Hur får jag gratis domännamn för webbplatser?

Att bygga en webbplats för första gången kan tyckas vara en skrämmande uppgift. Om du inte är van vid processen, till och med att välja ett domännamn kan ge dig lite av en pickle. Hur mycket ska du betala, var får du en ifrån – dessa och många frågor kan komma över dig.


Det har gått över 348 miljoner domännamn registrerade hittills (i slutet av 2018) och antalet växer snabbt. I dagens digitala tid köper alla sina egna domännamn, från stora företag till individer som helt enkelt vill ha sin egen online-identitet.

För att få en bättre bild uppifrån och ner av detaljerna i webbhotell och domännamn rekommenderar jag att du läser den här artikeln om Webbhotell och domän 101 först. Det jag kommer att diskutera inom ramen för denna artikel är hur du kan få ett GRATIS domännamn.

Ja det stämmer. Jag är säker på att du kanske har hört talas om domännamn som säljs och så vidare, men visste du att det finns platser där du kan kräva ett gratis domännamn? Ja, vissa kommer med varningar, men det finns olika omständigheter och jag kommer att dela ett par av dem med dig idag.

Det finns flera sätt du kan få gratis domännamn och några av dem innebär inte att du spenderar en cent. Men alla har sin egen fångst och vad du väljer beror på vad du är villig att offra i gengäld. Oroa dig inte, det är inte något ointressant men se till att du är uppmärksam på detaljerna om varje metod.

Metod # 1: Gratis domäner från värdföretag

Få gratis .com / .org / .net / .store / .xyz-domän med den här metoden

Trots min kärlek till freebies känner jag personligen att det finns mycket mer risk i dessa domännamn jämfört med att köpa ett. Om du känner på samma sätt också, kanske du vill överväga en webbhotellleverantör som paketerar ett gratis domännamn med webbhotell tillsammans. När allt kommer omkring behöver du fortfarande värd för din webbplats, eller hur?

Fångsten – Den här borde vara lite uppenbar. Fångsten är att fri inte är gratis; du måste betala för ett paketavtal. Det är emellertid ett bra val eftersom du behöver både hosting och domännamn för att köra din webbplats.

1. Hostinger

Hostinger - gratis domännamn med värd

Hemsida: https://www.hostinger.com/

Hostinger är ett bra exempel på detta eftersom de har mycket anständigt prissatta paket, varav några innehåller ett gratis domännamn. Deras premium- och affärsdelade webbhotellplaner (som endast kostar $ 2,15 respektive $ 3,45 per månad) har båda en gratis domännamnsregistrering.

Det hjälper också att de är en extremt ansedd värd och de domännamn du får gratis är premium-TLD: er. .Com eller .net.

2. GreenGeeks

GreenGeeks

Hemsida: https://www.greengeeks.com/

GreenGeeks har varit i webbhotellbranschen i över 11 år och erbjuder användare den unika förändringen att bli digital medan de är miljövänliga. De köper energikrediter för hur mycket kraft din webbhotell behöver kosta och bidrar sålunda positivt när det gäller energifotavtryck.

Var och en av deras planer har ett gratis domännamn, från deras mest grundläggande Ecosite Starter-plan till endast $ 2,95 per månad. Detta innebär att oavsett plan du väljer med dem är du täckt så långt som ett domännamn går!

3. TMD Hosting

TMD Hosting

Hemsida: https://www.tmdhosting.com/

TMDHosting är en annan branschveteran som har mycket att göra med det. De säljer mycket på hastighet, pålitlighet och mest av allt – säkerhet. Deras värdpaket kommer också med gratis domännamn från de mest grundläggande planerna.

De har ett brett utbud av webbhotellfunktioner, så oavsett om du väljer att välja deras delade värdplaner eller till och med Cloud- eller VPS-värd, är du bra att gå. Delad hosting med TMDHosting börjar från så lite som $ 2,95 per månad.

Metod # 2: Gratis domän från leverantörer av gratis domännamn

Få gratis .tk / .ga / .gq / .cf / .ml-domännamn med den här metoden

Gratis leverantörer av domännamn är de som allvarligt ger ut domännamn för ingenting. Var och en har vanligtvis sina egna begränsningar för vilken domänförlängning du kan registrera, men i allmänhet debiterar du inte ett cent.

