13 enkleste måter å øke merkevarekjennskapen på (og hvorfor det betyr noe)

Merkebevissthet kan defineres som hvor gjenkjennelig et merke er – hvor lett forbrukere kan skille det fra konkurrenter. Det er avgjørende for merkevaren din å øke merkevarekjennskapen, fordi folk ikke lett kjøper merkevaren din i stedet for en konkurrent hvis de ikke vet hva som skiller deg ut. Men hvis de gjenkjenner hva som gjør deg annerledes, og setter pris på deg for det, så har du et ben oppe over konkurransen.


Googles uten tvil kongen av merkevarebevissthet. Det er et så kjent merke at vi bruker det som et verb: når vi søker etter noe på nettet, pleier vi å si at vi kommer til å “Google det.”

Men ikke bli skremt. Selv om det å bli et husholdningsnavn er den hellige gral av merkevarebevisstheten, trenger du ikke å nå Googles nivå for å øke merkevarekjennskapen din.

Faktisk trenger ikke folk engang å huske merkevarenavnet ditt for å nå et grunnleggende nivå av merkevarebevissthet. Så lenge de husker en faktor som skiller merkevaren din, for eksempel emballasje, farger, slagord eller deler av historien din, har de bevissthet om merkevaren din. De vet hva som får deg til å skille deg ut, og dette gir dem en grunn til å velge deg.

Les – 13 enkleste måter å øke merkevarenes bevissthet om (og hvorfor det betyr noe) av Jessica via @ReferralRock #brandawareness fortell en venn

Nøklene for å øke merkevarenes bevissthet

Det er mange enkle merkevarebevissthetsstrategier som ethvert merke kan implementere. 91% av merkevarene som selges på nettet bruker 2 eller flere kanaler på sosiale medier, ifølge statistikk. I dag skal vi dekke de enkleste måtene å øke merkevarekjennskapen din.

1. Dyrk ord-av-munnen

Merket ditt kan dyrke merkevarekjennskap på to grunnleggende måter: gjennom de direkte handlingene du gjør for å markedsføre merkevaren din, og gjennom positive jungeltelegrafen.

Munt-til-munn-markedsføring forekommer når som helst mennesker positivt deler merkevaren din med sine venner, familie eller jevnaldrende. Denne delingen er avgjørende for at merkevaren skal lykkes. Folk stoler på meninger og anbefalinger fra sine jevnaldrende langt mer enn de stoler på reklame og annen melding som kommer rett fra merkevaren din. Så hvis noen hører om deg fra en venn, vil de sannsynligvis huske deg – og til slutt kjøpe dine produkter eller tjenester.

Nesten alle de andre strategiene for merkevarebevissthet vi vil dekke er avhengige av, eller lett utvides, av kraftverket som er muntlig. Så å oppmuntre andre til å dele merkevaren din er den mest effektive måten å øke merkevarekjennskapen på.

2. Bruk sosiale medier til din fordel

Folk bruker stadig mer tid på sosiale medier, der de naturlig nok deler innhold med mange jevnaldrende på en gang. Så å lage merkevareposter som folk ikke kan hjelpe, men å dele er en solid måte å øke merkevarekjennskapen din på. Trikset er å få innleggene dine til å se og føles som innhold folk naturlig deler, og ikke som annonser.

Wendys er et kraftverk for å skape ikoniske, delbare innlegg – Tweetsene deres har blitt virale flere ganger, noe som skaper oppmerksomhet om merkevaren deres. Selv om du ikke kan garantere om et innlegg vil virke (internett er veldig uforutsigbart), kan du fremdeles enkelt ta flere signaler fra Wendys for å lage merkede innlegg som er verdt å dele.

A. Vet hva publikummet ditt ønsker, og lever deretter

Wendy’s vet at publikum elsker humoristisk, vittig innhold og gutt, har det levert. Hvert eneste innlegg de lager, er fokusert på å underholde. Et godt eksempel? Deres “stek”, eller snarky og sassy svar på tweets omtale av sitt eget merke og / eller sine konkurrenter, samt tweets fra andre merker. Sjekk ut dette eksemplet nedenfor:

Eksempel på en tweet av Wendy

Vurder nå ditt eget publikum. Vil de ha humoristisk, underholdende innhold eller mer seriøs informasjon? Vil de bli utdannet, inspirert eller noe annet? Uansett hva de ønsker – og hva de naturlig deler – bør være retningsgivende for typen innlegg i sosiale medier du slipper.

