10 nyttige tips for søkemotoroptimalisering for nybegynnere

SEO eller søkemotoroptimalisering er et paraplybegrep som inkluderer all innsatsen som et team tar for å sikre at deres online virksomhet eller nettstedet får større synlighet på søkeresultatsider (SERP). Det er mange måter som hjelper deg å få en høyere rangering i SERP-er. Hovedmålet med en SEO er å finne en måte som hjelper til med å optimalisere siden organisk.


I tilfelle du var ny, er her de 10 SEO tingene du trenger å vite (og gjøre) når du optimaliserer nettstedet for bedre søkerangeringer.

1. Forbedre sidehastigheten

Hva gjør du hvis du lander på en side som tar for lang tid å laste?

Du vil trykke på tilbake-knappen og åpne et annet nettsted. Hvis dette skjer for nettstedet ditt, er det en årsak til alarm, som sidehastighet er en av Googles rangeringsfaktorer.

Slow page er et stort nei. Selv om du tror at sidehastighet ikke har noen betydning i rangeringen, må du tenke på brukeropplevelsen. Til slutt vil du ha en fornøyd bruker, og en side med langsom lasting er ikke noe en bruker ønsker.

Så økning av sidehastigheten ved dekluttering er viktig.

SEO Basic - Forbedre sidebelastningenGoogle PageSpeed ​​Insights analyserer innholdet på websiden og gir forslag for å forbedre det.

For å sjekke nettstedets hastighet kan du bruke Google PageSpeed ​​Insight. Det vil hjelpe deg med å sjekke hastigheten på siden din, om gangen, og gi tilbakemelding om sidens ytelse. Både desktop- og mobilversjoner. Denne informasjonen er nyttig for deg når du optimaliserer siden.

Her er noen måter som kan hjelpe deg med å øke sidehastigheten:

 • Reduser bildestørrelsen: Komprimere bildene dine, slik at de ikke tar mye plass. Ikke reduser kvaliteten, bare reduser størrelsen. Du kan bruke Canva verktøy for redigering og komprimering av bildene dine. For WordPress-brukere kan noen plugins komprimere og optimalisere bildene dine automatisk.
 • Fjern unyttig HTML: Kutt ned unyttig HTML-kode kan bidra til å forbedre sidehastigheten. Verktøy som HTML Strip og StripHTML kan hjelpe deg med å rydde opp i rotete HTML-kode og formatering.
 • Få et bedre webhotell: Bytt til en høytytende forretningshotell er den raskeste måten å øke sidehastigheten. TTFB og server oppetid er to hovedfaktorer å sjekke når du ser på serverytelsen.

Hvis nettstedet ditt kjører på WordPress, her er flere tips om hastighetsoptimalisering.

2. Generer nyttig innhold

Når du skriver innhold til siden din, er det bare en stor feil å fokusere på søkemotorer. På slutten av dagen er det brukerne som betaler regningene dine. Så du må skrive innhold som er relevant og som er viktig for dem.

Google og andre søkemotorer forstår viktigheten av kvalitetsinnhold. De vil ha innhold som har en langsiktig visjon og forstår brukernes behov. I stedet for å fokusere på nøkkelord, vil de ha innhold som samsvarer brukerens intensjon.

Det betyr ikke at det ikke er viktig å bruke nøkkelord. Du må skrive for mennesker og optimalisere for søkemotoren ved å bruke nøkkelord som viser brukerens intensjon.

Søkemotorer i dag er smarte nok til å forstå hva en bruker vil når han søker. Ved å bruke LSI-nøkkelord gir det mer kontekst til innholdet ditt.

SEO Basic - bruk LSI-nøkkelord i innholdet dittLSI (Latent Semantic Indexing) nøkkelord er ord som ofte finnes sammen i et enkelt emne og semantisk relatert til hverandre.

Google-relaterte søkeord som dukker opp på slutten av SERP er en veldig god kilde til å finne disse LSI-nøkkelordene. LSI nøkkelordgenerator er et mer nyttig verktøy for å finne ut LSI-nøkkelord så vel som Long Tail-nøkkelord.

Med LSI-nøkkelord kan du øke innholdssynligheten på søkemotoren.

3. Optimaliser for mobil

I dag er det mange som bruker mobil for å besøke nettsteder eller blogger, og dermed har Google foretatt mobiloptimalisering en av rangeringsfaktorene. Det betyr at du må sørge for at nettstedet ditt har et responsivt design for mobil og at det raskt laster på det.

