5 tips for å velge riktig e-posttjenesteleverandør for bedriften din

I løpet av de siste årene har det store flertallet av bedriftene vært avhengige av markedsføring via e-post for å øke virksomheten og øke inntektene.


E-postmarkedsføring har en avkastning på 4400%. For hver dollar virksomheter bruker på e-postmarkedsføring, ser de $ 44 i retur. Data indikerer også at e-post er den største kilden til konverteringer med en konverteringsfrekvens på 4,38%.

For å sammenligne tjener bedrifter et gjennomsnitt på $ 2 i inntekt for hver $ 1 de bruker på betalt reklame. I mellomtiden kan avkastningen på sosiale medier være ekstremt vanskelig å måle. Faktisk, 52% av markedsførere innrømmer at de opplever utfordringer når de vurderer inntektene sine på sosiale medier.

Tallene lyver ikke. E-postmarkedsføring er en pålitelig og bevist inntektsdriver for merker av alle størrelser, fra små familiebedrifter eller globale e-handelsbutikker.

Selv om det er sant at effektiviteten til e-postmarkedsføring avhenger av en rekke faktorer, er en av de viktigste å velge riktig e-posttjenesteleverandør (ESP), som ofte er mye lettere sagt enn gjort.

Gjør et Google-søk etter begrepet “e-postmarkedsføring”, så ser du utallige e-postmarkedsføringsverktøy som du kan bruke – hver med sine egne funksjoner, målbrukere og prispoeng. Dette kan gjøre det å velge den beste ESP for bedriften din til en veldig vanskelig beslutning.

I dette innlegget vil vi lede deg gjennom alle trinnene du må ta for å velge riktig e-posttjenesteleverandør for bedriften din, enten du prøver ut markedsføring på e-post for første gang eller om du leter etter bedre alternativer til din nåværende e-posttjenesteleverandør.

Les – 5 viktige tips for å velge riktig e-postleverandør for virksomhet via @campaignmonitor fortell en venn

Tips for å velge riktig e-posttjenesteleverandør

1. Skissere strategien din

Det første trinnet i å velge riktig ESP er å finne ut hvordan det vil passe inn i den generelle strategien for e-postmarkedsføring. Du kan skissere strategien din ved å stille deg spørsmål som inkluderer (men er ikke begrenset til):

 • Hvilke mål vil jeg oppnå med e-postmarkedsføring?
 • Hvordan skal jeg bruke min valgte ESP for å nå disse målene?
 • Vil jeg sende nyhetsbrev? Salgsfremmende e-postmeldinger? Begivenhetsinvitasjoner?
 • Ønsker jeg å lage e-postmeldinger ved hjelp av mobiloptimaliserte tilpassede maler? Eller vil jeg lag e-post fra grunnen av og kode dem selv?
 • Hvilke e-postberegninger er avgjørende for meg å måle?
 • Hvilke typer funksjonalitet vil gjøre det lettere for meg å nå målet mitt? Er det automatisering? Segmentering? Eller annen funksjonalitet?

Det er mange verktøy for markedsføring via e-post tilgjengelig for deg. Hvert av disse verktøyene har sine egne unike funksjoner, prisplaner, integrasjoner og målbrukere. Å stille deg spørsmål som de som er oppført ovenfor vil gjøre det mulig for deg å begrense listen over alternativer og gjøre det mye enklere for deg å bestemme deg.

2. Vurder hvilke funksjoner du trenger

Dette er et essensielt aspekt ved å velge en ESP. Bedrifter vil prioritere forskjellige funksjoner avhengig av deres mål, men dette er funksjonene som e-postmarkedsførere bruker ofte.

maler

Dette er en nøkkelfunksjon for mange e-postmarkedsførere. Maler hjelper e-postmarkedsførere med å lage e-post av profesjonell kvalitet på få minutter. Hvis det å være i stand til å opprette e-post raskt er en prioritet, bør du se etter en ESP som har et bredt spekter av design som kan tilpasses dine e-postkrav, enten det er et nyhetsbrev, en velkomst-e-post eller en transaksjonell e-post.

Kilde: Virkelig gode e-poster

Mobiloptimalisering

I dag skjer omtrent 53% av all e-poståpning på mobil. Som sådan er det viktig for e-postmarkedsførere å sende e-postmeldinger som vises perfekt på både stasjonære og mobile enheter. Hvis du bruker en ESP med maler som er mobile-responsive rett utenfor balltre, vil du forhindre at du fremmedgjør en betydelig del av publikum og går glipp av verdifulle konverteringer.

Analytics

Den eneste måten å måle e-postmarkedsføringens ytelse nøyaktig på er gjennom analyse. Se etter en ESP som har et analytisk dashbord som viser alle markedsføringsmålingene for e-post du trenger for å overvåke, for eksempel e-poståpninger, klikk, abonnement, engasjement og selvfølgelig ROI. På denne måten kan du spore den generelle resultatene så vel som resultatene til spesifikke kampanjer.

