10 beste websikre skrifter for bloggen din (arbeid med HTML og CSS)

Skrifter. Vi ser dem hver dag. Fra trykte annonser til magasiner, det er alle slags skrifter ute i verden. Med mindre du ikke kan lese, forstår du sannsynligvis viktigheten av å velge riktige skrifter for riktig medium


Når det gjelder blogger og nettsteder, er det viktig å velge skrifter som passer best til din stil, men det som er viktigere er at de er websikre skrifter.

Hva er websikre fonter?

Alle operativsystemer (windows, mac, android, ios osv.) Har en viss mengde innebygde skrifttyper. Problemet er at forskjellige operativsystemer kan ha forskjellige skrifttyper installert på systemene sine.

Det er her websikre fonter kommer inn.

Web Safe-skrifter er i utgangspunktet skrifttyper som er delte og synlige på alle plattformer og forskjellige systemer.

Innbyggingstjenester for nettfont

Googles nettfonter eller Typekit er systemer som tillater bruk av skrifter som er vert på deres servere. Typekit angir prisen basert på antall skrifter, trafikk på nettstedet og antall domener, i motsetning til Google Web Font.

Takket være Google er Google Web-skrifter helt gratis og enkle å bruke. Du kan for eksempel velge skrifttyper som Lato, Åpne Sans eller Tinos. Lim inn den genererte koden i dokumentet. Og du er klar til å referere det i CSS.

Her er den grunnleggende HTML for nybegynnere hvis du vil lære mer.

Hvorfor er websikre skrifter viktige?

“Det du ser er hva du får” når det kommer til utskrift, men på nettet, det du ser på skjermen din er kanskje ikke helt det samme for andres skjerm.

Her er et eksempel, la oss si at designeren du har ansatt, bestemmer seg for å bruke en veldig fancy og uklar skriftfamilie for tekstdesignet på nettstedet ditt. Hvis en besøkende ikke har den spesifikke skrifttypen installert på datamaskinen sin, eller den ikke trekker fra et nettvennlig sted, vil alt de vil se en standard skriftvariasjon som Times New Roman.

Du har kanskje et vakkert designet nettsted med fantastiske fonter, det vil fremdeles se rent og stygt ut hvis det ikke kan lastes for besøkende.

Å ha disse Web Safe-skriftene betyr at du ikke trenger å bekymre deg for at tekstene dine ser rare ut bare fordi du valgte en font som ingen har tilgang til.

Hvis du vil finne ut hvordan du lager et nettsted (en trinnvis guide), kan du følge lenken for å sjekke en av de nylig publiserte artiklene.

10 beste websikre fonter vi anbefaler

Nå som du vet viktigheten av en websikker font, er det på tide å begynne å bruke dem på nettstedet ditt.

Selv om det er mange skrifter du kan velge, anbefaler vi disse 10 websikre fontene å bruke med HTML og CSS. De er mye brukt og ser ganske bra ut også.

1. Arial

arialEksempel på Arial skriftfamilie

Last opp et nettsted, og sjansen er stor for at de bruker en Arial-font.

Denne sans-serif-skrifttypen er mest bredt brukt font og regnes som standarden for alle websikre fonter. Det brukes ofte som erstatning for spesialiserte skrifter er ikke tilgjengelig på Windows-enheter.

2. Helvetica

helveticaEksempel på fontfamilie Helvetica

Hvis Arial-skrifter er målet for rene og profesjonelle nettsteder, ville Helvetica designernes valg.

Helvetica tilbyr en mer stilisert sans serif-font som gir mulighet for dristigere design.

3. Times New Roman

Times New RomanEksempel på skriftfamilie fra Times New Roman

En ny variant av den gamle Times-skriften.

Times New Roman er sannsynligvis det de fleste Windows-brukere er kjent med, da de er standard serif-font på Microsoft Words. Sammenlignet med Arial er Times New Roman litt mer tradisjonell i sin design.

4 ganger

gangerEksempel på skriftfamilie fra Times

Hvis Times så kjent ut for deg, skyldes det at det har vært standard skriften som ble brukt til gamle avisutskrifter.

Times regnes som den mest tradisjonelle skriften som finnes og brukes sjelden utenom utskrifter og aviser.

5. Trebuchet MS

trebuchet-msEksempel på Trebuchet MS fontfamilie

Trebuchet MS ble opprinnelig designet av Microsoft på nittitallet inspirert av gamle middelalderske skrifter.

Den ble fremtredende brukt som hovedfont for Windows XP og som kroppskopifonter på nettet en tid.

6. Verdana

VerdanaEksempel på Font-familie

Verdana er et av de sikreste valgene for en nettfont, og bruker enkle seriflinjer og super store bokstaver for designen.

Det langstrakte utseendet på skriftene gjør det til en av de enkleste skriftene å lese på nettet, og er ofte den valgte skrifttypen for mange bloggere.

7. Arial Black

arial-blackEksempel på Arial Black fontfamilie

Hvis du elsket Arial-skriften, men ville ha noe dristigere og større, kan du ikke gå galt med Arial Black. Fonten oppstod da folk ønsket å bruke en fet skrift med Helvetica-stil, men ikke ønsket å betale for lisensen.

8. Kurér

kurerEksempel på fontfamilie fra Courier

Courier skal være kjent for alle, fordi den gamle ensfargede font er tilgjengelig på nesten alle enheter og operativsystemer som en standby-erstatning for alle “unike” skrifter.

Det er ikke den mest stilige skriften, men den er veldig lesbar og rent designet.

9. Courier New

kurer nyeEksempel på Courier New font-familie

Akkurat som Times, hadde Courier også en redesign som moderniserte den klassiske stilen.

Courier New regnes som en ensidig font og er også tilgjengelig på de fleste enheter og operativsystemer.

10. Georgia

georgiaEksempel på fontfamilie i Georgia

Mens Verdana generelt er det trygge valget for de fleste nettsteder, hvis du ønsket en skrift som har litt større bokstaver med samme skriftstørrelse, passer Georgia regningen.

Selv om det skal bemerkes, fungerer skrifttypen ved visse anledninger og fungerer ikke bra med andre serif-skrifter (de ser minusule ut ved siden av Times New Roman).

Absolutt ikke bruk: Comic Sans MS

Jada, det ser morsomt og litt finurlig ut, men bruk absolutt ikke Comic Sans MS hvis du vil at nettstedet ditt blir tatt på alvor.

komiskEksempel på Comic Sans MS font

Sans-serif-skriften er en tilfeldig innsats i tegneseriebokstaven og brukes vanligvis til uformelle dokumenter og barns materiale. Ikke bruk Comic Sans MS med mindre du skriver for en barnebok eller en tegneserie!

Pakk sammen

Hensikten med websikre fonter er å sørge for at det du designet på nettstedet ditt vises nøyaktig slik det var ment på andre enheter og plattformer. Selv om noen skrifter kanskje ikke fungerer, er det en rekke flotte design som vil gjøre at skriftene på nettstedet ditt ser bra ut.

Bare lov meg at du ikke vil bruke Comic Sans MS under noen omstendigheter.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map