10 beste domenenavnegeneratorer for nettstedet ditt

Enten du tenker på å starte en reiseblogg eller vil etablere en nettbutikk for bedriften din, trenger du et nettsted. Enda viktigere er at du må registrere et navn (eller domenenavn) for merkevaren din, og det må være fengende!


Du tenker sannsynligvis for deg selv, “Hvorfor trenger jeg å tenke så hardt på et domenenavn? Kan jeg ikke bare gå med det jeg har? ”

Du kan, men da vil det sannsynligvis ikke være et godt domenenavn. Og hvis du vil at bloggen eller nettstedet ditt skal lykkes, må du komme med et godt domenenavn for å gå sammen med den.

Hva er et domenenavn?

Domenenavn er lett å huske ord (er) som bruker for å kommunisere til et DNS-server nettstedet vi ønsker å besøke. Domain Name Server er det som oversetter det vennlige navnet til en IP-adresse eller omvendt. (kilde)

Hvis du trenger litt hjelp med å finne ut et domene, så har vi deg dekket! Ta en titt på listen over domenenavnegeneratorer som du kan bruke til å spare deg for hodepinen ved å måtte finne ut et nytt domenenavn.

Merk: Hvis du ikke har valgt ut et domenenavn, kan du få et gratis domene med disse webvertene:

 • InMotion Hosting 
 • Hostinger
 • GreenGeeks

1. Lean Domain Search

leandomainsearchLean Domain Search

Laget av Automattic, folkene bak WordPress.com-plattformen og kjerneteamet som jobber med WordPress selv, er Lean Domain Search ganske muligens den mest brukte domenenavngeneratoren for øyeblikket.

Å bruke det er enkelt nok. Bare start med et enkelt søkeord, velg deretter domenealternativer, så gir de hundrevis av domenenavnideer som er tilgjengelige for øyeblikket. Det som er flott er at de til og med vil sjekke om navnet også er tilgjengelig på Twitter!

2. NameMesh

namemeshNameMesh

NameMesh lar deg dele opp domenenavnsøkene dine i åtte forskjellige kategorier: vanlig, liknende, ny, SEO, kort, morsom, ekstra og miks. Dette gir mulighet for mer eksperimentelle navn som du sannsynligvis ikke har vurdert.

Du kan også filtrere navnene basert på domeneforlengelse, tilgjengelighet av domener og også maksimalt. Hvis du leter etter et nytt navn til oppstarten, kan NameMesh gjøre det også gjør det for deg.

3. NameStall

namestallNameStall

I NameStall er det ikke ett eneste verktøy, i stedet gir de deg en pakke med domenegeneratorer som du kan bruke. Tre av de mer nyttige du kan bruke er hoveddomenergeneratoren, treords domenenavngenerator og den rimende domenenavngeneratoren.

Selv om det kan virke overveldende med det første, men når du har fått tak i det, vil du kunne lage domenenavn som er helt unike. Eksperimenter med ‘ordgrupper’ som ‘500 populære første ord’, ‘grunnleggende engelske ord’ eller til og med ‘1500 populære siste ord’ for å gi deg uendelige muligheter med tilpassede navn på bloggen din.

4. Bust A Name

bustaname-1Bust A Name

Med Bust A Name kan du bruke de mange filterverktøyene deres til å finne et domenenavn som passer dine krav og spesifikke behov. Du starter med å filtrere nøkkelordene dine og velger deretter enten “starter” eller “slutt” med søkeordet. Den vil da gi deg en liste som du kan filtrere gjennom, avhengig av hvor naturlig du vil at navnet skal lyde og dets karaktergrense.

De har også et alternativ å se på domenenavn som er tatt, samt muligheten til å filtrere etter utvidelser, for eksempel .com, .net og .org.

Har du ikke et spesielt nøkkelord i tankene? Du kan bruke alternativet “Make a Random Domain” for å foreslå navn som er tilgjengelige. Hvis du finner en du liker, kan du lagre den eller kjøpe den gjennom lenker til den beste domeneregistratoren som GoDaddy og NameCheap.

5. Nameboy

nameboyNameboy

Nameboy lar deg finne domenenavn som er tilgjengelige basert på nøkkelordene du har valgt. Du legger opp til nøkkelord, som Nameboy deretter vil samle en liste over foreslåtte domenenavn som du kan bruke.

