Smarta webbplatsoptimeringstekniker för att förbättra organisk trafik

Den här artikeln är skriven av Brandon Graves.


Alla som är i webbaserad verksamhet vill öka trafiken till sin webbplats / blogg. Det ger affärsmöjligheter till dem. Det sägs att “Ingen trafik, inget företag”. Det är ingen fördel att ha fantastiska produkter och tjänster om du inte får trafik till din webbplats.

utvald bild

Organisk trafik är kanske det bästa sättet att få din webbplats att rankas väl på världens ledande sökmotorer. Egentligen är det den icke-betalda trafiken som kommer från sökmotorer. Att köra organisk trafik till webbplatser / bloggar är dock inte ett barns lek. Mycket tålamod, engagemang och aktiv implementering av smarta SEO-trick krävs för det. Om du letar efter effektiva sätt och strategier för att förbättra den organiska trafiken till din webbplats, följ bara tipsen nedan:

1. Gör din webbplats mer relevant och användbar

När besökare söker efter information, produkter, tjänster osv på WWW letar sökmotorer efter webbplatser eller webbsidor som är uppdaterade, säkra, relevanta och mer användbara för besökare. Det hjälper dem att ha en positiv upplevelse och hitta nödvändiga grejer enkelt och snabbt. Om din webbplats innehåller föråldrad information eller har användbarhetsproblem, kommer sökmotorer att försumma den medan de visar resultat mot söktermerna, angivna av besökare.

Därför måste du först förstärka din webbplats för att göra den professionell, tilltalande och relevant för målgruppen. Du kan vidta följande steg i detta avseende:

 • Se till att din webbplats är aktuell och professionell. Använd den senaste programvaran, anti-virus, högkvalitativ server, brandvägg, etc, för att köra den ordentligt och hålla i live 24 * 7.
 • Se till att din webbplats inte har några UI / UX-problem,
 • Kompatibel med alla moderna webbläsare,
 • Se till att din webbplats svarar på alla mobila enheter och
 • Se till att din webbplats laddas snabbare.

2. Fokusera på SEO på plats

Ofta uppdaterade Google-algoritmer har ökat vikten av SEO på plats. Om du misslyckas här kommer webbplatsens SEO-ranking att sjunka förr eller senare. Det finns ett antal sätt du kan göra förbättringar i din SEO-övning på plats och förvänta dig att mer organisk trafik kommer till din webbplats. Upptäck lämpliga nyckelord under din nisch. Använd om möjligt nyckelord med lång svans för att täcka fler och fler ämnen relaterade till ditt företag. Skapa SEO-optimerat, meningsfullt, relevant och felfri innehåll i bulk. Ladda upp dem på din webbplats / blogg regelbundet och optimera ordentligt med de senaste SEO-tricks. Sökmotorer letar alltid efter nyligen uppladdat innehåll för att visa de mest giltiga resultaten för besökarna.

Om du bygger din webbplats med populära webbplatsbyggare som Weebly, har de alla element redo att göra SEO på plats.

Obs: Här är nybörjarguiden för SEO om du vill lära dig mer.

3. Ta bort alla trasiga länkar

eliminera-all-trasiga-linksa

Med en ständig tillströmning av nytt innehåll blir webbplatser större och större varje dag. Så det blir mycket svårt för individer att underhålla sådana webbplatser. Efter några dagar / veckor / månader kan innehåll på webbplatsen tas bort eller föråldrad vilket kan ge upphov till trasiga länkar. Det är en extremt Herculean uppgift att hitta och korrigera dessa trasiga länkar manuellt.

Egentligen är en trasig länk en icke-existerande webbresurs som också kallas dödlänk. När någon försöker komma åt sådana icke-existerande webbsidor visas en HTTP-kod 404 av servern. Tillgången på för många trasiga länkar på din webbplats kan minska dess kvalitet, missnöja både sökmotorer och besökare och orsaka en kraftig nedgång i webbplatstrafiken. Därför måste du kontrollera och eliminera trasiga länkar på din webbplats med online resurser och verktyg.

