Innehållsmarknadsföring enkelt: 5 enkla steg för framgång

Jag ställer ofta massor av frågor relaterade till innehållsmarknadsföring. Vad jag har lärt mig av min erfarenhet är att människor har mycket förvirring när det gäller innehållsmarknadsföring.


Idag, i den här guiden, kommer jag att avslöja knepen för innehållsmarknadsföring som faktiskt fungerar. Allt som krävs är fem enkla steg för att göra en innehållsmarknadsstrategi framgångsrik.

Under hela min karriär har jag ofta hört människor som sörjer om det faktum att de inte får tillräckligt med bly. Många bryr sig till och med om att inte uppnå önskat resultat.

Det största problemet du saknar är bristen på strategi. Bara skapa en online-närvaro och att rensa ut innehåll räcker inte om du inte stöds av en fullsäker strategi. Du kan inte förvänta dig att uppnå resultat med icke-riktat innehåll.

För att lyckas med innehållsmarknadsföring måste du först bestämma dina mål, varefter du måste skapa strategin.

Utan ytterligare förseningar, låt oss nu spela upp din strategi för innehållsmarknadsföring med hjälp av riktlinjerna nedan.

Vad är innehållsmarknadsföring?

Innan vi går vidare till stegen, låt oss först titta på definitionen av innehållsmarknadsföring. För att planera framåt måste du först veta vad innehållsmarknadsföring är.

Innehållsmarknadsföring handlar i grund och botten om att skapa högkvalitativt innehåll som riktas mot en viss grupp publik. Det inkluderar regelbunden och ofta publicering av innehåll som utbildar, inspirerar och underhåller läsarna eller kunderna.

Huvuddelen av innehållsmarknadsföring är att förvandla främlingar till kunder. Det är här du behöver en fullsäker plan för innehållsmarknadsföring. Om du är orolig för att du behöver enorma resurser, gör det inte. Du kan till och med uppnå dina mål med ett litet team eller till och med som solopreneur.

Jag har ett litet team på 5 personer och vi är ett levande bevis på att innehållsmarknadsföring inte behöver många resurser. Med vårt hårda arbete har vi kunnat förbättra vårt digital marknadsföring.

Vi skapar mest underhållande blogginlägg och annonser för Facebook. Vårt huvudmål är att förse våra kunder med visuellt innehåll av hög kvalitet.

Nedan är ett exempel på ett visuellt innehåll som vi skapade för en stund tillbaka:

exempel på innehållsmarknadsföring

Och eftersom det var så bra delades det av Larry Kim.

Inte dåligt.

En sak till är att ha en effektiv SEO-strategi. Du kan inte skapa en strategi för innehållsmarknadsföring utan att fokusera på din digital marknadsföringsstrategi och SEO.

Om du kanske vet så arbetar de båda tillsammans. Med det sagt, låt oss nu gå vidare till den definitiva guiden för strategi för innehållsmarknadsföring.

Vad är innehållsmarknadsföring? Här är processen för att skapa en plan för innehållsmarknadsföring. Tipsa en vän

Process för att skapa en innehållsmarknadsplan

För din bekvämlighet har jag utarbetat en steg-för-steg-guide som kan hjälpa dig att skapa en effektiv strategi för innehållsmarknadsföring. Att ha en fullsäker strategi innebär att du till och med kan förbättra rankningen på din webbplats.

Jag har listat nedanför de fem enkla stegen som du måste vara uppmärksam på. Att fokusera på din digitala marknadsföringsstrategi kommer trots allt att ge dig goda vinster.

Här är stegen du behöver följa:

1. Sökordsundersökning

Om du befinner dig i innehållsfältet måste du redan veta vikten av nyckelord. Innehåll görs alltid runt en viss grupp ord eller fraser.

Men huvudfrågan här är att hur vet du vilket nyckelord eller fras du ska arbeta med?

Det är här du behöver göra sökord forskning.

Sökordsundersökningar är utan tvekan det viktigaste steget i att skapa kvalitetsinnehåll. Därför finns det inget sätt du kan försumma behovet av det.

