12 solide fakta og statistikker om markedsføring via e-post du burde vite

Til tross for din jobbstatus, alder eller kjønn, er sjansen stor på ukedagene du leser en e-post før du reiser deg. Du gjorde det sannsynligvis i morges.


Nå skal innholdsmarkedsførere vite at det å ha en e-postmarkedsføringsstrategi er viktig for hvert merke. Så hvis du på en eller annen måte er motvillig til å gjøre dette, her er noen nylige fakta og tall som kan hjelpe deg med å få deg og teamet ditt til å jobbe med e-postkampanjer og holde det på rett spor.

Før dette, her er noen av fakta og statistikkartikler vi har gjort tidligere:

  • Online Shopping, e-handel og interne-statistikk
  • Hvor mye av Internett er WordPress

Legg dem til bokmerke hvis du er interessert. La oss treffe veien!

E-postmarkedsstatistikk og fakta

1. E-post har størst rekkevidde

Antall sendte og mottatte e-post per dag over hele verden fra 2017 til 2023 (i milliarder).

Visste du at e-post er den bredeste markedsføringskanalen noensinne? I 2018 er det slutt 3,8 milliarder e-postbrukere rundt om i verden, og antallet forventes å vokse til 4,4 milliarder brukere i 2023.

Hvis det ikke er slående nok for deg å begynne å planlegge å nå kundene dine via e-post, HTF-analytikere anslå at innen 2022 vil markedsføring via e-post fortsette å vokse og markedsstørrelsen vil nå $ 694 millioner.

Markedsstørrelsen for markedsføring via e-post vil nå 694 millioner dollar innen 2022 via @placeitapp, fortell en venn

2. Markedsføring på e-post har den høyeste avkastningen

Forskning har pekt på at en e-postmarkedsføringskampanje har høyere avkastning (ROI) enn noen annen digital markedsføringskanal.

En rapport fra Data- og markedsføringsforening uttalt at ROI for e-postmarkedsføring er over £ 42 for hvert pund du bruker, et tall som vokste sammenlignet med forrige rapport i 2017. E-post ROI har skutt opp fra £ 32 (2017) til £ 42 (2018).

I tillegg an Økonomistans-folketelling fra 2018 fremhever at 74% av selskapene vurderer e-postmarkedsføringskanal og erkjenner at denne strategien gir virksomheten en god eller utmerket avkastning.

3. Gen Z vil øke bruken av e-post for virksomheten

Millennials og Generation X har mettet e-postbruk, alle vet dette, men det er en generasjon som forventes å øke denne markedsføringsstrategien de neste årene når de blir eldre. Merker satser nå på Generation Z.

Dette er ikke bare en tilfeldig hank. I følge en studie av SendGrid og Eggstrategi 85% av Gen Z bruker e-post minst månedlig, dette tallet vokser med alderen etter hvert årtusener og Gen X bruker e-post minst en gang i måneden i henholdsvis 89% og 92%.

Selv om det er mindre sannsynlig at Gen Z bruker e-post til arbeid (de fleste av dem er ikke en del av arbeidsstyrken ennå), vil de ha e-postvaner nesten som tusenårsaften gjør akkurat nå. Det forventes det 68% av dem leser e-post fra selskaper som sender reklame, kuponger eller kvitteringer.

68% av Gen Z vil lese e-post fra selskaper som sender reklame, kuponger eller kvitteringer via @placeitapp, fortell en venn

4. Folk stoler på e-post for å kommunisere direkte

En av grunnene til at e-postmarkedsføringsstrategier har vært vellykkede i så mange år, er at forbrukere fremdeles ønsker og stoler på en direkte forbindelse med merkevarer, og i beste tilfelle abonnerer de frivillig for å få verdifullt innhold gjennom denne kanalen.

Trender i markedet antyder at bank-, finans- og forsikringstjenester, så vel som detaljhandels- og forbruksvarer, og reise og gjestfrihet er den største industrien som tar i bruk e-postmarkedsføringsløsninger..

