Hur mycket av Internet är WordPress

Om du har spenderat en rimlig tid på internet (som om du läser, så är du. Bara erkänna det) är jag 99,99% säker på att du vet eller har hört talas om WordPress. I själva verket skulle jag bli mer chockad om du inte stöter på en webbplats som inte har drivits av WordPress.


Med tanke på hur populärt WordPress är som ett CMS (content management system) är det ingen överraskning att de skulle ha samlat en hel massa statistik och data som är ganska fantastiska.

Så vi bestämde oss för att söka på internet och sammanställa en del WordPress-webbplatsstatistik och annan intressant WordPress-användningsstatistik i denna stora lista. Dessutom, om du är en innehållsskapare, kan du till och med använda några av dessa data för att skapa infografik, artiklar eller något annat coolt innehåll

Låt oss gå in i WordPress-statistiken utan att göra något annat!

Contents

Hur mycket av Internet är WordPress?

1. WordPress ger 34% av Internet

Internet är ett stort utrymme. Det finns miljontals miljoner webbplatser – vare sig det är en affärsblogg eller personlig CV-webbplats som för närvarande är tillgänglig för dig att besöka och cirka en fjärdedel (eller 34,5% för att vara exakt) av dessa tillverkas och drivs av WordPress. Det innebär i princip att 1 av 4 webbplatser kommer att vara en WordPress-webbplats, vilket visar hur mycket av Internet som är WordPress!

Användningsstatistik och popularitet för WordPress

2. WordPress-webbplatser ökade med 3,2%

Det är häpnadsväckande att WordPress driver 31,9% av internet, men det som är ännu mer förvånande är att det berodde på en ökad användning med cirka 3,2%. Med tanke på hur tuff CMS-tävlingen för närvarande är, är det fantastiskt att WordPress fortfarande kan och visar hur många människor som använder WordPress till denna dag.

3. WordPress äger 59,3% av innehållshanteringssystemets andel

För att fortsätta belysa WordPress ‘dominans i CMS-industrin visar denna WordPress-statistik att WordPress för närvarande håller ungefär 59,3% av innehållshanteringssystemets andel. Det är ett enormt gap över alla andra CMS-plattformar tillsammans!

4. WordPress används av webbplatser med stora namn

WordPress som CMS-plattform är mycket kraftfullt och kan skapa och hantera alla typer av webbplatser. Det förvånar mig fortfarande hur många webbplatser som använder WordPress som sitt valbara CMS och några av de stora webbplatserna inkluderar Kvarts, Techcrunch(!), Facebook Newsroom, BBC America, Venturebeat och mer.

VentureBeat är en av många webbplatser som drivs av WordPress. Kreditera: VentureBeat.com.

5.WordPress.com har en Alexa global webbplatsrankning på 60

Alexa, analysverktyget från Amazon, övervakar den globala trafiken för webbplatser överallt. WordPress.com är det enda CMS-företaget som lyckas rangordna sig på 60 under deras Alexa Global Website Ranking.

6. WordPress har laddats ner många gånger

Vi vet att WordPress har drivit många webbplatser sedan starten, men det är fantastiskt att se hur många som har människor som använder WordPress som en plattform och laddat ner dem. För närvarande ligger antalet på svindlande 157.563.262 nedladdningar och det är det räknar fortfarande!

7. WordPress producerar över 70 miljoner inlägg och 50 miljoner kommentarer varje månad

Ett galen antal att tänka på är mängden innehåll / kommentarer som produceras på WordPress varje månad. Den här WordPress webbplatsstat visar att det finns 70,5 miljoner nya inlägg och 52,1 miljoner nya kommentarer varje månad. Det motsvarar bokstavligen 27 nya inlägg och 198 nya kommentarer varje sekund!

Det högsta antalet inlägg på WordPress var över 70 000 000. Kredit: WordPress.com

8. WordPress högst 100 för Google Trends

För att ge dig en uppfattning om hur massivt populärt WordPress jämförs med konkurrenterna, var de den enda CMS-plattformen som lyckades nå 100 (topp populariteten) på Google Trender. Andra plattformar som Drupal, Blogger och Sharepoint lyckades knappt att nå 50.

9. WordPress har sökt över två miljarder gånger (!)

För att fortsätta med sökmotorn och WordPress-statistik fortsätter nyckelordet “WordPress” att vara en populär term som folk använder för att söka. KWFinder visar att varje månad sökordet “WordPress” sökas 2 739 999 gånger varje månad.

Nyckelordet “WordPress” har sökts mer än 2 miljarder gånger. Kreditera: KWFinder.

WordPress Company bakgrund

10. WordPress har endast cirka 700 anställda

Trots att det är ett enormt företag som driver cirka en fjärdedel av internet, har antalet anställda som WordPress toppat upp ungefär 798 personer endast. Det är betydligt mindre än många andra teknikföretag.

