Arbeta hemifrån: var man hittar onlinejobb och hur man kommer igång

Arbeta hemifrån brukade tidigare vara en lyx men idag har det på något sätt omvandlats till en obligatorisk norm. Men bland befolkningen finns en annan kategori av människor som har valt att bedriva sin karriär helt hemma.


Det finns naturligtvis både för- och nackdelar med att arbeta hemifrån, men för att faktiskt göra det lyckas krävs förberedelser och kunskap. Om detta låter som din kopp te eller om du på något sätt har hittat dig i behov av ett jobb hemifrån – läs vidare.

Contents

Här är en lista över potentiella jobb-från-hem-jobbmöjligheter

Att göra det du älskar och tjäna på samma gång från ditt hem är målet. Kom ihåg att det kan vara oerhört utmanande att göra den här förändringen, inte bara för att du vanligtvis arbetar ensam, men du kommer att ansvara för så mycket mer.

Med det sagt, låt oss ta en titt på några av de mer populära och vanliga jobb där du kan arbeta hemifrån och se vad som krävs för att uppnå det.

Anmärkningar:

 1. För att lägga till lite vikt i dessa roller har jag lagt till några feedback från både frilansare och företagare som kommer från olika bakgrunder och arbetar i olika städer runt om i världen.
 2. Jobbslön uppskattas baserat på de senaste jobblistorna av anställda med minst tio anställda på UpWork.

1. Grafikdesigner

Exempel – Icon Finder är en gratis marknadsplats där du kan bygga din portfölj och sälja din ikonkonst online.

Uppskattad lön: $ 10 – $ 50 / timme

Grafikdesigners eller någon annan typ av konstnär som arbetar för att skapa något som visuellt kommunicerar bäst passar verket hemifrån. Oavsett om du skapar logotyper, affischer eller någon annan typ av konst, börjar jobbet normalt med en klientöversikt.

När du väl har fått det du behöver av klienterna är resten i princip allt på dig. Från din utrustning till råvaror och talanger – det är allt du kan ha hemma.

Det finns faktiskt många tillfällen där det är bra att arbeta hemifrån eftersom det innebär att du inte behöver flytta dina handelsverktyg till och från ett kontor varje dag. Naturligtvis, exakt hur fördelaktigt detta är beror på vilken typ av konstnär du är.

Hur du börjar om du är nybörjare

Om du är intresserad av grafisk design kanske du vill börja med att ta något slags kurs som en kandidatexamen i grafisk design. Om det är opraktiskt för dig på grund av några orsaker eller annat, kan du också lära dig och öva på egen hand.

Utrustningsmässigt, var beredd på att gaffla ut ett betydande belopp för en kraftfull dator, eventuellt bärbar dator eller surfplatta, samt originalkopior av designprogramvara.

Charles Yarbrough

Charles Yarbrough, President för Webhost.pro använder sig av frilansare för ett brett spektrum av uppgifter, inklusive grafisk design. För honom behöver frilansande grafiska formgivare framför allt leverera toppkvalitet.

”Det tar mycket tid att fixa fel eller hitta någon ny för att hjälpa, är mycket svårare än att betala mer pengar eller vänta längre. Det är det viktigaste skälet till att vi fokuserar så mycket på att se till att frilansarna som vi arbetar med har en anständig meritlista i liknande arbete, säger Yarbrough.

Victor Thomas

Victor Thomas, ägaren till webbplatsdesignföretaget Thomasdigital.com håller med. Baserat från San Francisco, anser Thomas att ett bevisat resultat av framgång i liknande arbete är viktigt. Han tillade dock att det också var viktigt att frilansare kunde hantera förväntningarna väl.

”Jag vill ha en tydlig bild av vad som kan och kommer att göras, tillsammans med vad som inte är möjligt. Det, plus tydlig och konstant kommunikation om hur saker och ting går under projektets livstid är viktigt, ”kommenterade Thomas.

2. Video Editor

Exempel – Film- och videoproduktionsjobb tillgängliga på Production HUB.

Uppskattad lön: $ 20 – $ 120 / timme

I likhet med grafikdesignern kan videoredigerare också njuta av förmånen att arbeta hemifrån. Videoredigerare är de som arbetar med obehandlade videofilmer och ställer in den till en slutlig, polerad produkt som är redo att ses av allmänheten.

Även om detta kan låta coolt, är det inte heller det enklaste i världen eftersom det kräver integration av många element som dialog, ljud, specialeffekter och rå video av ibland obestämbar kvalitet.