5. Det har de høyeste prisene for kundebeholdning

I mange år har markedsførere rangert e-post som den mest effektive kanalen for bevissthet, anskaffelse, konvertering og oppbevaring. Nå har e-post den høyeste kundebeholdningsfrekvensen. I følge Emarsys, 81% av SMB-er er fortsatt avhengige av e-post som deres primære kundeoppkjøpskanal. Og e-postadressen har kundes oppbevaringsgrad på 80%.

I løpet av de neste årene ifølge Salesforce Trends in Customer Trust, 75% av årtusener og Gen Zers forventes å holde merkevarengasjementet basert på tidligere interaksjoner.

Tenk at du ikke bare kan beholde kundene dine, men du kan også få dem tilbake hvis de av en eller annen grunn forlater markedsføringskampanjen din.

Gjør en innsats for å øke og tilføre verdi til e-postinnhold på høytider, og spesielt i løpet av Black Friday. Det er uttalt at Black Friday avtaler ha de høyeste prisene på tilbakeblikk, også kalt kundeaktivering; tallene viser det winback-ordrene øker med 106% i løpet av denne datoen, sammenlignet med resten av året.

E-post fortsetter å være den viktigste driveren for kundebeholdning (80%) og anskaffelse (81%) for SMB, per Emarsys fortelle en venn

6. E-post øker salg på nettet

Omnisend e-postOgså fra Omnisend – Den absolutt beste dagen (for åpne og klikkfrekvenser) for å sende e-post er den første i måneden.

Det kan sende 3 automatiserte e-postmeldinger føre til 90% flere online bestillinger sammenlignet med enkle e-poster, som hevdet av Omnisend, en automatiseringsplattform for markedsføring av e-handel.

Det er estimert 81% av amerikanske netthandlere handler ofte -enten online eller i butikker – som et resultat av det de leste i en e-post. Forbrukere liker belønning via e-post som å få et spesialtilbud, en kupong de kan innløse eller en eksklusiv pris på nettet.

7. E-post tillater øyeblikkelig kontakt med det amerikanske markedet

Statistikk viser det 28% av amerikanske voksne innrøm at de er online hele tiden.

I følge dette Pressemelding fra Market Watch, Amerika har den største markedsandelen i det globale markedet for e-postmarkedsføring. Det er nøkkelen til vellykkede strategier for e-postmarkedsføring.

Faktisk antyder eMarketer 2019-prognosedata det 37,2% av USAs digitale annonsemarked tilhører Google, 22,1% til Facebook og 8% til Amazon innen utgangen av 2019.

Nord-Amerika antas å ha den største markedsandelen i det globale markedet for e-postmarkedsføring, per MarketWatch fortelle en venn

8. Markedsføring på e-post er allsidig og mobil

Når den er gjort bra og optimalisert for respons, er en e-postmarkedsføringskampanje attraktiv og iøynefallende og har positive reaksjoner som til slutt blir salg.

Avhengig av innholdet du administrerer og merkevarenes behov, 53% av e-postene åpnes på mobile enheter. Du kan inkludere bilder, kjente videoer eller videoer opprettet i din e-postmarkedsføring ved hjelp av verktøy som lysbildefremvisning.

Vær spesielt oppmerksom på reaksjonsevnen og at videoene er optimalisert for å vises riktig på mobile enheter fordi. Hvis ikke, vil besøkende se andre steder. I følge Scientia Mobile og Google Study, 53% av forbrukerne forlater innhold som ikke vises raskt nok, og all din tidligere innsats blir dømt.

Når det er sagt, bør grafisk allsidighet synkroniseres med velskrevne kopier og emnelinjer. Paige Arnof-Fenn, eier av Massachusetts markedsføringsfirma Mavens & Moguls, påpeker emnelinjer for e-post skal være korte fordi mange mennesker leser på sine telefoner eller nettbrett.

9. E-post er den mest foretrukne plattformen for digital markedsføring

I følge eTargetMedia, e-postmarkedsføring går mot personalisering og oppretter interaktivt innhold.

Dette betyr at informasjon ikke bare kommer en vei, men vil komme til rett tid og at forbrukere vil ha sjansen til å bestille noe, ta avstemninger, se videoer eller følge merker på sosiale medier. Accentures forskning viser at 91% av forbrukerne foretrekker merker som husker hvem de er, anerkjenner interessene sine og tilbyr anbefalinger som er relevante for dem personlig.