Fångsten – Dessa gratis domäner kommer ofta med massor av fintryck du behöver läsa. Till exempel med en .tk-förlängning om din webbplats inte svarar på omdirigeringsmål kommer din domän att tas tillbaka av registratorn. Trafik till den domänen säljs sedan till annonsnätverk.

4. Freenom

Freenom - Gratis leverantörer av domännamn

Hemsida: https://www.freenom.com

Freenom är registraren för domännamn för den lilla ön Tokelau, ett avlägset och mycket glest befolkat land med cirka 1 500 människor. Det ger domännamn gratis och på grund av det exploderade i popularitet.

.tk-domäner är den femte mest registrerade domänförlängningen i världen och du kan få dina via Freenom. Bortsett från det, när du söker efter ditt domännamn här, kommer systemet ofta att föreslå andra domäntillägg du kan registrera dig för.

5. Biz.NF

.Biz.nf - leverantör av gratis domännamn

Hemsida: https://www.biz.nf

Tillhör en annan fjärrkontroll och plats, representerar .nf-domänförlängningar Norfolköarna. Observera dock att även om TLD för .nf är gratis måste andra- och tredje nivåförlängningar som. Com.nf eller .net.nf betalas för.

Biz.nf erbjuder nu bara gratis domäner på .c1.biz – som faktiskt är en underdomän. Om du är intresserad erbjuder de också andra freebies som webbhotell och utfärdande av SSL-certifikat.

6. Punkt TK

Dot TK - få gratis domännamn

Hemsida: http://www.dot.tk

Dot TK är ett dotterbolag till Freenom i ansiktet, bortsett från ett något annorlunda färgschema har samma layout och funktioner. Det finns inte mycket att utöka om Dot TK här förutom att nämner att du kan använda antingen denna webbplats med Freenom med samma resultat.

Genom att göra samma sökning kom jag tillbaka med exakt samma resultat som jag fick med Freenom – en kombination av otillgängliga namn och alternativa förslag. Listan ändras när du gör sökningen igen, så ibland kan det hjälpa att köra den några gånger om du inte gillar det du ser.

7. Subdomain.com

Underdomän - gratis domännamn för din webbplats

Hemsida: http://www.subdomain.com/

Senast på vår lista över platser där du kan få gratis domännamn är subdomän.com. Här kan du registrera dig för ett gratis domännamn med .nu (Niue) förlängningen. Fördelen med denna webbplats jämfört med den som erbjuder .nu är att du också kan få andra och tredje nivå domäner gratis.

Det finns några .nu-domäner som kan debiteras, och de är vanligtvis i premiumkategorin, till exempel en-tecken-domännamn som kan gå för så mycket som 500 euro.

Metod # 3: Gratis underdomäner med en webbplatsbyggare

Få gratis underdomäner med den här metoden

Med webbplatsbyggare kan du snabbt och enkelt bygga webbplatser med liten eller ingen teknisk kunskap. De erbjuder massor av användbara verktyg för att hjälpa till med detta och för lite mer än priset för vad standard webbhotell kan kosta dig. Dessutom har vissa gratisplaner som du kan börja med som inkluderar gratis underdomäner för din webbplats.

Fångsten – Underdomäner tenderar att ha en viss ‘billighet’ till webbplatser och det kommer att visas för användare som om du inte är allvarliga nog att ens få ditt eget domännamn. Å andra sidan ger underdomänen plus webbplatsbyggare och webbhotell dig en utmärkt startpunkt för din karriär som äger webbplats.

8. Wix

Wix - gratis underdomännamn för din webbplats

Hemsida: https://www.wix.com

Wix är kung av webbplatsbyggare just nu och uppskattas av många skäl. En av de viktigaste höjdpunkterna i Wix är att den har en gratis inträdesnivåplan som kommer tillsammans med ett gratis underdomän för tillgänglighet till din webbplats.

Det kan vara sant att planen är mer restriktiv än någonting som en delad värd kan erbjuda – den är gratis! Om du tycker att du gillar det kan du till och med uppgradera till en av deras betalda planer. Jag rekommenderar starkt Wix som en av de bästa i webbplatsbyggmästersbranschen.

