Väsentlig cybersäkerhetsguide för småföretag

Cybersäkerhetshändelser kan ha en förödande inverkan på affärer med en genomsnittlig förlust under 2019 som kostar över 200 000 dollar per incident. Kostnaden kan emellertid sträcka sig långt utöver finansiering och små företag kan inte motstå slag för deras rykte.


Trots att cybersäkerhet som helhet är ett omfattande fält finns det många områden där småföretag kan vidta snabba åtgärder. Dessa proaktiva steg kan till och med betydligt förebygga eller minska effekterna av de vanligaste incidenterna.

När världen går digitalt är det ännu mer angeläget att småföretagare tar ansvar för sina cyberförsvar. Även om du kanske inte vill ägna tid åt att förstå komplexiteten inom cybersäkerhet, kan framtiden för ditt företag mycket bero på att du gör det.

Den här guiden är avsedd för småföretagare som har någon form av digitala tillgångar (detta kan vara allt kopplat, till och med en enkel e-postadress). Invester lite av din tid så att ditt företag kan fortsätta växa, innovera och skapa värde för dina kunder

Snabb navigering:

 • Fyra huvudtyper av cybersäkerhetshot
 • Tips för att säkra ditt företag
 • Cybersäkerhet i ett nötskal
 • Varför hackare riktar sig till små företag

Säkerhetsverktyg att använda:

 • NetDefender
 • Zonealarm
 • Comodo Personal Firewall
 • ExpressVPN
 • Acronis True Image
 • EaseUS ToDo Backup Home
 • IObit Updater

Typer av hot mot cybersäkerhet

Med så många typer av attacker som hackare kan utföra, bör företagare åtminstone notera några viktiga tangenter. Oavsett deras huvudsakliga mål kan någon av dessa metoder orsaka skada på ditt företag på sätt som kan ta åldrar att lossna, om alls.

Avancerade persistenta hot (APT)

Dessa långsiktiga riktade attacker är främst avsedda att stjäla, spionera eller störa. Inträngning i nätverk kan utföras smygande och i olika stadier. När tillgången har uppnåtts, kanske angriparna inte ens gör något under längre perioder – väntar på strategiska ögonblick att slå till.

Distribution Denial of Service (DDoS)

DDoS-attacker är avsedda att störa verksamheten i ett nätverk eller webbplats genom att översvämma det med förfrågningar och information. När servern inte längre kan hantera översvämningen börjar tjänsterna misslyckas och så småningom stängas av.

phishing

Phishing är ett mycket vanligt hot mot cybersäkerhet. Det är handlingen att skicka bedrägliga e-postmeddelanden som liknar legitima e-postar för att locka mottagare att skicka tillbaka känslig information. Phishing-attacker syftar normalt till att fånga användaruppgifter som användarnamn och lösenord eller till och med finansiell information.

Ransomware

Under de senaste åren har Ransomware vunnit popularitet och riktar sig till ett stort antal offer. Ovetande offer kan hitta hela deras hårddiskar krypterade med en anteckning som ber dem att betala ett “lösen” för en dekrypteringsnyckel. Användare som inte betalar förlorar normalt alla sina uppgifter.

Cyber-säkra ditt företag

För småföretag som syftar till att säkerställa att deras nätverk har en chans att skyddas mot vanliga attacker är installation av grundläggande säkerhetsprogramvara nödvändig. Men programvara ensam kanske inte är tillräcklig.

Låt oss överväga hur data kan flöda för många företag;

 • Konfidentiell kommunikation kan skickas via e-post
 • Enheter in och ut från kontoret kan överföra data trådlöst
 • Enskilda enheter kan vara anslutna direkt till Internet
 • Fjärrarbetare kan logga in på företagets servrar
 • Kollegor kan använda meddelandeappar för att kommunicera
 • och mer.

Som du ser finns det så många potentiella inträdespunkter där en hackare kan få tillgång till någon del av ditt företags verksamhet. Tyvärr kan små företag att bygga solida nätverk bakom starka brandväggar vara lite kostsamma.

För att lösa problemet är det möjligt att genomföra åtminstone säkerhet på enhetlig nivå för att förbättra dina försvar.

1. Aktivera brandväggar

Många företag kör datorer på Microsoft Windows, som levereras med ett inbyggt brandväggsprogram. Dessa programvarubaserade versioner är mindre effektiva än hårdvarubrandväggar men erbjuder åtminstone något grundläggande skydd.