B. Hold en jevn merketone

Wendys injiserer vidd og merket humor i hvert innlegg – enten det er steker, memer eller deres eget rollespill med mange innvendige referanser, vil du alltid finne den signaturtonen i innholdet.

Finn din egen merkevarestemme, enten den er snarky, seriøs eller et sted derimellom, og hold deg til den med hvert innlegg du gjør. Denne konsistensen er nøkkelen til å skape merkevarebevissthet, fordi den gir folk et nytt stykke merkevarebygging å huske deg etter.

C. Fokuser på publikums favorittplattformer

Wendy’s vet å fokusere på Twitter (og for det andre), Instagram) fordi det er der publikum bruker mest tid. Å prøve å kultivere en tilstedeværelse på alle sosiale nettverk er for tidkrevende, og vil vanligvis resultere i bortkastet innsats, da det vil plassere innleggene dine foran folk som ikke er kandidater til å kjøpe produktet ditt. I stedet, konsentrer deg om plattformene publikum ditt mest frekvenser.

D. Spot trendene

Wendys tweets konsekvent med øye på trendene. I denne nylige tweeten spiller de av skuespilleren Emma Watsons bruk av “selvsamarbeid” som et mer kraftfullt alternativ til “singel.”

Tips for merkevarebevissthet - Spot trender

Så lenge du ikke prøver å sparke tilbake av et kontroversielt tema, kan det å spille av det som trender hjelpe deg med å øke merkevarekjennskapen din. Og selv om tonen din er mer alvorlig, kan du fremdeles øke merkevarekjennskapen ved å fremheve trender i bransjen.

Lær mer om markedsføringstips for sosiale medier for nybegynnere.

3. Fremme og bruke brukergenerert innhold på nytt

Strategien for sosiale medier skal ikke bare omfatte å produsere ditt eget kvalitetsinnhold.

Å oppmuntre og utnytte brukergenerert innhold – de sosiale mediepostene kundene lager om merkevaren din, og bildene og videoene som inneholder kunder som bruker produktene dine i hverdagen – er like avgjørende for å skape merkevarebevissthet.

Som all muntlig markedsføring er brukergenerert innhold kraftig fordi kundenes venner og følgere stoler på det kundene dine velger å dele. Som et resultat er det mer sannsynlig at folk husker merkevaren din når den inneholder originalen til vennene sine. Oppmuntre brukergenerert innhold med disse strategiene:

 • Lag en merket hashtagg som kundene skal bruke når de legger ut om produktet ditt. Skomerket Jack Rogers har for eksempel laget hashtaggen #lovemyjacks, som den bruker for å mobilisere fans.

Merkebevissthet - Lag en merkevare-hastighet for kunder@ thecarolinagirl67 på Instagram

 • Ofte inneholde det beste brukergenererte innholdet på siden din (husk alltid å merke og kreditere skaperne av alt innhold du reposterer, slik at de får den anerkjennelsen de fortjener). American Eagle’s Aerie gjør dette som en del av deres forpliktelse til å vise autentiske kropper, uendret av Photoshop. Kunder tagger deres Aerie-utseende med #aeriereal, og disse utseende er en vanlig del av merkets egen Instagram-feed.

@lagrossequifaitdesvideos, via @aerie, på Instagram

 • Start en konkurranse der folk må sende inn merket brukergenerert innhold for å delta, og tilby attraktive premier til vinnerne.
 • Lag en merket “utfordring” der folk fullfører en viss oppgave tilknyttet merkevaren din, bruker en spesifikk hashtag og tagger kontoen din. (Du kan også gjøre dette til en konkurranse, eller til og med lage en veldedig gave til hver deltaker.) Selv om folk ikke deltar i utfordringen, vil de fortsatt merke vennene sine hvis de liker det de ser, og generere mer merke bevissthet for deg.

4. Start et merkeambassadørprogram

Blant personene som lager brukergenerert innhold, er du nødt til å finne flere fremtredende kunder som deler glødende innlegg og kommentarer om merkevaren din uten å spørre.

Tenk på å rekruttere disse kundene til å tjene som merkeambassadører– langsiktige representanter for merkevaren din, som regelmessig markedsfører deg på sine egne plattformer og i sin egen ekte stemme. De er motiverte til å spre ordet om merkevaren din fordi de brenner for deg og vil se deg lykkes, og fordi de tror at publikummet deres vil dra nytte av produktene eller tjenestene dine.

Du har kanskje hørt uttrykket “merkeambassadør” i forbindelse med kjendisrepresentanten til en merkevare. Ambassadører trenger ikke å være kjendiser eller mennesker med stort påfølgende, så lenge de har autoritet i din nisje eller blant medlemmer av målgruppen din. Det handler om å velge representanter som publikum stoler på, som er komfortable med å holde en-til-en-samtaler om merkevaren din og produktene.

