e-handelsmarknadsstrategier: 6 tips för att öka försäljningen

I hela världen kommer analytiker att projicera att det kommer att vara 1,92 miljoner globala digitala köpare under 2019 och e-handelsförsäljningen kommer att drabbas 4,9 biljoner dollar år 2021. Kunniga företagare är upptagna med att förbereda sig för att vinna sin del av detta vindfall.


Försäljningen av detaljhandeln växer över hela världen (källa: Jobb inom marknadsföring)

Om du driver en e-handel butik vill du veta de bästa strategierna för att driva försäljningen. Både nya och växande företag behöver försäljningsstrategier som fungerar.

Den här artikeln visar dig 6 taktik för att öka försäljningen online.

6 e-handelsmarknadsföringsidéer för att öka försäljningen online

1. Influencer Marketing

48% av marknadsförarna säger att avkastningen på influencer-marknadsföring är högre jämfört med andra kanaler. Under tiden är 41% av dessa marknadsförare överens om att influencermarknadsföring är lika effektiv som andra toppkanaler.

dessutom, 49% av konsumenterna litar på påverkare, medan 40% köper saker efter att ha sett dem på sociala medier.

e-handelsmarknadsstrategi89% av marknadsförare anser att influensermarknadsföring får resultat för dem (Mediakix).

För strategi vill du dra fördel av effekten som påverkare har på sina följare.

Influencer-marknadsföring är en typ av referensmarknadsföring. Men resultatet du får från en person här är mycket större. Därför lyssnar fansen när en influencer pratar om ditt varumärke.

Om du är ny påverkande marknadsföring är här en snabb översikt över hur det fungerar.

Först ska du hitta rätt påverkare. Att landa rätt påverkare kan vara mycket arbete. Du vill vara säker på viktiga mätvärden som

 • De riktar sig till dina potentiella köpare,
 • Påverkaren har mänskliga följare och inte bots, och
 • Påverkaren sprider dina meddelanden effektivt med sin publik.

Därefter kommer du att förhandla med dina målinflytande och komma överens om främjande incitament och andra villkor.

När du har haft dina påverkare och har kommit överens om hur du arbetar med dem, skapar du sedan en kupongkod för påverkarens följare.

Dina målpåverkare använder sedan dessa koder för att marknadsföra din produkt. Kom bara ihåg att samverka med påverkarnas publik på adressfrågor och problem i tid.

En rapport säger att skönhetsinflytande generera $ 11,38 för varje $ 1,29 du spenderar. Det är nästan 800% avkastning! Är det inte så “vackert”?

Influencer Marketing på jobbet

@nknaturalz är en hårstyling Instagram influencer från Kanada. Hennes reklamkopia känns som en naturlig konversation mellan henne och hennes läsare. Hon engagerar sina följare och får dem att köpa av sina sponsorer, i det här fallet, @curlkeeper

För att komma igång med din Influencer-marknadsföring kan du bara hitta påverkare i ditt utrymme och sedan kontakta dem för att veta vad deras tjänster innebär. Du kan också söka efter “populära påverkare i [DIN NICHE]” i en Google-sökning för att hitta influenser som du inriktade på.

2. Betald reklam

Betald marknadsföring driver en betydande del av e-handelsförsäljningen. Enligt en Merkle-rapport, 60% av annonsklick på Google och 31% på Bing är för shoppingannonser.

Merkle Q1 2018 Digital Marketing Report

Dessa siffror visar att människor är mer benägna att klicka på e-handelsannonser än andra typer av annonser. Det som är mer intressant är att trenden växer, så kunniga affärsmän spenderar mer på annonser och upplever fler klick.

Låt oss se hur detta fungerar på vissa sociala mediekanaler.

Facebook-annonser

Över 2,7 miljarder användare är aktiva på Facebook varje månad. Nätverket har mer information om människors dagliga aktiviteter än andra plattformar.

Facebook-annonser kan kommando så mycket som 152% ROI. Du vill inte missa potentialen att driva trafik och försäljning för ditt företag.

Typer av Facebook-annonser inkluderar:

 • Sidan gillar
 • Engagementsannonser
 • Post-kampanj
 • Varumärkeskännedom
 • Lokaliserade annonser
 • Webbkonverteringar
 • Webbplatsklick
 • Event-kampanjer
 • Lead Generation Ads

Gå över till Facebook-företag för att starta dina annonser. Öppna ett konto, bifoga din betalningsmetod, anslut ditt Instagram-konto och designa och starta sedan din annons.

Beroende på dina mål kan du ställa in annonser som helt enkelt skapar medvetenhet för din produkt, får köpare att besöka din e-handel butik eller köpa från dig.

