Topp 10 B2B e-handelslösningar för 2020

B2B e-handel i USA når $ 1,8 biljoner till 2023 och kommer att växa med 10% årligen under de kommande 5 åren, enligt Forrester.


Och det är helt uppenbart: moderna affärsmän vill köpa produkter till sina företag problemfri och betala rättvisa priser. B2B e-handelsbutiker är fantastiska platser för företagare att handla eftersom moderna onlinebutiker erbjuder bra shoppingupplevelse.

I den här artikeln kommer vi att ge dig en kort genomgång av de mest populära B2B eCommerce-plattformarna för att utveckla en B2B-onlinebutik. Om du planerar att starta en B2B-webbshop kan du spara den här kortlistan för att testa varje grossist-e-handelsplattform och välja den som passar just dina behov.

Populära B2B e-handelsplattformar

1. CS-Cart B2B & B2C

CS-Cart B2B & B2C är en egen värd B2B e-handelsprogramvara för grossister och tillverkare av små till stora företag. Över 35 000 e-handelswebbplatser för B2C och B2B använder denna plattform över hela världen. De viktigaste nackdelarna med CS-Cart är funktionsrikedom och enkelhet.

CS-Cart B2B är en grossist e-handelsplattform. Det har alla ovan nämnda funktioner, plus mer för att erbjuda B2B-köpare en riktig B2C-shoppingupplevelse. CS-Cart är redo att integreras med alla tredjeparts CRM-, ERP-, redovisnings- och analyssystem tack vare sitt kraftfulla API.

CS-Cart är ett självhostigt B2B e-handelsskript – du måste installera det på din server. Det betyder att installationsprocessen kan kräva mindre teknisk kunskap, varför CS-Cart erbjuder detaljerade instruktioner om hur du installerar, använder och underhåller. CS-Cart’s egen värd natur ger dig full kontroll över din B2B eCommerce-butik. Du kan aktivera och inaktivera valfri funktion, spela med inställningar, justera servern och redigera koden.

CS-Cart användare älskar enkelheten i programvaran och dess rimliga pris. De uppskattar dess rena arkitektur och öppen källkod.

En stor bonus på CS-Cart B2B & B2C är ett obegränsat antal lagerfönster som kan ställas in oberoende. Du är fri att öppna B2B- och B2C-lagerfunktioner som fungerar och ser annorlunda ut och hanterar dem via en enda administratörspanel.

På den negativa sidan:

Det finns några klagomål om en komplicerad uppgraderingsprocess om butiken är kraftigt modifierad eller om servern inte uppfyller kraven. Användare säger också att standardutförande för butiksfönster är föråldrad.

2. 3DCart

3dcart är en molnbaserad e-handelslösning. Det är verkligen lätt att starta en e-handelswebbplats men det kan vara svårt att ändra och anpassa sig till affärsmålen. Företaget erbjuder B2C- och B2B-lösningar.

Eftersom 3dcart är en molnbaserad lösning är det enkelt att starta en butik och ställa in den. Du behöver inte oroa dig för installationen och servern. Men det har samma begränsningar som andra SaaS-plattformar: det kan inte erbjuda dig samma frihet och skalbarhet som lösningar för kundvagnar med egen värd.

3dcart är ganska funktionsrikt: det har nästan alla funktioner för B2B-kunder som nämns i början av artikeln med undantag för flera butiker och avancerade hanteringsfunktioner för prislistor.

På den negativa sidan:

Det finns många klagomål om 3dcarts kundservice och vissa användare säger att de till och med förlorade pengar på grund av den okvalificerade 3dcart-supportpersonalen.

3. X-Cart

X-Cart den första PHP-kundvagnsprogramvaran på marknaden. Företaget erbjuder moln och self-host lösningar.

X-Cart är lämplig för både B2C och B2B-företag. Tyvärr finns det ingen tydlig uppdelning till B2C- och B2B-funktionalitet. Lösningen har ett kraftfullt leverantörshanteringssystem, kampanjer, ett granskningssystem, betalningsdistribution och andra funktioner i en riktig onlinebutik.

