7 raske måter å markedsføre deg selv (og bloggen din)

Ja, ja – jeg vet, vi skal ikke skryte. Men det er forskjell mellom skryt og litt skamløs shilling eller selvreklame. For det første får skryt folk til å føle seg dårlige. Selvreklame – hvis det gjøres riktig – får dem bare til å ønske det vi selger. For ikke å nevne at egenreklame bare er en nødvendighet i vår virksomhet – og det er neppe synd.


Tenk på det på denne måten: selskaper tar ut annonser, restauranter distribuerer menyer og kuponger. Bloggere kan (i teorien) bruke disse markedsføringsmulighetene … men jeg tror ikke at avkastningen ville være bra. Når det er sagt, er det viktig at vi bloggere bruker det vi gjør tilgjengelig for oss (med anstendig avkastning) – kraften til selvreklame …

Tross alt, hvis du ikke markedsfører deg selv, hvem vil det?

Som bloggere eksisterer virksomhetene våre på nettet – så det er bare fornuftig at vi også skal markedsføre oss selv på nettet. Her er noen gode arenaer for selvreklame.

1. Sosiale medier

Sosiale medier er en flott måte å få kontakt med likesinnede og å finne fansen din. Twitter, Facebook og LinkedIn er alle kjente arenaer – noe som betyr at det er mange potensielle forbindelser som venter på å bli opprettet.

Hvis du nettopp kommer i gang, kan det være lurt å vurdere å tappe inn på andre påvirkernes nettverk for å lære hvordan de lykkes med å markedsføre seg selv. Se hva de gjør – hvordan samhandler de med sine følgere, hvordan slipper de lenker og virksomhet til kommentarer, og hvordan utnytter de sine egne feeds? Se for å se hva som fungerer – så utnytt læringene dine til din egen innsats på sosiale medier.

Gjør tiltak: Finn påvirkere i din bransje

For å se på de påvirkere må du selvfølgelig vite hvem de er … Buzzsumo er et flott verktøy for å lære nettopp det. Med Buzzsumo kan du gjøre det filtrere ut påvirkere i din bransje basert på antall følgere og Twitter retweets.

buzzsumo-søkBuzzSumo Influencer Search (webhotell)

2. Forum

Med unntak av internettmarkedsføringsforum er forummedlemmer i andre nisjer vanligvis veldig vennlige og mottakelige for andre som legger ut kvalitet, nyttig og relevant innhold. I tillegg har moderatorene en tendens til å være i orden med at seniormedlemmer bidrar – og kobler bort (forutsatt at koblingene og bidragene selvfølgelig er relevante).

Relevans er nøkkelen til å bruke fora til din fordel.

For eksempel, hvis du driver et nettsted som snakker om mamma, kan du vurdere å sjekke forum for matlaging eller barnepass – de vil sannsynligvis ha emner som er relevante for bloggen din og lesere som er interessert i nevnte emner. Du kan finne en tråd som diskuterer do’s and don’ts for breastfeeding eller en rask, enkel, sunn utveksling av middagsoppskrifter – oddsen er at du vil ha noe relevant og interessant å bidra med … i så fall kan du legge til bidraget ditt sammen med en lenke tilbake til bloggen din der de kan finne mer informasjon.

Nøkkelen er også å unngå spam – ikke legg en lenke til bloggen din på hver tråd.

Målet ditt er å være nyttig for samfunnet og slipp bare koblingen når den enten legitimt tilfører verdi til diskusjonen som foreligger eller når et medlem ber om det.

Gjør tiltak: Finn aktive fora i din nisje

Igjen, for å legge ut på relevante forumtråder, må du først finne dem. Prøv å søke:

“Inurl: / forum + nøkkelord”, “inurl: / vbulletin / + nøkkelord”, og så videre.

Hvis du for eksempel tilbyr opp en burger-oppskrift, vil du søke “inurl: / vbulletin / + burger-oppskrift” – eller hvis du ønsker å dele bloggingstips, vil du søke “inurl: / forum / + bloggtips ”- og så videre.

3. Nyhetsbrev

Nyhetsbrev er en fin måte å få kontakt med lesere utenfor selve bloggen din, noe som øker verdien av dem.

