Vad Wikipedia inte kan berätta om webbhotell

Jag är säker på att din blogg är fantastisk.


Du gör allt rätt: Du har fantastiska rubriker, du har fått bra bilder, du kanske till och med engagerar dig aktivt i alla områden inom innehållsskapande, utvecklar dina egna bilder, infografik och videor.

Men det är en sak som majoriteten av bloggarna förbiser (åtminstone till en början) som potentiellt kan hålla till och med det bästa av bloggar från att någonsin komma framför hela deras potentiella målgrupper.

En sak är bra webbhotell.

Tänk på det här sättet: Har du någonsin klickat på en länk från Facebook eller en annan webbplats och väntat på vad som verkade vara en evighet för webbplatsen att ladda? Detta är inte 1997. Idag öppnas webbsidor som om du gör en sida i en bok – eller åtminstone borde de göra det. Om de inte gör det, förlorar du massor av sidvisningar. Dina avvisningspriser är stigande. Fram till nu hade du antagligen ingen aning om vad som gick upp.

Jag säger dig – titta på ditt värdföretag.

Visst, det finns sätt du kan hjälpa din egen webbplats tillsammans med snabbhet. Du kan tunna ut multimediainnehållet, sänka grafikens kvalitet och upplösning och hoppa igenom alla slags hoops som försöker få din webbplats att ladda snabbare. Det är faktiskt vad de flesta av de stora webbhotellföretagen kommer att säga dig att göra. Men är allt som verkligen nödvändigt?

Vad är webbhotell?

Om du precis har börjat eller någonsin undrat vad som händer bakom kulisserna med din webbplats, Wikipedia förklarar konceptet webbhotell väl:

En webbhotelltjänst är en typ av webbhotell som gör det möjligt för individer och organisationer att göra deras webbplats tillgänglig via World Wide Web. Webbvärdar är företag som tillhandahåller utrymme på en server som ägs eller hyrs för användning av klienter, samt tillhandahåller Internet-anslutning, vanligtvis i ett datacenter.

Det är en mycket kortfattad, grundläggande beskrivning av konceptet. Dessa är kärntjänsterna som alla webbhotellföretag erbjuder. Vad skiljer dock en från en annan? Om de alla erbjuder samma tjänster, varför inte bara välja en och glömma bort det??

Det här är frågor som Wikipedia inte tar upp.

Det är vad denna bloggpost är till för.

Vad gör en bra webbhotell?

Precis som med någon annan typ av tjänst finns det bra webbhotellföretag och några som inte är så bra.

Vi definierar inte så bra som de som ger långsam serveråtkomst som hindrar överföringen av data. Det är så mycket mer än ditt innehåll som saktar ner saker, men inget företag kommer att erkänna att deras servrar är långsamma eller överbelastade eller att deras DNS-cachingfunktioner är underpar.

De bästa webbhotellföretagen är de som uppmärksammar de viktiga detaljerna, och vi tror att dessa ligger högt på listan:

1. Ett användargränssnitt som är lätt att använda (UI)

Användargränssnittet och kontrollpanelen måste vara tillräckligt intuitiva för att användaren ska kunna göra ändringar och uppdateringar samt lägga till nya domäner, schemalägga säkerhetskopiering av webbplatser och konfigurera applikationer som WordPress snabbt och enkelt.

WebHostFace-instrumentpanelenExempel – WebHostCases användarkontrollpanel – enkel och lätt att använda.

2. Garanterad webbplatshastighet

Webbvärdar som sätter sina webbplatshastighetsgarantier skriftligen är mycket mer benägna att ge dig en genomgående bra slutanvändarupplevelse och mycket mindre benägna att ge dig en körning när ett mätbart problem finns. Utan detta, var beredd på några väldigt obehagliga konversationer om hur du röra upp din egen webbplats och de bågar du behöver hoppa igenom för att fixa den.

3. Tillförlitlighet

Detta faller i linje med begreppet konsistens. Du vill välja ett värdföretag som garanterar dig 99,9% serverptid. En minskning av drifttiden med bara en halv procent (det vill säga 0,05%) kan översättas till två hela dagar av driftstopp per år. Hur mycket tjänar din blogg på en dag? Du kan fördubbla det och lägga till det till kostnaden för webbhotell under par.

4. Pris- och betalningsalternativ

Det finns många platser där ute som tar ut en premie för tjänster som användaren sannolikt aldrig kommer att använda. Bra värdföretag lägger upp sina prissättningsstrukturer och förklarar vad det är du betalar för. De ger också nivåer, rimliga priser planer som tillgodoser behoven på din specifika webbplats.

5. Service efter försäljningen

Hur pålitlig är din nuvarande webbhotell när du behöver ringa in för hjälp? Hur är väntetiderna? Vilka timmar håller de? Ännu mer, om du föredrar att kunna undersöka frågor innan du måste vänta på en representant? Har ditt webbhotell en omfattande kunskapsbas tillgänglig för alla sina kunder?

