SMM-tips för bloggare: ta dina sociala medier till nästa nivå

Antal sociala medier räknas.


Om du är en bloggare som vill göra ett namn och arbeta med större märken, men din Google Analytics inte är där du vill att den ska vara, kan ett stort socialt medier som följer hjälpa dig. Experter på sociala medier berättar för dig att engagemang är avgörande, naturligtvis, men trenden nu är att flytta till mer “levande” engagemang. Medan automatiserade verktyg har sin plats, är det bästa sättet att använda “mediet” i mediet. Du bör inte automatisera hela tiden, men antagligen borde du inte automatisera innehåll 50% av tiden heller.

Med så många verktyg och så lite tid, hur kan du ta itu med en framgångsrik marknadsföringskampanj för sociala medier?

10-31-pinterestPinterest analytics

Steg 1: Välj dina bästa verktyg

Det första jag rekommenderar är att arbeta med ett verktyg i taget, få det till en plats som du är bekväm med, gå vidare till nästa verktyg du vill använda och sedan rotera tillbaka för att förbättra det första – och så vidare . Du vill inte använda varje tillgängligt verktyg, men välj cirka 5 för att regelbundet använda och minst ett eller två för att behärska. Arbeta med att bemästra de verktyg som du redan har dragkraft på när det gäller följare eller Google Analytics eller om du inte får något dragkraft, välj det du är mest på.

Steg 2: Segregera dina sociala medier

Använd dina sociala mediekanaler på olika sätt och för olika målgrupper. Detta är en idealisk praxis för en livsstilsblogger eftersom de täcker flera nischer, men det fungerar också för en nischad bloggare. Till exempel bloggaren som skriver recept kan dela dem på Facebook, kan prata näring på Google+, kan tweeta om matrelaterade giveaway, knyta andra människors recept (och några av deras egna) och Instagram äta ute.

Så här diversifierar jag mina kanaler som en livsstilsblogger:

 • Facebook-fansida (syn: allvarlig, professionell; fokus: kontroversiell)
  Eftersom det är så svårt att engagera sig på Facebook, håller jag allt på denna sida – ingen humor men massor av heta nyheter och kontroverser, mataktivism och gifter i nyheterna.
 • Facebook Personlig sida (syn: roligt, lätt; fokus: personligt)
  På min personliga sida arbetar jag mest med vänner och bloggare men delar också relevant arbete. Jag tar mer av en “livsstil” -strategi här. Jag kanske lägger ut eller publicerar humor, galna saker som händer under min dag eller alternativa hälsoposter som jag känner inte är tillräckligt seriösa för min fan-sida.
 • Google+ (syn: vänlig, optimistisk; huvudfokus: grönt boende, familj, mat)
  Jag flyttar för närvarande för att främst fokusera på grönt livsmedel och riktigt mat men här undviker jag kontroverser och delar en mer inspirerande titt på frågorna i mina nischer.
 • Pinterest (utsikterna: avslappnad; huvudfokus: mat, miljö)
  Jag gör många olika brädor, men mitt glutenfria bräde är mest framgångsrikt så jag tillbringar huvuddelen av min tid på att fästa där, även om min “Fun for Kids” -bräda går bra också. I huvudsak fokuserar jag på mat, familj, hantverk och leksaker.
 • Twitter (syn: vardag, personlig, lätt; fokus: allt som intresserar mig)
  Jag använder Twitter för allt: delta i tävlingar, dela orsaker, marknadsföring för klienter, retweeta inlägg som passar min blogg, dela saker jag tycker om som inte diskuteras på min blogg (som live tweeting val eller “The Walking Dead”). Jag gillar att säga “Jag är mig på Twitter.” (Jag kommer att täcka Twitter-engagemang i djupet i mitt nästa inlägg.)
 • Instagram (syn: casual; fokus: familj)
  Detta är strikt för familjefotonandelar. De flesta bloggare jag följer gör samma sak. Personligen skulle jag snarare se den typen av bilder snarare än reklam eller marknadsföring, som känns på sin plats – som alla dessa “body wraps” Instagrammers.

Gå nu igenom dina flöden och välj en syn och fokus för var och en av dem. Tilldela en eller två kanaler till ditt personliga liv och hålla resten professionella eller hängivna till din matblogg. Du kan fortfarande dela delar av din blogg på dina personliga kanaler även om du håller den privat – men att göra den offentlig kommer att hjälpa till att få ditt namn där ute.

Steg 3: Förstå dina följare

Därefter måste du förstå hur din publik använder varje kanal. Innan du bestämmer dig för hur du ska dela upp dem, titta på vad du följer i din nisch som använder det och anpassa dig till det. Du måste verkligen hålla reda på vad de reagerar och överreagerar på. Följ deras hashtags och stopp vid online-fester eller evenemang de deltar. Gå tillbaka till deras webbplatser för att få en översikt över deras bloggar. Dela om kontroversiella siffror i ditt område och analysera reaktionerna.

