Färgscheman för webbplatser som du kan använda för din WordPress-webbplats

Du har precis registrerat dig WordPress, och du är redo att bygga din första webbplats. Problemet är att du har ingen aning om hur du vill att den ska se ut. Du kan inte bara välja en tema och hålla fast vid det – det är också avgörande att välja det perfekta färgschemat.


Låter läskigt? Oroa dig inte. Jag har samlat några fantastiska exempel på webbplatsfärgscheman som du kan hämta inspiration från. Vi diskuterar också vad vi ska göra för att välja den perfekta paletten för din webbplats.

Varför färgscheman är viktiga

Innan vi går in på listan, låt oss diskutera varför det är viktigt att välja rätt färger för din webbplats.

Först gör ett tydligt färgschema ditt märke mer minnesvärt.

Stora företagsnamn använder vanligtvis färgerna på sin logotyp för sina webbplatser, annonser och andra varumärkesinsatser. Till exempel använder FedEx lila och orange, medan PayPal väljer flera nyanser av blått. Genom att använda dessa färger konsekvent kopplar allmänheten det vissa färgschemat till märket.

Ett bra färgschema kan också tilltala din målgrupp.

Enligt en undersökning av Scott Design verkar blå och grön vara de två favoritfärgerna.

Varje demografisk grupp har sin egen färgpreferens. Deras smak kan påverkas av deras uppfostran, kultur, samhälle och många andra faktorer.

Till exempel kan en färg ha olika betydelser i olika kulturer. Svart betyder vanligtvis elegans, men i vissa kulturer representerar det lidande.

Företag har använt effekterna av färger till sina egna fördelar. Till exempel reagerar barn oftast mer positivt på ljusa färger. Således en webbplats som PBS Kids använder ett ljust färgschema för att locka barn.

Slutligen kan färger leda till högre användarengagemang.

En nyligen studie avslöjar att CTA-knappar med färger med hög kontrast har höga konverteringsfrekvenser. Detta innebär att knappen ska vara i en färg som sticker ut mot webbplatsens färgschema.

Så som ni ser är det viktigt att ta hänsyn till färgerna på varje element på din webbplats, även om det bara är en knapp.

Hur du väljer rätt färgschema för din webbplats

Det enklaste sättet att välja ett bra färgschema är att använda färggeneratorer. Här är några verktyg du kan använda:

 • Colorspire– förhandsgranska färgerna på en webbplatsmall.
 • Paletton– se hur ditt färgschema kommer att se ut i olika layouter.
 • Coolors– generera färgscheman från bilder du väljer.

Men om du vill skapa ett färgschema från början är det här du kan göra:

 1. Välj en dominerande färg. Det här är den färg du vill framträda bäst. Det rekommenderas att du använder ditt varumärkes färg på hela din webbplats.
 2. Välj sekundärfärger. Dessa färger kompletterar eller förstärker din dominerande färg.
 3. Bestäm var du vill placera färgerna. Vissa människor gillar att använda den dominerande färgen för betonade funktioner som knappar och länkar. Andra kan använda den för stora visuella element, medan sekundärfärgerna är för texter. Utforska alternativen och hitta det bästa för dig.
 4. Välj en bakgrundsfärg. Folk väljer vanligtvis en neutral ton för att hålla webbplatsen läsbar.

8 Fantastiska webbplatsfärgscheman

Med 34% av webbplatserna använder WordPress har jag noga valt ut 8 typer av färgscheman som du kan använda som inspiration för din WordPress-webbplats:

1. Vibrerande

Besök klimatoptimist

Ljusa, livliga färger kan vara ett perfekt val för webbplatser som vill sätta en livlig och energisk ton.

Climate Optimists webbplats exemplifierar god användning av sådana färger. Som en klimatorganisation vill de inspirera till positivitet och förtroende för att få människor som deltar i deras kampanj. Detta förkroppsligas i deras gula, rosa och gröna färgschema.

2. Dämpad

Besök Mosole

Om du vill att din webbplats ska se elegant ut kan du överväga att använda dämpade toner. De kanske inte är lika iögonfallande, men rätt färgkombination kan vara snygg.

Denna webbplats av Mosole, en italiensk vingård, syftar till en sådan ton. De desaturerar jordnära färger som brunt och grönt och skapar en elegant effekt som fortfarande representerar deras varumärke som en vingård.