Det första du behöver göra är att ta reda på nyckelord eller fraser som kan intressera din målgrupp. Det här är det som kommer att driva hela processen för att skapa innehåll framöver.

Det jag gör är att börja tänka på nyckelord som är relaterade till min nisch och jag vill att du ska göra samma sak.

Nu måste du lägga till nyckelorden i något av sökordsverktygens verktyg och få en lista med sökord du kan arbeta med. Det borde vara enkelt för dig.

Här är ett exempel:

Ange ett brett sökord i förslagets verktygsfält och klicka på sök. Låt oss använda “hur man tjänar pengar online” som exempel:

Ubersuggest - Sökordsforskningsverktyg för din innehållsmarknadsföringGå till Ubersuggest > Sök “Tjäna pengar online”.

Här är resultaten:

Få nyckelordsidéer.

Totalt har jag cirka 6 sökord att välja mellan.

Fantastisk!

Dessutom är en av mina favoritstrategier för sökordforskning att spionera på mina konkurrenter. Vad jag menar är att du också kan kolla in de nyckelord och fraser som används av dina rivaler.

Du kan använda de bästa resultaten för dina konkurrenter och få en lista med sökord du behöver.

2. Skapa ditt innehåll

Nu när du vet hur du gräver ut nyckelord och du redan har en lista med sökord att rikta in sig på är det dags att skapa innehållet.

Innehållsskapande handlar om att upprätthålla balansen mellan kvalitet och produktionshastighet. Tyvärr kan jag inte hjälpa dig mycket med det här. Det är upp till din kreativitet och färdigheter producera kvalitetsinnehåll.

Jag kan emellertid ge dig några tips på följande sätt som du kan skapa kvalitetsinnehåll.

Låt oss säga att du håller på att skriva en informativ e-bok för din webbplats. Du kan söka i ämnet på Internet och få en uppfattning om de submaterial som du kan inkludera i din digitala bok. Det här är några praktiska tips och tricks som jag följer.

Du kan följa detta trick för alla typer av innehåll du skriver. Det behöver inte alltid vara en digital bok eller ett blogginlägg. Det kan vara vilken som helst skrift som går upp på din webbplats.

Av min erfarenhet kan jag säga att det inte är en lätt uppgift att skapa kvalitetsinnehåll. Det kräver mycket tid och hängivenhet för att samla innehåll för din målgrupp.

Du måste också hålla ett öga på checklista för din SEO-strategi. När allt är innehåll ingenting utan en effektiv SEO-plan.

3. Marknadsför ditt innehåll

När du har skapat ditt innehåll är marknadsföring det viktigaste steget du behöver titta på.

Att marknadsföra ditt innehåll kan vara den mest hektiska delen av din innehållsmarknadsföringsprocess.

Vad är värdet på ditt innehåll om det läses eller ses av ingen?

Enligt min mening är optimering av sökmotorer det bästa sättet att marknadsföra ditt innehåll.

Vad är vårt huvudmål här? Naturligtvis för att få fler ögon på ditt innehåll. När ditt innehåll är SEO-optimerat behöver du inte längre marknadsföra det. Människor kan naturligtvis se det när de söker efter det.

Här är ett bra exempel:

Först anger du sidens målsökord i Google Bilder.

Kolla sedan in orden och fraser som visas ovanför bildresultaten.

välj rätt nyckelord för din innehållsmarknadsföring

Efter det utvidgar du ditt innehåll genom att lägga till resultaten ovan som subtem. Blanda relevanta sökord eller fraser naturligt i ditt innehåll. Och när Google ser subtopiska termer på din sida är de mycket mer benägna att betrakta det som omfattande och du kan förvänta dig högre ranking och mer trafik från Google.

Det bästa är att det är dessa ämnen som folk är intresserade av. Om du har inkluderat dem i ditt innehåll kommer det att ge mer värde för ditt företag eller nystartade företag.

Med tanke på SEO-karaktären kan man säga att detta är en långsiktig taktik. Med varje innehåll kan du fortsätta få passiva leder.

Andra sätt att marknadsföra ditt innehåll är genom smart återanvändning, e-postlista och betalda annonser

Låt mig berätta lite om de andra teknikerna också.

