Upwork vs Fiverr: Vilken plattform har det bästa talanget?

I dag, 36% av den amerikanska arbetskraften består av frilansare.


Dessa flexibla medarbetare bidrar med cirka 1,4 biljoner dollar till ekonomin varje år, vilket representerar en utmärkt möjlighet för den nya arbetsvärlden.

Medan många arbetsgivare undersöker fördelarna med fjärrarbetare, vet många inte vart de ska titta när de söker efter rätt talang. Att lägga en annons i din lokala tidning fungerar inte i den här miljön.

Frilansarsamhällen som Upwork och Fiverr har dykt upp för att stödja frilansande arbetskraft. Dessa webbplatser är nav där du kan hitta frilansare med den specifika kompetens du behöver, tilldela projekt och till och med spåra den valda entreprenörens arbete.

Hur fungerar Fiverr?

Fiverr är en frilanssamhälle designad för arbetsgivare som har snabba och billiga projekt de behöver hjälp med. Denna webbplats är fantastisk för att hitta spelare till spelningar till ett pris som passar dig.

Hur fungerar Upwork?

Odesk är en lättanvänd webbplats som erbjuder talanger från frilansare med alla bakgrunder. Webbplatsen har över 10 miljoner registrerade och redo att ta på sig arbetet.

Båda webbplatserna ger företag ett sätt att ansluta sig till arbetare inom en mängd olika färdighetskategorier. Hur dessa två plattformar fungerar är dock mycket annorlunda.

Så, vilken bör du välja?

Upwork vs Fiverr: Vilken plattform har bästa talang? #frreancing #outsourcing #upwork #fiverr berätta för en vän

Upwork vs. Fiverr: Vilket ska du välja?

Även om både Upwork och Fiverr har betydande närvaro i frilansande världen ger de inte samma upplevelse.

Låt oss titta vidare på vad du kan förvänta dig av var och en.

1. Upwork vs. Fiverr: Prissättningen

Oavsett vad du anställer för kommer budgeten alltid att vara en avgörande övervägning.

Både Upwork och Fiverr tjänar pengar genom att dra av en avgift från de betalningar de behandlar på sina system. Hur de ställer priser kan dock variera.

Demo - En sökning efter SEO på Upwork.comEn sökning efter SEO på Upwork.com

På Upwork fastställer frilansare en ränta och bjuder på projektet eller per timme beroende på deras preferenser.

Upwork-teamet tjänar pengar genom att ta ut en avgift för varje genomfört projekt. De inkluderar kostnaden i det pris som din frilansare citerar dig, så det pris de ger kan vara högre för att rymma avgiften.

Till exempel, om en frilansare citerar 500 $ för ett projekt, kan 20% av detta gå till Upwork, vilket innebär att proffsen bara får $ 400. Upwork debiterar också 2,75% på din betalning som en behandlingsavgift.

Demo: Söker efter grafisk designer på FiverrEn sökning efter grafiska designers på Fiverr

Fiverr har också avgifter för båda sidor. Köparen måste betala i förskott för spelningen de vill köpa. Avgiften är $ 2 för spelningar upp till $ 40 och 5% för allt ovan. Säljaren (frilansare) får 80% av sina intäkter eftersom a 20% provision går till Fiverr.

2. Jämförelse av arbetsflöde: Hur fungerar de?

Det är inte bara prissättningen som skiljer sig mellan Fiverr och Upwork.

Dessa plattformar är också ganska olika i hur de hanterar arbetet.

På Upwork till exempel erbjuder frilansare tjänster som är anslutna till en specifik kompetensuppsättning. Fiverr tillåter människor att tillhandahålla ett brett utbud av olika tjänster samtidigt.

På Upwork bjuder frilansare på specifika projekt genom att skicka unika ansökningar och omslagsbrev till kunder när de publicerar ett ledigt jobb. På Fiverr köper kunder vissa tjänster som frilansaren redan har definierat.

Istället för att publicera ett jobb och få en ansökan på Fiverr, sorterar du genom en databas med potentiella talanger som letar efter något som passar dina behov.

En imponerande egenskap hos Upwork är att den levereras med datavetenskap inbyggd i plattformen. Det betyder att plattformen kan spåra de bästa frilansarna för att passa dina behov baserat på en algoritmisk matchning.

Detta kan spara dig mycket tid på att leta efter rätt person bland tusentals frilansare. Naturligtvis – du behöver inte nödvändigtvis använda frilansaren som Upwork föreslår, men alternativet är där.

3. Kvaliteten på frilansares arbete

Den mest kritiska aspekten av att välja rätt frilansare är att se till att du får den kvalitet du arbetar på.

Båda marknadsplatserna Fiverr vs Upwork erbjuder en mängd kvalificerade yrkesmän att välja mellan. Det finns dock många skillnader i hur du hittar och klassificerar potentiella anställda.