For å forbedre SEO og brukeropplevelse er det viktig å optimalisere sidene dine for mobil så vel som forskjellige nettlesere (her er en praktisk sjekkliste for revisjon til å begynne med).

Her er tre enkle måter å vite om nettstedet ditt er optimalisert for mobil eller ikke:

 • Google Chrome: Åpne nettstedet ditt i Chrome og høyreklikk på siden. Velg Inspiser og finn ikonet for å skifte enhetsverktøy. Klikk på ikonet for å se etter respons på nettstedet ditt. Du kan dra grensen for å se om nettstedet ser bra ut i forskjellige størrelser. Hvis innholdet ser virvlet ut eller bilder pixelated, er det ikke mobilvennlig.
 • Webmaster verktøy: Googles verktøy for nettredaktører kan vise rapport om mobil brukbarhet om nettstedet ditt. Den vil vise deg hvilken side som har brukervennlighetsproblemer når du ser på mobile enheter. Du må bekrefte nettstedets eierskap med Google-konsollen før du bruker dette.
 • Google-test: Google tilbyr et nettsted hvor du kan sjekke mobilvennlighet av en side selv du ikke har tilgang til Google-konsollen. Du kopierer og limer nettadressen til siden din og klikker på Test URL. Den vil fortelle deg om den aktuelle siden er mobilvennlig eller ikke, og hvorfor.

Slik lager du et mobilvennlig nettsted: tipsene du kan følge:

 • Bruk flytende oppsett som nettsteddesignet ditt kan tilpasse til alle skjermstørrelser og -typer.
 • Bruk komprimerte bilder slik at nettstedet lades raskt på mobilen.
 • Reduser eller fjern all uønsket kode fra nettstedet ditt.
 • Ikke bruk flash for nettstedene dine, da mobilbrukere ikke kan se flashelementer på telefonene sine.
 • Begrens bruken av popup-vinduer på mobiler.
 • Bruk mer hvit plass i designet ditt, da brukere kan fokusere på å lese innholdet ditt.

4. Hold URL-en kort

Det er to typer nettadresser, den ene som https://www.xyz.com/articles/322345.php og den andre som https://www.xyz.com/how-to-lose-weight.

Si meg hvilken av de to nettadressene det er lett å forstå? Den andre fordi den tydelig sier at det handler om hvordan du går ned i vekt, men den første holder deg på å gjette.

SEO Basic - Hold URL-en kortKortere URL-er pleier å rangere bedre sammenlignet med lange nettadresser.

Fra en SEO-perspektiv er det viktig å bruke en URL som den andre – noe som er kort og beskrivende. Hvorfor? Fordi:

Hvis et nettsted er bygget på WordPress, er det veldig enkelt å endre en URL-struktur. Bare gå til sidene og rediger sidepermalinks med ønsket URL. Det er alt du trenger å gjøre for å endre URL-strukturen.

Hvis du har endret nettadressen, må du legge til 301-viderekoblingen til den gamle URL-en din. Så det er ingen trafikk som går tapt, og besøkende vil ikke støte på en 404-feilside når de besøker den gamle URL-en. Du kan enten legg til kode i .htaccess for å omdirigere siden eller bruke en plugin som SEO-omdirigering eller WP 301 viderekoblinger.

Brukbart SEO-tips nr. 4 – Hold URL-en kort! – Kortere beskrivende URL-er har en tendens til å rangere bedre i SERP-er. #SETips fortell en venn

5. Gjør navigering på nettet enkelt

Nettstedsnavigasjon inneholder det som uten tvil er de viktigste koblingene på nettstedet. Navigasjonslenkene hjelper brukerne med å finne innhold på nettstedet ditt. Samtidig forteller koblingene også gjennomgang av søkemotorer hvilke sider som er viktige for deg.

Kort sagt, det er en avgjørende SEO-praksis for å forenkle navigasjonen på nettstedet ditt for både brukeropplevelse og søkemotorsøkere. Prioriter innholdet ditt ved å fortelle brukere og gjennomsøkere om viktige sider. Gi en enkel måte å komme til disse sidene.

Her er noen vanlige typer navigering på nettstedet:

 • Navigering med en bar
 • Dobbeltbars navigasjon
 • Nedtrekksnavigasjon
 • Dropdown-navigasjon med flyouts

Den beste nettstednavigasjonen er hva som er best for brukeropplevelsen.

Dette fordi brukerne ikke finner ting enkelt på nettstedet ditt, vil de forlate umiddelbart. Dette vil øke avvisningsfrekvensen, noe som er dårlig for SEO.

