e-handelsmarkedsstrategier: 6 tips for å øke salget

På verdensbasis vil analytikere prosjektere at det vil være 1,92 millioner globale digitale kjøpere i 2019 og e-handel salget å treffe 4,9 billioner dollar innen 2021. Kyndige bedriftseiere er opptatt med å forberede seg på å vinne sin del av dette fallet.


E-handel med detaljhandel vokser over hele verden (kilde: Jobber innen markedsføring)

Hvis du driver en e-handelsbutikk, vil du vite de beste strategiene for å drive salg. Både nye og voksende virksomheter trenger salgsstrategier som fungerer.

Denne artikkelen viser deg 6 taktikker for å øke salget på nettet.

6 markedsføringsideer for e-handel for å øke salget på nettet

1. Influencer Marketing

48% av markedsførerne sier at avkastningen av påvirkermarkedsføring er høyere sammenlignet med andre kanaler. I mellomtiden er 41% av disse markedsførerne enige om at påvirkermarkedsføring er like effektiv som andre toppkanaler.

Dessuten, 49% av forbrukere stoler på påvirkere, mens 40% kjøper ting etter å ha sett dem på sosiale medier.

e-handelsmarkedsstrategi89% av markedsførerne føler at influencer-markedsføring får resultater for dem (Mediakix).

For strategi ønsker du å dra nytte av effekten som påvirkere har på sine følgere.

Influencer marketing er en type henvisningsmarkedsføring. Riktignok er resultatet du får fra en person her langt større. Når en influencer snakker om merkevaren din, hører fansen derfor.

Hvis du er ny med å påvirke markedsføring, er her en rask oversikt over hvordan det fungerer.

Først, finn de rette påvirkerne. Å lande riktig influencer kan være mye arbeid. Du vil være sikker på viktige beregninger som

 • De retter seg mot potensielle kjøpere,
 • Påvirkeren har menneskelige tilhengere og ikke roboter, og
 • Påvirkeren vil spre meldingene dine effektivt med publikum.

Deretter vil du forhandle med målpåvirkere og avtale promoteringsinsentiver og andre vilkår.

Når du har hatt influencere og har blitt enige om hvordan du skal jobbe med dem, ville du deretter generere en kupongkode for influencerens følgere.

Dine målpåvirkere bruker deretter kodene for å markedsføre produktet ditt. Bare husk å samhandle med påvirkernes publikum på adressespørsmål og bekymringer til tiden.

En rapport sier at skjønnhetspåvirkere generere $ 11,38 for hver $ 1,29 du bruker. Det er nesten 800% avkastning! Nå, er ikke det “vakkert”?

Influencer Marketing på jobben

@nknaturalz er en hårstyling Instagram influencer fra Canada. Salgsfremmende eksemplar hennes føles som en naturlig samtale mellom henne og leserne. Hun engasjerer sine følgere og får dem til å kjøpe fra sponsorene sine, i dette tilfellet, @curlkeeper

For å komme i gang med Influencer-markedsføringen, finner du bare influencere i din plass og kontakter dem å vite hva deres tjenester innebærer. Du kan også søke på “populære påvirkere i [DIN NIKE]” i et Google-søk for å finne influensere du ville målrette mot.

2. Betalt annonsering

Betalt markedsføring driver en betydelig del av salget av e-handel. I følge en Merkle-rapport, 60% av annonseklikk på Google og 31% på Bing er for shopping-annonser.

Merkle Q1 2018 Digital Marketing Report

Disse tallene viser at det er mer sannsynlig at folk klikker på e-handelsannonser enn andre typer annonser. Det som er mer interessant er at trenden vokser, så kyndige forretningsfolk bruker mer på annonser og opplever flere klikk.

La oss se hvordan dette fungerer på noen sosiale mediekanaler.

Facebook-annonser

Over 2,7 milliarder brukere er aktive på Facebook hver måned. Mer nettopp, nettverket har mer data om folks daglige aktiviteter enn andre plattformer.

Facebook-annonser kan kommandere så mye som 152% avkastning. Du vil ikke gå glipp av potensialet ditt for å drive trafikk og salg for bedriften din.

Typer Facebook-annonser inkluderer:

 • Siden liker
 • Engasjementsannonser
 • Innleggsfremmelse
 • Merkebevissthet
 • Lokaliserte annonser
 • Nettstedskonverteringer
 • Klikk på nettstedet
 • Arrangementskampanjer
 • Lead Generation Ads

Gå over til Facebook-virksomhet for å starte annonsene. Åpne en konto, legg ved betalingsmåten din, koble til Instagram-kontoen din, og design og start deretter annonsen.

Avhengig av målene dine kan du sette opp annonser som ganske enkelt skaper bevissthet for produktet ditt, får kjøpere til å besøke din e-handelsbutikk eller kjøpe fra deg.

