Upselling / Cross-Selling: 5 tips för att förbättra din online-affärsintäkt

Oavsett om du någonsin har gjort direktförsäljning eller inte, är du antagligen redan bekant med två grundläggande försäljningsstrategier: försäljning och korsförsäljning. Du kanske inte vet att du känner till dessa koncept – men som konsument idag har du definitivt blivit utsatt för dem.


Du kanske också är något medveten om de två termerna, men kanske du inte exakt vet vad de betyder – eller kanske du är förvirrad över skillnader mellan de två.

Här är en kort beskrivning av varje term, plus några exempel på båda:

Upselling är en teknik som används för att övertyga kunden att köpa en bättre version av de produkter eller tjänster som kommer att köpa.

Korsförsäljning är en strategi som används för att lägga till fler produkter eller tjänster till det ursprungliga köpet.

exempel

 • merförsäljning: “Vi har en speciell idag av en dubbel ostburgare för $ 0,60 cent mer – vill du köpa det istället för en enskild hamburgare?”
 • Korsförsäljning: “Vill du lägga till pommes frites och en koks till den cheeseburgerbeställningen?”
 • merförsäljning: “Den medelstora sedan är ett populärt fordon, men vår lyxiga sedan har extra säkerhetsfunktioner och bättre garanti.”
 • Korsförsäljning: “För två hundra dollar mer kan jag slänga in en motorblockvärmare och en främre registreringsskyltfäste med den nya sedanen.”
 • merförsäljning: ”Den här TV: n är bra, men har du sett den senaste modellen? Det har lagt till funktioner som jag tror att du kommer att uppskatta. ”
 • Korsförsäljning: “Den TV är bra – men baserat på vad du har berättat för din familj, kommer du förmodligen att ta en titt på vårt kompletta hemmabiosystem. Det kommer att förändra din hemfilmupplevelse för alltid. ”

Ser du skillnaden?

Båda teknikerna är lika viktiga för varje webbutik eller dropshipping-verksamhet.

När du gör det rätt, är försäljning / korsförsäljning fördelaktigt för inte bara säljaren utan också för kunden. Om du presenterar alternativ som du vet kommer att gynna din kund vinner alla. Hur gör man det? Du måste ta en intuitiv strategi. Lyssna på vad dina kunder har att säga om deras behov och behov. Sätt dig själv på deras plats; Om du handlade efter en ekonomibil, skulle du vilja höra om lyx-SUV: erna? Antagligen inte. Men du kanske vill veta om den senaste hybrid som kan skona dig från att skicka massor av pengar på bränsle … rätt?

Om du lyssnar på vad dina kunder berättar för dig och sedan tillämpar strategin att sälja / korsförsäljning i enlighet därmed kan du ge dem lösningar som gör dem lyckliga. Ofta inser människor inte ens att de behöver vissa produkter eller tjänster – förrän du påpekar dem det. Det är en win-win situation för dig och dina kunder.

En annan fördel med att sälja / kryssa är att det är lättare att göra än att sälja till en helt ny kund. När du är marknadsföring till en ny ledning, sannolikheten för att avsluta avtalet är fem till 20%. När du säljer till en befintlig kund skjuter den procenten upp till 60 till 70%. Så uppsäljande / korsförsäljning är verkligen ett mer effektivt sätt att sälja.

NBA-rekommendation

Här är våra bästa tips för att sälja och sälja som en proffs.

Tips 1: Använd tekniken i mått

Du vill behålla dina kunders förtroende och du kan inte göra det om du får dem att känna sig överväldigade av upsells / cross-sells. Alltför många val kommer att förvirra dina kunder, och det kan komma att bli tillbaka. Du kan få dina kunder att bli misstänksam och förargade om du kastar för många alternativ på dem – och de kanske bara ger upp idén att köpa någonting alls från dig. Håll alternativen enkla och okomplicerade.

Vill du veta hur ett verkligt och oerhört framgångsrikt exempel på denna marknadsföringsteknik ser ut? Har du någonsin shoppat på Amazon? Om du har det, har du antagligen sett frasen “ofta köpt tillsammans.”

amazon-frekventa-köpt-tillsammans

Enligt en artikel på Fortune, konverteringsfrekvensen för dessa rekommendationer på webbplatsen kan gå upp till 60%. Detta är ett exempel på korsförsäljning i den verkliga världen som alla marknadsförare kan lära av.