Klicka på Annonshanterare för att komma igång.

Klicka på “Skapa.” Välj vilken typ av annons du vill köra och följ sedan instruktionerna för att ställa in den.

YouTube-annonser

YouTube-användare spenderar en miljard timmar på YouTube-videor per dag. Denna siffra har inte bara tagit upp TV, utan den har överskridit Netflix- och Facebook-videor tillsammans. Netflix hade 116 miljoner vid den tiden och Facebook hade 100 miljoner.

Dessa siffror betyder ingenting för ditt företag om människor inte är intresserade. Men om du vill lyckas med den här metoden måste din video vara unik. Börja alltid med element som väcker intresse och nyfikenhet.

Instagram-annonser

I april 2017 meddelade Instagram att det hade nått 700 miljoner aktiva användare.

Med fantastiska bilder och videor kan alla företag annonsera på Instagram. Antalet konton som annonserar på Instagram ökade från 200 000 2016 till En miljon 2017. Detta kan bara hända eftersom Instagram-annonser fungerar.

Lyckligtvis kan e-handelsföretag dra nytta av Instagram-annonser. Annonserna ser ut som ett typiskt inlägg, så ingen känner att du annonserar till dem. Du kan interagera med användare och du kan utnyttja data från Facebook för inriktning.

Annonserna här inkluderar:

 • Fotoannonser
 • Bildspel-annonser
 • Videoannonser
 • Karusellannonser

retargeting

Det är mer troligt att kunder köper av dig senare om de har interagerat med ditt innehåll eller sidor på sociala medier tidigare.

Därför spårar dina besökare igen och visar dem dina annonser när de är online. Målet är att få dem att besöka igen, och den här gången, att köpa. Du kan också rikta om dina konkurrenters målgrupper.

Komma igång med Retargeting

För att köra din ommarknadsföring måste du bädda in en JavaScript-kod i sidans huvud eller sidfot. Om du till exempel inriktar dig med Facebook till exempel behöver du Facebook Pixels.

Om du vill använda pixlar på Facebook väljer du “Konverteringar” som ditt annonsmål och följ sedan instruktionerna.

Facebook har samarbetat med de flesta e-handels- och innehållshanteringsplattformar som WordPress, BigCommerce, Wix, Shopify och mer. Så att integrera dina pixlar är nu en bris. Till exempel med WordPress behöver du bara lägga till pixlarna i ett Facebook-plugin. Facebook ger vägledning också här.

3. Innehållsmarknadsföring

I en undersökning enades 72% av marknadsförarna om att det var utmanande att hantera innehåll strategiskt. Dessutom sa 59% av dessa marknadsförare att strategiskt förbättrade deras ROI.

Källa: Content Marketing Institute

Du vill använda innehållsmarknadsföring för att utbilda din publik om din produkt. Dessutom skulle du bygga trafik och skapa medvetenhet om dina erbjudanden när fler får tillgång till och använda ditt utbildningsmaterial.

Specifikt kan du skapa dessa typer av innehåll

 • Video,
 • Blogginlägg,
 • infographics,
 • Inlägg i sociala medier (inklusive bilder och GIF)

Den hörda av innehållsmarknadsföring är att använda ditt innehåll för att locka kunder och sedan konvertera dessa leads till köpare.

Ämnen och nyckelord

Skapa bra innehåll låter dig rangordna på sökmotorer, och detta översätter till söktrafik för din webbplats. När du väljer ämnen och nyckelord måste du därför se till att deras sökkrav är höga.

Du bör rikta in ord eller fraser som beskriver din produkt eller tjänst.

Om du säljer viktminskningsprodukter kan du söka efter frasen “gå ner i vikt” i ett nyckelordsverktyg. I bilden nedan visar sökvolymen för “gå ner i vikt” en genomsnittlig månadssökning på 36 000.

Sökordsverktyg som Ahrefs ger dig mer information om ditt sökord som sökvolym, svårigheter, klick osv.

Upprepa denna process med andra fraser för att avgöra om de har betydande sökvolym. Därefter prioriterar du sökord med lägsta svårighet och högsta sökvolym.

Skapa innehåll

Sökordsverktyget ger dig också idéer om innehållet du kan skapa.

När du har fastställt de nyckelord du behöver ska du gå vidare med att skapa ditt innehåll. Det är okej att kolla vad andra säger om ditt ämne, men stanna inte där. Hitta en vinkel som ger dig en kant.

4. Hänvisningsprogram

Hänvisning eller muntlig marknadsföring är kraftfull i e-handel. Logiken är enkel. När du gillar en upplevelse vill du dela den med människor du älskar.