På den annen side bør du være oppmerksom, som det fremgår av en fersk Adobe Branded Content Survey 2019, at 25% av forbrukerne irriterer seg over innhold som er for personlig, så det må være noe i mellom og virkelig gjennomtenkt for et spesifikt mål.

10. E-post har den laveste CPA

e-post har den laveste kostnaden per anskaffelseE-postmeldinger har det laveste gjennomsnittlige CPA; direktemelding har derimot den høyeste CPA med et gjennomsnitt på $ 26,40.

E-postadresser har den laveste gjennomsnittlige anskaffelseskostnaden (CPA) på rundt 10 dollar, sammenlignet med sosiale medier – $ 20, direktemelding – $ 31, betalt søk – $ 16, og online visningsannonser – $ 25.

Hvorfor er dette viktig for strategien din? Vel, dette er enkelt, de fleste merker ønsker å nå de største tallene ved å bruke så få ressurser som mulig.

E-postadresse har den laveste gjennomsnittlige anskaffelseskostnaden (CPA) på rundt $ 10 via @placeitapp, forteller en venn

11. Folk leser faktisk e-postene sine

I følge Internetlivestats, rundt 936 740 legitime e-poster sendes hvert sekund over hele kloden.

For å lykkes, bør du fokusere på et godt utført e-postmarkedsføringsdesign. Hvis du fremdeles jobber med det og trenger gratis logoer eller rask logo design, sammen med andre merkevarer, ta en titt på malene og designverktøyene som markedsføringstjenester via e-post tilbyr, eller bruk onlineskapere som de på placeit. På denne måten kan du spare mye tid som kan brukes til forskning i stedet.

Det er blitt sagt at folk leser e-postene sine, men dette betyr ikke at de har lest alt, eller at de har tid til å lese et nyhetsbrev i romanstørrelse.

Når det gjelder selve det skrevne innholdet, bør du beholde det samtale og mellom 300 og 500 ord for å få folk til å lese meldingen din i stedet for bare å bla ned for å komme til det som er viktig.

Hvis du skriver lange e-poster, vil de sannsynligvis havne i søppelbøtta.

12. Nyhetsbrev Øker kundeengasjementet

Hvis du lærer å mestre markedsføringsverktøy for e-post, vil du øke salgs- og konverteringsfrekvensen, og tallene viser at du bør fokusere på å lage et flott nyhetsbrev, spesielt hvis du starter et nytt merke.

Som forfatter Dave Pell uttaler, selv om de har dødd og kommet tilbake et par ganger i løpet av de siste tiårene, nyhetsbrev er udødelige. Hvorfor? Han påpeker noen få grunner, og det viktigste er at e-post er personlig, du kommer inn på andres vel begrensede plass: deres personlige innboks.

Det er veldig viktig at hver e-post reflekterer at du har gjort leksene dine, dette betyr at du tar deg tid til å skrive gjennomtenkt innhold, og kort forklare fordelene ved å kjøpe produktene dine, og om mulig gi ekstra fordeler for e-postabonnenter.

E-postmarkedsføring er langt fra død! Her er 12 fakta og statistikk om markedsføring via e-post via @placeitapp fortell en venn

konklusjoner

Husk at e-postboksen er den strømmen brukerne kan kontrollere 100%, og når de melder seg ut eller merker e-postene dine som spam, er du ute.

Overskrifter med “e-post er død” kommer og går når brukere er begeistret for nye teknologier eller trendy sosiale medieplattformer, men husk at e-posten har overlevd mange av dem også. Tenk på når du opprettet den personlige e-postadressen din. Etter alle disse årene sjekker du fortsatt det, abonnerer på nye tjenester og vil fortsette å gjøre det i årene som kommer.

Som markedsføringsspesialister avhenger utfordringen nå av å tilpasse en e-postmarkedsføringskampanje til pågående trender og nye brukere.

Karina Ramos er representanten fra Placeit. En plattform der alle kan tjene sine egne visuelle eiendeler til sitt merke uavhengig av tekniske eller kunstneriske ferdigheter. Koble til med Placeit på Facebook og Linkedin.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map