Hur outsourcing kan hjälpa till att växa ditt affiliate-marknadsföringsföretag

Internet erbjuder många möjligheter att tjäna pengar online, och en av dem är genom affiliate-marknadsföring. På de enklaste termerna innebär affiliate-marknadsföring att sälja andra människors produkter eller tjänster via din webbplats eller sociala medieplattformar. Sedan får du remissavgifter som provision.


Ett anslutet företag är inte en “set and glöm” affärsmodell som vissa skulle vilja att du tror. Det kan vara lukrativt, men det tar tid och ansträngning att växa till att bli en framgångsrik verksamhet. Lyckligtvis kan du spara massor av tid och öka dina affiliate-marknadsföringsvinster genom att lägga ut mycket av det nödvändiga arbetet.

Vad är potentialen med ett affiliate-marknadsföringsföretag?

Affiliate-marknadsföringssektorn har fortsatt att växa stadigt med nya möjligheter varje år. Webbplatsägare kan förlåta några av sina egna annonseringskostnader genom att få dotterbolag att göra det tunga lyft i utbyte mot en remissavgift.

De Rakuten Affiliate Network släppte en studie som fann att detta kommer att vara en industri värd $ 6,8 miljarder till 2020. VigLink släppte också en undersökning som avslöjade att 9% av anslutna marknadsförare tjänade över $ 50 000 per år i inkomst. Med en stadig ström av trafik kan din webbplats göra det mycket eller mer.

Vissa områden i ditt företag som du kan lägga ut

Om du arbetar 12 timmar eller fler timmar om dagen med din affiliate-marknadsföringsverksamhet är detta en tuff takt att upprätthålla. Även om verksamheten ger resultat kan du aldrig skala det eftersom det bara finns en av er. Det är dags att ta reda på vilka uppgifter du kan få andra att göra medan du fokuserar på din kärnverksamhet.

Även om detta är en utmärkt lista med uppgifter att få dig började med outsourcing När det gäller affiliate-marknadsföring är det bättre att ha ett riktmärke för dessa jobb innan du överlämnar dem till någon annan. Med andra ord, om du inte vet någonting om programmering, skapande av innehåll eller data mining, finns det en god chans att någon kommer att dra nytta av dig genom långa vändningstider, dåligt utförande eller uppblåsta priser.

När du startar ditt affiliate-marknadsföringsföretag, lära dig hur du gör några av dessa uppgifter först, åtminstone i deras mest grundläggande form. Då kommer du att ha en bättre position att anställa de mest skickliga och ärliga entreprenörerna för att göra detta arbete åt dig. Lyckligtvis kan du också använda frilansingssajter som Fiverr för att välja högsta talang.

När ditt online affiliate-marknadsföringsföretag växer är här några av de bästa uppgifterna du kan lägga ut:

1. Programmering

Att ha några grundläggande kodningskunskaper kommer att gynna dig som affiliate-marknadsförare, men det kommer inte att vara värt din tid och ansträngning att programmera dina egna webbplatser och målsidor. Medan många online-marknadsförare använder WordPress, kommer du förmodligen att vilja gå längre än en cookie-cutter-lösning.

På Fiverr kan du hitta en lista över frilansare som hjälper dig med programmeringsuppgifter.

Outsourcing av ditt webbutvecklingsarbete är ett av de bästa sätten att spara tid som marknadsförare. Anställ en professionell programmerare eller designer att bygga dina webbplatser och anpassa målsidor och ladda upp dem på webben på ditt värdkonto.

2. Grafiska formgivare

Återigen kommer du förmodligen att vilja lära dig några grundläggande design, till exempel hur du använder Photoshop, men det är inte något du vill ägna dina dagar åt att göra när du kan fokusera på något mer lönsamt.

Om du till exempel skapar infografik kan du lära dig mer om en frilansares arbete innan du bestämmer dig.

Du kan tillhandahålla en frilanser för grafisk design med exempel på de bannerannonser och målsidor som du gillar och sedan ge dem specifika instruktioner för dina leveranser. Annan grafik som de kan skapa inkludera infografik för innehållsmarknadsföring och sociala mediesidor. Att skapa dessa själv skulle vara oerhört tidskrävande och kostsamt.

3. Författare

Om du talar om tidskrävande och kostsamt, om du någonsin försökt skriva ditt eget kvalitetsinnehåll eller kopiera, vet du att detta inte är en enkel uppgift. Faktum är att en majoritet av din outsourcing förmodligen är för att skriva projekt.

Du vill hitta några onlinekällor för att få regelbundet unikt, engagerat, kvalitetsinnehåll skrivet för din webbplats och andra onlineplattformar. Detta inkluderar din målsidokopia, blogginlägg, e-böcker, pressmeddelanden och inlägg på sociala medier.

Du kan hitta författare på webbplatser som Fiverr, men det finns också innehållspecifika webbplatser som Klar röst.

4. Data Miners

Att dra samman data och annan forskning online är inte svårt, men det kan säkert ta massor av tid. Detta är något du kan och bör lägga ut till en frilansare. Detta kan sträcka sig från sökord, marknad och konkurrentundersökningar till något mer specifikt.

Vi anlitade en VA från Fiverr för att hjälpa oss att samla industridata.

Som exempel outsourcade vi forskningen som är inblandad i att bestämma “Hur mycket kostar webbhotell 2019?”Istället för att själv leta upp allt, anlitade vi en VA för att samla in och sammanställa dessa uppgifter.

5. Innehållsöversättning

Många dotterbolag driver utländska marknadsföringskampanjer. Nu känner alla flera främmande språk, och att använda Google Translate kommer inte att räcka för detta. Du kan använda frilansingssajter som Fiverr för att hitta innehållsöversättare eller en webbplats som OneHourTranslation.com.