4. Blogg regelbundet

Google lägger stor vikt vid alla de webbplatser som uppdateras regelbundet med nytt och unikt innehåll. En blogg är ett enkelt sätt att hålla din webbplats färsk och uppdaterad. Så, bara bifoga en företagsblogg till din webbplats och börja uppdatera den regelbundet med färskt innehåll.

Till starta en blogg är inte svårt som det verkar, du måste ha en strategi och uthållighet. Om det händer kommer sökmotorcrawlerna att besöka din webbplats regelbundet, lägga till nyligen tillagda sidor i deras index och du kommer att växa organisk trafik till din webbplats långsamt.

5. Söka gästbloggar möjligheter under din nisch

Gästblogging är ett annat viktigt du bör aktivt utföra för att få många fördelar. I denna process skickar en person unikt innehåll till bloggare (under hans / hennes nisch) för publicering. Om hans / hennes inlägg publiceras av bloggägarna, hjälper det båda parter. Bloggägare får kostnadsfritt kvalitetsinnehåll och kan använda det för att förbättra sin webbaserade verksamhet och generera fler intäkter. Å andra sidan utökar bidragsgivarna sitt räckvidd till en stor del av målgruppen och hämtar affärsmöjligheter värda miljoner dollar.

6. Har en bestämd intern länkstrategi

Intern länkning till en viktig SEO-praxis där digitala marknadsföringspersoner länkar en sida till en annan sida inom samma domän för navigationsändamål. Det hjälper dem att få ett högre rykte i ögonen för olika sökmotorer och besökare, förbättra genomsökningen och indexeringen av webbsidor, minska webbplatsens avvisningsfrekvens och öka klick på webbplatsen kraftigt. Så antag intern koppling som en del av din SEO-ansträngningar och njut av dess fördelar.

7. Var aktiv på viktiga webbplatser för sociala medier

vara aktiv-on-viktig-sociala-medier-sitesa

Tänk alltid på att Google anser rykte på sociala medier för webbrankning. En webbplats med en anständig närvaro på olika sociala mediekanaler föredras av Google och visas i dess resultat. Så måste du marknadsföra din webbplats eller dess sidor på alla viktiga sociala mediekanaler. Lägg bara till fler och fler personer på din webbplats sociala mediesidor och fördela innehåll bland dem. Uppmuntra dem att dela ditt innehåll maximalt. Alla dessa hjälper dig att få mer organisk trafik till din webbplats.

8. Kommunicera aktivt med din publik

Om du aktivt kommunicerar med din målgrupp hjälper det dig att veta vad din publik tänker, känner och kämpar med när du engagerar dig i ditt varumärke. Beroende på produktionen kan du göra de ändringar som krävs och uppmuntra människor att engagera sig med ditt varumärke under en lång tid. För att kommunicera med målgruppen kan du använda olika system, t.ex. E-post marknadsföring, Fråga om feedback, kommentarsystem, forum, RSS-flöden, webbplatser med svarsfrågor osv.

9. Analysera din SEO-övning strikt

Det spelar ingen roll hur bra du utför SEO-aktiviteter för att öka trafiken till din webbplats, det finns alltid vissa områden med förbättring och korrigering. Därför måste du spåra resultaten för din SEO-övning regelbundet och utforska områden för ytterligare förbättringar. Gör bara alla dessa för att säkerställa att du får en hel del organisk trafik till din webbplats varje dag.

Slutsats

Ett stadigt flöde av organisk trafik till din webbplats är viktigt om du vill generera tillräckliga intäkter och ta din webbaserade verksamhet till nästa nivå. Detta är några användbara tips för att öka organisk trafik till webbplatser / bloggar. Bara implementera dem och ha sina fördelar i framtiden.

Brandon Graves är en produktiv digital marknadsförings- och WordPress-expert som arbetar med HireWPGeeks. Han fortsätter att skriva om den senaste webbdesignen och WordPress-utvecklingstjänster som psd till WordPress-konvertering, HTML till WordPress konvertering etc. Följ honom på Google Plus för att få omedelbara uppdateringar.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map