Vad är användargenerat innehåll (och varför är det viktigt för din marknadsföring)

Föreställ dig en relation som ger dig både spänning och stabilitet. Skulle du inte vilja det?


Tja, om du är en digital marknadsförare är användargenererat innehåll (UGC) din perfekta kompis. Användargenererat innehåll erbjuder ett långsiktigt förhållande som inte går tom för stil någonsin.

Vad är användargenererat innehåll?

UGC, förkortat för användargenererat innehåll, är allt medieinnehåll skapat av användare som nämner eller hänvisar till ditt varumärke och publiceras i en offentlig sfär genom att dela på webbplatser, sociala medieplattformar, bloggsajter, granska eller betygsätta webbplatser, etc..

Det är helt enkelt allt innehåll skapat av människor som inte är dina varumärkesansvariga och delar sina varumärkesupplevelser med sin familj, vänner och följare. Innehållet kan vara vad som helst, allt från skriftligt material, blogginlägg, forumposter, recensioner eller bilder som bilder, GIF, videor eller ljudinspelningar.

Varför användargenererat innehåll är viktigt för din marknadsföring?

UGC reglerar marknadsföringsvärlden. Anledningen är att den tappar in kundens outtalade önskan att bli erkänd och erkänd. Ett externt erkännande eller ett uppskattningsord för ditt varumärke, och det, också av dina ursprungliga kunder, ger mervärde till det förtroende och affinitet som användarna har i ditt varumärke.

Detta uppmuntrar dem ytterligare att dela ditt varumärkesrelaterat innehåll med sin familj och vänner via sociala medieplattformar (och detta gynnar ditt varumärke snett).

93% av användarna tycker att UGC är fördelaktigt när de fattar ett köpbeslut medan 86% årtusenden tycker att UGC är en nyckelmätare för en hög kvalitet i varumärket (källa). UGC är inte en fullständig ersättning av någon marknadsföringsstrategi, utan det är den hemliga såsen som förbättrar effektiviteten i hela ditt marknadsföringsarsenal.

Med det sagt finns det många fler fördelar som svarar på ovanstående fråga – Varför användargenererat innehåll?

Låt oss titta på några av dessa skäl.

1. Äkthet

Användargenererat innehåll är objektivitets ambassadör. Denna objektivitet kommer från det faktum att UGC skapas av verkliga och äkta användare av ditt varumärke. De stöder inte ditt varumärke eftersom de betalas för att göra det utan bara för att de faktiskt är nöjda med ditt varumärkes produkt och tjänster.

60% av konsumenterna säger att UGC är den mest autentiska formen för innehåll (Källa).

Därför, när du integrerar användargenererade kundrecensioner på dina webbplatser eller visar dem som din digitala skyltning, presenterar du äktheten för ditt varumärke och visar upp dess sociala acceptabilitet bland din användarbas. Därför eskaleras det totala användarnas förtroende för ditt varumärke.

2. Engagemang

Användargenererat innehåll är naturligt engagerande. Den huvudsakliga källan till användargenererat innehåll är sociala medier. Vi vet alla hur beroendeframkallande sociala medier är. Det är ett av de mest använda knepen för att förbättra användarnas engagemang.

Baserat på Meltwaters studie har UGC 73% högre CTR (Källa).

Så när du visar användargenererat socialt medieinnehåll till din publik, antingen via din webbplats eller genom sociala väggar i händelser och digital skyltning, intresseras dina användare automatiskt av det och uppmuntras att publicera på sociala medier med din hashtag så att de blir en del av din sociala vägg.

Ett bra exempel på en effektiv social vägg var i Cisco-anställdens hashtag-kampanj. Det utnyttjade ett enhetligt tema med en världskarta och samlade tweets från hela världen för att visa bra engagemang.