For å komme i gang, klikk på Annonsebehandler.

Klikk på “Opprett”. Velg typen annonse du vil kjøre, og følg deretter instruksjonene for å konfigurere den.

YouTube-annonser

YouTube-brukere bruker en milliard timer på YouTube-videoer per dag. Ikke bare fanger dette tallet opp TV, men det har overgått Netflix- og Facebook-videoer til sammen. Netflix hadde 116 millioner på den tiden, og Facebook hadde 100 millioner.

Disse tallene betyr ingenting for bedriften din hvis folk ikke er interessert. Men hvis du vil lykkes med denne metoden, må videoen din være unik. Begynn alltid med elementer som vekker interesse og nysgjerrighet.

Instagram-annonser

I april 2017 kunngjorde Instagram at den hadde nådd 700 millioner aktive brukere.

Med fantastiske bilder og videoer kan ethvert selskap annonsere på Instagram. Antall kontoer som annonserer på Instagram vokste fra 200 000 i 2016 til En million i 2017. Dette kan bare skje fordi Instagram-annonser fungerer.

Heldigvis kan e-handelsbedrifter dra nytte av Instagram-annonser. Annonsene ser ut som et typisk innlegg, så ingen føler at du annonserer for dem. Du kan samhandle med brukere, og du kan utnytte data fra Facebook for målretting.

Annonser her inkluderer:

 • Fotoannonser
 • Slideshow-annonser
 • Videoannonser
 • Karusellannonser

retargeting

Det er mer sannsynlig at kunder kjøper fra deg senere hvis de har interaksert med innholdet eller sosiale mediesidene dine tidligere.

Derfor sparer besøkende besøkende igjen og viser dem annonsene dine når de er online. Målet er å få dem til å besøke igjen, og denne gangen, å kjøpe. Du kan også målrette målgruppene dine på nytt.

Komme i gang med Retargeting

For å kjøre retargeting må du legge inn en JavaScript-kode i hodet eller bunnteksten på nettstedet. Hvis du for eksempel måltar om på nytt med Facebook, trenger du Facebook Pixels.

Hvis du vil bruke piksler på Facebook, velger du “Konverteringer” som annonsemål, og følger deretter instruksjonene.

Facebook har inngått et samarbeid med de fleste plattformer for e-handel og innholdsstyring som WordPress, BigCommerce, Wix, Shopify og mer. Så å integrere pikslene er nå en lek. For eksempel med WordPress er alt du trenger å gjøre å legge til pikslene til en Facebook-plugin. Facebook gir veiledning også her.

3. Innholdsmarkedsføring

I en undersøkelse var 72% av markedsførerne enige om at det var utfordrende å administrere innhold strategisk. I tillegg sa 59% av disse markedsførerne at de var strategiske forbedret avkastningen.

Kilde: Content Marketing Institute

Du vil bruke innholdsmarkedsføring for å utdanne publikum om produktet ditt. I tillegg vil du bygge trafikk og skape oppmerksomhet rundt tilbudene dine etter hvert som flere får tilgang til og bruker utdanningsmaterialet ditt.

Spesifikt kan du lage denne typen innhold

 • video,
 • Blogginnlegg,
 • Infografikk,
 • Innlegg på sosiale medier (inkludert bilder og GIF-er)

Den hørte om innholdsmarkedsføring er å bruke innholdet ditt for å tiltrekke potensielle kunder, og deretter konvertere disse potensielle kunder til kjøpere.

Emner og nøkkelord

Lage flott innhold lar deg rangere på søkemotorer, og dette oversettes til søketrafikk for nettstedet ditt. Når du velger emner og nøkkelord, må du sørge for at søkekravene deres er høye.

Du bør målrette mot ord eller uttrykk som beskriver produktet eller tjenesten din.

Hvis du selger vekttapprodukter, kan du søke på uttrykket “gå ned i vekt” i et søkeordverktøy. På bildet nedenfor viser søkevolumet for “gå ned i vekt” et gjennomsnittlig månedlig søk på 36 000.

Søkeordverktøy som Ahrefs gir deg ytterligere informasjon om søkeordet ditt, for eksempel søkevolum, vanskeligheter, klikk osv.

Gjenta denne prosessen med andre fraser for å finne ut om de har betydelig søkevolum. Deretter prioriterer du nøkkelord med lavest vanskelighetsgrad og høyeste søkevolum.

Lag innhold

Søkeordverktøyet gir deg også ideer om innholdet du kan lage.

Når du har opprettet nøkkelordene du trenger, fortsetter du med å lage innholdet. Det er greit å sjekke ut hva andre sier om emnet ditt, men ikke stopp der. Finn en vinkel som gir deg en kant.

4. Henvisingsprogrammer

Henvisning eller muntlig markedsføring er kraftig i e-handel. Logikken er enkel. Når du liker en opplevelse, vil du dele den med mennesker du er glad i.