Vad sägs om när du behöver ringa in? Är representanterna kunniga på alla sätt, vare sig det är försäljning, fakturering eller teknisk support? Får du rutinmässigt fem olika svar på samma fråga från fem olika reps?

Bra webbhotellföretag är rikligt bemannade, tillgängliga dygnet runt och har ett funktionellt, enhetligt utbildat team som kan hantera alla typer av problem och ger konsekventa lösningar.

Hosting av feedback från användareExempel – Äkta användaråterkoppling om SiteGrounds support efter försäljning.

Är priset verkligen viktigt?

Vi har alla hört det gamla talesättet: “Du får det du betalar för”, och även om det är sant i många fall är det inte alltid sant när det gäller webbhotell.

Dyrare betyder inte nödvändigtvis bättre. Som jag nämnde tidigare har några av de värsta värdföretagen där ute några av de högsta priserna eftersom de byter kunder som inte vet vad de behöver. En liten prislapp betyder inte nödvändigtvis källarprodukter eller -tjänster.

Vissa budgethotellföretag har sina nackdelar. De sänker kostnaderna genom att minska timmar för live support eller de hanterar support strikt genom onlinechatt (så att de kan fortsätta med fem samtal på en gång – ibland mer). De uppdaterar inte sina servrar i takt med teknikförbättringar. Det bästa sättet att säga om din leverantör av webbhotell verkligen är ett fynd är att göra dina läxor och ställa rätt frågor.

Ta reda på hur lätt det är att komma åt support. Undersök den senaste webbhotellteknologin och se hur varje företag du anser prissätter med dess förmåga att hålla jämna steg.

Röda flaggor med budgethotellföretag

Här är några saker att se efter när går för billig webbhotell. Vissa av dessa gör dem inte nödvändigtvis dåliga val, men de kan påverka din webbplatsprestanda.

Onödiga programuppgraderingar

Budgethotellföretag rekommenderar ofta premiumprogramvara från partnerpartners som du förmodligen inte behöver.

Överbelastade servrar

Om du ser ett stort antal negativa recensioner som citerar överdriven driftsstopp, långsam hastighet eller avbrott, är det ett säkert tecken på att företaget har för många kunder i ett överbelastat nätverk.

Svartlistade IP: er

Om värdföretaget gör affärer med många spammare, kan din webbplats drabbas av att vara inom ett IP-område som har förbjudits i flera områden.

Begränsad MySQL-databasåtkomst

Varje värd som erbjuder färre än 100 bord kommer att orsaka problem i raden.

Dolda avgifter

Vissa värdföretag erbjuder djupa rabatter det första året sedan slam dig med löjliga priser framöver. Sedan om du försöker avbryta, smälter de dig med en enorm avbokningsavgift. Gör dina läxor och vet vad du betalar långsiktigt.

“Så hur väljer jag rätt värd?”

För nya bloggare –

 • Du bör alltid börja med en prisvärd delad hosting.
 • Om du precis börjar är det viktigaste du bör överväga att generera bra innehåll, reklam, skapa e-postlistor och hålla jämna steg med dina sociala mediekanaler. Dessa områden är där du bör spendera dina pengar.
 • Din webbhotellleverantör borde inte vara främst på ditt sinne eller något som kräver för mycket av din investering (för tillfället).

För rutinerade bloggare –

Så snart din blogg samlar tillräckligt med traffics (grov uppskattning – 1 000 unika besök per dag) är det dags att överväga en värduppgradering för bättre säkerhet och användarupplevelse.

Personligen skulle jag inte låta bloggminnesanvändning toppa 80%. Om det gör det är det dags att överväga VPS-värd (eller dedikerad) för att förbättra webbplatsens prestanda. Håll dig uppdaterad med din bloggs drifttid och svarhastighet med hjälp av verktyg som Bitcatcha, Uptime Robot, Färsk Ping, Pingdom och läsa webbplatser som publicerar verkliga serverprestationsdata som HostScore.

Poängen

Rätt webbhotell är ett väsentligt element för framgången för din blogg. Välj klokt och gör alla dina läxor. Det är inte alla webbhotell som tillhandahåller under-par-tjänster, men du bör alltid kolla in alla tjänster noggrant innan du går in.

En sista anmärkning: Filtrering genom negativa recensioner

Eftersom jag nämnde recensioner, tänkte jag att det skulle vara en bra idé att förtydliga något: Negativa recensioner är inte alltid en rättvis representation av en webbhotelltjänst.

Stora värdföretag kommer alltid att ha några missnöjda kunder. Som man säger: “du kan inte behaga alla.” Människor tenderar att slå ut på företag över mindre problem eller när de har orimliga förväntningar som helt enkelt inte kan uppfyllas, så ta negativa recensioner med ett saltkorn. Leta efter mönster i klagomålen. Det är det bästa sättet att upptäcka var de verkliga problemen ligger, om några finns.

Obs – Artikeln visades ursprungligen på WHSR-blogg; det hanteras och uppdateras nu av BuildThis.io-personal.

>

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map