Kraften i Live Chat i att bygga positiva kundrelationer

De flesta företag trivs med den positiva kommunikationen de skapar med sina kunder. Det är särskilt viktigt om de säljer sina produkter och tjänster. Utbudet av deras kunder involverar både de lojala köpare som gillar och köper produkten, fönsterhandlare som bara är på väg att ta ett positivt beslut, och de som just har hört talas om företaget för första gången och inte har bildat något idé ännu.


Målet med alla företag, i detta fall, är att bygga relationer mellan leverantörer och kunder på en ömsesidigt fördelaktig bas. För att göra detta måste de visa att köparnas behov förstås, att de är redo att hjälpa till att göra ett val och att de alltid reagerar med empati om något är oklart eller går fel. Företag kan uppnå alla dessa mål genom livechatt som bör användas mot alla dessa ändamål.

Det mest fördelaktiga med livechats är att de erbjuder en omedelbar adress till kunderna. Här är några tips och metoder för att använda livechattverktyg för en så viktig förbättring.

Fördelarna med livechatter

Den viktigaste uppgiften att fullfölja genom livechats är att få kunderna att känna att du är där för att hjälpa dem, tjäna dem och lösa alla deras specifika problem omedelbart. Om de känner det kommer de sannolikt inte bara att vara lojala kunder, utan dina mest ivriga förespråkare.

Internet ger företagen detta positiva engagemang, och du bör göra ditt bästa för att använda detta kraftfulla alternativ för ditt företags främjande och välstånd.

Bland de mest uppenbara fördelarna med livechatt Följande kan markeras:

 • minskning av kostnader jämfört med traditionella kanaler
 • ökning av försäljningen
 • förbättring av kundservice och lojalitet
 • upptäckt av smärtpunkter hos klienter
 • snabb och konsekvent problemlösning
 • bekvämlighet för kunderna
 • fördelar i konkurrens
 • marknadens räckvidd och utökade möjligheter
 • proaktiv planering och uppsökande
 • grundlig analys och rapportering

Tänk dock på att den här featuren bara låter så lätt. Det kan visa sig mycket svårare än du först tror. Använda senaste kundtjänstverktyg och uppdaterad taktik hjälper mycket att lyckas.

Varför kunder föredrar livechatt

Den amerikanska marknadseksperten och grundaren av samma namn marknadsföringsföretag J.D. Power, hävdar att livechatt har förvandlats till den ledande onlinekontaktmetoden för shoppare eftersom 42% av dem föredrar livechatt än e-post (23%) och sociala medier (16%).

Anledningen ligger i det mänskliga sinnet. Du är mer benägna att adressera någon omedelbart när du köper något online. Det är därför folk väljer att köpa från webbplatser med en livechattfunktion på dem. Detta snabba stöd under beslutsfattandet ökar positiva val och konverteringsgrader.

När det gäller företaget är det också mycket bekvämt när du direkt kan kommunicera med dina besökare och lösa deras tvekan, möjliga negativa uppfattningar och besvikelse.

Taktiska tips för att använda livechatt för att upprätta positiva kundanslutningar

För att öka delen av livechatt i att göra affärer, kom ihåg och tillämpa huvudprinciperna för CRM (Customer Relationship Management) i kombination med tekniska framsteg.

1. Anpassa dina tjänster med kombinationen av livechatt och CRM

Detta verktyg kan hjälpa dig att utveckla ditt företags långsiktiga strategier. Genom att leva chatta kommer du att lära dig mycket om dina potentiella och verkliga kunder, deras behov och problem och hur de föredrar att behandlas.

Genom att upprätthålla molnbaserad information om kunder och deras preferenser tidigare, kommer du att kunna analysera deras livechattupplevelser och göra dem mer praktiska. I sin tur kan det hjälpa dig att förutsäga deras framtida behov, problem och beteende.

Om de till exempel kontaktar dig om vissa specifikationer för den produkt de vill köpa, kan du utveckla den bästa algoritmen för att besvara sådana förfrågningar.

2. Fyll i en grundlig kunskapsbas för livechatt för att ge den information dina kunder behöver

Din operatör måste skaffa en perfekt kunskap om tjänster och produkter för att kunna ge mer information för att lösa sina tvivel, för att säkerställa att alla problem med frakt eller utbyte och renovering kommer att lösas på ett tag.