81% av kundene stoler på vennens anbefaling om et produkt i forhold til selskapets krav, ifølge Hubspot.

Husk deg; mennesker har også en tendens til å advare sine kjære om dårlige opplevelser. Jobben din er å gi dem noe godt å diskutere.

Du kan ansette en utvikler for å tilpasse henvisningsprogrammet hvis du vil ha noe unikt. Eller få en henvisningsprogram for hastighet. Deretter bestemmer du hvilket insentiv du vil gi og promotere programmet.

Incentiver

Insentiver tiltrekker kunder til henvisningsprogrammer. Derfor vil du planlegge dette trinnet før du handler.

Et billig tilbud vil ikke tiltrekke publikum, mens et dyrt tilbud kan ødelegge bedriften din eller gjøre programmet ineffektivt.

Dermed kan du få den rette balansen til å stresse deg med det første, men du vil til slutt finne ut det søte stedet for lønnsomhet og vekst.

kampanjer

Hvis du vil at folk skal høre om henvisningsprogrammet ditt, må du promotere programmet. Informer dine nåværende kunder om det, og la nye kunder få vite om det så snart de besøker nettstedet ditt.

5. Lojalitetsprogrammer

Å ha en fornøyd kunde og en lojal kunde er to forskjellige ting. Ikke alle de fornøyde kundene dine vil holde seg til merkevaren din alene.

Imidlertid, hvis du driver et nettsted for e-handel, trenger du lojale kunder.

Lojalitetsprogrammer pleide å være vanskelig å administrere, men digitalisering har gjort det enkelt. Bortsett fra lettheten har den mange saftige oppganger. For eksempel, 73% brukere av lojalitetsprogrammer henviser vennene sine til lojalitetsprogrammet.

Nå, hvilke andre måter kan du dra nytte av lojalitetsprogrammer?

Kundene dine holder seg til deg

Kunder som baserer sine kjøp på belønningen, pleier å fortsette å kjøpe fra deg for å vinne den belønningen. Kjøpsfrekvensen er 90% mer enn deltakerne i ikke-lojalitet.

Kunder pleier å kjøpe mer

I en studie, 61% av SMB-ene undersøkte sier at over 50% av salget er fra gjentatte kunder. Videre bruker disse kundene 67% høyere enn de nye.

Kunder henviser virksomheten din til andre

Kunder henviser ofte vennene sine til lojalitetsprogrammer de elsker. Deltakere i lojalitetsprogrammet har 50 ganger større sannsynlighet for å kjøpe, og de er raskt ute med å fortelle andre om programmet.

6. Markedsføring via e-post

Adobe registrerer at amerikanske årtusener sjekker e-postene deres mens de utfører andre aktiviteter. Dette avhengigheten med e-postbruk er så sterk at 18% av brukerne sjekk e-postene deres mens du kjører!

Kilde: Adobe

Kort sagt, folk engasjerer seg på e-posten sin, og det kan du utnytt den oppførselen for e-handelsvirksomheten. Det åpenbare første trinnet her er å begynne å samle e-postadressene til butikk besøkende.

Siden 68% av Gen Z vil lese e-post fra selskaper, må du gi noe verdifullt i bytte mot kundenes e-post. Du kan tilby dem,

 • rabatter
 • Gratis ebok
 • cheatsheet
 • Nedlastbare gaver forslag, og
 • Gratis brukerveiledninger

Epost markedsføring verktøy florerer. I utgangspunktet trenger du det

 • Meld deg på skjemaer
 • autoresponders
 • Listeadministrasjonssystem
 • Kampanjesporings- og rapporteringsverktøy

Disse verktøyene kan hentes uavhengig eller som pakker, som du finner med plattformer som Constant Contact og MailChimp. De fleste av disse e-postmarkedsføringsplattformene tilbyr split-testing funksjoner, spamfiltreringsfunksjoner og API for å integrere og utvide ytelsen.

For å avslutte

Husk at det som fungerer for andre kanskje ikke alltid fungerer for deg. Det er best å teste ting til du finner ut hva som passer.

Imidlertid bør eviggrønne ideer som markedsføring via e-post være en del av enhver blanding du til slutt bestemmer deg for å utføre. Hvis du selger plagg eller andre varer som gir gjentatte kjøp, er et lojalitetsprogram en flott måte å maksimere fortjenesten på.

Velg en taktikk og kom i gang med en gang!

Tulip er en ekspert på innhold og inbound marketing hos Snewscms. Gjennom årene har hun hjulpet dusinvis av virksomheter med å definere innholdsstrategien deres. Hun mener at kreativitet ikke inspirerer kundene lenger. En sann historie når det blir resitert godt, er nok til å bygge en forbindelse. Koble til med Snewscms på Facebook.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map