Att bygga rätt vanor för din bloggframgång

Det enskilt viktigaste skälet för att människor besöker din blogg, om och om igen, är ditt innehåll.


Folk kommer inte in för att se dina annonser; de kommer in för att läsa dina inlägg. Ditt skrivande är därför det viktigaste på din blogg. Tiden för att skriva högkvalitativa och engagerande inlägg bör vara din högsta prioritet. Så här skriver du konsekvent kickass-inlägg på din blogg.

Skrivvanor

Fokus

förbli fokus

Håll dig borta från distraktioner.

Stäng av TV: n, stäng av e-postmeddelanden, logga ut från dina sociala medier och växla din telefon till tyst läge.

Försök att skapa ett främjande område där du kan skriva i fred och utan störningar. Låt din familj eller rumskamrat vet att inte störa dig när du är här. I vissa fall hjälper det att skriva på samma tid varje dag. När är du på ditt kreativa bäst? Vissa människor kan få det bästa skrivet på kortast tid tidigt på morgonen. För vissa är det sent på natten. Hitta din bästa tid genom att experimentera lite.

Läs och skriv något varje dag

Övning är det bästa sättet att göra förbättra dina copywriting färdigheter. Skriv något varje dag.

Det här kan vara ett blogginlägg, en lång e-post, ett halvt kapitel i en bok eller ett visst antal ord – målet är ditt beslut. Det som är viktigt är att du håller dig till detta. Att läsa något varje dag är ett annat viktigt sätt att förbättra dina copywriting-kunskaper, för det andra bara till en daglig skrivpraxis. Det du läser spelar ingen roll, så länge det är den typ av kvalitet som du vill efterlikna.

Anteckna

Ibland hälls idéer in vid fel tid eller när du inte är vid skrivbordet. Har du någonsin haft en bra idé och planerar att skriva den senare, men glöm sedan vad den idén var? Nästa gång när en idé slår, kan du skriva ner den i anteckningen (den typ där du behöver en penna för att skriva på den!) Eller mobiltelefon.

Personligen använder jag Evernote för att spara, organisera och få åtkomst till mina läseanmärkningar och idéer.

Om du inte provar verktyget, gå kolla in. Snapshot till höger visar mina anteckningar i Evernote.

Forskning

Du skriver bäst när du vet vad du skriver.

Därför undersöka ditt ämne innan du börjar skriva. Använd tankekartor och listor för att notera idéer så att du har allt på plats innan du börjar skriva. Här är några verktyg som hjälper dig att hålla dig uppdaterad om vad som händer i din nisch och göra skrivandet snabbare när tiderna kommer.

Google Alert

Google Alert är ett verktyg som inte behöver introduktion. Du ställer in en varning för en söktermin, Google kommer att skicka e-post (dagligen, veckovis eller månad) om nytt, relevant innehåll som läggs till i sökmotorindexet. Det är ett praktiskt verktyg om du vill hålla ett öga på de senaste trenderna och dina konkurrenters drag.

Google Trender

Google Trender är ett bra verktyg när det gäller att använda rätt termer eller lokalisera ditt språk i ditt blogginlägg.

Till exempel används termen “kakelag” oftare för att hänvisa till den nya lagen som trädde i kraft i Storbritannien 2011 istället för “kakeförordningar” eller “sekretesslagar”. Därför är det bäst att använda frasen “cookie law” för att resonera med dina följare när du bloggar om denna incident..

Buzz Sumo

Utvecklad av Henley Wing, James Blackwell och team; Buzz Sumo är (kanske) ett bättre verktyg än Google Trend när du behöver gräva djupt i din nisch.

Med bara en enkel sökning på Buzz Sumo får du svar på:

 • Vad folk delar mest i din nisch
 • Vilka ämnen, rubriker och innehållsformat fungerar bäst?
 • Vad skriver dina konkurrenter och delar
 • Vilken plattform är det bästa stället att marknadsföra ditt innehåll?

