Hur man implementerar omnikanals detaljhandeln i din onlinebutik

I försäljning lyckas du inte om du litar på en enda kanal för din butik.


Du måste diversifiera genom att hitta olika sätt att leverera din produkt eller tjänst framför din målgrupp. Med ökad synlighet och närvaro kommer därför större försäljningspotential.

Naturligtvis hänvisar jag inte bara till online-medel. Om du måste göra en försäljning genom att få din rumpa från stolen och sälja dörr till dörr, då du måste gör det! Att göra en vinst handlar om att gå utanför dina komfortzoner för att göra människor bekväma att köpa från dig.

Därför måste du undersöka omnichannel detaljhandeln om du vill slå den rik med din butik.

I det här inlägget får du lära dig vad omnichannel retail är och vad det innebär att ge dina kunder en omnichannel shoppingupplevelse med målet att öka din försäljning och intäkter.

Vad är Omnichannel Retail?

Omnichannel detaljhandeln är metoden att ge konsumenterna en enhetlig shoppingupplevelse genom flera försäljningskanaler. Bortsett från din e-handelsbutik och tegelbutik kan du göra en försäljning från sociala medier, kundsupport, mobilappar och andra. Dessutom fungerar alla kanaler tillsammans för att göra det lättare för människor att köpa från din butik.

Eftersom detaljhandelsmetoden kräver att du erbjuder ditt företag på flera plattformar, måste du hantera ditt lager mycket bättre. Du kan inte bara lita på listor och tabeller som manuellt skrivs ned av din anställd.

Populära webbutiker som BigCommerce låter dig ansluta och sälja dina produkter på olika marknadsplatser.

På grund av detaljhandelskedjan måste du göra det synkronisera ditt lager genom att hantera dem från en enda instrumentbräda. Varje försäljning från olika kanaler går automatiskt till lagerplattformen. Detta eliminerar den manuella processen för att hantera ditt lager och låter dig fokusera på att tillhandahålla en sömlös shoppingupplevelse för alla kanaler för dina kunder.

Ett exempel på omnichannel detaljhandelsmetod som görs på rätt sätt är Nike. När kunder kommer in i en av sina butiker eller besöker deras webbplats kommer de till erfarenhet sportklädmärket på innovativa sätt.

Till exempel erbjuder sin webbutik, NikeID, människor ett sätt att få tillgång till exklusiva produkter som inte kan köpa från sina lokala butiker.

Genom Nike: s strategi för omnichannel-detaljhandeln förvandlar de kundernas köpvanor. Genom att kräva att de registrerar sig för ett NikeID-konto för att köpa vissa produkter, skapar de ett online-ekosystem för sina kunder att trivas och glädjas åt. Samtidigt utbildar de kunder att köpa online istället för att gå till butiker eftersom det förra är mycket bekvämare.

Hur man utvecklar en detaljhandelsupplevelse omnikanal

Du behöver inte ha en sofistikerad installation som Nike för din omnikanals detaljhandel. Det viktiga är att du skapar olika möjligheter för människor att köpa från ditt företag och synkronisera alla dina kanaler för konsekvens.

Nedan följer idéer om hur du kan börja:

1- Använd en plattform för lagerhantering

Som nämnts tidigare måste du samla in alla försäljningar från olika detaljhandelskanaler. På så sätt får du exakta uppgifter inte bara om ditt lager och produktlager utan också hur bra varje kanal säljer. En inventeringsplattform gör det enklare att notera din försäljning och hantera dina artiklar.

shoppa pos

Ett exempel på en sådan plattform är Shopify POS. Plattformen låter dig också acceptera olika betalningsformer, tillämpa rabatter och skatter och e-post- eller textkunder med ett kvitto på deras köp, för att nämna några. Shopify POS fungerar bäst om du använder Shopify för din e-handelswebbplats (läs mer om Shopify här). Men du kan också använda plattformen om du känner dig bekväm att använda den.

2- Ställ in kampanjer med marknadsföringsautomation

Det är svårt att hålla jämna steg med din detaljhandel om du planerar att manuellt sälja dina tjänster till människor via e-post eller ring. Även om du planerar att anställa någon för att göra jobbet åt dig behöver den personen mer än bara tid och ansträngning för att få jobbet gjort.

Ett marknadsföringsautomatiseringsverktyg gör det mycket bekvämare för dig att nå ut till människor. Du behöver inte skriva ut dina e-postmeddelanden en dag i taget för att skicka och bestämma vilken del av din försäljningstratt som dina kunder är. Med ett marknadsföringsautomatiseringsverktyg kan du planera dina e-postkampanjer i förväg till din e-postlista. Du kan också profilera alla dina kunder och kunder korrekt, så att du har en tydligare idé om hur du får dem att köpa från dig igen.

mailchimp marknadsföringsautomation

Hubspot och Marketo är två av de framträdande programvarorna för marknadsföringsautomation på marknaden. Men om du börjar, MailChimp låter dig samla upp till 2 000 prenumeranter gratis. Därifrån kan du skapa e-postkampanjer som du kan spåra och mäta för att avgöra hur du kan förbättra deras prestanda.

När du är redo att gå över till funktioner för marknadsföringsautomation synkroniserar MailChimp med e-handelsplattformar som Shopify och Magento så att du kan extrahera din kunddatabas och använda verktyget för att hantera din försäljningstratt.

3 – Förvandla förfrågningar till försäljning med kundsupport

Kundtjänst är inte bara för att svara på frågor eller problem som folk har om ditt företag. Du kan använda denna möjlighet för att underlätta människor att köpa produkter från din butik, om inte förbättra relationerna med dina förespråkare. Ta detta stora fan av Virgin Atlantic som tog sina bekymmer över varumärket på Twitter. Istället för att skrika bort från frågan, Virgin’s kundsupport nådde tillbaka för att inte bara underlätta problemet utan få honom att känna sig värderad och viktig.

Att bygga goda relationer med kunder och potentiella kunder kan bara leda bra saker för ditt varumärke. Eftersom människor oftast tar ut sina frustrationer på sociala medier, måste du övervaka deras meddelanden och skapa en rapport med var och en av dem. Nämna är ett verktyg som hjälper till att avslöja dessa nämnanden så att du kan beröra basen och förbättra relationerna med dem.

Zendesk

Du måste också överväga att göra det lättare för människor att nå dig online eller via telefon. En sammanfattande kontaktsida räcker inte längre eftersom inte alla problem som de stöter på med ditt varumärke är desamma. Därför ett verktyg som Zendesk göra kommunikationslinjer öppna och tillgängliga för människor och ditt varumärke. Förutom onlinechatt och samtal kan du skapa en Knowledge Base. Det låter dig dokumentera svar på alla frågor folk har ställt så att du kan få ditt supportteam att peka på dem istället.

Slutsats

Många delar utgör effektiv detaljhandel med omnikanaler. Du behöver också ditt företag för att göra övergången från att gå offline till online och vice versa. Omnichannel-tillvägagångssättet är en utmaning i sig för din butik.

Men genom att erbjuda fler sätt för kunder att köpa från dig är ansträngningen allt värt det. I en värld där konsumenterna dikterar hur du ska tjäna dem, vilket ger dem en omnichannel shoppingupplevelse hjälper ditt företag att vinna, enkelt och enkelt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map