Smart återanvändning handlar om att dela ditt innehåll på sociala medieplattformar. Detta kan vara en effektiv metod för att marknadsföra ditt innehåll online. För att få bästa resultat bör du experimentera lite med detta.

Till exempel:

Förvandla innehåll till en tilltalande Infographic med hjälp av en infographic maker.

Du behöver inte vara en grafisk designer för att skapa en infographic nuförtiden. Det finns många onlineverktyg som erbjuder inbyggda mallar och enkel dra-och-släpp-redigerare – vilket gör skapelseprocessen ganska enkel. Bilden ovan är skärmdump från Venngage mallar bibliotek.

Människor gillar visuellt innehåll. Enligt Visualteachingalliance.com, 90% av informationen överförs visuellt till hjärnan.

Det här inlägget från Dailyinfographic.com är ett utmärkt exempel. I tweeten behåller Dailyinfographic texten som ett vanligt blogginlägg, men presenteras i ett mycket mer visuellt tilltalande format.

förvandla ditt innehåll till infografik

Nästa är e-postlistor som är det äldsta tricket i boken.

Varje gång du skapar innehåll bör du skicka det till personer som kanske är intresserade av det. Det kan generera maximala kunder för dig.

Och sedan har du betalt annonser som anses vara det snabbaste sättet att generera kunder.

Oavsett hur mycket du hatar det, vet du vikten av betalda annonser. När du redan vet vem din målgrupp är kan betalda annonser undra dig.

4. Övervaka dina resultat

Att skapa och marknadsföra innehåll räcker inte. Du måste också övervaka resultaten. Detta hjälper dig att känna till ditt innehålls status.

Det här kan vara en hektisk uppgift, men den goda nyheten är att du kan använda många sätt för att göra uppgiften lätt.

Det bästa sättet att hålla reda på dina resultat är genom Google Analytics. Jag litar personligen helt på Google för att kontrollera framstegen i mitt arbete.

Nedan följer några av de viktiga mätvärden som ska undersökas:

 • Trafik
 • SERP ranking
 • Sidor per besök
 • Avvisningsfrekvens
 • Domänmyndighet

Andra än Google Analytics, det finns också verktyg du kan använda. Ahrefs är ett av de populära verktygen du kan använda för att övervaka dina framsteg.

använd rank tracker för att spåra dina innehållsmarknadsresultat

Verktyget använder vanligtvis Rank Tracker för att spåra sökordens ranking över tid. Så du kan hålla ett öga på nyckelordets rörelse.

Även om det finns olika verktyg finns vissa kanske inte så effektiva eller brist på många funktioner. Men jag kommer att lämna det upp till dig att bestämma.

5. Skölj och upprepa

Nu när vi har nått slutet på din innehållsmarknadsföringsprocess har du förhoppningsvis tagit på saker.

Vid skapandet av innehåll måste du prioritera dina affärsmål. Du måste se till att ditt innehåll kan skapa många passiva leads för dig på lång sikt.

När du är klar med alla ovanstående steg är det dags att göra det igen. Ja, du hörde det rätt! Varje gång du skapar nytt innehåll för ditt företag måste du följa samma steg ovan.

Detta hjälper dig att vara konsekvent i ditt arbete.

Läs tips av @billachola – 5 enkla steg för att skapa en plan för innehållsmarknadsföring. Tipsa en vän

Över till dig

Kom ihåg att innehållsmarknadsföring handlar om att skapa kvalitetsinnehåll som säkerhetskopieras av en effektiv SEO-strategi. Om du kan dra detta, vet du att din innehållsmarknadsföring är framgångsrik.

Följ stegen som jag nämnde ovan så kommer du att gå bra. Jag följer samma sak och klarar mig ganska bra inom mitt område.

Om du tycker att den här artikeln är användbar, se till att du delar den för att sprida kunskapen.

Den här artikeln är först skriven av Bill Acholla och redigerad av BuildThis.io redaktion. Bill Acholla är en digital marknadsförare som hjälper småföretagare att bygga sitt varumärke genom att skapa och marknadsföra visuellt innehåll. Anslut med Bill på Twitter.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map