Hur du börjar om du är ny

För dig som vill gå in i videoredigering kan du börja med att bedriva en filmutbildning som sändning eller multimediakommunikation. Det finns också några specialkurser du kan plocka upp som filmkonst eller till och med de som är mjukvaruspecifika.

Tänk på att om du inte tittar på den nedre delen av marknaden som att redigera personliga videor eller mer grundläggande företagsvideor, kan kraven för videoredigering snabbt bli oöverkomliga.

För att hantera redigering av filmer eller mer komplexa visningar kan du behöva investera betydligt i en redigeringsstudio.

3. Revisor / bokförare

Exempel - Bokföringsjobb tillgängliga på Freelancer.com.Exempel – Bokföringsjobb tillgängliga på Freelancer.com.

Uppskattad lön: $ 20 – $ 50 / timme

Medan bokföring och bokföring är båda viktiga affärsfunktioner, det finns några viktiga skillnader. En bokförare är ansvarig för registrering av finansiella transaktioner, medan en revisor är ansvarig för att tolka, klassificera, analysera, rapportera och sammanfatta finansiella data.

Oavsett vilket du kanske föredrar är båda dessa jobb mycket behövda i nästan varje bransch idag. Ett annat plus är att dessa jobb också enkelt kan göras från ditt eget hem – eller andra platser, om du kanske föredrar det.

Komma igång

Även om bokförare bara behöver en grundläggande förståelse för konton för att börja i denna roll, måste bokförare certifieras. De exakta certifieringarna beror på var du bor, men åtminstone krävs en bas Bachelor of Science in Accounting. Därifrån kan du välja att specialisera dig senare.

Tack vare internetets skönhet kan kunder enkelt dela dokument och filer med dig och det finns många molnbaserade bokföringstjänster som finns idag. Faktum är att du troligen bara kommer att besöka en kunds lokaler en begränsad tid varje år – främst under skattesäsongen.

Bokföringsprogramvara betalas vanligtvis också av kunderna beroende på deras företags behov, så allt du behöver är en dator, internetuppkoppling, plus vad som finns i ditt huvud.

4. Virtuell assistent

Exempel - Virtuell assistentjobb på UpWork.Exempel – Virtuell assistentjobb på UpWork.

Uppskattad lön: $ 5 – $ 15 / timme

Som du kanske kan berätta från jobbtitel, roll som en virtuell assistent är något du enkelt kan göra hemifrån. Så många branscher behöver virtuella assistenter, fastighetsföretag, IT-företag eller till och med bokförings- och finansföretag.

Som en virtuell assistent måste du vara beredd på den ultimata flexibiliteten i din arbetsroll. Vad du gör kan inkludera svara på telefonsamtal, hantera scheman eller till och med boka researrangemang. Naturligtvis beror mycket av det på exakt vilken typ av assistent du är.

Hur man börjar arbeta som virtuell assistent hemifrån

Även om du kanske inte behöver ha en examen för att ansöka som en virtuell assistent, kan några av de mer premiumplaceringarna ställa detta som ett krav. Du kan också välja att ta upp andra kurser för att öka din kompetens och göra din profil mer önskvärd.

Nyckeln till att vara en framgångsrik virtuell assistent ligger i att få jobbet gjort så snabbt och effektivt som möjligt. Du bör också vara mycket organiserad, ha god kommunikationsförmåga, vara tekniskt kunnig och kunna hantera flera uppgifter samtidigt.

På utrustningsänden är virtuell assistent ett rent “datorjobb”. Vilket innebär att du kommer att behöva en dator, vissa kommunikationsutrustningar som ett headset med mikrofon, en pålitlig internetuppkoppling och programvara för att hålla dig organiserad – och det handlar om det.

Michael Naval är baserat på Filippinerna men han stöder en mängd olika klienter runt om i världen som en virtuell assistent cum freelance IT-specialist. Han råder de som överväger jobbet som virtuell assistent att alltid bygga på färdigheter och viktigast av allt, ha en positiv “kan göra” -inställning.

Den förstnämnda kommer att tjäna dig bra när du får olika uppgifter, medan den senare hjälper dig att hantera klienter som kan vara krävande. Betrakta det som en “likeability” -faktor som kan bidra till att förlänga kontraktstiden på obestämd tid.

”Det är svårt att råda hur mycket man ska betala för VA-arbete eftersom arbetsomfånget kan vara ganska stort beroende på klienten. De viktigaste sakerna du behöver träna ut är din tidsinvestering, eventuella ytterligare verktyg du kan behöva för att spela en viss roll, plus vilka extra färdigheter du kan behöva förbättra vid behov, säger Naval.