6. Legg til beskrivende bilde alt

Foruten å hjelpe brukere med synshemninger, å legge til alternativ tekst (alt tags) kan gi bilder med bedre kontekst. Alt-taggene i bildet kan hjelpe søkemotorcrawlere med å indeksere et bilde riktig.

Hvis et bilde ikke klarer å laste, vil den beskrivende alt-taggen hjelpe brukerne med å forstå hva bildet handler om. Det du trenger er å sørge for at beskrivelsen og filnavnet til bildet er relevant og nøyaktig.

SEO Basic - bruk alt-tekstDen uthevede teksten viser alt-teksten (alt attributtet) til bildet.

Selv om søkemotorene har forbedret seg med årene, kan søkesøkere fremdeles ikke “forstå” bildene på et nettsted. Du kan gå glipp av sjansen til å rangere etter bildene dine hvis søkemotorene ikke tolker bildet riktig.

Her er noen tips for å skrive en god alt-tekst:

 • Vær så spesifikk som mulig når du beskriver bildene
 • Bruk nøkkelordene i bildet ditt
 • Hold beskrivelsen relevant
 • Unngå å bruke bilder som tekst

Å skrive en beskrivende alt-tag er SEO-grunnleggende som hjelper søkemotorene med å forstå bildet ditt og innrykk det deretter. Hvis du vil at Google og andre søkemotorer skal rangere bildet ditt høyere, må du optimalisere det.

7. Bruk skjema-markering

Skjemaoppmerking hjelper Google å forstå hva siden din inneholder. En side i Googles søkeresultater med bilder, anmeldelser og stjerner er et eksempel på skjemaoppmerking.

Folk har en tendens til å sjekke linken til bilder eller stjerner, og følgelig vil CTR for disse sidene øke med et skjema.

SEO Basic - Bruk skjema-markeringEksempel på skjemaoppmerking i SERP.

Ifølge casestudier, detaljhandelsfirmaer kan få opptil 30% økning i organisk trafikk ved å bruke strukturert markering.

Med riktig bruk av skjemaer, kan du fortelle mye mer om siden din, for eksempel forfatteren, plasseringen, prisen, ISBN og så videre. Selv om det ikke påvirker rangeringen direkte, kan det ha en positiv innvirkning på siden som er en god idé.

SEO basic - bruk Googles strukturerte data markup-hjelperBruke Googles strukturerte data markup Helper for å generere skjemaer.

Slik kan du implementere skjemamerking på siden din:

 • Gå til Googles strukturert data markup helper.
 • Velg datatypen du vil merke, fra de omfattende alternativene du ser.
 • Lim inn URLen til bloggen / artikkelen du markerer, og klikk deretter på start tagging.
 • Uthev elementene du vil merke, som navnet på artikkelen.
 • Legg til så mange elementmarkeringer du kan, for eksempel navn, forfatter, utgitt dato osv
 • Klikk på opprett HTML når du er ferdig.
 • Gå til CMS eller kildekoden, og legg deretter den uthevede delen til på passende steder.

Foruten Googles strukturerte data Markup Helper, er det andre alternative verktøy:

For å finne ut hvilke sider som trenger skjemaoppmerking, se etter toppsider for de samme nøkkelordene du målretter mot. Husk at målet ditt er å prestere bedre i SERP og foran brukere.

Brukbart SEO-tips nr. 7 – Bruk skjemamerking! – Ved å bruke strukturert markering, har du en sjanse til å øke 30% i organisk trafikk. #SETips fortell en venn

8. Øk lesbarheten for innholdet

Google har begynt å rangere sider basert på brukersignaler som tidsbruk på siden. Hvis skrivingen din er for vanskelig å forstå, vil brukeren forlate siden din, og det påvirker rangeringene dine.

Bruk enkelt språk for å sikre at det ikke skjer. De fleste brukere vil lese innhold som er lett å forstå, så ikke bruk for store ord eller teknisk sjargong i artikkelen din. Her er noen tips for å holde skriften enkel:

 • Bruk enkelt språk. Hvis du for eksempel kan bruke ordet ‘nær’, skriver du det i stedet for å bruke ‘nærhet’.
 • Hold setningene korte.
 • Skriv uformelt, som om du snakker med publikum. Ikke lag innholdet ditt som å skrive et essay.
 • Bruk alltid aktiv stemme i innholdet ditt.

Vurder nå de to følgende setningene og fortell meg hvilke som er mer kortfattet og som vil interessere deg? For eksempel har jeg mange bøker. Eller, jeg har 20 bøker i mitt personlige bibliotek.