Programvarubaserade brandväggar kan övervaka datatrafik in och ut från enheter och fungera som en säkerhetsvakt för din enhet. Om du kör Windows, se till att du gör det ha din Windows-brandvägg på.

Du kan också överväga;

NetDefender

netdefender - gratis brandväggsprogram

NetDefender – Detta gratis brandväggsprogram övervakar inte bara dina data utan låter dig också ställa in reglerna för vad som kan eller inte kan röra sig i ditt nätverk. Till exempel kan du begränsa den surfning som dina anställda gör.

Zonealarm

zonalarm - flerfunktionsverktyg för att skydda din webbplats

Zonealarm – Integrera både brandvägg och antivirus, ZoneAlarm är en bra multifunktionsapplikation för företag. Det skyddar mot nästan alla typer av hot från $ 39,95 per år.

Comodo

Comodo personlig brandvägg - brandvägg och antivirusverktyg

Comodo Personal Firewall – Finns i både gratis och kommersiell version, Comodo har också ett stort rykte inom säkerhetsbranschen. Det erbjuder omfattande täckning för flera hottyper för endast $ 17.99 / år.

2. Använd ett virtuellt privat nätverk

Virtuella privata nätverk (VPN) är mycket praktiska verktyg som låter dig säkra all data som överförs från dina enheter. De använder säkra kommunikationsprotokoll och höga krypteringsnivåer för att säkerställa att allt du skickar eller tar emot är konfidentiellt.

ExpressVPN

expressvpn - ett vpn-verktyg för att säkra dina data under överföring

Många VPN-filer i dag inkluderar också andra funktioner som förstärker deras kapacitet. Exempelvis inkluderar ExpressVPN, ett av de mest erkända namnen i VPN-verksamheten, a Nätverkslåsbrytare, privata krypterade DNS-servrar, annonsblockerare och mer.

Att använda en VPN säkerställer inte bara enheter på kontoret utan också på rörelser. Detta betyder att så länge dina anställda och dig själv använder ett VPN kan du säkert arbeta från vilken plats som helst i världen.

3. Håll säkerhetskopiering av data

Alla företag bör göra regelbundna säkerhetskopior av viktig information. Kritisk information som kundinformation, fakturor, finansiell information och mer är alla viktiga för ditt företag. Om dessa data går förlorade, skulle det vara en katastrof.

Att skapa regelbundna säkerhetskopior kan säkerställa att alla viktiga data kan återställas när som helst. Ännu bättre kan säkerhetskopior enkelt automatiseras så att arbetskraften inte slösas bort på att göra rutinmässiga saker som detta.

Idag finns det många enkla att använda och billiga databackupapplikationer eller tjänster som är lämpliga för små företag. Några du kanske vill prova inkluderar;

Acronis

Acronis - en backup-lösning för konsumenter och företag

Acronis True Image – Acronis, som är en populär leverantör av säkerhetskopieringslösningar, erbjuder prisbelönta lösningar för säkerhetskopieringsprogram och dataskydd för konsumenter och företag i alla storlekar. Det är den snabbaste programvaran som vi hittills har testat för att säkerhetskopiera hela skivor. Priserna börjar från så låga som $ 69 / år.

EASEUS

easus - fönster backup-programvara för att skydda dina data

EaseUS ToDo Backup Home – Genom att erbjuda ett förbättrat gränssnitt och en lång lista med funktioner stöder EasUS Dropbox och andra molnbaserade lagringslösningar vilket gör det enkelt att integrera i affärsverksamheten. Priserna börjar från $ 29.99 / år.

Om du inte vill använda en dedicerad säkerhetskopieringsprogramvara ska du åtminstone använda molnlagring och utföra manuella säkerhetskopior. Att använda molnlagring innebär att dina data är separata från din geografiska plats, vilket minskar risken för fysisk skada.

4. Håll programvaran uppdaterad

Ett av de vanligaste sätten som hackare får tillgång till system är genom mjukvarusårbarheter. All programvara har svagheter och utvecklare släpper ofta patchar och uppdateringar när de stänger dessa kryphål.

Underlåtenhet att se till att all programvara du använder hålls uppdaterad kommer bara att höja din riskprofil. Att hålla så många enheter uppdaterade kan vara en jobb, särskilt om du inte har en IT-avdelning att svara på.