X-Carts huvudsakliga förmåga är att den inte har tillräckligt med B2B-specifika funktioner och flera förråd för fristående B2C- och B2B-webbplatser. Denna programvara måste anpassas så att den kan användas för en komplex B2B eCommerce-webbplats.

På den negativa sidan:

Användarrecensioner är bra men vissa kunder gillar inte att teknisk support ibland inte kan hjälpa till med att lösa problemen, programvarans komplexitet och bristen på viktiga funktioner.

4. Magento

Magento är ett av de mest populära kundvagnssystemen i världen, men ändå ett av de mest komplicerade vad gäller användning och utveckling.

Magento är en mycket mångsidig mjukvara – du kan anpassa den som du vill. Du kan göra din Magento-baserade B2B-butik extremt flexibel och funktionsrik. Tyvärr måste du göra det för att starta och underhålla en Magento B2B-butik få en bra Magento-värd, ett team av kodare som förstår Magento och vet hur man arbetar med dess arkitektur. Detta innebär mer utgifter.

På den negativa sidan:

Magento för B2B har nästan alla nämnda funktioner som måste ha men tyvärr finns det användarklagomål om gränssnittets komplexitet. Folk säger Magento kräver lite tid att konfigureras innan du kan använda det live.

5. TradeGecko

TradeGecko är ett B2B e-handelsskript som fokuserar på enkelhet och automatisering av B2B-försäljningen. Det är avsett för högväxande grossister, distributörer, varumärken e-handel och tillverkare. TradeGecko är en SaaS-produkt: mindre tekniska problem men mindre kontroll också.

TradeGecko har allt: individuella priser, möjligheten att dölja produkter och priser från obehöriga användare, anpassade prislistor, lager, kampanjer, enkel beställning och ombeställning och vad som inte. Användarna är nöjda med TradeGecko och älskar användarvänligheten och bra kundsupport.

Den här lösningen har inbyggda rapporterings- och analysverktyg som gör att du bättre kan förstå dina processer och justera dem vid behov. Det enda som verkar inte inkluderas är en fullt funktionell multilager-funktion för att köra B2B- och B2C-webbplatser oberoende.

På den negativa sidan:

Några användare klagar om avmattningar, avsaknad av specifika funktioner, frekventa ändringar i administrationspanelens layout och höga priser.

6. Contalog

Contalog är avsedd för flerkanalsförsäljning: du kan enkelt anpassa dina B2B- och B2C-företag till webb- och mobilkanaler. Contalog har många B2B-funktioner som: centraliserad inventering, order- och produktinformationshantering över flera försäljningar och andra verktyg för att effektivt sälja till företag.

Contalog B2B eCommerce-plattform är en molnbaserad lösning – du kan komma åt din butik från vilken dator eller mobil enhet som helst. Denna B2B eCommerce-mjukvara låter dig lägga till produkter manuellt, ladda upp från ett kalkylblad eller importera från din befintliga shoppingwebbplats. Tyvärr kan du inte mata in med serienummer eller skanna streckkoderna.

Det finns flera planer att välja mellan, var och en med ett annat pris. Den mest grundläggande planen är gratis och passar för små företag som bara har 100 beställningar per månad. Olika planer kan behandla fler beställningar och också låta dig lägga till den grundläggande programvaran. Contalog B2B eCommerce-programvara integreras med din eCommerce-plattform så att ditt lager kan uppdateras automatiskt när kunder köper av dig. Du kan också få meddelanden med låga lager från den här programvaran.

På den negativa sidan:

Trots att Contalog har stort stöd och det är lätt att använda, användare säger att det tog ett tag att vänja sig vid sitt gränssnitt.