På Upwork kan du till exempel söka efter de färdigheter du behöver genom att klicka på en viss nisch och bläddra igenom personer med individuella talanger i sin profil:

Detaljerad kategorisering av frilansares färdigheter hos Upwork.

Om du klickar på en listad färdighet kommer du till en annan sida där du ser frilansare som tillhör den kategorin. Profilerna som du hittar erbjuder massor av information om personens timpris, den tid de har spenderat på Upwork och mer.

Med Fiverr kan du också söka efter talanger genom att skriva ett nyckelord i en sökfält.

Fiverr använder en mer direkt stil i talentsökning.Fiverr använder en mer direkt stil i talentsökningen.

En fantastisk sak med Fiverr är hur mycket information du får när du klickar på en tjänst som tillhandahålls av en frilansare. Du kan komma åt detaljerade jämförelser av paketen som olika människor erbjuder, vilket gör det lättare att bestämma vem de ska anställa.

4. Betygssystemen

Att hitta rätt kvalitet på arbetet handlar inte bara om att ha flera personer att välja mellan.

Att beskjuta pengar till människor du inte träffat kan vara en oroande möjlighet. Det är därför Upwork och Fiverr båda erbjuder betygssystem som hjälper dig att få insikt från arbetsgivare som kom före dig.

Stjärnklassificeringar bredvid varje frilansare, komplett med möjligheten att kontrollera feedback från andra projekt kan ge dig fantastisk sinnesfrid.

För att skydda din arbetskvalitet är det viktigt att undvika alla frilansare som har många avslutade jobb under sitt bälte, men ingen feedback. Det kan vara ett tecken på att de blir av med negativa recensioner.

5. Pre-screening Services

Utöver betyg och feedback går Upwork också ett steg längre för att ge dig en högre kvalitet på arbetet. Den här webbplatsen sträcker sig mycket för att se till att du vet vad du får av den talang du anställer av:

 • Verifiera freelancer-identiteter för säkerhets- och efterlevnadsändamål
 • Tillhandahålla video- och chattkonferensfunktioner för intervjuer
 • Visar frilanser poäng, framgångshistorier och feedback från avslutade jobb
 • Tillhandahålla online-färdighetstester: Du kan söka efter personer som har genomfört test i saker som UX- och HTML-färdigheter.

Det finns också möjlighet att investera i Upwork Pro-tjänsten om du vill att en rekryteringsproffs ska hitta rätt frilansare för dina räkning. Allt du behöver göra är att tillhandahålla detaljerna i ditt projekt, och Upwork kommer att veta och välja rätt personer för dig.

Att se till att du får rätt talang på Fiverr är inte alltid så enkelt. Förutom Fiver-proffsen kan vem som helst sälja en tjänst på Fiverr. Du kan lämna anonym feedback på den frilansaren, men det finns inga färdighetstester eller valmöjligheter för att säkerställa att du inte slösar bort din tid.

6. Arbetsövervakning och tvistlösning

En annan viktig funktion att leta efter i en frilansarplattform för kvaliteten på arbetet är övervakningsverktyg.

Upwork låter dig organisera hela projektet genom sin plattform, med kommunikation mellan dig och din frilansare. Du kan tilldela milstolpar för en uppgift och se till att du skickar betalning när ett jobb är klart.

Upwork skiljer sig också ut med ett fantastiskt tvistlösningscenter du kan använda för att hantera problem om du märker några problem med ditt slutförda projekt. Du får en medlar tilldelad ditt ärende som får dig dina pengar tillbaka om de finner att dina klagomål är giltiga.

Fiverr har inte samma arbetshanteringssystem på plats. Så länge säljaren uppfyller villkoren för tjänsten du köper, kommer allt att fungera smidigt.

Du kan dock alltid kontakta säljaren med ett snabbmeddelande om du vill kontrollera status för ditt projekt.

För tvistlösning erbjuder Fiverr inte heller en medlare för att lösa din tvist. Du kan besöka upplösningscentret för att förlänga leveranstiden för ett projekt eller be om en uppdatering av beställningen. Det är emellertid mycket svårare att få en lösning om något går fel på Fiverr.

Anställningsguide: Bygg ut din frilansande arbetskraft

Enligt Medium frilansare kommer att utgöra det mesta av den amerikanska arbetskraften fram till 2027.

Nu är det dags att arbeta med din anställningsstrategi om du vill se till att du får rätt talang.

Medan frilansande anställda kan erbjuda många fördelar i form av bättre produktivitet, lägre omkostnader och större tillgång till talang, kan det vara en utmaning att hitta rätt människor.

Om du inte anställer någon rätt till ditt specifika projekt slösar du bara tid och pengar.

Så, hur kan du öka dina chanser att lyckas?

1. Definiera vad du letar efter

Det första du behöver veta är vad du behöver från en ny frilansare.

Det betyder inte bara att man listar upp de färdigheter som kommer att vara avgörande för att genomföra ett projekt. Du måste också bestämma vilken typ av anställd som fungerar bäst som en del av ditt team – även om de bara kommer att interagera med dig under en begränsad tid.