Här är ett exempel på hur detta fungerar för mig: Jag bloggar om mataktivism, men jag är också en varumärkesambassadör för Silk. Medan båda verkar vara kopplade kan publiken för det ena motsättas den andra. Så jag behåller de flesta av mina inlägg för Silk på min personliga Facebook-sida, Pinterest och G +, och delar dem i mina vanliga bloggerkommentargrupper, samtidigt som jag håller dem borta från mina aktivistkommentargrupper. Den här typen av segmentering låter dig diversifiera till fler ämnen, även under samma nisch.

Gå djupare: Lär dig hur du bättre förstår din publik och levererar bra innehåll med dessa 12 tips.

Steg 4: Rampa upp dina sociala medier

Få dragkraft på Facebook-fansidor

Jag är glad att säga att Facebook-engagemanget har tagit upp för mig och jag har ryckt upp i takt med hur ofta mina inlägg blir sett – den viktigaste delen. Min veckopostnings räckvidd gick från en handfull en vecka till ungefär 1000 per vecka, vilket är ungefär 20% engagemang, upp från 1% eller mindre – ett bra antal för varumärken på denna punkt. Här är vad jag har gjort, i kombination med giveaways, för att få mer Facebook-dragkraft:

 • Mycket frekvent inlägg:
  Detta är mitt topptips och det har fungerat underverk med att få mina inlägg sett. Jag publicerar så mycket som mänskligt möjligt. Ju mer jag publicerar, desto mer visas min ström – och de dagarna jag inte publicerar så mycket mindre blir jag sett.
 • Posterar tidigare på dagen:
  Ju tidigare jag publicerade, desto bättre gjorde ett inlägg – redan innan jag kom till mitt skrivbord, vilket är intressant eftersom jag är på östkusten i USA så det är ganska tidigt! Kolla in dina insikter för att se vilka tider som fungerar bäst för dig – den visar också vilken typ av uppdateringar som bäst. Du kan automatisera ditt tidiga inlägg kvällen innan och sedan delta live i kommentarer nästa dag.
 • Inlägg från experter:
  Återigen är det inte bara det jag publicerade, det är vars data jag delade. När jag delar ett föremål med hashtags och mina egna kommentarer från någon viktig, säger Robyn O’Brien om ”Unhealthy Truth”, jag är mycket bättre engagemang. Jag skickar ungefär 70% relevant data från experter i mitt område och 25% av mina egna inlägg med bara några få från vänner.
 • Kommentera inlägg och andelar:
  Jag försöker engagera mig här genom att publicera något kontroversiellt och fråga läsarna vad de tycker eller hur de reagerar, eller hur detta har påverkat mig.
 • Använd Visuals korrekt:
  Det inlägg som har det mest organiska engagemanget för mig hade en video kopplad till det, så jag rekommenderar att du delar videor i ditt ämne. Skapa också bilder med rätt storlek. I själva verket kan du ladda upp en bild med en annan storlek om ditt bloggfoto inte stämmer Se Louise Myers Essential Facebook Photo Dimensions 2014 för exakta storlekar.
 • Öka ett inlägg:
  Det finns så mycket kontroverser om detta, men om du vill investera $ 5 för att öka ett inlägg och se vad som händer, säger jag gå åt det minst en gång. Se till att det är ett riktigt värdefullt inlägg! Den sista jag förstärkte var en giveaway och jag fick 1 000 besök från den en-dagers investering. Det är inte något du kan göra regelbundet om du inte har en stor budget, men om din nyfikenhet har det bästa av dig, öka innehållet som du verkligen vill komma ut där, som experttips eller en gratis e-bok som du har skrivit. Det är definitivt värt ett skott. Se till att följa deras riktlinjer för bilder och se till att ditt boost är värt det. $ 5 för 1000 visningar är ett bra fynd, men för 130 visningar – inte så bra.
 • 10-31-facebooktargetingTaggar andra:
  Jag gör ärligt talat det inte så mycket som jag borde men det fungerade bra när jag kände personen och hon var en expert eller hade ett stort efterföljande. Om du inte känner personen kan du riskera att blockeras från den användaren.
 • Använd Facebook-inriktning:
  Nu ger Facebook dig också möjligheten att rikta in sig på din publik, snarare än att skicka dina inlägg till alla. Du kan välja ett mål baserat på kön, relation eller utbildningsstatus, intresserad av (män eller kvinnor), ålder, plats och språk. Om jag till exempel har ett inlägg om ett alternativt hälsoevenemang eller giveaway, kan du rikta din plats till ett visst, land, region eller stat eller stad. Det är oerhört användbart för att marknadsföra evenemang och giveaways med lokalt fokus.

Gå djupare: Här är fler tips om hur du kan förbättra dina Facebook-flödesprestanda.