Tack och lov kan många applikationer ställas in för att automatiskt uppdatera, så se till att leverera programvaran som du använder. Det finns också andra sätt att hålla programvara uppdaterad, t.ex. genom att använda verktyg som IObit Updater.

IObit

iobit - verktyg för uppdatering av programvara för att hålla dina program uppdaterade.

IObit Updater – IObit updater är en snygg, lätt app som fokuserar på att hjälpa dig att hålla resten av det du har installerat uppdaterat. Den övervakar programmen och påminner dig antingen om uppdateringar är tillgängliga eller kan uppdatera dem automatiskt på egen hand.

För alla dina IT-enheter, se till att programvaran alltid är uppdaterad. Regelbundna uppdateringar är viktiga för att säkerställa att säkerheten kan förbättras. Operativsystem, program och programvaror bör alla vara inställda på automatiska uppdateringar där det är möjligt.

5. Använd alltid Internet-säkerhetsapplikationer

Antivirusprogram bör användas på alla enheter, från datorer till bärbara datorer och mobiler. De flesta välrenommerade Internet Security-företag som Symantec eller McAfee har speciella planer för småföretagare som gör det möjligt för dem att skydda alla enheter med en enda licens.

Du kan också välja mellan olika typer av Internet Security-applikationer. Vissa grundläggande funktioner kan bara erbjuda antivirusfunktioner, medan mer omfattande versioner kommer fullt laddade med flera funktioner.

Cybersäkerhet i ett nötskal

Cybersäkerhet är försvaret för system, nätverk, program och till och med data från digitala attacker. Cyberhot är å andra sidan de element som cybersäkerhet vakter mot. Dessa hot är utformade för att göra någon form av skada på företag eller individer som de riktar sig till.

Vanliga typer av cyberhot inkluderar virus, skadlig programvara, ransomware, phishing-attacker och mer. Komplexiteten i att skydda mot många cyberhot varierar mycket beroende på hur ihållande attackerare är.

På cybersäkerhetssidan använder vi verktyg som antivirusprogram, brandväggar, skadliga detektorer, skriptblockerare och andra som är utformade för att försvara mot hoten ovan.

Varför hackare riktar sig till små företag

Kostnaderna för informationsförlust på grund av riktade cyberattacker mot företag samlade i genomsnitt 5,9 miljoner dollar under 2018.Kostnaderna för informationsförlust på grund av riktade cyberattacker mot företag samlade i genomsnitt 5,9 miljoner dollar under 2018 (källa).

Hackare riktar sig inte alltid till småföretag, men andelen har visat sig vara relativt hög. För att förstå varför småföretag är involverade, måste du ha en allmän förståelse av cybersäkerhetshändelser.

Som företagare är de flesta av oss främst bekymrade över vår ekonomi. Men hackare kan ha många fler avsikter än att bara försöka stjäla pengar. De kan till exempel försöka stänga av din digitala verksamhet tillfälligt, skada ditt affärsanspråk eller helt enkelt ha kul. Även om det kan låta stötande, är poängen att det finns flera möjliga skäl till varför.

Därefter kommer vi till den genomsnittliga småföretagare som gillar mig vill fokusera på att tillhandahålla en utmärkt produkt eller tjänst till kunden. Detta fokus fungerar ofta som en blind för oss, vilket leder till att vi glömmer andra viktiga områden som cybersäkerhet.

Vi har ofta inte de resurser som större företag gör, så det handlar om stordriftsfördelar. Ju lägre försvar ett företag har, desto mindre ansträngning behöver en hacker göra i attacken för att det ska lyckas.

För att blanda saker är det särskilt utmanande att implementera effektiva cybersäkerhetsåtgärder idag. Urbaniserade områden har fler enheter än människor och angripare använder allt mer kreativa attackmetoder.

Slutgiltiga tankar

Som du tydligt kan se kan Internet idag vara en mycket farlig plats, särskilt om ditt företag förlitar sig på det. Eftersom så många av oss är anslutna digitalt överför hotet till och med in i våra personliga liv.

Som företagare måste du kunna skydda inte bara dina egna enheter utan alla enheter som dina anställda använder. Eftersom allt är anslutet är du bara lika stark som din svagaste länk.

Slutligen hoppas jag att jag har gett er några idéer om hur ni kan genomföra några rudimentära säkerhetsåtgärder utan att bryta banken. Ta din säkerhet så seriöst du kan – ditt företag beror på det.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map