Tips # 2: Bunt relevanta artiklar

Detta är en strategi som tar konceptet ”ofta köpt tillsammans” till nästa nivå. Du gör shoppingupplevelsen bekväm för dina kunder genom att förpacka nödvändiga / relevanta artiklar tillsammans.

Detta är ett annat exempel när du måste vara försiktig med din strategi. Du vill inte erbjuda irrelevanta artiklar eller tjänster som dina kunder troligtvis inte kommer att locka (så försök inte dumpa din oönskade inventering på dem). Om du gör det är det förolämpande och väldigt motproduktivt. I stället erbjuda värdefulla tillägg som dina kunder kommer att hitta användbara. Ett bra exempel skulle vara att sälja WordPress-mallar + plugins + logoer tillsammans. Det här är allt som kunder på marknaden för en plug-in eller mall skulle uppskatta i ett paket.

Tips nr 3: Känn dina kunder

Tänk på din favoritrestaurang. Ägaren eller huvudet servitören på restaurangen tar förmodligen tid att lära känna dina gillar och ogillar. Baserat på den kunskapen gör ägaren / servitören förslag baserade på dina personliga preferenser.

Du bör göra samma sak på din webbplats. Om ditt mål är att få människor att registrera sig för dina nyhetsbrev – men ingen svarar på din popup-ruta – prova att erbjuda en gratis e-bok på dina målsidor när folk registrerar sig på e-postlistan.

Tänk också på hur Amazon, eBay och andra stora e-handelswebbplatser spårar dina bokorder och andra typer av inköp. De rekommenderar relevanta produkter baserat på dina tidigare val, eller hur? Du borde göra samma sak. Använd Google Analytics för att spåra användarmönster på din webbplats. En teknik är att använd beställningsbekräftelsessidorna via analys. Om många människor anmälde sig till en onlinekurs du säljer, kan du skicka ett e-postmeddelande till just dessa människor och sälja dem med en relaterad men mer omfattande kurs. Se hur det fungerar?

Tips 4: Överdriv inte det

Uppsäljning / korsförsäljning fungerar bara bra när du löser dina kunders behov (och det fungerar ännu bättre när du får dem att känna sig privilegierade att få ett erbjudande). Om du erbjuder ett rabatterat gratis rakpaket till alla kunder som köper dina designer herrar Köln, kommer många av dem att uppskatta att de får en affär som andra kunder inte.

Å andra sidan kommer att överdriva det irritera dina kunder och driva dem bort från dig och din webbplats. Om dina kunder känner att de bara är ett marknadsföringsexperiment för dig – eller att du bara bryr dig om att göra försäljningen och inte om vad de vill ha – kommer försäljning / korsförsäljning att ha motsatt effekt än den du vill ha.

Här är en annan detalj att komma ihåg: Det finns en “Regel om 25” i affärer; Du bör undvika korsförsäljningsartiklar som är mer än 25% av den ursprungliga beställningen. När du försöker sälja / sälja över denna procentandel kommer du i allmänhet att uppfattas som om du är i kontakt med dina kunders behov (i bästa fall) och påträngande eller giriga (i värsta fall) – och du kommer att ha större risk att kunder som var nära att köpa. Dessutom kan tillägg över 25% helt enkelt känna sig överväldigande och som ett andra primärt köp – istället för tillägg.

Tips # 5: Tidtagning

Tidpunkten är alltid en avgörande aspekt av försäljningen. Du bör endast sälja / korsförsälja när du har all nödvändig information för att säkra den första beställningen. Detta innebär att shopparen redan har åtagit sig att köpa och att det är mindre troligt att den överger beställningen helt. Om du försöker sälja ytterligare föremål för tidigt i shoppingprocessen kan du enkelt stänga av en kund och därmed förlora hela försäljningen. Så kom ihåg att vänta tills kunden redan har åtagit sig försäljningen genom att ge kontaktinformation och finansiell information – beskriv sedan fördelarna med de ytterligare produkterna / tjänsterna du försöker sälja.

Det finns flera sätt att prova på att sälja / kryssa. Du kan till exempel skapa en onlinebutik med Shopify (ta reda på mer om Shopify-granskning) och försöka förbättra dina intäkter med denna strategi.

Detta är en marknadsföringsstrategi som har fungerat för otaliga företag och företagare, och den kan tjäna din blogg eller företag bra. Kom bara ihåg att använda de tips jag har illustrerat här, så att du kan få ut mesta möjliga av dina uppsökande / korsförsäljningsinsatser.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map