11. De är 721 gånger mindre än Amazon

Vi vet att jämförelse av Amazon med WordPress är som att jämföra äpplen med apelsiner, men faktum är att båda är tekniska företag. Och trots att de är 721 gånger mindre än Amazon lyckas WordPress fortfarande dra 149 miljoner månatliga unika besökare (USA) jämfört med Amazons 199 miljoner.

Användningsstatistik för WordPress: Plugins och teman

12. Det finns över 50 000 WordPress-plugins tillgängliga

Plugins är ett bra verktyg för att hjälpa webbplatsägare tilläggsfunktioner och funktioner utan att behöva kodas. När det gäller plugins är WordPress fortfarande kungen som de erbjuder 56.201 plugins i deras bibliotek, som lätt dvärgar alla andra konkurrenter.

13. Tre av WordPress-teman används på över 30 000 av de populäraste webbplatserna

Genesis Framework, Divi och Avada är WordPress mest populära teman och var och en har använts av över 15 839 webbplatser, 10 397 webbplatser respektive 7 308 webbplatser. Det är totalt 3,35% av de 1 miljon bästa webbplatserna som använder samma teman!

Avada, Genesis Framework och Divi är tre av WordPress mest använda teman. Kreditera: BuiltWith.

14. Akismet fångade 400 miljarder spam-kommentarer på WordPress

Med tanke på hur populärt WordPress är och hur många webbplatser som använder WordPress är det bara en tidsfråga innan en blogg eller en webbplats får spam-kommentarer. Och skulle du inte veta det, visade Akismet det 400 miljarder skräppost kommentarer har fångats på WordPress. Det är som en miljon spam-kommentarer med några minuter! WordPress-statistiken i sig fick en hel del feedback om Twitter också.

15. Yoast SEO har hämtats 130 miljoner gånger

Med det enorma biblioteket med plugins som WordPress erbjuder, kommer det säkert att finnas några som sticker ut bland resten. Denna plugin är Yoast SEO, som är ett verktyg du kan använda för att hjälpa till med sökmotoroptimering. För närvarande skryter Yoast SEO med en ladda ner antal 130.801.289.

16. Akismet är det näst populäraste pluginprogrammet med 117 miljoner nedladdningar

Vi har pratat om Akismet lite tidigare och hur de lyckades fånga över 400 miljarder spam-kommentarer. Tja, du kan lägga till att vara den näst mest populära plugin till listan eftersom de för närvarande har 118 069 141 Nedladdningar på WordPress.

17. WordPress populära plugins har var och en över 5 miljoner aktiva installationer

WordPress erbjuder några av de bästa plugins som finns på marknaden. Plugins som kontaktformulär 7, Yoast SEO, Akismet, Jetpack och mer tillhör top WordPress plugins som har några av de största aktiva installationsbaserna på cirka +5 miljoner baserat på WordPress användningsstatistik.

18. WordPress mest populära tema sålde över 450 000 exemplar

Avada, WordPress-temat från Themeforest, är ett av de mest populära betalda teman på plattformen. På $ 60 lyckades temat att sälja över 450 000 exemplar vilket genererade mer än $ 27.000.000 i försäljning och räkning.

Avada är det mest sålda temat på WordPress med över 450 000 exemplar. Kreditera: ThemeForest.

WordPress e-handelsstatistik

19. WooCommerce driver 28% av online-butiker med över 50 miljoner nedladdningar

När du tänker på WordPress, är oddsen att du kommer att tänka på bloggar. Men WordPress är en så flexibel plattform, du kan till och med skapa en onlinebutik med plugins. WooCommerce är ett sådant plugin, och de driver för närvarande 28% av nätbutikerna i WordPress med 51 563 803 Nedladdningar.

20. WooCommerce är för närvarande den mest populära e-handelstekniken på WordPress

På tal om WooCommerce, visste du att WooCommerce också är en av de mest populära eCommerce-teknikerna idag? Av 1 miljon e-handelswebbplatser står WooCommerce överst genom att driva över 20 000 av de bästa 1 miljoner webbplatser idag.

WooCommerce är för närvarande den mest populära eCommerce-plattformen på WordPress. Kreditera: WooCommerce.com

Hur många webbplatser använder WordPress?

21. Över 300 000 av topp 1 miljon webbplatser använder WordPress

WordPress är utan tvekan en populär plattform för många webbplatser. Baserat på dessa siffror efter BuiltWith, 310,599 av de 1 miljon bästa webbplatserna använder för närvarande WordPress som sin huvudsakliga CMS-plattform. Om du delar upp WordPress-statistiken för de 100 000 bästa webbplatserna, är WordPress fortfarande befogenheter 33,283 av dem. Gå ännu längre ner till de 10 000 webbplatserna och minst 3 388 av dem använder WordPress. Detta visar bara hur många webbplatser som använder WordPress.

