Varför går din WordPress-webbplats långsamt? Enkla sätt att påskynda dina WP-webbplatser

WordPress är det populäraste Content Management System (CMS) överlägset och driver mer än 34% av alla webbplatser i världen idag. Det uppskattas på grund av dess mångsidighet genom att låta webbplatsägare snabbt bygga webbplatser med imponerande kvalitet och funktionalitet.


Emellertid behöver WordPress förstås för att det ska fungera som bäst. Om du har kört en WordPress-webbplats och känner att prestanda har varit sub-par kan du kanske öka prestanda genom att göra några små tweaks.

hastighet är viktigtDin webbplatshastighet påverkar konverteringsgraden kraftigt. Studier har konsekvent visat det snabb sidhastighet kommer att resultera i en bättre konverteringsfrekvens. En minskning av 20% i konverteringar upplevs för varje sekund av förseningar i laddningstiden för mobilsidor. Och enligt Tänk med Google, riktmärkena för snabb webbplatsbelastning är 0-1 sekunder.

1. Cachar inte ordentligt

Cachning i allmänhet är när applikationer lagrar data i minnet för snabbare bearbetning eller åtkomst. På samma sätt, genom att aktivera cachning, kan du ladda in delar av din webbplats för snabbare åtkomst. Det finns olika lägen för cachning som du kan dra nytta av, men de faller i allmänhet i endera av två kategorier; klientsidan cache eller server-sida cache.

Cach-caching på klientsidan (vanligtvis cachelagring i webbläsaren) hjälper dig att definiera vilka delar av din webbplats som lagras i besökarens webbläsare. Det låter dig också ange hur länge dessa element lagras så att om din webbplats uppdateras, kan webbläsaren uppdatera cachen med uppdaterade element. Webbläsare cachar fungerar med statiska element som CSS, JS och bilder.

Cachning på serversidan är vilken cachemetod som helst som implementeras på din webbserver. Dessa kan inkludera OP-kodcaching, Sidcaching, databascaching och mer. Var och en av dessa metoder hanterar olika delar av WordPress och utnyttja dem kan bidra till att förbättra vår webbplatsprestanda.

Till exempel är WordPress väldigt databascentriskt. Tyvärr kräver alla processer som arbetar med en databas generellt mycket resurser (processorkraft och minne) för att kunna köras. Med databascaching är det du gör i princip att spara resultat från tidigare frågor i minnet för att minska tiden det tar att leverera vissa resultat.

Lösning 1: Installera bra cache-plugins

Caching är ett av de viktigaste sätten att du kan förbättra prestandan på din WordPress-webbplats. Tack och lov, som med alla saker som WordPress-relaterade finns det plugins du kan använda för att hjälpa till med detta. Några bra exempel på WordPress-cache-pluginprogram inkluderar WP Rocket och Swift Performance.

Lösning 2: Aktivera OPCache på din webbhotell

Genom att lagra de sammanställda operationskoderna för PHP-skript gör OPcache det möjligt för webbplatser att tjäna sidinnehåll betydligt snabbare. Den goda nyheten är de flesta delade värdleverantörer som gör att deras användare kan installera OPcache-förlängning från sin kontrollpanel. Så – för att använda detta alternativ för att ladda din webbplats snabbare, logga bara in på din kontrollpanel för värd och aktivera denna funktion.

Exempel: För att aktivera OPCache på A2 Hosting, logga in på cPanel > programvara > Välj PHP-version > Installera PHP-tillägg.

2. Databaser lagrade i hårddisken

Nästan utan att misslyckas kommer de flesta webbhotellleverantörer idag att annonsera att de erbjuder Solid State Drive-lösningar (SSD). SSD: er är den högteknologiska versionen av den traditionella hårddisken och är mycket snabbare. Trots fallet i SSD-priser är de fortfarande dyrare än mekaniska hårddiskar.

På grund av detta kan vissa webbhotell försöka komma undan med en hybridinställning. De kommer att köra applikationer från SSD: er men använder traditionella hårddiskar för lagring. Detta är dåliga nyheter för WordPress-användare eftersom det troligt är att databasen ligger på de långsammare, mekaniska enheterna istället för SSD. Se till att notera om din webbhotell erbjuder en fullständig SSD-lösning eller inte.

Lösning: Håll fast vid värdföretag som erbjuder full SSD-värd

siteground ssd hostingExempel: Alla webbplatser som är värda på SiteGround körs på SSD-skivor – vilket är perfekt för WordPress-webbplatser.

Trots att han är en av de billigaste WP-värden på marknaden kör Hostinger på full SSD-lagring – vilket gör dem idealiska för värd för WordPress-webbplatser. Andra välkända varumärken som körs på full SSD inkluderar: A2 Hosting, BlueHost och SiteGround.