7. InsiteCommerce

InsiteCommerce är en B2B e-handelsprogramvara för medelstora till stora tillverkare och distributörer. Detta är en molnplattform: det är lätt att distribuera och underhålla. Företaget erbjuder dig sin egen server och installerar butiken åt dig. Men det kan vara svårt att anpassa och skala eftersom du aldrig kommer att ha full kontroll över molnet.

InsiteCommerce förlitar sig på ett flexibelt API för integration med tredjeparts CRM- och ERP-system. Detta B2B eCommerce-skript innehåller några användbara B2B-funktioner som avancerat orderhanteringssystem med fakturagenerering, snabb ombeställning och orderstatus, “Quotes” -funktionalitet och inbyggda specifika leveransalternativ.

Tyvärr har den här plattformen inte alla de viktigaste B2B-funktionerna som nämns i början av denna artikel, så du kan behöva anpassa den genom att lägga till anpassad funktionalitet. Förhoppningsvis tillåter dess “integrationsarkitektur” en viss skalning.

På den negativa sidan:

Det finns inte så många användarrecensioner för InsiteCommerce på webben. Vittnesmålen är okej men användare klaga om en mycket lång inlärningskurva, kostsamma uppgraderingar och beroende av tredjepartspartners.

8. Pepperi

Pepperi är en B2B-försäljningsplattform för stora företag och företag. Det är ett SaaS B2B e-handelssystem. Som vi nämnde ovan är SaaS e-handelswebbplats alltid lättare att distribuera och stödja men den är aldrig under din fulla kontroll.

Pepperi erbjuder inbyggda mobilappar för Android och iOS med datastöd offline. Det betyder att du kommer att kunna hantera din katalog när det nu finns internetuppkoppling. Användare älskar Pepperis webb- och mobilgränssnitt.

Pepperi är en omnikanal B2B-lösning som enkelt integreras med CRM och ERP-system genom ett kraftfullt API. Den har massor av inbyggda funktioner för att erbjuda B2C-liknande upplevelser för grossistkunder: bra katalogdesign, bekväma betalnings- och leveransmetoder, individuella priser för användargrupper, hantering av prislistor, aviseringar och mer.

På den negativa sidan:

Användarna är nöjda med Pepperi i allmänhet, men vissa Rapportera fruktansvärt kundsupport som inte är tillgängligt på fredag ​​och lördag och laggy gränssnitt (dock vackert).

9. Handskakning

Handshake är för tillverkare och distributörer som säljer till detaljhandlare eller andra företagskunder. Det är en kraftfull, lättanvänd plattform för att bygga en webbplats och en mobilapp för dina B2B-kunder.

För kundbeställning hjälper Handshake dig att erbjuda en modern B2B eCommerce-upplevelse för enkel online-beställning och en mobilapp för order på hyllsidor när dina kunder är ute på golvet.

För beställning av säljare erbjuder Handshake en dedikerad säljrepp som ger dem kund-, produkt-, pris- och lagerinformation de behöver. Beställningar kan formas snabbt och skickas direkt.

På den negativa sidan:

Användarna är nöjda med Handshake, men några säga att appen kraschar då och då. Dessutom rapporterar användare vissa synkroniseringsfel.

10. OROCommerce

OROCommerce är ett B2B eCommerce-skript som stöder både B2B och B2C affärsmodeller. Det stöder också B2X-scenarier. Denna programvara är avsedd för stora grossistföretag och företag.

OROCommerce integreras naturligt med sitt eget CRM-system OROCRM som låter dig organisera kundkontakterna och ordna kundinteraktionens arbetsflöde.

OROCommerce är en av de mest flexibla B2B e-handelslösningarna på marknaden idag. Denna lösning inkluderar företagskonton, administrationsroller, flera prislistor, ett bra API för integrering med affärssystem, ett robust marknadsföringssystem, köpespecifika kataloger och priser.

På den negativa sidan:

Användare säger att du förmodligen kommer att behöva utbildning för att vänja dig med OROCommerce och utvecklare klagar över bristen på utvecklingsdokumentation. Plattformen är extremt flexibel och komplex, vilket innebär att det kan vara utmanande att använda den i början.