For eksempel kjører mange merker som er rettet mot studenter, campusambassadørprogrammer, for å utnytte forbindelsene studentene allerede har hatt med jevnaldrende. Bumble-appen er ett eksempel – de kjører et detaljert “Honning” -program av studentambassadører.

Louisa (@louisavons) fungerer som en Bumble Honey campus oppsøkelsessjef ved Loyola University Chicago.

5. Hjelp meningsfulle årsaker

Hvis det er en årsak som merkevaren din brenner for, vil det å gi en donasjon vise empati og øke din anseelse i det offentlige øyet.

Angi monetære donasjoner er fordelaktig, men vurder også disse mer minneverdige måtene å gi tilbake.

 • Du kan opprette en veldedighetsbinding med visse produkter, som TOMS gjør (for hvert par sko som selges, blir et par gitt til et barn i nød).
 • Eller du kan lage en sosial delingskampanje, der hvert innlegg med en merkevaren hashtagg utløser en donasjon til en favoritt veldedighet. Dette vil raskt øke bevisstheten – om både din sak og merkevaren din – med hver aksje!

Disneys #shareyourears er et eksempel på en veldedighets hashtag-kampanje. For hvert innlegg med Mickey-ører og hashtaggen som ble delt i en gitt tidsramme, donerte Disney til stiftelsen Make-A-Wish.

 • Dine ansatte kan frivillige tiden sin på et samfunnsarrangement eller ideelle organisasjoner, eller merkevaren din kan starte sin egen frivillighetsdag for hele bedriften.
 • Enda bedre, hvis produktene dine direkte vil komme en samfunnsorganisasjon til gode, hvorfor ikke donere dem? For eksempel kan et flaskevannsfirma donere vann til en fotballturnering eller bandkonkurranse, eller en hjemmeforbedringsbutikk kan gi forsyninger til Habitat for Humanity.

Selvfølgelig bør all filantropi utføres fordi du virkelig ønsker å hjelpe en sak. Hvis det å gi tilbake bare er gjort for publisitet, vil publikum kunne fortelle, og dette vil slå tilbake.

6. Fortell historiene bak merkevaren din

Å dele autentiske historier om merkevaren din gjør det lettere for folk å huske deg og dele deg med andre. Så sørg for å delta i gjennomtenkt historiefortelling.

Startet du merkevaren din for å dekke et behov som ingen andre oppfyller? Er produktene dine bygget for å løse et spesifikt problem? Gi verden beskjed, fordi historier som dette er svært delbare.

Men ikke bekymre deg hvis du ikke passer inn i en av disse kategoriene. Merket ditt kan fremdeles skrive en “signaturhistorie” i din unike stemme og tone. Denne autentiske og minneverdige historien viser ditt merkeoppdrag og verdier, hvordan og hvorfor de oppsto, og hvordan du forplikter deg til disse verdiene i alt merkevaren din gjør og sier, inkludert dine forhold til kunder.

The North Face deler sin signaturhistorie.

Kundene dine historier er en viktig del av din egen merkevarehistorie, så vurder å dele opplevelsene dine med deg på bloggen din, på en “vitnesbyrd” -side eller i videoform. Dette vil være enda mer effektivt hvis du lar kundene dine fortelle sine egne historier!

Sjekk ut ovennevnte Zendesk-kundeuttalelse for Zoom, hvor de deler hvorfor de elsker videokonferanseplattformen.

7. Velg nøye emballasje, slagord og annen merkevarebygging

I denne digitale tidsalderen blir “unboxing” -opplevelsen enda mer fremtredende. På sosiale medier (spesielt digitale videoplattformer), fokuserer folk på alle aspektene ved å oppdage et produkt, starter med emballasjen. Dette beviser at hvis emballasjen er minneverdig, det er enda mer sannsynlig at folk husker merkevaren din. Så vurder å legge merkevaren din på fraktbokser, redesigne emballasjen din for å skille seg ut, eller til og med skape en opplevelse av å åpne produktet ditt.

Den virale LOL Surprise leketøyslinjen har mestret denne opplevelsen – å åpne leketøyets “lag” for å oppdage hvilke overraskelser som er inni er like viktig som det resulterende leketøyet i seg selv, og denne unike “unboxing” er det som har gjort leken så populær.