För de som har fri plan kommer ditt domännamn att se ut som:

username.wixsite.com/sitename

9. Weebly

Weebly - gratis underdomännamn med ett konto

Hemsida: https://www.weebly.com/

Weebly är en annan stark utmanare inom webbplatsbyggnadsverksamheten som också erbjuder dig en gratis underdomän med kontot. Naturligtvis eftersom det underdomänet inte är bundet till ditt användarnamn som Wix gör, kan det vara lite utmanande att hitta rätt namn som passar.

Om du går med i Weebly kommer ditt domännamn att se ut som;

sitename.weebly.com

10. WordPress.com

WordPress.com - gratis underdomän för din webbplats

Hemsida: https://wordpress.com

Bastion i alla Content Management Systems (CMS), WordPress.com är där det hela började och förblir ett populärt val för första gången även för idag. Byggt på sin egen CMS-plattform kommer ett konto med WordPress.com att få dig värd plus ett gratis underdomän.

Många använder WordPress som utgångspunkt i sina spirande webbkarriärer, både för att det är gratis och ger god erfarenhet med den populära WordPress-plattformen.

11. Slående

Slående - gratis domännamn med värdpaket

Hemsida: https://www.strikingly.com

Slående är en typ av blandning mellan den paketerade webbhotell med ett domännamn, förutom att dess huvudroll är som en webbplatsbyggare. Så länge du väljer ett paket med ett årligt betalningsalternativ får du ett gratis domännamn du väljer (så länge det är tillgängligt).

Avgifterna börjar från så låga som $ 8 per månad, vilket är bra med tanke på att du får ett domännamn, webbplatsbyggare, webbhotell och e-handelsförmåga på en gång.!

Vanliga frågor om gratis domäner

Vad är ett domännamn?

Ett domännamn är adressen till din webbplats. Alla domäner är unika – du kan inte registrera ett domännamn när det har registrerats av andra. Organisationen som styr global domänregistrering kallas ICANN.

Läs mer om domännamn i den här guiden.

Finns det 100% gratis domännamn?

Ja. Som nämnts i den här artikeln – det finns tre sätt att få ett gratis domännamn för din webbplats.

Vilken gratis domän är bäst?

Varje typ av gratis domäner som nämns i den här artikeln har sin egen fångst. Vad du väljer beror på vad du är villig att offra i gengäld. Personligen känner jag att antingen att få ett gratis domännamn med ett värdpaket som vad Hostinger gör, eller till och med få ett gratis underdomän är ett mycket bättre alternativ. 

Hur kan jag få en gratis livstid domän?

Domäner som slutar med förlängning .tk, .nf och .nu är gratis för livet. För att få en av dessa gratis livstid domäner, registrera den hos en av de gratis domännamnleverantörerna som nämns i metod # 2.

Hur kan jag få en gratis .com-domän?

För att få en gratis .com-domän – anmälan till en värdplan som kommer med en gratis .com. Hostinger, GreenGeeks och TMD Hosting erbjuder till exempel gratis. Com i sina delade värdplaner.

Slutsats: Var försiktig med freebies

Det finns ingen riktigt gratis måltid i den här världen och som med allt som är märkt “gratis” kommer många av dessa alternativ med en “fångst” i slutet av dagen. Till exempel har fria domäner som .tk och .nu blivit lite ostridig under åren. Det finns också mycket att uppmärksamma i det finstilta, som att registratören kan stänga av din webbplats och vidarebefordra trafik till annonser eller andra källor om du bryter med någon av deras villkor.

Personligen känner jag att antingen att få ett gratis domännamn med ett värdpaket som vad Hostinger gör, eller till och med få ett gratis underdomän är ett mycket bättre alternativ. Det Hostinger ger dig är en riktig domän som är väl accepterad över hela världen, till exempel. Com.

Att få ett underdomän med en webbplatsbyggare kan vara gratis, men det eroderar varumärket på din webbplats och i slutet av dagen, det är en del av webbplatsens värde, eller hur? Välj klokt mellan dessa alternativ, annars kan du skada ditt eget digitala rykte mer än du tror.

* Översättning: EN ID

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map