Jeg foretrekker den senere.

Å skrive i klare og konsise setninger vil definitivt bidra til å øke innholdets lesbarhet.

Her er noen verktøy som kan hjelpe deg med å skrive bedre innhold:

 • Hemmingway-appen: Gir deg en ide om din skrivestil. Hvor lett det er å lese eksemplaret ditt. De komplekse setningene du har som gjør skrivingen din vanskelig å forstå. Unngå også å bruke passive setninger i skrivingen.
 • Grammarly: For redigering av artikkelen din for skrivemåte og grammatiske feil.

9. Skriv gode tittel- og metabeskrivelseskoder

De metabeskrivelser og tittelkoder ikke påvirker SERP-rangeringen din direkte. Men de godt skrevne metakodene kan bidra til å øke brukerens klikkfrekvens (CTR) – noe som er viktig. Google vil betrakte deg som et godt resultat hvis flere klikker på koblingene dine i SERP. Som et resultat vil siden din rangere høyere.

Studien viser at prosentandelen av CTR har direkte relevans for stillingen (kilde).

En metabeskrivelse er den korte beskrivelsen (maks. 156 ord) på siden din. Beskrivelsene vises som et avsnitt under nettadressen din i søkeresultatene. Metabeskrivelsen din skal være tydelig og relevant for innholdet ditt. Du kan også inkludere nøkkelord og en oppfordring til handling, for eksempel Finn ut mer! å oppmuntre brukere til å iverksette tiltak.

Tittelkodene vises derimot i resultatene av søkemotoren som den overskrivbare overskriften. De er en viktig faktor som hjelper søkemotorer til å forstå siden din. Ofte er tittelkoder det første inntrykket brukerne har av siden din.

Hold tittelkodene korte (anbefales under 60 tegn) og inkluder primære nøkkelord. Søkeordene du bruker blir uthevet i søkeresultatene. Så velg nøkkelordene dine med omhu, men ikke bruk for mye av dem. Selv om Google ikke straffet for å bruke lange titler, skaper du en dårlig brukeropplevelse for å fylle tittelen med nøkkelord.

Her er noen nyttige verktøy du kan utforske:

10. Moderate dine kommentarer

Ikke slå av kommentarene dine. hold dem i stedet for det hjelper å bygge et fellesskap. Når folk kommenterer innlegget ditt, viser det at de bryr seg om det og leser det. Du trenger bare å filtrere bort spam-kommentarer.

SEO-samfunnet er enig i det faktum kommentarer har innvirkning på SEO. Kommentarer er i utgangspunktet brukergenerert innhold på hjemmesiden din. Det er en sjanse for å øke kvaliteten på siden.

Her er den kjente delen som trakk seg fra brukerens kommentar.

Noen kommentarer er høye nok til at Google hoppet over hovedinnholdet på siden og trekke fra kommentarene for et omtalt utdrag. Den pågående samtalen på websiden din er også det som holder innholdet ditt oppdatert. Ved å tillate kommentarer på bloggen din, viser den at du verdsetter leserens tanker.

Dessuten, a bloggkommentartjeneste gir deg en mulighet for intern lenking også.

På den annen side kan du bruke bloggkommenteringsstrategi for å føre trafikk tilbake til nettstedet ditt. Skriv en innsiktsfull kommentar og slipp en lenke tilbake til nettstedet ditt hvis det er en sjanse. Å bruke kommentar er en fin måte å bygge et forhold mellom nettsteder på.

Les – 10 nyttige søkemotoroptimaliseringstips for nybegynnere av Kavita @dreamerkavita fra @canva #SEOptips fortell en venn

konklusjoner

For å oppsummere, her er de 10 grunnleggende SEO-tipsene som vil hjelpe deg å opp SEO-spillet ditt:

 • Forbedre sidehastigheten
 • Generer nyttig innhold
 • Optimaliser for mobil
 • Hold URL-en kort
 • Gjør navigering på nettet enkelt
 • Legg til et beskrivende bilde alt
 • Bruk skjema-markering
 • Øk lesbarhet for innhold
 • Skriv en god metakoder
 • Modererer kommentarene dine

Når det gjelder SEO er det mange teknikker du kan bruke. Men tipsene ovenfor er gode nok til å komme i gang.

Kavita Paliwal er Outreach Specialist cum Content forfatter på Canva. Når hun ikke er limt til den bærbare datamaskinen, kan hun bli funnet som lager reiseplaner som sjelden skjer. Ta kontakt med Kavita på Twitter og Linkedin.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map