Simplemost

Du trenger ikke å gå så langt som LOL-ballen, men å omåpne emballasjen nøye er en enkel måte å øke merkevarekjennskapen på. Men hva hvis du selger programvare, en tjeneste eller et annet produkt som ikke har noen ekte “pakke?” Uansett hva du selger, er det mange andre merkeelementer som du kan fokusere på å gjøre minneverdig, for eksempel ditt slagord, farger og misjon.

I tilfelle du leter etter logoer for merkevareformål, er her gratis logoene du kan laste ned – ingen påmelding kreves.

8. Lag informative blogginnlegg

Å lage informative blogginnlegg er en strategi som vil fungere bra for alle merker, uavhengig av hva du selger. Hvis du skriver om emner i din nisje, som oppfyller behovene til publikum, vil dette øke din autoritet i potensielle kunders øyne. Og når du først har hjulpet folk, vil det være vanskelig for dem å glemme deg, spesielt hvis de vil dra nytte av produktene dine. De kommer sannsynligvis tilbake for å kjøpe, fordi de stoler på innholdet ditt. Så finn ut spørsmålene som folk stiller i din nisje, og skriv blogginnlegg som svarer på disse spørsmålene..

Slik kan du bygge de riktige vanene for suksess med blogging.

9. Gjesteblogg på andre nettsteder

Ikke begrens bloggingen din til ditt eget nettsted. Å sende gjesteposter av høy kvalitet til andre nettsteder relatert til din nisje, men som ikke direkte konkurrerer mot ditt eget nettsted, er en solid måte å plassere merkevaren din foran et nytt, relevant publikum. Ideelt sett vil nettstedet du legger ut på besøkende la deg inkludere en forfatterbio med en lenke og en setnings beskrivelse av merkevaren din. Hvis de ikke gjør det, kan du i det minste sette inn noen få lenker til innholdet på ditt eget nettsted, som forhåpentligvis vil bidra til å øke trafikken.

Tenk også på å blogge på Linkedin eller Medium. Disse nettstedene har allerede et stort publikum bygget opp, og du vil alltid kunne inkludere en kort plugg for selskapet ditt på slutten av disse innleggene. Merk innholdet ditt slik at det blir gruppert med andre innlegg i din nisje.

10. Del overbevisende bilder og videoer

I følge McKnight Kurland, folk husker bare mellom 10-20% av det de leser eller hører, men de husker omtrent 65% av det de ser. Det er tydelig at hvis du bare lager blogger og annet tekstinnhold, er det ikke alltid tilstrekkelig for å øke merkevarekjennskapen. Du vil øke sjansen for å bli husket hvis du lager overbevisende visuelt innhold – infografikk, så vel som andre merkevarer og videoer.

Infografikk er kjempebra for å formidle statistikk og relaterte informasjonsbiter; for å finne ut hvor nyttige og kraftige de er, sjekk infografien nedenfor fra visual.ly.

Du kan også gjøre innhold fra populære blogginnlegg til korte videoer, slik at innholdet er lettere å fordøye. Som bilder deles videoer lett, de vil hjelpe deg med å øke merkevarekjennskapen din raskt.

11. Dra nytte av podcastene

Hvis det ikke allerede er en podcast i den spesifikke nisjen din, er det en flott merkevarebevissthetsstrategi å lage en for å svare på spørsmål og sette søkelys på andre i bransjen. Imidlertid er det sannsynlig at nisjen din allerede er full av podcaster, spesielt hvis du selger en slags B2B programvare for flere leverandører. I så fall bør du la din grunnlegger, administrerende direktør eller en annen fremtredende person i selskapet ditt vises på andres relaterte podcaster. Som med gjesteposter, er dette en hendig måte å få merkevaren din foran et nytt, relevant publikum.

12. Stram opp SEO

Når kunder googler et emne, ser de vanligvis ikke utover den første siden med søkeresultater. Men hvis merkevaren din rangerer høyt på denne første siden, over konkurrentene, vil merkevaren din se mer autoritativ ut – og folk vil naturlig nok lære om merkevaren din før konkurransen.

Og SEO er et rimelig valg for å bygge merkevarebevissthet. I følge 59% av markedsførerne spurte inn en henvisning Rock-undersøkelse, SEO er en av de mest kostnadseffektive metodene for å bygge merkevarekjennskap.

Så sørg for å optimalisere nettstedet ditt for nøkkelord nært knyttet til merkevaren din, som publikum søker etter. Ideelt sett vil du optimalisere for tre typer nøkkelord: de generelle nøkkelordene som beskriver produkt- eller tjenestekategoriene dine, de spesifikke nøkkelordene som er mer fokusert på din produkttype, og de spesifikke nøkkelordene som stiller spørsmål knyttet til din nisje..