3. Föråldrad PHP

WordPress är PHP-baserat och den version av PHP som din server kör kan också påverka webbplatsens prestanda. PHP 7 har testats för att prestera PHP 5.6 med nästan dubbelt så mycket som hastigheten – det är 100% ökad prestanda!

Teamet på AeroSpike sprang några tester för att jämföra PHP 5 med PHP 7.

Deras test lanserade fyra processer som var och en kör 100 000 transaktioner. Alla körningar utfördes mot ett kluster med en nod som kör Aerospike Server Community Edition version 3.9.1 på CentOS 7 med 32 Intel (R) Xeon (R) CPU E5-2660 @ 2.20GHz-processorer (med hypertrådning aktiverad) och 32 GB minne.

De två använda PHP-versionerna var php-7.0.10 och php-5.5.38.

Nedan är resultaten sammanfattning.

Total körningstid

PHP 7: s totala exekveringstid är ~ 10 – 12% lägre än PHP 5 (lägre är bättre).

Verksamhet per sekund

PHP 7 skriver / läser ~ 9 – 15% mer jämför med PHP 5 (högre är bättre).

Lösning: Uppdatera din webbplats PHP-version

Om du kör på en äldre version av PHP är det troligt att du ser ganska bra hastighetsförbättringar helt enkelt genom att välja en nyare version av PHP. De flesta webbhotellleverantörer erbjuder flera versioner av PHP som du kan välja via din kontrollpanel för webbhotell.

Exempel – Att välja din PHP-version på Hostinger kan göras via din värdkontrollpanel.

4. HTTP / 2

HTTP / 2 är en “Nytt” Internetprotokoll som introducerades 2015. Till skillnad från den tidigare versionen HTTP 1.1 tillåter det att flera dataförfrågningar kan göras samtidigt. Detta hjälper till att minska lasttiden för tillgångarna på din webbplats.

HTTP / 1.1 vs HTTP / 2 – HTTP / 2 kan skicka flera förfrågningar om data i över en anslutning. Detta reducerar extra tur-returtid (RTT), vilket gör att din webbplats laddas snabbare (lära sig mer).

Lösning: Implementera HTTP / 2

Trots detta erbjuder emellertid vissa webbhotell fortfarande inte HTTP / 2 eller erbjuder det bara på dyrare planer. Det finns två sätt du kan dra nytta av HTTP / 2; leta efter en värd som erbjuder det, eller använd Cloudflare CDN.

Det finns webbhotellleverantörer som erbjuder olika HTTP-nivåer. Som exempel har Siteground och GreenGeeks gjort HTTP / 2 tillgängligt för alla sina planer, men A2 Hosting erbjuder bara HTTP / 2 på sina Turbo webbhotellplaner eller högre.

5. Rushed Server

Webbplatser automatiseras och deras prestanda kan påverkas av mängden tillgängliga resurser. Varje webbplats måste ha processorkraft och minne för att hantera webbtrafik – ju högre volym, desto mer resurser behövs.

Om din webbplats har en plötslig tillströmning av besökare, kanske din värdplan inte har de resurser som är tillgängliga för att hantera dem alla på en gång. Detta kommer att resultera i att webbplatsen antingen avtar eller blir otillgänglig för vissa förfrågningar.

Övervaka din värdprestanda

Exempel: WebSitePulse erbjuder olika övervakningsverktyg som håller en konstant övervakning av dina servrar och webbplatser.

Det är mer troligt att situationen uppstår på delade värdplaner eftersom alla konton på den servern delar en fast mängd resurser. För att säkerställa att din webbplats fungerar smidigt kan du försöka använda ett webbplatsövervakningsverktyg som Uptime Robot, Webbplatspuls, och Freshping.

Att använda dessa verktyg hjälper dig att bedöma hur bra din värd presterar under en tid. Om din webbplats fortsätter att sakta ner eller om servern alltid är nere, kan det vara dags att överväga att byta till en bättre plan eller till en annan webbhotell helt och hållet.

Lösning: Uppgradera till VPS eller högre nivå om det behövs

Exempel: Baserat på vår spårning kl HostScore, SiteGround VPS-värd responstid (testwebbplats i Europa) är ungefär 15% snabbare än SiteGround delad värd.

VPS-värdplaner är dyrare än delade värdplaner men kan hantera hög trafik lättare. Detta beror på att VPS-planer generellt kan skalas, vilket innebär att du dynamiskt kan öka mängden resurser om du känner att din webbplats behöver mer.

Lär dig när är rätt tid att byta till VPS-värd.

6. skrymmande mediefiler

Medan stora, skarpa bilder eller spännande videor kan vara bra ögongodis, kom ihåg att dessa multimediafiler ofta är stora i storlek. Som tumregel, ju större en fil är desto längre tid tar det att ladda. Det här betyder inte att du måste avstå från dem helt, men kom ihåg åtminstone att optimera dina filer.

