En allomfattande guide för A / B-testning (med exempel)

Ju högre besökare på webbplatsen, desto mer blir möjligheterna till affärsutvidgning (förvärva nya kunder och förbättrade relationer med befintliga). Det är omvandlingstratt som avgör om din webbplats kommer att driva massiv trafik eller inte. Och huvudmotivet för företagen är att vidta en åtgärd (konvertering) från besökarna på deras webbplats. Observera att om tratten är väloptimerad maximerar den besökarnas chanser att konvertera.


Ett av de lovande sätten att optimera webbplatsens tratt är att göra A / B-test. De som inte är väl bekanta med denna term kommer att få en kristallklar förståelse när de kommer att gå igenom denna omfattande guide.

Så låt oss börja med grunderna.

Vad är A / B-testning?

A / B-testning (ibland benämnd delad testning) innebär en jämförelse av två versioner av den liknande webbsidan för att analysera vilken som är bäst när det gäller prestanda.

I ab-test kör du tester på två versioner av din webbsida för att jämföra effekterna av de ändringar som gjorts. Du tar den ursprungliga versionen av en webbsida (känd som kontrollen) och ändrar den för att skapa en andra version av samma sida (variationen) (källa).

Denna process hjälper dig att besvara alla relevanta affärsfrågor, generera högre intäkter från webbplatsens trafik och lägga grunden för en datadriven marknadsföringsstrategi.

Konverteringsstatistiken är helt olika för varje webbplats. Till exempel är det produktens försäljning för en e-handelsportal, medan för B2B är det genereringen av kvalitetsledningarna för ett företag.

Varför ska du utföra A / B-testning??

Varje företag hanterar någon form av problem som ett mediehus kan ha låg tittarskap, en e-handel butik kan ha en hög kundvagnsuppsägningsgrad, medan en B2B-verksamhet kan vara fylld med de okvalificerade lederna.

Tja, dessa omvandlingsmätvärden påverkas starkt av problemen som drop-off på kassasidan, konverteringstrattläckor osv..

Låt oss läsa varför du bör göra A / B-tester för att hantera dessa problem:

Adressa smärtpunkter för besökarna

Besökarna på en webbplats har ett fastställt mål, som de vill uppnå. Det kan vara att förstå tjänsterna, köpa en produkt, få en viktig del av något specifikt ämne eller helt enkelt surfa efter något. Oavsett vad deras mål är, men de möter allmänna smärtpunkter medan de uppfyller sina mål: det kan vara en förvirrande CTA-knapp, dåligt skriven rubrik eller andra saker. När deras mål inte uppnås leder det till en dålig användarupplevelse och hindrar också konverteringsfrekvensen.

Version A och version B är två identiska sidor med undantag för rubriken och ordrubriken. Resultatet – version A har ökat besöksformerna med 27,76%. Det visar att rubriken har en betydande inverkan på besökarna (källa).

Låt oss ta ett exempel på A / B-test i webbplatsens rubrik. Den första versionen av webbplatsen visar “Skapa framgångsrik marknadsföringskampanj med XYZ-verktyg” medan den andra versionen visar “Marknadskampanj med XYZ-verktyg”. Besökarna kommer sannolikt att välja den första eftersom den tydligt visar syftet.

Kör avkastning från befintlig trafik

Idag är marknadsförare välkända med vikten av att skaffa kvalitetstrafik. Med hjälp av A / B-test kan du öka konverteringsfrekvensen utan att spendera på att skaffa den nya trafiken. Denna testning kommer säkert att hjälpa dig att uppnå bättre avkastning, eftersom även en mindre förändring kan skörda de fantastiska resultaten.

Du måste ägna tid åt att utföra optimering av målsidan. Layouten, färgerna, innehållet, knapparna och grafiken måste optimeras eftersom det hjälper till att konvertera besökarna. Men kom ihåg att en storlek inte passar alla. Så du behöver olika målsidor för besökarna som kommer via organisk sökning och e-postmarknadsföring. Med A / B-test kan du hålla ett öga på konverteringsgraden för de olika versionerna.