Google+ Revisited

Bloggare har fortfarande blandade känslor för att använda Google+ eller inte. och hur mycket tid att ägna åt det. G + är ett av dessa verktyg som du verkligen behöver för att personligen engagera dig. På Google+ finns det fler personer och grupper som delar information än företag som använder den som ett marknadsföringsverktyg. Eftersom G + är värdefullt för positionering av sökmotorer är det värt att investera tiden.

Här är några nybörjarssteg:

 • Gå på G + och engagera dig med bloggare i den nisch du vill och skapa en cirkel av dem. Gör detta genom att hitta dem i andra former av sociala medier.
 • Använd G + som din bloggutdragssida. Lägg upp ditt eget innehåll ordentligt genom att skriva ett utdrag om ditt innehåll som slutar i en fråga, fodra upp relevanta hashtags nedan, märka nyckelspelare och lägga till en fantastisk bild.
 • Börja med att ge medlemmar +1 och kommentarer inom den cirkeln. Svara med meningsfull diskussion och inte bara “cool!”
 • Tagga dem individuellt med användbara inlägg. Begränsa det inte till dina egna inlägg, men artiklar som verkligen kommer att ha värde eller nyfikenhet för dem.
 • Rikta in dina aktier. Fördelen är att du kan rikta dig mer fint i motsats till Facebook. Ditt första steg är att skapa och gå med i cirklar och tagga människor i rätt kretsar, veta vilka nyckelspelarna är och umgås med dem. \ Om jag hade en lokal händelse, kunde jag bara dela med min Philly Social Moms Circle. När jag har ett glutenfritt recept delar jag det med mina gluten- och allergifria bloggare. Detta är ett utmärkt sätt att sortera och rikta inlägg för personer som har flera nischer.

Gå djupare: Här är en fördjupad titt på Google+-gemenskaper och hur du engagerar dem.

Pinterest

Det är lätt att lämna detta bräde ensamt men det kan vara din högsta källa till trafik även om du gör väldigt lite för att underhålla den men du kan bygga vidare på det.

 • Se till att du fastnar andras innehåll, inte bara ditt eget. Det borde förmodligen vara cirka 50/50.
 • Skriv meningsfulla kommentarer och gillar. Du kan öppna en diskussion, som är en sällsynthet på Pinterest – men det har fått mig att märka!
 • Gör minst 15-20 stift per dag. Denna PDF på White Gloves Social Media har en lista med schemaläggningsverktyg för Pinterest, om du behöver dem, av vilka många betalas eller begränsas.
 • Kolla in dina analyser i stift. Detta kommer att hjälpa mycket! Det visar dig vilka styrelser som fungerar och vilka inte, så du kan fokusera din energi på de mer populära styrelserna.
 • Bli inbjuden till grupptavlor – eller skapa dina egna. Att fästa med ett team om ett gemensamt ämne är bra idé. Observera att just nu är semester- och säsongsbrädorna heta. Det bästa sättet att uppnå detta är att vara en del av en bloggergrupp och hitta människor med gemensamma intressen.
 • Begär en inbjudan till Ahalogy. Detta är ett fantastiskt schemaläggningsverktyg för Pinterest, men det möjliggör också engagemang och låter dig veta när det är dags att sätta på en ny pin Det ger också ytterligare statistik och mer avancerade verktyg när du använder den.
 • Kolla in din Google Analytics – du bör också få trafik från Pinterest. Om inte, se till att du tar dessa tips. (Jag antar att du har skapat din webbplats för att vara länkad till din Pinterest-sida.)
 • Bädda in ditt bräde i relevant blogginlägg för att bjuda in folk att följa.

Gå djupare: Kolla in 10 Pinterest-tavlor varje bloggare måste följa.

Instagram

10-31-iconosquare

Det är SÅ enkelt: ta ett bra foto och dela det – eller ta ett skummat foto, filtrera det och dela det sedan! Först måste du börja följa människor.

Om du kan hitta en bloggandelsgrupp, följ och få folk att följa tillbaka. Nyckeln är att se vad människor du följer delar och imitera. Topp tips:

 • Hashtag mycket. Jag har nyligen ett foto av min dotters Halloween-kostym, har taggat den “#frozen” och det officiella Frozen-kontot gillade min bild. Om Frozen eller Disney var mitt fokus, skulle jag följa dem och börja märka frysta föremål så mycket som möjligt.
 • Liksom andra foton, även de du hittar i utforska.
 • I en kommentar! Liksom Pinterest används detta inte lika mycket som på andra medier, så det får du märka. Återigen börja en meningsfull konversation och bli smickrande.
 • Använda sig av Iconosquare. Förutom fördjupad statistik får du verktygsprogram och mer. De har faktiskt ett plugin så att du kan installera ditt flöde på din webbplats. Det tar högst 5 minuter!

Din tur!

Ta en titt på dessa rekommendationer och börja gå igenom dina egna sociala mediekanaler för att skapa din egen plan och börja generera fler följare av sociala medier nu!

Artikel skriven av Gina Badalaty; ursprungligen dök upp på WHSR-blogg; det hanteras och uppdateras nu av BuildThis.io-personal.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map