Att kolla en frilansarprofil på en anställningswebbplats som Upwork eller Fiverr ger dig en inblick i deras personlighet och arbetsetik. Detta hjälper till att säkerställa att du får rätt kvalitet på entreprenören.

2. Gör din due diligence

Precis som alla anställningsprocesser är det viktigt att du lär dig så mycket du kan om en potentiell kandidat innan du utökar ett jobb.

Upparbetning kan vara till hjälp med den här processen genom att förhandsgranska kandidater för dig och låta dig vara värd för videointervjuer innan du anställer någon.

Oavsett vilket verktyg du använder bör du dock kunna lära dig något om din freelancer genom att läsa deras profiler och kolla kommentarer från tidigare klienter.

Se till att personen du väljer levererar en bra servicekvalitet genom att kontrollera sina recensioner och se till att de har erfarenhet av din projekttyp också.

3. Spåra arbetet

När du har intervjuat din frilansare och kontrollerat att de är rätt för jobbet, kom ihåg att du inte bara ska lämna dem till det.

De bästa freelancerwebbplatserna gör att du kan hålla en konsekvent konversation med personen du arbetar med. Det betyder att du kan kontrollera deras pågående projekt och ställa frågor om hur uppgiften går.

Om något går fel, tveka inte att starta en förfrågan med den tjänst du använder också. Både Upwork och Fiverr gör att du kan avbryta ett jobb eller skicka en begäran om hjälp om du tror att du inte får det arbete du behöver.

Upwork vs. Fiverr: Vilket är bäst för vilka jobb?

Att välja mellan Fiverr och Upwork är ett personligt beslut baserat på dina unika behov.

För de flesta företag är Upwork det bättre alternativet för större projekt eller uppgifter som kräver kunskap och insikt från en specialist. Om du bara letar efter någon att hantera något enkelt kan Fiverr vara ett bra sätt att spara pengar.

Fiverr är en plattform för outsourcing av små, enkla jobb utan att spendera mycket pengar.

Fördelar med att använda Upwork:

 • Kontroll över screening / rekryteringsprocessen
 • Utmärkt stöd för screening
 • Inga förkostnader krävs
 • Perfekt för specifikt, specialstöd
 • En massiv global talangpool

Fördelar med att använda Fiverr:

 • Budgetvänlig
 • Enkel att använda miljö
 • Aktivt samhälle
 • Snabbt sätt att spåra talang

Fiverr vs. Upwork: vanliga frågor

&# 11088; Är Fiverr eller Upwork bättre för frilansare?

Var och en av dessa plattformar erbjuder sina egna fördelar. Fiverr har ofta budgetorienterat arbete, vilket innebär högre volym, medan Upwork är bättre för skickliga yrkesverksamma.

&# 11088; Är Fiverr eller Upwork billigare?

Båda platserna laddar på olika sätt. Frilansare på Upwork laddar per timme, medan Fiverr debiterar per jobb.

&# 11088; Vilken frilansplattform är bra för nybörjare?

Fiverr har frilanser segregerade av kompetensnivåer. Detta gör det till en bra resurs för företag som vill ta på sig mer budgetvänliga frilansare.

Läs mer om hur du lägger outsourcing av webbutvecklingsarbete.

&# 11088; Är det enkelt att anställa frilansare på Fiverr?

Ja, Fiverr har en stor pool av talanger som erbjuder flera tjänster. Många topp frilansare på Fiverr svarar också vanligtvis snabbt.

&# 11088; Vad är den bästa frilanswebbplatsen?

De flesta frilansande webbplatser tillgodoser deras egen profil. Den bästa är den som passar frilansarens individers färdigheter och erfarenhet.

Är du redo att anställa dina frilansande anställda?

När världen fortsätter att utvecklas och människor söker mer balans mellan sitt arbete och sitt personliga liv kommer frilansering bara att bli mer populärt.

Under de kommande åren har arbetsgivarna inget val om de använder frilansare eller inte. Även om du kanske möter upp- och nedgångarna i outsourcing, om du vill ha rätt talang, måste du anpassa dig.

Webbplatser som Fiverr och UpWork som samlar samhällen av skickliga människor i en lättanvänd plattform kan vara en utmärkt källa till hjälp för människor som söker frilansande arbetare.

Det är dock viktigt att se till att du använder det verktyg som ger dig bästa resultat.

Se till att du vet vad du letar efter innan du börjar och välj frilansgruppen som fungerar bäst för ditt team.

Om du letar efter en budgetvänlig stödkälla för ett enkelt projekt kan Fiverr vara ditt bästa alternativ.

Om du behöver något mer avancerat och du är villig att betala för en specialist, kan Upwork vara lösningen för dig.

Kredit: Den här artikeln är ursprungligen skriven av Ashley Wilson 2019, en digital nomad som skriver om affärer och teknik. Vi har uppdaterat inlägget flera gånger och lagt till mycket mer information i mars 2020.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map