Kilde: Kampanjemonitor

Automasjon

Som enhver digital markedsfører har du sannsynligvis mye på tallerkenen din. Du er en travel person som ikke har råd til å bruke enorm tid hver dag på bare å sende e-post. Derfor er det viktig å velge en ESP med robuste automatiseringsfunksjoner. Du kan konfigurere arbeidsflyter en gang, og ESP-en din vil ta seg av resten. Du kan for eksempel sette opp alle e-postmeldingene dine på begynnelsen av året, og bare vente til konverteringene skal komme inn.

For en effektiv markedsføringsstrategi for e-post er det å ha riktig kombinasjon av funksjoner i ESP-en din.

3. Bestem budsjettet

Det fine med ESP-er er at det er en ESP tilgjengelig for omtrent ethvert budsjett og forretningsstørrelse. Det er gratis verktøy som tilbyr barebonesfunksjoner, og det er dyrere ESP-er på bedriftsnivå med mer sofistikerte funksjoner.

Du har ESP-er som dekker små bedrifter med begrensede budsjetter, mellomstore bedrifter som har litt større budsjetter, og Fortune 500-selskaper som ikke har noe problem å bruke titusenvis av dollar hver måned på en ESP.

Hvis du er en e-postmarkedsfører for en liten butikk med murstein og mørtel, ville det ikke være praktisk for deg å bruke en ESP som koster en skandaløs sum penger.

Du må huske at markedsføring via e-post ikke handler om store utgifter. Snarere handler det om å få funksjonalitet du faktisk trenger og holde kostnadene relativt lave. Den dyreste ESP-en er kanskje ikke nødvendigvis den beste for bedriften og ditt spesifikke mål.

Selv om du kanskje blir fristet til å bruke og betale for en ESP på bedriftsnivå, vil du ende opp med å kaste bort verdifulle ressurser hvis du ikke drar nytte av tilleggsfunksjonene.

Merke
Startpris
For 2000 kontakter
Best for
Selskapets hjemmeside
Kampanjemonitor$ 9 / måned$ 29 / månedBlogger, små til store bedrifter og byråer.Besøk online
GetResponse$ 15 / måned$ 25 / månedSmå og store bedrifterBesøk online
Konstant kontakt$ 20 / month$ 45 / månedSmå til store virksomheter og selskaper med nisjekrav som arrangementshåndteringBesøk online
MailChimp$ 9.99 / måned$ 29.99 / månedBlogger, gründere og småbedrifterBesøk online
AWeber$ 19 / måned$ 29 / månedBlogger, småbedrifter og gründereBesøk online
Sendinblue$ 81 / månedLader ikke per kontaktBlogger, gründere, små bedrifterBesøk online

Når du bestemmer deg for en ESP, er nøkkelen å gjennomgå prisfastsettelsene deres grundig. De fleste ESP-er i dag har lagdelt månedlige planer der prisøkningen er direkte proporsjonal med funksjonene og inkluderingene du får. Hvis du ikke sender e-post regelmessig, kan du velge en ESP som tilbyr forhåndsbetalte planer eller “betal-per-kampanje” -planer.

Noen ESPer tilbyr til og med tilpasset pris avhengig av dine unike behov. Så hvis du opplever at dine behov ikke passer inn i noen forhåndsinnstilt plan, er det bedre å lete etter disse typer leverandører.

4. Sjekk ut kundestøtte

Kundeservice skal aldri være en ettertanke. Det vil være tilfeller når du trenger litt veiledning – Og i slike tilfeller er det viktig at du lett kan nå ut til kunnskapsrike og hjelpsomme kundesupportrepresentanter som kan hjelpe deg i alle spørsmål du måtte ha.

Her er noen måter å teste kvaliteten på en ESPs kundesupport.

 • Besøk ESPs nettsted og sjekk om leverandøren tilbyr 24/7 support over hele verden.
 • Ring kundesupportnummeret eller send dem en e-post og se hvor lang tid det tar før du får svar.
 • Bla gjennom ESPs nettsted og se om de har guider eller andre ressurser som beskriver hvordan funksjoner i ESP fungerer. Mange ESP-er laster opp opplæringsvideoer, så se etter dem også.
 • Sjekk om ESPs nettsted har en dedikert FAQ-seksjon.

Oftere enn ikke ligger forskjellen mellom et gratis verktøy og en betalt ESP i kundesupport. Ja, du sparer penger ved å bruke en gratis ESP. Forbeholdet her er at du ikke får støtte i tilfelle noe skulle gå galt. På den annen side, hvis du betaler for å bruke en ESP, er en ting som alltid er inkludert i planen din kundesupport.

Pakk sammen

Forhåpentligvis, etter å ha lest denne guiden, vil du ha et mye tydeligere bilde av hva du trenger ut av ESP-en. Bare husk at det ikke er noe som heter “den beste ESP”. Hver ESP har sine fordeler og ulemper. Du kan bare velge den ESP som er best for deg, dine mål og budsjett.

Ash Salleh er direktør for SEO ved Campaign Monitor, der han jobber tett med innhold, kopiering og analyseteam for å forbedre optimalisering av hele nettstedet. Før sin tid på Campaign Monitor ga han også SEO og digital markedsføringskompetanse hos Zappos og Axiata Digital. Koble til med Campaign Monitor på Facebook og Linkedin.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map