22. Av hela Internet använder över 20 miljarder WordPress

När du tittar på hela internet äger WordPress tydligt en majoritet av andelen som de för närvarande används av 26 938 805 webbplatser. Det står i princip för över 50% av internet!

WordPress har mest användningsdistribution på 55% av internet. Kreditera: BuiltWith.

23. Över 50 000 har fått meddelanden om borttagning av DMCA

Med tanke på hur många webbplatser som använder WordPress finns det några som bryter mot företagets immateriella avtal. Sedan januari 2014, åtminstone 53 718 borttagning Meddelanden har utfärdats av WordPress med en del av eller allt innehåll slutade på 39% av webbplatserna.

WordPress-säkerhet och säkerhetsproblem

24. 83% av 34 371 infekterade webbplatser 2017 använder WordPress

Eftersom WordPress är den mest använda CMS-plattformen på internet, gör det dem mer benägna att bli attackerade och infekterade av hackare och virus. Sucuris rapport visar att av 34 271 infekterade webbplatser använder 83% av dem WordPress.

Sårbarheter i WordPress-kärnan kom fram 2019 då det upptäcktes skadlig kod injicerades av skimmers. Samma skadlig kod påverkade också Magento-användare och tillät hackare att stjäla kreditkortsinformation från de berörda systemen. Vi råder alla att skanna dina webbplatser regelbundet för Malware som det här.

38% av de infekterade webbplatserna kommer från WordPress-användare. Kreditera: Sucuri.

25. 39,3% av hackade WordPress-webbplatser berodde på föråldrade installationer

WordPress erbjuder massor av säkerhet och de uppdaterar kontinuerligt sin plattform för att säkerställa att användare skyddas från potentiella hot. i alla fall, 39,3% av WordPress-webbplatserna som blev hackade berodde på föråldrade installationer av plattformen. Så kom alltid ihåg att uppdatera dina installationer om du vill vara säker!

En föråldrad plattform var ett betydande skäl till varför WordPress hackades. Kreditera: Sucuri.

26. Det finns för närvarande 11 632 sårbarheter i WordPress

WPScan gjorde en rapport om de sårbarheter som WordPress lider som CMS-plattform. Ut ur 11 632 sårbarheter, 2 944 av dem är unika och fördelningen för sårbarhetstyperna är 74,27% på grund av föråldrade versioner, 22,69.% På grund av plugins och 3.04% på grund av teman.

De tre huvudsakliga sårbarheterna som WordPress lider är från plattformen, plugins och teman. Kreditera: wpvuldb.com.

27. 40,9% av sårbarheterna i WordPress är scripting på flera håll (XSS)

Cross-site scripting (XSS) är en typ av datasäkerhetsproblem som vanligtvis finns i webbapplikationer. Forskning av KeyCDN visar att 40,9% av deras sårbarhet kommer från XSS som SQLI, Upload, CSRF, RCE, FPD, etc..

28. 36,28% av WordPress-webbplatser använder HTTPS

Google har nyligen börjat ta hänsyn till webbplatssäkerhet för deras rankning. Därför har 36,28% av WordPress-webbplatser börjat använda HTTPS, vilket är en 14% ökning jämfört med föregående år.

WordPress jobbstatistik

29. WordPress-utvecklare kan göra var som helst mellan $ 10 till $ 300 per timme

WordPress har skapat ett antal nya jobb för webbutvecklare och kodare som är bekanta med systemet. Dessa WordPress-utvecklare kommer vanligtvis att göra någonstans mellan $ 10 till $ 300 per timme baserat på statistiken från UpWork.

30. Den allmänna kursen för en WordPress-utvecklare är $ 10 – $ 30 per timme

Att anställa en WordPress-utvecklare är för det mesta relativt prisvärd. Baserat på Odesk, frilanswebbplatsen, det allmänna priset för att anställa en WordPress-utvecklare för att arbeta på din webbplats är ungefär $ 10 till $ 30 per timme.

31. Den genomsnittliga lönen för WordPress-jobb är $ 66.775

Om du funderar på att arbeta för WordPress kan du förvänta dig att få en ganska anständig lön. Simply Hired forskade på genomsnittslönen för jobb på WordPress och minskade det till cirka 66 775 dollar.

En WordPress-arbetsgivare kommer att tjäna ungefär $ 60 000 per år. Kreditera: SimplyHired.