For det første trenger du en måte å samle disse e-postadressene på. Bloggen din er flott for dette. Et enkelt skjema for ett felt for dem å oppgi e-postadressen sin med en rask enlinje vil gjøre susen. Når det gjelder selve nyhetsbrevet, må du finne en måte å gjøre det interessant slik at folk faktisk leser det … og vil fortsette å lese.

Ingenting er mer interessant for leserne enn en sjanse til å bli kjent med forfatteren – så ikke vær redd for å dele personlig informasjon. Dette er grunnen til at jeg aldri savner nyhetsbrevet til Web Hosting Talk – det er gjennomgående interessant og jeg føler at jeg blir kjent med forfatterne.

Virkelighetseksempel: Dennis Johnson fra Web Hosting Talk

Slik skrev Dennis Johnson om føflekkene i hagen sin til sine abonnenter nylig –

wht-nyhetsbrev

Sitert fra Web Hosting Talk Newsletter (oktober 2014, The Whole Mole)

… Jeg skulle bare ønske det inkluderte tips om å bli kvitt føflekker fra hagen min. Jeg trodde jeg hadde dem under kontroll – og det gjorde jeg. Så – plutselig – etter noen år med å være føflekkfri, kom de tilbake for omtrent en måned siden. De kom bare ikke tilbake, de tok med seg hele familien! Alle barna, tanter og onkler, besteforeldre, alle sammen! Jeg kan knapt gå i hagen min på grunn av alle føflekkstiene jeg faller gjennom. Jeg har en tøff tid på å gå uten at den ekstra hindringen for en plutselig stabil bakke er mye lenger nede enn det dukket opp …

Du kan Registrer deg på Web Hosting Talk her.

4. Delta på en konferanse

Konferanser er en flott måte å møte potensielle lesere – og siden du uten tvil vil delta på en konferanse som er relevant for bloggemnet ditt, er de potensielle leserne alle relevante potensielle lesere. Utvid rekkevidden for denne muligheten for selvpromovering ved å ta med deg visittkortene fra tips nr. 5 og hashtagging bort sosiale innlegg fra innlegg nr. 1.

Dette er navnekortet mitt. Du kan gjøre det også - selv om du ikke har et firmanavn å trykke på det.

5. Visittkort

Ja, virksomheten din eksisterer online – men du lever i den fysiske verden.

Du vil helt sikkert møte mennesker i bransjen din – spesielt hvis du deltar på nettverksarrangementer eller bransjeblandere. Å holde visittkort på hånden er ikke bare en praktisk måte å dele kontaktinfo – det gir et nivå av legitimitet og profesjonalitet til bloggen din.

Dette er navnekortet mitt. Du bør gjøre det også – selv om du ikke har et firmanavn å trykke på det.

6. Nettverk på messer

Messer finnes på stort sett hver eneste konferanse og noen ganger til og med som frittstående.

Vet du hva som er bra med messer? Alle der er ute etter å selge eller ønsker å kjøpe. Du som deltaker har muligheten til å starte en diskusjon med alle leverandørene – for ikke å snakke om andre deltagere som er der i shoppingmodus. Har de visittkortene klare.

7. Gi ut en pressemelding

Pressemeldinger er en flott relativt billig (og til tider gratis) måte å markedsføre bloggen på. Hvem som helst kan finne utgivelser på nettet, og hvis ditt er nyhetsverdig, kan det til og med bli hentet og dekket av et nyhetssted. For å utvide rekkevidden til utsalgsstedet og øke sannsynligheten for å bli hentet, personlig send det med en kort tonehøyde til relevante medier – bransjepublikasjoner eller nettsteder, samt lokale medier er alle gode alternativer.

Nøkkelen er å tilby noe nyhetsverdig – det være seg en ny tjeneste eller tilby lansering, begivenhet, kunngjøring om at du skal snakke på et arrangement, gave eller konkurranser – du får ideen.

Over til deg

Det er utallige måter å markedsføre deg selv og gi ny trafikk til bloggen din – Og enda bedre, mange av dem har ingen prislapp.

Så hva venter du på? Kom deg dit og begynn å shilling på dine egne vegne.

Artikkel skrevet av Jerry Low; opprinnelig dukket opp på WHSR-blogg; den er nå administrert og oppdatert av BuildThis.io-ansatte.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map