Att skapa en sådan databas kommer att kräva god kommunikation mellan avdelningarna i ditt företag. Det är också bra att ha några operatörer för livechatt som är specialiserade på att lösa olika problem. Dina kunder kommer att lämna din webbplats helt nöjda och vill vara tillbaka igen.

3. Träna dina chattagenter för att skapa en vänlig, men professionell, interaktion

Å ena sidan bör chattagenter få kunderna att känna sig välkomna. Att respekteras är en positiv upplevelse som varje kund kommer att överföra till sin omgivning. Å andra sidan, att se för vänligt kan få en kund att tänka att denna kommunikation inte är en professionell.

Vilket är bättre? Att välja något däremellan. För mycket formalitet fungerar på samma sätt och håller det onödiga avståndet mellan kunden och företaget.

Livechat betyder inte att man talar som en robot. Syftet är att visa köpare att de pratar med riktiga människor som tar sig tid att bry sig om alla problem som kan uppstå. Så, det bästa alternativet är vänlighet och empati, men ändå med någon respektfull och förståelsemetod.

4. Löfte och leverera snabba resultat

Ingen tvekan om att chattagenten borde kunna arbeta under press. Om den information som en klient frågar om behöver vissa ytterligare kontakter med andra avdelningar, måste en konsult sätta tillräckliga tidsfrister för att komma tillbaka till en klient med en klar lösning.

Om kundens begäran inte besvaras så snart som möjligt kan en köpare känna sig kränkt och företagets rykte kan skadas. Att ge information om återbetalningar, spårning av produkter eller frakt måste vara en prioritet.

En annan punkt att tänka på är att fråga feedback från kunder. En snabb undersökning hjälper dig att avgöra om allt fungerar bra.

5. Hantera vanliga svar, använd kortkommandon

Oavsett hur många som är anställda som chattagent kommer de aldrig att räcka, särskilt om ditt företag är ganska stort. Därför tänker du på någon automatisering Be dina operatörer att använda konserverade meddelanden vilket kan tyckas vara ett användbart sätt att spara tid.

Vissa kortkommandon hjälper dig att visa dina kunder din beredskap att hjälpa omedelbart trots det upptagna schemat. Automatisera till exempel alltid hälsningen och andra formella svar.

6. Gör livechattalternativet tillgängligt på andra enheter

Tänk på att de flesta kunder numera gör sina onlineköp från sina mobiler. Så tänk på att göra din webbplats online vänlig. Det är därför du måste göra din livechatt tillgänglig på alla mobilplattformar.

Ett annat positivt resultat av en sådan förbättring är att du använder denna plattform sannolikt att hjälpa dina följare att bli dina kunder i framtiden.

7. Gör förklaringar i enkla termer

Kunder förstår mestadels inte terminologin. Det betyder att en chattagent måste ha tålamod och försöka förklara tekniska termer eller kvitton online i enklare ord samt hur man använder webbplatsen.

För att göra denna situation ännu enklare för både agenten och klienten, utveckla en liten guide för att förklara tekniska termer eller hantera tekniskt okunniga klienter.

Topplösningar för livechattprogram

Välj rätt programvara för att öka resultaten av framgångsrika livechatter. Detta kan öka dina konverteringsfrekvenser avsevärt. Ett effektivt verktyg måste vara ganska intuitivt för både operatörer och besökare eller kunder att använda. Med teknikens utveckling kräver dessutom kunderna fortfarande snabbare svar och mer mobilvänliga alternativ.

Du kan välja ut några livechattlösningar enligt dina behov av följande:

Det finns fortfarande fler appar och plattformar för livechatt som du kan se här. Oavsett vilka av dessa alternativ, du föredrar, gör gratisversionen först för att säkerställa att ditt val överensstämmer med ditt företags behov.

Sammanfattningsvis är det värt att nämna att många inte tror mycket på online-shopping. Så det är mycket viktigt att få dem att uppleva ditt företag som ett riktigt, och livechatt kan spela en viktig roll i det. När potentiella kunder ser att de kan prata med riktiga människor och diskutera problem som dyker upp, är de mer tvungna att lita på ditt varumärke och din webbplats för att bara prova dina produkter.

Livechatt är ett bra sätt att kommunicera mellan företag och deras kunder. Det är därför det är mycket viktigt att se till att kommunikationen upprätthålls på ett väl förberett, professionellt och respektfullt sätt så att båda parter skulle kunna dra nytta av det.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map