T.ex.- Taggbox är en fantastisk leverantör av sociala väggar som visar aggregerat användargenererat innehåll från flera sociala medieplattformar och hjälper dig att engagera publiken vid dina evenemang eller på dina webbplatser. Detta är ett utmärkt sätt att uppmuntra användares deltagande och interaktion med ditt varumärke och därmed förbättra den övergripande avkastningen på din marknadsföringskampanj. Du får supermakterna att sprida muntlig marknadsföring även bortom dina målcirklar.

3. Omvandlingar

Användargenererat innehåll är den viktigaste drivkraften för omvandlingar för ditt företag. UGC presenterar socialt bevis och skapar därmed användarnas förtroende och övertygar dem om att göra det slutliga köpet. Detta hjälper dig att öka andelen besökare och event-publik som slutligen konverterar till kunder.

Jämför konverteringar mellan med UGC vs utan UGC.
UGC hjälper till att öka konverteringarna med 161% i olika branscher. Det är en så stor inverkan! Tipsa en vän

Att köra UGC-tävlingar är ett av de mest beprövade sätten att driva omvandlingar för ditt varumärke. Det öppnar översvämningsgrindarna för användarengagemang för ditt varumärke.

Kampanjen #MyCalvins ansluter kändisar till typiska konsumenter som vi. När de tittar på bildgallerierna på webbplatsen kan besökare se konsumenterna som skickade in bilderna. Då kan besökarna göra köpet genom att klicka på bilden.

Ett annat bra sätt att förbättra din konverteringsgrad är genom att bädda in användargenererat socialt medieinnehåll vid försäljningsstället som fungerar som inspirationspunkten samtidigt. Därför förbättras dina omvandlingsfrekvenser enormt.

4. Samhällsbyggnad

Användargenererat innehåll är ett utmärkt sätt att bygga en stark och lojal gemenskap kring ditt varumärke. Denna gemenskap hjälper dig inte bara att växa utan också förespråkar för att ditt varumärke är dina lojala kunder.

UGC-kampanjer fungerar som en bra plattform för dina övningar i samhällsbyggnaden. Det hjälper dig att bygga en djup anslutning med dina kunder.

UGC-kampanjer = bra sätt att bygga en stark gemenskap kring ett varumärke (Källa).

UGC är som det oönskade innehållet som kommer direkt från dina kunder. Dina användare värderar den positiva UGC som du visar på din webbplats eller i dina evenemang eller som din digitala skyltning. Det hjälper till att bygga användarens förtroende för ditt varumärke. Detta förtroende binder i sin tur dina kunder till ditt varumärke som ett samhälle, vilket gör dem till en långsiktig kund av ditt varumärke.

5. SEO-förmåner

88% av kunderna litar på användargenererade recensioner lika mycket som de litar på rekommendationer från sin familj och vänner. Föreställ dig nu vilken inverkan som inbäddning av sociala mediefoder på en webbplats (skapad av dina användare) skulle ha på dina konverteringsfrekvenser, vistelsetid, webbplatsens relevans och den totala rankningen av din e-handelswebbplats.

Studien visar att besök i organisk trafiksida ökade under 9 månader genom att lägga till kundrecensioner på webbplatser.

Användargenererat innehåll har förmågan att betjäna dina kunder med socialt bevis på varje steg i deras köpresa. Samtidigt ger det marknadsförare en fantastisk möjlighet att driva potentiell trafik till din webbplats. Detta hjälper dig att förbättra din ranking i söklistan på Google. Faktiskt, rapporten visar att de webbplatser som inkluderade användarrecensioner som en del av deras webbplatsinnehåll upplevde en ökning av deras sökmotorrankning. Är inte så bra?

6. Varumärkesmedvetenhet

Användargenererat innehåll inleder en kedjereaktion där när en användare publicerar något på sociala medier om ditt varumärke och följer att andra användare också börjar publicera liknande innehåll om ditt varumärke. Detta användargenererade innehåll är tillgängligt för flera sociala kretsar för dina lojala kunder och sprider därmed varumärkeskännedom.