Minska studshastigheten

För att bedöma webbplatsens resultat är avvisningsfrekvensen den mest effektiva metriken som du kan överväga. Många skäl bidrar till den högre avvisningsfrekvensen som långsam webbplatshastighet, vilseledande metatagg / beskrivning, innehåll av dålig kvalitet osv. Eftersom olika webbplatser tillhandahåller en annan publik finns det inget fast sätt att minska studsfrekvensen.

Ett idealiskt sätt är att använda A / B-testning. Genom detta kan du enkelt testa de flera versionerna av din webbplats tills du får rätt. Detta kan förbättra användarupplevelsen, få besökarna att stanna länge på sidan och minska studsfrekvensen.

Version A med framträdande marknadsföringsmeddelande hade dramatiskt mindre avvisningsfrekvens än version B (med sidofältet) – Som ett resultat minskar det avvisningsfrekvensen för webbplatsen med 21% (källa)

Du lägger till och tar bort vissa element från din webbsida för testning som CTA-knapp, text i meddelandet eller sidofältet. Du kan till och med använda power-ord med action-ord för att se om det som minskar avvisningsfrekvensen.

Det finns ingen lösning som passar alla, men du kan definiera och spåra dina egna statistik när du utför testen som leder oss till nästa avsnitt.

Hur fungerar A / B-testning?

Tack vare A / B-test blir det bekvämt att ta reda på vad som kommer att fungera eller vad som inte kommer att göra i en viss marknadsföringskampanj. Marknadsaktiviteterna görs enbart för att öka trafiken, men eftersom trafikförvärvet blir tufft och kostsamt är det nu absolut nödvändigt att ge användarna den bästa upplevelsen (så att de kan vårda länge).

Genom att anta ett strukturerat A / B-testprogram kan du göra marknadsföringsinsatserna mycket lönsamma – genom att adressera webbplatsens områden som behöver korrekt optimering. Nedan anges de sekventiella stegen för A / B-testen. Låt oss granska:

1. Forskning

Innan du utarbetar en A / B-testplan måste du göra en djupgående undersökning av den nuvarande webbplatsens resultat. Du måste samla information som besökarnas räkning för webbplatsen, vilken sida får hög trafik osv.

2. Observation & Hypotes

Få ett steg närmare att uppnå dina affärsmål genom att skapa en effektiv datastödd hypotes och logga forskningsobservationer för att förbättra konverteringsgraden på din webbplats. I avsaknad av dessa kommer testkampanjen att vara riktningslös.

3. Variationsbyggnad

Det tredje steget i ditt testprogram är att skapa en variation enligt hypotesen och A / B kommer att testa den mot den aktuella versionen.

4. Testa

Inom detta steg finns det två statistiska metoder: Frequentist och Bayesian. I Frequentist kan du använda data från ditt aktuella experiment. I Bayesian-metoden måste du hänvisa till tidigare experiment för att få information och implementera den specifika informationen i din nuvarande.

5. Analys av resultat & använda den bästa variationen

Detta är det sista steget där du kan få tag på kampanjvinnaren. Eftersom A / B-test kräver korrekt datainsamling och analys kommer ditt totala arbete att återspeglas i detta steg.

Hur man gör A / B-test: Forskning > Observera > Bygg variationer > Testa > Analysera och upprepa – läs mer och hitta testidéer Klicka för att Tweeta

Vad du kan testa med A / B-test?

Webbplatsens omvandlingstratt bestämmer verksamhetens framtid. Så det är viktigt att varje bit av innehållet som finns på webbplatsen ska vara optimalt. Detta tillämpas på de element som påverkar besökarnas beteende och konverteringsfrekvens. När du börjar optimeringsprogrammet bör dessa nyckelelement genomgå en A / B-test.

Design & Layout

Många företag möter svårigheter att bestämma de viktigaste elementen för att hålla på sina webbplatser och deras lämpliga plats för placering. Det här problemet kan enkelt lösas med hjälp av A / B-testen.

Till exempel- i webbplatsanalys, har du räknat ut att besökarna på din webbplats besöker navigeringsområdet mindre där registreringsformuläret bevaras. Sedan kan du göra A / B-tester för att lära dig det området där trafiken är mer. Så du kan placera ditt formulär på den platsen för att få mer inlämning.