81% av kunderna litar på sin väns rekommendation av en produkt över företagets påståenden enligt HubSpot.

Märk väl; människor tenderar också att varna sina nära och kära mot dåliga upplevelser. Ditt jobb är att ge dem något bra att diskutera.

Du kan anställa en utvecklare för att anpassa ditt remissprogram om du vill ha något unikt. Eller skaffa en remissprogram-app för snabbhet. Bestäm sedan vilket incitament att ge och marknadsföra programmet.

incitament

Incitament lockar kunder till remissprogram. Därför vill du planera detta steg innan du agerar.

Ett billigt erbjudande kommer inte att locka din publik, medan ett dyrt erbjudande kan förlora ditt företag eller göra programmet ineffektivt.

Därför kan du få rätt balans från början, men du skulle så småningom räkna ut den lilla platsen med lönsamhet och tillväxt.

kampanjer

Om du vill att folk ska höra om ditt remissprogram måste du marknadsföra programmet. Informera dina nuvarande kunder om det och låt nya kunder veta om det så snart de besöker din webbplats.

5. Lojalitetsprogram

Att ha en nöjd kund och en lojal kund är två olika saker. Inte alla dina nöjda kunder skulle hålla sig till ditt märke ensam.

Men om du driver en e-handelswebbplats behöver du lojala kunder.

Lojalitetsprogram var tidigare svåra att hantera, men digitaliseringen har gjort det enkelt. Bortsett från lättheten har det många saftiga uppsidor. Till exempel, 73% av användare av lojalitetsprogram hänvisar sina vänner till lojalitetsprogrammet.

Vilka andra sätt kan du dra nytta av lojalitetsprogram?

Dina kunder håller sig till dig

Kunder som baserar sina inköp på belöningen tenderar att fortsätta köpa från dig för att vinna den belöningen. Deras inköpsfrekvens är 90% mer än deltagare i icke-lojalitetsprogram.

Kunder tenderar att köpa mer

I en studie, 61% av SMB: erna undersökta säger att över 50% av deras försäljning kommer från upprepade kunder. Dessutom spenderar dessa kunder 67% högre än de nya.

Kunder hänvisar ditt företag till andra

Kunder hänvisar ofta sina vänner till lojalitetsprogram de älskar. Deltagarna i lojalitetsprogrammet är 50 gånger mer benägna att köpa och de är snabba att berätta för andra om programmet.

6. Marknadsföring via e-post

Adobe registrerar att amerikanska millennials kontrollerar deras e-postmeddelanden medan de utför andra aktiviteter. Detta beroende av e-postbruk är så starkt att 18% av användarna kolla deras e-postmeddelanden när du kör!

Källa: Adobe

Kort sagt, människor engagerar sig i sin e-post och du kan utnyttja det beteende för din e-handelsföretag. Det uppenbara första steget här är att börja samla in dina besökares e-postadresser.

Eftersom 68% av Gen Z kommer att läsa e-post från företag, måste du ge något värdefullt i utbyte mot dina kunders e-post. Du kan erbjuda dem,

 • rabatter
 • Gratis ebok
 • Fusklapp
 • Nedladdningsbara presentförslag och
 • Gratis användarguider

E-post marknadsföring verktyg finns i överflöd. I grund och botten behöver du

 • Anmälningsformulär
 • Autoresponders
 • Listhanteringssystem
 • Kampanjspårnings- och rapporteringsverktyg

Dessa verktyg kan hämtas oberoende eller som paketpaket, som du hittar med plattformar som Constant Contact och MailChimp. De flesta av dessa e-postmarknadsföringsplattformar erbjuder funktioner för split-testing, skräppostfiltreringsfunktioner och API för att integrera och utöka deras prestanda.

Att avsluta

Tänk på att det som fungerar för andra inte alltid fungerar för dig. Det är bäst att testa saker tills du hittar vad som fastnar.

Vintergröna idéer som e-postmarknadsföring bör dock vara en del av alla blandningar som du så småningom bestämmer dig för att genomföra. Om du säljer plagg eller andra artiklar som uppvisar upprepade köp, är ett lojalitetsprogram ett bra sätt att maximera vinsten.

Välj en taktik och kom igång direkt!

Tulip är expert på innehåll och inkommande marknadsföring på Snewscms. Under åren har hon hjälpt dussintals företag att definiera sin innehållsstrategi. Hon tror att kreativitet inte inspirerar kunder längre. En riktig historia när den reciteras väl räcker för att skapa en anslutning. Anslut med Snewscms på Facebook.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map