En snabb sökning på Buzz Sumo returnerar några av de mest populära artiklarna om bloggmarknadsföring i skrivande stund.En snabb sökning på Buzz Sumo returnerar några av de mest populära artiklarna om bloggmarknadsföring i skrivande stund.

Twitter-sökning + Tweetdeck

Lägg till en kolumn med relevant Twitter-sökning på din Tweet Deck. Genom att använda den här kombinationen håller du dig uppmärksam på vad som trender i din nisch. Till exempel (se bild), här ställer jag in min däck för att hålla ett öga på tweets som är relevanta för bloggämnen.

TweetDeck

Inky Bee

Inky Bee hjälper till att hitta andra påverkare i din bransch så att du kan lära dig och få kontakt med dem. Webbplatsen fungerar på flera sätt för att hitta andra i din nisch. Lägg till information om dina bloggar, nyckelord som anger din bransch och lägg till andra bloggar du tror kan vara intressanta. Min vän Adam från Blogging Wizard skrev en omfattande guide om hur man snabbt hittar marknadsinflytande med Inky Bee – kolla in det.

Skrivverktyg

Det finns massor av produktivitetsverktyg för att hjälpa bloggare att ordna och skriva effektivt. Glöm de fina som tar timmar bara för att lära sig använda. Det är bäst att välja en som du är mest bekväm att arbeta med (och helst gratis!).

Några förslag från WHSR-bloggaren Gina Badalaty:

 • Skriv eller dö vilket innebär konsekvenser när du STOPPAR att skriva;
 • OmniWriter, vilket eliminerar distraktioner medan du skriver; och
 • Frihet, vilket faktiskt blockerar tidskrävande webbplatser när du skriver.

Fler handlingsbara skrivtips & Guide

Det skulle inte finnas så många artiklar om bloggskrivning om det här var ett ämne som jag kunde täcka helt i några stycken.

Heck, det finns även en webbplats som endast är gjord för detta.

För att lära mig mer föreslår jag att du gräver i dessa användbara guider och delningar av bloggare och professionella författare.

 • Hur man skriver ett bra blogginlägg konsekvent varje vecka
  En 6-stegs handlingsplan skrev jag tillbaka 2013. Saken är att om du vill skriva kvalitet konsekvent måste du göra mer än att jobba hårt. Följ dessa 6 steg och jag kan försäkra att du kommer att ha obegränsade titlar att skriva för din blogg.
 • Hur man skriver 3 000 ord per dag när man reser runt i världen
  Kevin Muldoon, grundaren och ex-ägaren av BloggingTips.com, slutade en bok och skrev mer än 3 000 ord på sina bloggar konsekvent medan han reste runt i Sydamerika, Asien och Australien. Han har skapat många värdefulla tillgångar online och sålt två av sina webbplatser för 6 siffror för några år tillbaka. Vill du veta hans hemligheter om effektiv skrivning? Här är inlägget (skrivet av Kevin själv) att läsa.
 • 10 sätt att övervinna författarens block i bloggning
  Vad ska man göra när den skrivande delen i bloggningen blir ful? Hur övervinner du författarens block i bloggning? Vad är författarens block, egentligen? Här är Lori Soards tips för att hantera ärendet.
 • Hur man kör flera bloggar, tjänar 6 siffror och arbetar mindre än 40 timmar per vecka
  Detta är en gammal men oerhört användbar artikel av finansbloggaren Mike Mcneil. Mike gav solida råd om hur man organiserar idéer och skriver kvalitet bloggpost; hantera flera bloggar; och outsourcing av en del av bloggjobbet för effektivitet.
 • Hur jag gick från att skriva 2 000 ord om dagen till 10 000
  Bokförfattaren Rachel Bach delade sin berättelse om hur hon vetenskapligt förbättrade sin effektivitet (och kvalitet). En bra läsning om du ser allvar med att finjustera ditt författande.

Artikel skriven av Jerry Low; ursprungligen dök upp på WHSR-blogg; det hanteras och uppdateras nu av BuildThis.io-personal.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map