3. Ljus

Besök Bosumhus

Om du vill att din webbplats ska se inbjudande ut rekommenderar jag att du använder ljusare nyanser. Som ett bekvämt hem, gör en trevlig webbplats besökare vill spendera mer tid på din sida.

Bosumhus, en hembygdswebbplats, presenterar ett utmärkt exempel på detta färgschema. Medan texterna är mörka är andra element mest i ljusbrun och beige med inslag av jordgrönt här och där. Webbplatsen är också en bra illustration av hur dina bilder kan representera din färgpalett.

4. Mörk

Besök Critical TechWorks

Till skillnad från ljusa färger symboliserar mörka nyanser vanligtvis mysterium. Dessutom används det för att representera modernitet och futurism.

I det här exemplet använder Critical TechWorks mörka färger för att komplettera sin identitet som nästa generations teknikföretag.

Webbplatsen illustrerar också hur du kan använda mörka färger och samtidigt fängsla. Även om de flesta färgerna är djupa, använder webbplatsen också neonblått för höjdpunkter.

5. Pastell

Besök Mont-Roucous

Pasteller har varit en designtrend under de senaste åren. Dessa färger är mjuka och tvättade och de syftar till att se lugnande ut.

Det är vanligtvis associerat med spädbarn eftersom dessa färger ofta finns i plantskolor. Men många webbplatser använder dessa färger för att tilltala även den unga demografin.

Mont-Roucous webbplats är ett utmärkt exempel på att använda pastellfärger. Eftersom deras produkter är avsedda för spädbarn använder de mjukt rosa och blått för sitt märke.

6. Monokromatisk

Besök Brightscout

Om du inte vet hur man kombinerar färger kan du prova att välja en färg och göra hela webbplatsen monokromatisk. Detta innebär att du bara använder olika nyanser av samma färg på hela sidan.

Brightscout visar hur du kan använda olika grön nyanser på samma sida. Även om allt är övervägande grönt, så att både ljusa och mörka nyanser hindrar sidan från att se platt ut.

7. Accent

Besök Frakton

Accentfärger refererar till de som används för att betona viktiga element. Dessa färger används sparsamt, och vissa webbplatser använder sin märkesfärg som accentfärgen.

Till exempel använder Frakton en övervägande svartvit färgpalett med gula poppar här och där. Det svarta och vita schemat hjälper till att uppmärksamma de gula höjdpunkterna, så accentfärgen används för knappar, betonade texter och rubriker.

8. Kontrastfärger

Besök Turner Dairy Farms

Vissa webbplatser gillar att använda två kontrastfärger för att skapa en slående visuell inverkan. Dessa färger sitter vanligtvis på motsatta ändar av färghjulet.

Turner Dairy använder rött och blått för att sammansätta sina mejeriprodukter med sina icke-mejeriprodukter. De behåller denna kontrast på hela deras webbplats. Knapparna och rubrikerna är mestadels i rött, medan de visuella elementen är i blått. De använder också en vit bakgrund för läsbarhet.

Avslutar

Att välja rätt färgschema handlar inte bara om att kombinera vackra färger tillsammans. Det handlar om att välja en som är rätt för ditt varumärke, publik och användarengagemang.

Om du vill ha en problemfri process för att hitta en bra palett, använd färggeneratorer. Bestäm sådana som skulle vara dina dominerande, sekundära och bakgrundsfärger. Du måste också tänka på hur varje färg ska placeras på din webbplats.

Även om jag bara har listat åtta färgscheman finns det oändliga färgkombinationer som du kan prova för din WordPress-webbplats. Så var inte rädd att experimentera och lycka till.

Simon Dwight Keller är en digital marknadsföringsentreprenör som är ivrig efter att driva massor av trafik till din webbplats med kreativt och övertygande innehåll. Efter tre år med hårt arbete som frilansare bestämde han sig för att ta upp sina tjänster till nästa nivå, han grundade ett digitalt marknadsföringsföretag PRable. Så småningom kände Simon att för att uppnå mer måste han starta sitt eget företag – SDK Marketing. Med sitt lilla om än professionella team är han redo att ta nya utmaningar, öka din trafik och öka mer intäkter. Förutom sin brinnande passion för SEO är han intresserad av ishockey och resor. Anslut med Simon på Linkedin.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map