6. Videoproduktion

Video har blivit ett alltmer populärt sätt att få ditt meddelande över online, men att producera effektivt innehåll är inte enkelt. Du kan göra en video, men det är mycket mer involverat och du bör anställa en expert.

Anställer en video-frilansare kommer att hjälpa till att sätta ihop din video med produktionsprogramvara, lägga till alla önskade kommentarer och inkludera övergångar, effekter, intros och outros. Du kan hitta dessa människor på de stora frilansande webbplatserna.

7. Sociala medieradministratörer

Att hantera dina egna sociala mediekonton kan bli tråkigt, men någon måste göra det. Om du fortfarande vill göra en del av arbetet själv kan du använda ett verktyg som HootSuite eller SocialOomph, men dessa ger dig inte mänsklig hjälp.

Du kan utforska frilansarprofilen för att lära dig mer om omfattningen de erbjuder.

Annars leta efter en freelance social media manager för att hjälpa till med socialhantering.

8. Virtuella assistenter

En virtuell assistent är exakt hur det låter som. Detta är en frilansare online som kommer att utföra en mängd olika uppgifter för ditt affiliate-marknadsföringsverksamhet, vanligtvis betalt per timme. Beroende på vilken kompetens som krävs är kostnaderna för att anställa en VA vanligtvis mellan $ 10 till $ 15 per timme.

De flesta VA: er kommer att lista upp sina kvalifikationer, som kan inkludera forskning, uppladdning till FTP, faktureringsklienter, e-postmarknadsföring, grundläggande grafisk design, etc. Du kan också utbilda många till att göra ytterligare uppgifter.

Fördelarna med outsourcing för ditt onlineföretag

För vissa företagare är “outsourcing” ett smutsigt ord, men det borde inte vara det. Det finns en missuppfattning att att lägga ut något betyder att du kommer att nöja dig med dålig kvalitet, vilket inte är fallet.

Trots nyligen ostabilitet för outsourcingindustrin är den globala efterfrågan på outsourcade tjänster fortfarande stark med 85,6 miljoner dollar 2018 (källa).

Vi gjorde en undersökning nyligen för att ta reda på om bloggare lägger ut sina uppgifter genom att anställa frilansare. Här är några intressanta resultat:

 • 66,7% av de bloggare vi intervjuade anställer frilansare.
 • 50% av dem spenderar mindre än $ 500 varje månad.
 • Fiverr, Upwork, Peopleperhour och Freelancer.com är mest populära bland bloggare.

Även om du säkert kan få en överenskommelse genom att lägga ut arbete utomlands, är dina val praktiskt taget gränslösa. Här är flera skäl outsourcing är ett smart drag för din affiliate-marknadsföringsverksamhet:

1. Spara tid och pengar

Oavsett om du driver din soloartikel för affiliate-marknadsföring eller som ett team, kommer du att överlämna några av dina uppgifter till en tredje part en massa tid för andra viktiga frågor. Alla dessa timmar tillbringade på att skriva innehåll, hantera konton på sociala medier och hantera andra vardagliga uppgifter kommer att vara ditt en gång till. Och kom ihåg – tiden är pengar.

På en annan anmärkning kan outsourcing kosta pengar, men det kommer också att spara lite pengar. Om du betalade en anställd för att göra några av de sakerna före eller hyra kontorslokaler, kan du eliminera den omkostnaden. Dessutom ger outsourcing förutsägbara kostnader som du kan lägga in i din budget.

2. Öka produktiviteten för att växa ditt företag

Även onlinemarknadsförare blir stressade och upptäcker att de inte kan göra ytterligare framsteg i sin verksamhet. När du börjar lägga ut, kommer du att upptäcka att en del av den stressen lindras och att du blir mer produktiv inom de områden i ditt företag som betyder mest.

Kanske är en av de viktigaste fördelarna med outsourcing att det gör att din affiliate-marknadsföringsverksamhet kan skala. Inte bara är du mer produktiv, utan du kan lägga ut så mycket du vill när du snabbt växer ditt företag och dess resultat.

3. Få fördelen med service på professionell nivå

Internet gör det enklare än någonsin att få kontakt med experter och andra yrkesverksamma runt om i världen som kan hjälpa dig att driva och växa ditt affiliate-marknadsföringsföretag. Detta ger dig inte bara tillgång till människor utan också en bredare variation av plattformar och resurser som kan användas för marknadsföring, automatisering, analys och mer.

Utöver detta har du ett unikt perspektiv på ditt företag som ägare, men det kan vara partiskt. När du arbetar med entreprenörer som har varit i branschen ett tag kan de ge ett unikt perspektiv på din situation. Du kan få lite mer inblick i hur du hanterar en viss smärtpunkt eller nya sätt att locka och konvertera köpare på din webbplats.

Ta din affiliate-marknadsföringsverksamhet till nästa nivå

En av de största misstag i affiliate-marknadsföring tappar fokus. När du driver en affiliate-marknadsföringsverksamhet är tiden en dyrbar vara. Du bör fokusera din ansträngning för att växa ditt företag. Saker som strategisk planering och spåra dina framsteg är inte saker du kan eller bör lägga ut, och det kan vara tidskrävande uppgifter.

Även om affiliate-marknadsföring kan vara lönsam, tar det också noggrann planering för att se till att du inte blir utbränd eller ens begränsar din kapacitet. Genom att outsourcera många av de affiliate-marknadsföringsuppgifter som vi har beskrivit kan du maximera din affärsutveckling.

Även om Fiverr är en go-to-plattform för de flesta människor, är Upwork lika populärt när man letar efter outsourcade talanger. Här är vår artikel om Upwork vs Fiverr, om du vill veta jämförelsen.

Denna artikel dök ursprungligen på Fiverr-blogg.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map