Share-a-Coke-kampanjen är fortfarande ett bra exempel på en mycket framgångsrik användargenererad kampanj för att öka varumärkesmedvetenheten. Kampanjen gör det möjligt för människor att anpassa koksburkar.

Användargenererat socialt medieinnehåll är ett av marknadsförarnas mest populära och favoritrörelse för att utnyttja de stora sociala medierna för att sprida ett muntligt marknadsföring för ditt märke och sprida relevant information om det. 84% millennials och 70% baby boomers samtycker till det faktum att användargenererat innehåll har åtminstone något inflytande på deras köpbeslut.

Användargenererat innehåll kan påverka köpbesluten – 84% millennials och 70% baby boomers. Tipsa en vän

7. Sparar resurser

Användargenererat innehåll är en guldgruva av information och data som ofta underskattas. Och om vi betraktar sociala medier som en källa för användargenererat innehåll, är det som en oändlighetspool. Du kan fortsätta dyka djupt och det kommer aldrig att missa dig med nytt och oupptäckt innehåll. Därför sparar det dig mycket tid, pengar och ansträngningar totalt sett som kan investeras effektivt någon annanstans vilket gör din marknadsföringskampanj mer robust.

Istället för att låta innehåll ligga vilande på sociala medier kan du utnyttja det användargenererade innehållet i din e-postmarknadsföringskampanj. Till exempel skickade Foot Locker vanliga e-postmeddelanden med bilder av kundinlägg för att öka konverteringarna.

Att integrera användargenererat innehåll i din marknadsföringsstrategi, till exempel e-postmarknadsföring, sparar dig från den skrämmande uppgiften att ständigt skapa nytt innehåll. Detta frigör dina resurser för att användas för att uppnå andra marknadsföringsmål. När du väl har lyckats starta en UGC-hashtag-kampanj över sociala medier ställer du i princip en konstant källa för nytt och nytt innehåll för ditt marknadsföringssyfte, det också, användargenererat innehåll, den bästa formen för reklaminnehåll. Allt du behöver göra nu är bara att samla och moderera det användargenererade innehållet.

8. Få kunskapsinsikter

Användargenererat innehåll är som direkt feedback från din publik och användare. Ingenting kan vara en bättre form av insikter än användargenererat innehåll för att förbättra din marknadsföringsstrategi. Nu kan denna publik / användarinblick komma i olika former och typer.

Det är sig kundrecensioner, kommentarer, bilder, videor, tweets eller någon annan form av inlägg på sociala medier.

Denna publikinsikt kan vara både positiv och negativ. Positiv feedback är alltid önskad men negativ feedback är lika viktig. Du kan alltid visa upp din positiva feedback och lära dig att förbättra nackdelarna med den negativa feedbacken. Användargenererat innehåll hjälper dig således att få insikter från publiken som kan hjälpa dig att förbättra din marknadsföringskampanj och därmed göra den mer robust.

Slutligen…

Upptäck vilken typ av innehåll din publik är glada att skapa för ditt märke / evenemang och engagera dem genom att ge dem en möjlighet att skapa användargenererat innehåll för ditt evenemang / varumärke. Resultaten kommer verkligen att chocka dig. De fantastiska fördelarna som användargenererat innehåll medför för din marknadsföringskampanj är verkligen otroliga.

Användargenererat innehåll är ett utmärkt val för evenemang. Publiken på evenemang är alltid glada över att interagera med det användargenererade innehållet som visas på en social vägg eller som digital skyltning. De lägger enkelt ut på sociala medier för att bli en del av ditt visade användargenererade innehåll. UGC för webbplatser är också ett fantastiskt sätt att förbättra din webbplats totala prestanda och driva potentiell trafik till den och därmed växa ditt onlineföretag.

Så, vad väntar du fortfarande på? Börja integrera användargenerat innehåll och börja uppleva de fantastiska fördelarna för din marknadsföringskampanj.

Jag är Anne Griffin och jag är en digital marknadsförare och teknisk författare. Jag brinner för att utforska och skriva om innovationer, teknik och digitala marknadsföringstrender.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map