Vilka funktioner ska B2B e-handelsskript ha

B2B e-shop bör ha speciella funktioner för att automatisera köpprocessen för företag. Det betyder att en B2B-e-handelslösning måste ha specifika funktioner som B2C-shoppingprogram inte har. Se till att en B2B e-handelsplattform som du väljer har följande funktioner:

Lätt att beställa produkter i bulk

En riktig B2B-e-handelsprogramvara bör erbjuda ett bekvämt gränssnitt för beställning av produkter i bulk. Föreställ dig: du måste lägga till 50 TV-apparater och 20 värmepannor av 3 olika typer i vagnen. Om en butik inte erbjuder ett bekvämt gränssnitt för detta kommer du att spendera timmar bara för att fylla vagnen. Ingen gillar att slösa tid, särskilt affärsmän.

Organisationer i en B2B e-handel butik

Normalt involverar inköpsprocessen i företag mer än en person. Du behöver en funktion som gör det möjligt att förena användare i organisationer. På så sätt kunde ägaren till organisationen lägga till fler användare i organisationen i butiken: chefer, marknadsförare, revisorer. Och alla kunde arbeta på ett konto som olika användare.

Flexibla prisbildningsverktyg

B2B eCommerce-skriptet bör stödja användargrupper med olika rabatter och privilegier och rabatter som beror på hur mycket en köpare redan har använt i din butik. Företag köper vanligtvis ett stort antal produkter på en gång, och de köper regelbundet. Det är viktigt att erbjuda dina köpare kvantitetsrabatter och individuella rabatter baserat på deras nivåer (nivåer).

Flera förråd

Om du ska sälja både till företag och privatpersoner är multilager-funktionen ett måste för din onlinebutik. Du bör kunna konfigurera dina storfronter oberoende som om du driver flera butiker.

Integrationer med tredje parts tjänster

Moderna CRM-, ERP-, redovisnings- och analystjänster kan förbättra ditt företags resultat. Se till att ditt framtida B2B eCommerce-skript har ett kraftfullt API och integreras med tredje parts företagstjänster.

Enkel ombeställning

Vad händer om ett företag köper förbrukningsvaror från dig regelbundet? Få dem inte att beställa varje gång de handlar på din e-handelswebbplats. Företaget ska kunna sortera samma produkter med samma antal artiklar med bara ett klick.

Enkel nedladdning av prislistan

Innan du beställer måste en chef få godkännande för listan över produkter och priser från handledaren. Så bör chefen snabbt kunna ladda ner prislistan med nuvarande priser.

Bekväm orderplacering

Vissa företagare är bara inte vana att köpa produkter för sina företag via webbshopgränssnittet. De ringer och beställer vanligtvis via telefon. I sådana fall skapar din chef en order i adminpanelen. Och det är viktigt att han eller hon kan göra det snabbt och prata med kunden i telefon.

Stäng butik för obehöriga användare

Du bör kunna dölja katalogen från nyfikna ögon och kontrollera varje registrerad köpare manuellt. Detta kommer att skydda dig från dina konkurrenters besvärliga aktiviteter och förbättra måtten hos nya köpare.

Sammanfattningsvis

Det finns ingen perfekt plattform för din B2B e-handelswebbplats. Du måste anpassa programvara mer eller mindre så att den passar dina affärsprocesser och mål. Så innan du bestämmer dig för B2B CMS ska du kontakta varje leverantör från listan, begära en demo och se till att du kan anpassa och skala plattformen.

Yan Kulakov är innehålls- och marknadsföringsspecialist i ett e-handelsprogramvaruföretag CS-Cart. Han brinner för att skapa visuellt innehåll och älskar att dela det med världen. Yan kan förklara komplicerade saker med enkla ord, varför han driver företagets blogg och skapar innehåll för andra e-handels- och marknadsföringsbloggar. Anslut med Yan Facebook och Instagram.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map