Søkeresultatene deres viser deg også hvilke utvidelser som er tatt og hvilke som fremdeles er tilgjengelige. Mens webhostingsecretrevealed.com for eksempel kan tas, kan du fremdeles kjøpe webhostingsecretrevealed.net i stedet.

Du kan også se etter domenenavn som er tilgjengelige for videresalg, så vel som bindestrek forslag eller rimende søkeord.

6. Wordroid

wordoidWordroid

Hvis du vil ha mer teft og kreativitet for domenenavnet ditt, bør du absolutt prøve ut Wordroid, domenenavngeneratoren som i utgangspunktet utgjør ord som ser fine ut og passer utmerket til å navngi blogger, produkter, selskaper og til og med domenenavn..

Det gratis og intelligente navnverktøyet er en av de mer kreative navnegeneratorene der ute, fordi de i utgangspunktet lager nye ord på forskjellige språk. De gjør dette med sitt spesielle navnegenereringsverktøy som følger de fonetiske reglene mens de oppretter navn som ruller av tungen.

Du kan til og med justere visse parametere på nettstedet, for eksempel mønster, wordroid-lengde, språk, kvalitetsnivå og til og med om du vil inkludere domenetillegg eller ikke.

7. Domain Puzzler

domainpuzzlerDomain Puzzler

Domain Puzzler er forskjellig fra de fleste domenenavngeneratorer ved at du kan bruke flere nøkkelord som byggesteiner for å generere det perfekte domenenavnet. Basert på nøkkelordene du har valgt, vil Domain Puzzler gjennomgå alle de forskjellige kombinasjonene du kan lage, og samtidig sjekke hvilke som er tilgjengelige for registrering.

For å bruke det, er alt du trenger å gjøre bare å oppgi et sett med søkeord du vil ha i domenet ditt, velge utvidelsene du vil ha, og så vil verktøyet gjøre alt arbeidet.

8. DomainHole

domainholeDomainHole

Selv om den ikke er så ekspansiv som de andre domenenavnegeneratorene, tilbyr DomainHole fremdeles en rekke verktøy (flere for å være nøyaktig) som du kan bruke til å opprette og et domenenavn.

Bortsett fra de vanlige brainstormingsverktøyene, kan du også se etter nylig utgåtte domenenavn og opprette tilfeldige domener med navnegeneratorene. Hvis du vil, kan du til og med spesifisere og sjekke alle domenetillegg for å se etter det perfekte domenenavnet.

9. Domener Bot

domainsbotDomener Bot

Domener Bot gjør ikke bare en utmerket jobb med å generere interessante domenenavn, de lar deg også velge synonymer du vil bruke med de originale søkeordene. Å kombinere disse faktorene kan føre til noen ganske kule navn som du sannsynligvis ikke ville ha tenkt på.

For å bruke det, må du først sette inn ett eller flere frø nøkkelord. Etter det kan du gjennom de første resultatene, tilpasse TLD-ene du ønsker, legge til eller endre synonymer, og til og med legge til dine foretrukne prefikser og suffikser.

I begynnelsen er mange av Domains Bot-resultatene ganske enkle, men går lenger ned mer, og du vil finne noen ganske interessante kombinasjoner.

10. Panabee

panabeePanabee

For en domenenavnegenerator, forretningsnavngenerator og domenenavns søkeverktøy som er enkel å bruke, kan du ikke gå galt med Panabee. Interessant nok ønsket de å bli kalt Pandabee – dessverre var det domenenavnet allerede tatt.

Med Panabee kan du begynne å lete etter et domenenavn ved å legge inn to nøkkelord, som de deretter vil liste opp navneforslag basert på. Hvis domenenavnet du ønsker er hentet, kan du gå over til et domeneregistreringssted og se etter andre tilgjengelige utvidelser.

I tillegg til forslag til domenenavn, kan Panabee også sjekke om domenenavnet du ønsker blir brukt som et sosialt medias brukernavn.

Konklusjon

Det er ikke lett å navngi en bedrift som er både kul og minneverdig. Spesielt hvis du må holde det på merkevaren med virksomheten din. Forhåpentligvis kan du finne de domenenavn som er tilgjengelige og som beskriver virksomheten og merkevaren din med de beste domenegeneratorene vi har listet over..

Har du opprettet et navn på bloggen din ennå? Hvis du allerede har et fantastisk navn, trenger du sannsynligvis en fantastisk nettbygger for å opprette nettstedet ditt. Vi har deg dekket med denne nyttige nettstedveiledningen!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map