Blogga för start – Varför blogga bör vara en del av din tillväxtplan

Om du precis börjar med ett företag, finns det många skäl till att du behöver en online-närvaro. Det bästa stället att börja är med en blogg. Enligt KISSmetrics, startmarknadsföring kräver olika mål och planer än vanlig marknadsföring. En del av planen bör omfatta ”lägga en ordentlig grund.”


Hur kan du lägga en ordentlig grund? Det finns många element som går in i företagsfasen för ditt företag. En sak är dock säker, genom att ha en blogg kan du en plattform för att börja dela information med potentiella läsare / kunder. Det ger dig också en plats att ansluta till influencers i din bransch.

Tips: Inte säker på var du ska börja? Läs Jerry’s A-to-Z-guide när du startar en blogg.

1. Bygg din publik

Som nämnts ovan är en stark grundläggning en nyckel till en stark byggnad. Innan du börjar marknadsföra online behöver du en publik att marknadsföra till. Du kan dock inte bara kasta upp en bloggsida och förvänta dig att folk kommer att läsa det du skriver.

Först måste du förstå orsakerna till att människor besöker en webbplats.

För forskning

Enligt Intuitiva webbplatser, det främsta skälet till att människor besöker en webbplats är för att de använder Internet som ett forskningsverktyg. Du måste dock se till att du är den första auktoritativa källan i ämnet.

 • Har du säkerhetskopierat dina idéer genom att citera tankeledare?
 • Undersökte du statistik?
 • Är ditt inlägg slutfört? Kan webbplatsbesökaren få allt de behöver veta om ämnet från din sida?

Att utvidga tävlingen

Detta skäl bör inte chocka dig eftersom du troligtvis gjorde samma sak innan du startade ditt företag. Det är smart att täcka ut tävlingen och se vad de har att erbjuda som du inte gör och sedan erbjuda det, men bättre.

När en konkurrent besöker din webbplats bör han tänka:

 • Hur ska jag någonsin tävla med den här killen?
 • Denna verksamhet är en solid konkurrens?
 • Han har många unika idéer och stjäl inte material från konkurrenter.

Som en extra bonus kommer dina kunder att märka om du uppnår dessa poäng.

Potentiella kunder som letar efter information

En annan anledning till att människor besöker webbplatser är att de letar efter information om en produkt eller tjänst. Din webbplats dyker upp i deras sökfråga. Om du utövar solid SEO-taktik bör din webbplats rankas nära till vissa sökordsökningar. När du har fått kunder till din webbplats måste du engagera dem.

 • Kolla in Luana Spinettis artikel som täcker 37 Elements of User Engagement.
 • Få dem att registrera sig för en e-postlista. Erbjud en gratis bok, gratis konsultation eller något annat för att locka besökare att registrera sig.
 • Se till att information om din tjänst eller verksamhet är lätt att hitta och erbjuder fullständiga detaljer.

Eftersom en vän berättade för dem

Enligt forbes, 1 av 3 webbplatsbesökare går till en webbplats eftersom en av deras vänner rekommenderade det. Vad betyder det för dig?

2. Bli ledare

Exempel - Peep Laja skapade Conversion XL Blogg 2011 och är nu en av de ledandeExempel – Peep Laja skapade Conversion XL Blogg 2011 och är nu ett av de ledande ”varumärkena” inom UX-design och webboptimering..

Om du skulle välja en VVS-reparatör, någon som ska detaljera din bil eller till och med hitta en instruktör för golflektioner, skulle du vilja ha någon med mycket erfarenhet och kunskap eller någon som bara började utan någon legitimation?

En av de fantastiska sakerna med att starta en blogg är att du kan börja etablera dig som ledare i branschen.

En blogg är det perfekta stället att:

 • Markera kunskap du har att andra inte gör. Och visa din personlighet.
 • Dela insidertips från dig själv, dina anställda och till och med andra ledare i din bransch. Genom att visa upp andra kända namn visar du att du inte är rädd för att söka information från andra om det är något du inte känner till.
 • Skriv fördjupade guider som är till hjälp för potentiella kunder och visa dem att du har deras bästa intresse och känner till de problem de oroar sig för.
 • Svara på frågor via kommentarer eller forum.

Låt oss säga att du startar ett företag som hjälper till att organisera garderober. När som helst någon i ditt tri-state-område Googles “garderobsarrangör i tri-state”, ditt namn bör dyka upp. Webbläsaren bör se artiklar av dig om ämnet, bilder på garderober du har organiserat, sociala medier profiler, YouTube-videor med tips. Du namnger det och ditt namn bör dyka upp under det sökordet. Återigen kommer god SEO-praxis att hjälpa dig att rankas i toppen av sökmotorns resultat. Det bästa sättet att få hög ranking är genom att skapa regelbundet och värdefullt innehåll.