Undersøk også konkurransen din på Google – nettstedene du kjemper mot for din plassering på side én – slik at du vet hva du trenger å gjøre for å kjempe om rangeringen du ønsker. Du vil vanligvis oppleve at lengre, mer spesifikke søkeord har liten konkurranse, og trekker inn folk som er mer sannsynlig å kjøpe fra deg, selv om de vanligvis ikke blir søkt etter så ofte.

13. Gi bort bort freebies

Hvem elsker ikke å få noe for ingenting? Å gi bort gratis swag med merkenavnet på dem, eller verdifulle kuponger, kan gjøre et varig inntrykk. Så finn en begivenhet i samfunnet ditt, for eksempel et sportsspill, konsert, ekspo, konferanse eller samfunnsdag, hvor du sannsynligvis vil møte mange mennesker i merkevarenes ønskede publikum. Reserver plass, og fordel freebies!

Sallie Tomato, et selskap med symønstre, ga ut penner trykt med logo.

Hvis du bestemmer deg for å gi ut swag, er de beste valgene ting som folk kan ha på seg eller bære med seg (tenk skjorter, hatter, vannflasker eller poser). Dette vil gjøre folk som bruker swag til å gå på reklametavler, og gi merkevarekjennskapen din et nytt løft!

Ikke glem å gi “bite-sized” gratis opplevelser med produktet eller tjenesten din. Hvis menneskene som prøver det, gleder seg over opplevelsen, er det enda mer sannsynlig at de husker deg og kommer tilbake for å kjøpe, og de kan også fortelle vennene sine. Å gi ut versjonsversjoner av produktene dine, eller gratis prøver, er et godt valg hvis merkevaren din tillater det.

Men hva hvis produktet ditt ikke er fysisk? Du har fremdeles alternativer. Hvis du selger et programvare eller et digitalt abonnement, er en demo eller gratis prøveversjon en annen solid “freebie” som du kan gi ut. Og hvis du tilbyr en tilbakevendende tjeneste, kan du tilby en gratis første tjeneste, eller kreditter for den tjenesten.

13. Start et henvisingsprogram

Vi kan ikke understreke nok hvor viktig munnhørhet er for å skape merkevarebevissthet. Men jungeltelegrafen kan være tøff å spore og kontrollere. Men ikke bekymre deg – ved å starte et henvisningsprogram lar du deg lett markedsføre og spore jungeltelegrafen, og gi kraften tilbake i hendene på bedriften din.

Henvisningsprogrammer lar deg tilby spennende belønninger for eksisterende kunder som direkte deler merkevaren din med vennene sine. Du kan velge insentiver som best motiverer kundene dine til å dele, for eksempel gratis produkter, lagre kreditter, rabatter, serviceoppgraderinger eller merkevarebutikker.

Henvisningsprogrammer gjør det også enkelt for kundene å dele metodene de foretrekker, med bare noen få klikk. Og hvis du velger a henvisningsprogramvare, det er enkelt å spore disse henvisningene.

Lime Crimes henvisningsprogram tilbyr en 20% rabattkupong for kunder som henviser vennene sine og lar kunder enkelt dele via e-post, Facebook, Messenger, eller ved å kopiere og lime inn en henvisningslink.

Når vennene eller familiemedlemmene deres personlig henviser dem til bedriften din, er potensielle kunder nøye med å følge oppmerksomheten, fordi de stoler på hva kollegene har å si. Som et resultat er det mest sannsynlig at disse refererte potensielle kunder blir dine kunder og mer sannsynlig hold deg lojal til merkevaren din i lengre perioder.

For å konkludere

Merkebevissthet handler om å gjøre merkevaren din mer minneverdig og å vise publikum hvordan det er forskjellig fra konkurrentene.

Du kan øke merkevarekjennskapen på to grunnleggende måter – gjennom direkte handlinger merkevaren din tar, og gjennom andres muntlig deling. Sørg for å kombinere begge disse tilnærmingene, fordi folk husker og stoler på meningene til sine jevnaldrende.

Hvilke av strategiene ovenfor tror du vil fungere best for å utvide virksomheten din online? Begynn å bruke dem, og øke merkevarekjennskapen din.

Jessica Huhn er en markedsførende innholdsforfatter hos Referral Rock, der de mener at enhver virksomhet har potensial til å øke sin muntlige markedsføring. Når Jessica ikke skriver, er det en god sjanse for at hun synger, arrangerer sanger, eller deler og gleder seg over innhold på sosiale medier. Ta kontakt med Jessica på Linkedin.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map