Navigering

Navigation är nästa sak som kan optimeras med hjälp av A / B-test. Det är det avgörande elementet för att göra en fantastisk användarupplevelse. Du måste ha en välplanerad webbplatsstruktur som erbjuder sömlös navigering till användarna.

Yuppiechefs AB-testresultat bevisar att genom att ta bort navigeringsfältet ledde det faktiskt till en 100% ökning av omvandlingar (källa).

För detta bör du definitivt försöka ta bort navigeringen eftersom det ger en ökning av konverteringsfrekvensen – A / B-test visar tydligt det. En liten förändring har ökat konverteringen med 100%. Detta beror främst på att det distraherar användarna minst.

formulär

Dessa är det perfekta mediet för kunderna att få kontakt med verksamheten. Precis som att två webbplatser inte kan vara samma, kan inga två former som riktar sig till olika målgrupper vara liknande. Så du måste ta reda på vilken form som passar din publik, och A / B-test kan hjälpa dig.

Låt oss ta två varianter av ett formulär för A / B-testning – en med en enkel registreringsformulär med en enkel design och andra med de fler stegen med en attraktiv design. Den nya registreringsprocessen betonar vikten av varje fråga. Och användare måste välja bort en av flera bilder för att besvara frågan. Det kommer att se mer engagerande ut för användarna, och de kommer förmodligen att registrera sig i formuläret.

Studier visar att reducering av formulärfält faktiskt hade en negativ inverkan på omvandlingar även om vi vet att det finns många friktioner som kan påverka formulärets slutförande (källa).

Kassaprocess

Den genomsnittliga globala kunduppgivningsgraden under tredje kvartalet 2018 var 76,9%. Om du är en av butikerna på nätet är det snabbaste sättet att öka din försäljning att minska kundvagnens övergivna ränta.

Det finns element där du kan testa under kassaprocessen, som att visa fri frakt i kassan, förkorta kassaprocessen, ha ett säkerhetsmärke eller en SSL-certifiering, etc. Med A / B-test kan du berätta vilka element som fungerar bra med din butik.

Till exempel – Ta bort distraktion under kassan. En ny design av kassaprocessen (botten) som tar bort erbjudandet och flyttar räknaren närmare ordningens totala ruta, visar sig vara rätt drag (källa).

Call To Action (CTA)

Den verkliga handlingen sker med hjälp av CTA-registrering, inköp och många fler. Genom att använda A / B-test kan du testa färger, storlekar, placeringar, formuleringar osv. Tills du får den vinnande variationen och sedan optimera den för att göra det ännu bättre.

Knappfärgen påverkar faktiskt konverteringsfrekvensen. Ett testresultat visar att den röda knappen överträffade den gröna knappen med 21%. Fler människor klickade på den röda knappen än på den gröna knappen (källa).

Låt oss förstå detta med ett annat exempel. Vi tar två CTA-varianter för SEO-tjänster– en med begär en offert och en annan med begäran prissättning. Den andra variationen kan överträffa den första och resultera i en ökning av omvandlingen.

En fallstudie visar att ändringen från “Begär en offert” till “Begär prissättning” resulterade i en ökning av CTR med nästan 161% (källa).

Det beror på att idén att få en “offert” inte särskilt tilltalande för många användare. Så det här är några huvudelement som du kan A / B-testa för att göra din webbplats optimerad.

Avslutar

Efter att ha läst det här omfattande inlägget är vi säkra på att du har förstått alla ins och outs i A / B-testen. Nu är det rätt tid att skapa din egen färdplan för optimering. Missa inte en enda sak när du utför processen som nämns här, och du kan se en drastisk förändring i konverteringsfrekvensen.

Det är uppenbart att A / B-test är fruktbart när det gäller att förbättra konverteringsgraden på en webbplats, vilket du definitivt bör välja ditt företag.

Gästpost av Tom Hardy

Tom Hardy är en analytiker av deftkvalitet och arbetar på Sparx IT Solutions i många år. Han har rik erfarenhet av att hantera intrikata projekt i en mångfaldig blandning av vertikaler. Med sina uppskrivningar gillar han att sprida kunskap om bästa praxis för apptest.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map