Lösning: Komprimera dina bilder

Bilder kan skalas ner något och med rätt format kan du också minska storleken. Till exempel är en BMP-fil vanligtvis större än en GIF- eller JPG-fil. För att optimera bilder kan du välja att göra det manuellt eller med ett plugin. Några WordPress-plugins som kan göra tricket inkluderar EWWW och Short Pixel.

Om du väljer att inte använda ett plugin finns det också onlineverktyg som du kan använda för att manuellt optimera bilder. Några av dessa är Optimizilla och EzGIF.

7. Dåligt optimerad / skadad databas

Tidigare nämnde jag hur WordPress är mycket databascentriskt och hur SSD-lagring kan hjälpa till att påskynda frågor. Men databasens skick spelar också en roll i prestandan på din webbplats.

Lösning: Optimera databasen regelbundet

Det kan vara mycket svårt att kontrollera varje enskilt element som går in i din databas, så då och då måste du utföra lite hushållning. Detta hjälper till att hålla din databas organiserad och kunna arbeta i full fart.

Det finns också plugins som du kan använda för detta. Några bra exempel är WP DBManager och WP svep.

8. Långsam DNS-leverantör

Många känner att Time to First Byte (TTFB) är alla hastighetsmätare men inte många bryter ner TTFB och försöker ta itu med de enskilda elementen i den. Ett av elementen som bidrar till TTFB är DNS-upplösning.

Denna process som innebär översättning av domännamn till IP-adresser tar tid. Olika DNS-leverantörer fungerar annorlunda och att använda en bra DNS-leverantör kan också påskynda din webbplatshastighet.

Lösning: Byt till en bättre DNS-leverantör

För att kontrollera din DNS-hastighet, kör ett test på din webbplats med Pingdom-verktyg och klicka sedan på första instansen av ditt domännamn i resultatdiagrammet. Detta kommer att utvidga en ruta som visar komponenterna i din TTFB. I den rutan letar du efter en rad som säger “DNS”.

DNS-hastigheter varierar beroende på leverantör.DNS-hastigheter varierar beroende på leverantör.

Jämför det med de aggregerade DNS-hastigheterna för olika leverantörer på diagrammet på DNS ​​Perf och överväga om din DNS-hastighet är där den borde vara. Om inte, kan du välja en annan DNS-leverantör vara fördelaktigt för din webbplatshastighet.

CloudFlare är en av de snabbaste DNS-leverantörerna runt och du kan få ett konto med dem gratis.

9. För många plugins

En av de saker som människor älskar med WordPress är hur lätt det är att öka funktionaliteten genom att använda ett plugin. Eftersom det är open source har WordPress en enorma utvecklare community vilket är bra för valet, men resulterar i plugins som varierar mycket i kvalitet.

Plugins är också tillägg till grundläggande WordPress-kod, vilket betyder att ju mer du använder, desto större blir din WordPress-instans. Detta bidrar i sin tur till din webbplats omkostnader och kan påverka prestandan i varierande grad.

Lösning: Minska plugin-användningen

Var möjligt se till att du bara kör de plugins som du verkligen behöver och försök att trimma onödig fluff. Kom också ihåg att ta bort alla plugins som inte används! Det finns många plugins idag som försöker åstadkomma många olika saker, så försök där så är möjligt se till att funktionaliteten inte dupliceras av dina plugins.

10. Hackad webbplats

Tidigare brukade hackare ta över webbplatsen och orsaka förödelse bara för sparkar. Dagens cyberkriminalitet är mer sofistikerad och kommer att försöka undvika att du upptäcker deras närvaro. Deras mål är att använda resurserna på ditt konto för att berika sig själva – till exempel genom att använda det för att bryta cryptocurrency.

Detta tar bort resurser från din webbplats och kan ha stor inverkan på prestandan. Eftersom de flyger under radaren måste du aktivt skanna din webbplats regelbundet för att se till att den inte har kapats tyst.

Invester i ett säkerhetsverktyg från en ansedd säkerhetslösningsleverantör som Sucuri och se till att du bara installerar plugins från pålitliga källor. Använd ett verktyg som för att kontrollera om dina plugins är legitima Plugin Security Checker för att söka efter problem.

För att undvika komplikationer, försök att kontrollera rykte för ett plugin innan du installerar det.

Slutsats: Fokusera på detaljerna

Som du kan se nu kan det att fungera en effektiv WordPress-webbplats praktiskt taget vara ett heltidsjobb. Men om du listar ned och regelbundet följer bästa praxis, kommer du att kunna minska risken för en lågpresterande WordPress-webbplats som om det var andra art. Kom ihåg att vara fokuserad på prestanda i allt du gör och överväga noga allt du vill lägga till på din webbplats. Många nya WordPress-webbplatsägare tenderar att gå överbord och kasta i allt annat än diskbänken.

Undvik den frestelsen och bygg långsamt på funktionalitet när din webbplats och ditt företag växer.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map