32. Det finns totalt 344 750 jobb relaterade till WordPress

Freelancer.com är en webbplats där du kan anställa frilansare för att arbeta med projekt / engångsuppdrag. När du söker efter jobb relaterade till WordPress ser du att det har funnits cirka 344 750 jobb publicerat (både öppet och stängt) på webbplatsen.

33. WordPress skulle ha kostat cirka 151 personår

Enligt Öppna Hubs projektkostnadskalkylator, WordPress tog en uppskattad insats på över 151 personår. Detta är baserat på 560 648 kodrader, med en uppskattad kostnad på över 8,2 miljoner dollar för att finansiera ett projekt av denna storlek.

WordPress installation

34. WordPress tar bara fem minuter att installera

WordPress är känt för att vara en plattform som är enkel och lätt att använda. Tydligen använder WordPress så intuitivt att du till och med kan installera hela plattformen i bara 5 minuter! Det gör det definitivt till en av de snabbare att installera.

35. WordPress rekommenderar endast 3 webbhotell

Du kan använda valfri leverantör av webbhotell om du vill använda WordPress, men det finns det bara 3 webbhotell som WordPress rekommenderar på sin officiella webbplats. De tre är Bluehost, Dreamhost och SiteGround.

Den här webbplatsen du läser drivs av WordPress.org och är värd på SiteGround. BlueHost, å andra sidan, är en av de billigaste WordPress-värdlösningarna på marknaden.

36. WordPress JetPack-pluginprogrammet har över 93 miljoner nedladdningar

JetPack-plugin från WordPress är ett populärt verktyg för att utföra en mängd olika uppgifter som trafikinsikt, integration av sociala medier, säkerhetskopiering och säkerhet. Det är en av WordPress mest populära gratis plugin med över 93 miljoner Nedladdningar än så länge.

37. WordPress JetPack-plugin inspelat över 20 miljarder sidvisningar

WordPress registrerade antalet sidvisningar som samlats på bloggar som var värd på deras webbplats och använde Jetpack-plugin. De högsta sidvisningsnumren de fick? 24,567,344,460 tillbaka in Maj 2017.

JetPack och WordPress lyckades spela in över 20 miljarder visningar på sin plattform. Kreditera: WordPress.

WordPress språk och översättningar

38. WordPress har över 180 officiella översättningar

Eftersom WordPress har en internationell publik, behövde den översättas till ett antal olika språk. Hittills har det varit över 180 officiella översättningar av WordPress med 48 platser som är 100% översatta och 25 lokaler med mer än 95% översatta.

39. Över 120 språk används i WordPress

WordPress är en global plattform, vilket innebär att de måste tillgodose en internationell publik som läser och talar olika språk. Från idag stöds WordPress i över 120 språk med engelska som mest använt på 71% följt av spanska och indonesiska med 4,7% respektive 2,4%.

WordPress Community

40. Det finns 898 Wordcamps i 71 städer över hela världen

WordCamp är en WordPress-workshop / konferens som fokuserar på ämnen och frågor angående WordPress. För närvarande finns det 898 WordCamps som händer i över 71 städer runt om i världen, med sessioner som avancerade WordPress-tekniker, nybörjarplugins och mer som äger rum.

WordCamp har hållit över 800 WordPress-läger över hela världen. Kreditera: Wordcamp.

41. Den första WordCamp startade tillbaka 2006

Matt Mullenweg organiserade första WordCamp tillbaka 2006 i San Francisco. Då var händelsen mycket mindre och kördes bara i en dag. Trots att de var ett litet evenemang för användare och utvecklare hade de cirka 500 hundra personer som deltog i konferensen.

42. WordPress ansvarar för 21 populära produkter

Medan WordPress mest är känt för att vara en CMS-plattform, är de också ansvariga för 21 populära produkter / tjänster som finns tillgängliga online. Några av dem inkluderar Gravatar, PollDaddy, WooCommerce, Akismet och mer.

43. WordPress tjänade ungefär 4,3 miljoner dollar i intäkter 2017

WordPress är ganska transparent med sin ekonomi och i en 2017-rapport, det visade att företaget gjorde 4,3 miljoner dollar i intäkter. Rapporten visar WordPress-intäkter från två olika strömmar, WordPress Foundation och WordPress Community Support, PBC.

44. WordPress lanserar ett nytt program 2018

WordPress har nyligen meddelat att de kommer att lansera ett nytt program som heter Tidvatten, någon gång under 2018. Programmet används för att genomföra en serie automatiserade tester som körs mot tema och plugins.

Avslutar

WordPress är ett fantastiskt CMS och genom åren har de uppnått många milstolpar och framgångar som fortsätter att wow oss. Vi hoppas att all statistik som vi presenterade visar WordPress i ett annat ljus för dig och de har hjälpt miljontals användare att få sin webbplatsresa igång.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map