har laget et verk som er fikset i et bestemt medium som er unikt.

Du kan offisielt registrere en copyright på www.copyright.gov. Nettstedet anslår at påstander som fremsettes på nettet tar sju måneder å behandle.

Hva er patent?

Når du tenker patenter, kan du tenke på noen som Edison eller Tesla og oppfinnelsene de skapte. Patenter brukes fortsatt i dag som en måte å beskytte verkene til konkurrerende gale forskere i en midlertidig periode som varer fra 15 til 20 år i bytte for offentliggjøring av disse verkene.

Produkter beskyttet av patenter inkluderer “produserte artikler”, industrielle prosesser, kjemikalier og visse typer design. Spesifikt gir patenter innehaveren “rett til å ekskludere andre fra å lage, bruke, tilby for salg eller selge” oppfinnelsen som innehaveren har laget. Det gjør det også mulig for innehaveren å ekskludere andre fra å importere den til USA. Innvilgede patenter er imidlertid bare effektive i USA.

Prosessen for å få et patent varierer avhengig av hvilken type patent som inngis, men det innebærer å sende en søknad til U.S. Patent and Trademark Office og få den godkjent av en sensor. Kontoret anslår at det vil ta omtrent 16 måneder å først høre tilbake om de første søknadene.

Du kan starte en applikasjon for oppfinnelsen din kl https://www.uspto.gov/patent.

Hva er varemerker?

De gylne buer, formen på en colaflaske, brølen fra en løve før en film, et McIntosh-eple, “Bare gjør det,” alle disse kan øyeblikkelig gjenkjennes som tilhørende et spesifikt selskap. Det var det disse selskapene hadde i tankene da de designet dem og registrerte dem som varemerker.

Det er utrolig stort spillerom når det gjelder varemerker du kan registrere. Det kan være så enkelt som en logo, et slagord eller et merkenavn. Det kan også være formen på et produkt, en farge, en lyd eller en lukt.

National Football Leagues aggressive håndhevelse av en viss varemerke nasjonalt fjernsyns-TV-fotball-turneringens finale har ført til at mange ulisensierte bedrifter unngår å bruke uttrykket helt. Varemerkebeskyttelse er grunnen til at du hører om det “store spillet” i stedet for dets rette navn i annonser for varme vinger i februar.

Varemerkebeskyttelse fungerer på samme måte som copyright-beskyttelse. Vanlige rettigheter til et varemerke kan etableres ganske enkelt med din bruk av det varemerket i handel.

Du trenger ikke registrere deg, men hvis du gjør det, kan USPTO garantere et varsel om offentlig eierskap til varemerket, en formodning om eierskap over hele landet og eksklusiv bruk av et merke på varer og tjenester. Alle disse vil gi deg betydelige fordeler med å håndheve beskyttelsen av det varemerket.

Du kan registrere et varemerke på https://www.uspto.gov/trademark. USPTO sier at prosessen kan ta “noen måneder.” Etter at det er betalt gebyrer for å registrere varemerket, må du betale regelmessig for å beholde det.

Alt i alt, hvis du vil sikre at ingen kopierer mediene, oppfinnelsen eller logoen din, vil du registrere den respektive immaterielle eiendommen. Hver av disse prosessene kan ta betydelig tid, og selv på slutten av prosessen kan kravet ditt bli avslått. Nettsteder og tjenester som LegalZoom kan hjelpe med å arkivere disse applikasjonene. Les min gjennomgang av LegalZoom-patenter for å få mer informasjon. Nettstedet tilbyr til og med en søkemotor for varemerker, slik at du kan se om firmanavnet ditt allerede er tatt i andre stater.

Om åndsverk

Nå, selv med så mye informasjon om åndsverk, kan du ha noen spørsmål til …

FAQ om åndsverk

Q: Kan jeg varemerke logoen min?

A: Så lenge det er knyttet til et bestemt merke, selvfølgelig! Det kan imidlertid avhenge av om patentkontoret mener at det er distinkt nok til å kunne varemerke. Bruk gjerne en søkemotor for å prøve å oppdage lignende varemerke-logoer før du sender inn et program.

Spørsmål: Hva er de forskjellige typene patenter? Hvordan skiller de seg?

A: Du kan arkivere for tre typer patenter, verktøy patenter, design patenter, plante patenter. Hvis du leser denne guiden, er det tvilsomt at du trenger å vite om plantepatenter, som de har med nye og distinkte plantesorter å gjøre.

Nyttighetspatenter har mer å gjøre med praktiske oppfinnelser, og de kan gis til oppdagere av nye prosesser, maskiner eller sammensetning av materie.

Designpatenter handler mer om kreative prosesser og kan brukes på artikler (for eksempel et produkt).

Spørsmål: Hvordan kan jeg lovlig legge “patentsøkt” på produktene mine?

A: En foreløpig søknad lar deg legge “patentsøkt” på dine produkter og tjenester i 12 måneder, som ikke kan utvides.

Spørsmål: Hva betyr symboler som ® og ©?

A: Jeg trodde du aldri ville spørre!

© – Copyright

® – Registrert varemerke

™ – Varemerke

℠ – Tjenestemerke (betegner en tjeneste)

Marsha Kelly solgte sin første virksomhet for mer enn en million dollar. Hun har delt vanskelige erfaringer som en suksessfull seriegründer på sin Best4Businesses-blogg, hvor hun også regelmessig legger ut forretningstips, ideer og forslag, samt produktanmeldelser for bedriftslesere. Som en seriegründer som har gjort “tid” i bedriftens Amerika, har Marsha lært hvilke produkter og tjenester som virkelig fungerer godt i virksomheten i dag. Du kan lære av hennes erfaringer med å bygge opp virksomheten din.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map