3. Nå andra influenser

En annan anledning att starta en blogg är att nå andra påverkare med kompletterande företag.

Till exempel driver jag en blogg om hem- och trädgårdsämnen. Jag har kontaktat en författare som skriver om hantverk ämnen. Hon nämnde nyligen en artikel jag skrev om godisbufféer och min webbplatstrafik spikade under flera dagar. Jag planerar att återge förmånen och rekommendera en av hennes artiklar med lite uppskrivning.

Men för att ansluta på detta sätt måste du först starta en blogg och skriva värdefullt innehåll som andra vill dela. Du måste också komma ihåg att blogggemenskapen är en mycket “skrapa i ryggen, jag ska repa din” atmosfär på vissa sätt. Om någon återvänder dig igen, delar ditt inlägg, nämner dig, har dig som gäst på deras blogg, bör du göra ditt bästa för att få tillbaka förmånen. Naturligtvis vill du se till att deras innehåll / input är värdefullt för dina läsare först. Åtminstone ska du offentligt tacka dem för omtalen.

Gräva djupare: Nybörjarguiden för att starta en matblogg.

4. Samtalets ämne

När du är ute i samhället, att ha en blogg gör det enklare att få kontakt med andra och få dem intresserade av ditt företag.

Här är ett exempel:

Du startade just ett konsultföretag som hjälper medicinska kontor att bli mer tidseffektiva. Du bestämmer dig för att delta i ett par lokala middagar som kommer att ha många läkare och läkarkontorschefer närvarande. När du sitter vid bordet med tio nyckelfigurer i det medicinska samfundet, vänder sig en av läkarna till dig och frågar vad du gör för att leva.

Det här är din chans att dela din nya verksamhet. Visst, du kommer att lämna honom ditt kort, och du bör dock ha din bloggadress på det kortet. Istället för att bara säga honom att du kan få hans personal att fungera bättre, kommer du att säga till honom att du just har lagt ut en artikel om hur läkare kan spara 20 000 dollar per år med en enkel förändring av deras register.

Du tror bättre att han kommer att besöka din blogg när han får en chans. Han kommer förmodligen också att prata med andra människor om det. Den här kontakten kan leda till flera samtal för dina konsulttjänster. När allt kommer omkring, om du kan rädda honom tusentals med en 800-ords artikel, hur mycket kan du spara honom som hans konsult?

5. Bloggar Optimerar också din webbplats

Utöver att ställa in dig själv som en myndighet och nå nya kunder kan du genom att starta en blogg hålla din webbplats fräsch, aktuell och full av utmärkt innehåll.

Detta hjälper dig att ranka högre i sökmotorerna. Även om Google ständigt ändrar sin algoritm ändras aldrig en sak – Google vill ha regelbundet, fast och värdefullt innehåll för läsarna.

Vad experterna säger

Sharon Hurley Hall, professionell författare och innehållsmarknadsförare, tror: ”När det gäller att få din närvaro att känns online förblir bloggning ett värdefullt verktyg för nystartade företag och alla företag. Det finns flera fördelar. ”

Hon utarbetar ytterligare,

sharonhh

När du till exempel skapar utmärkt innehåll som är optimerat för att hjälpa människor att hitta det lätt, kan ditt företag visas i sökresultat för att få trafik och öka din publik.

Och när folk hittar dig kan det att ha mer bra blogginnehåll hjälpa dig att skapa en koppling till dina besökare, lyfta fram din expertis och ge dig en plattform för att berätta historien om din start på ditt sätt.

Sharon, som också är grundaren av Sharonhh.com tycker att nya företag inte bör lägga alla ansträngningar på sociala medieplattformar,

Många nya företag frestas att fokusera endast på vissa sociala mediesajter.

Men medan de har enorma användarantal, har sociala medieplattformar sina egna regler för vilket innehåll du ska publicera och hur synligt det kommer att bli.

Och om du förlitar dig på en enda social plattform och de drar i kontakten på ditt innehåll, kommer alla fördelar du fick förångas på ett ögonblick. När du kontrollerar plattformen kan du bygga din publik på ditt sätt och ha sinnesfrid som du gör.

Här har Sharon delat med oss ​​vad ett företag kan göra med bloggning,

Naturligtvis handlar det inte bara att skriva ord på bloggen i dag.

Du kan få ännu mer räckvidd genom att använda ditt blogginnehåll som en utgångspunkt för att prata med dina kärnkunder i fler format och fler platser.

När du väl har blogginnehåll är det lätt att använda det för att skapa videor, presentationer, podcasts, infografik och mer.

Sammanfattningen: bloggning är fortfarande ett relevant och viktigt verktyg för varje start.

Du hittar Sharon Hurley Hall på Sharonhh.com

Den ursprungliga artikeln publiceras först den WHSR-blogg; det hanteras och uppdateras nu av BuildThis.io-personal.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map