5. Författare / redaktör / översättare

Exempel - Writer-jobb tillgängliga på Problogger Jobs.Exempel – Writer-jobb tillgängliga på Problogger Jobs.

Uppskattad lön: $ 15 – $ 60 / timme

Efter att ha varit författare och redaktör i många år kan jag enkelt säga att detta förmodligen är ett av de mest flexibla jobb från hemmet som finns. Vid olika tillfällen har jag arbetat på kontor, på fältet och hemma vid någon tidpunkt.

Det finns många typer av författare runt – bloggare, filmförfattare, copywriters, romanförfattare och mycket mer. Kom ihåg att praktiskt taget allt du ser på Internet eller på papper skapades av en författare!

Om tanken på att få dina ord visas överallt tilltalar dig är det en roll du kanske passar för. Beroende på vilken typ av författare du vill bli kan kraven variera ganska mycket.

Till exempel behöver en teknisk författare nödvändigtvis ha kunskap om teknisk detalj, medan en forskningsförfattare kan behöva ha en bakgrund inom det område forskningen befinner sig i. Ändå är den vanliga ingrediensen i alla dessa specialiseringar förmågan att kommunicera.

Hur du får betalt skrivande online

Att kunna fånga publikens uppmärksamhet och tydligt förmedla ett budskap är en av de viktigaste färdigheterna du kan ha som författare. Även om du kanske lär dig detaljerna i detta på en kurs som en Bachelor of Journalism, så passar du helst en mentor som kan dela hans eller hennes hemligheter som erhållits genom erfarenhet.

Icke desto mindre, författare, redaktör eller översättare, kommer de viktigaste delarna av ditt lager att vara en dator, redigeringsprogramvara och en Internet-anslutning.

Muhammad Ruby Ernawa

Muhammad Ruby Ernawa är en indonesisk-engelsk översättare som har byggt hela sin verksamhet från frilansande.

Med mer än fem års erfarenhet av freelancing är han nu ägare till Diamondo Translation. För nykomlingar i detta företag råder han dem att inte oroa sig för mycket om hur mycket erfarenhet du har när du ansöker om arbete – så länge du har en solid plattform för färdigheter och kommunikation.

”Att kunna kommunicera bra med klienter är avgörande, spela en roll i att säkra jobbet samt exakt förhandla och förstå krav. Om du misslyckas med det här, kanske världens bästa färdigheter inte räddar dig från att göra en rörelse av saker. ” säger Muhammad

Muhammad varnar också för att det kan finnas kostnader för att komma in på denna arena, till exempel investeringar i webbhotell för din företagswebbplats, prenumerationer på datorstödd översättning eller till och med webbhotell för e-post.

Sharon Hurley Hall, en professionell frilans B2B-författare och bloggare arbetar både för kunder och tillsammans med andra frilansare.

Med 30 års professionell skrivning för tryckta och onlinemedier känner hon att det viktigaste egenskaperna för att vara en framgångsrik frilansförfattare är kvaliteten på arbete och erfarenhet inom specifika nischer.

”Mina kunder förväntar sig kvalitet av mig och samma kvalitet från alla frilansare jag arbetar med. Jag tror att det är ett misstag att prioritera hastighet framför kvalitet, ”betonar hon. Som du ser, oavsett din arbetslinje eller anställningsstatus, är kvalitet viktig.

6. Forskningsassistent / affärsanalytiker

Exempel - Forskningsanalytikjobb tillgängliga på faktiskExempel – Forskningsanalytikjobb tillgängliga på faktisk.

Uppskattad lön: $ 25 – $ 150 / timme

Föreställ dig att få betalt för att veta allt – och du skulle ha fel om vad en forskningsassistent gör.

Som titeln antyder hjälper forskningsassistenter med saker som bakgrundsarbete som faktaupptäckt, insamling av data och massor av andra saker relaterade till att stödja huvudproducenten.

Som vissa säger är Google din vän, men kom bara ihåg att det finns många saker du kanske inte kan hitta på Internet. Som sådan om du vill vara forskningsassistent måste du vara beredd att gå ut i fältet då och då och gräva i icke-digitala arkiv om det behövs.

Även om forskning vanligtvis är mycket specialiserad, kanske assistenten inte behöver ha all utbildningsbakgrund som forskare. Det som troligtvis kommer att behövas är en examen inom ett område relaterat till den forskning som bedrivs.

Om du till exempel ansöker som forskningsassistent för ett projekt som involverar studier av nya svar på genetiskt modifierade grödor, skulle det tjäna dig att ha en formell bakgrund inom genteknik eller biokemi.

Komma igång

Tyvärr tar dessa utbildningsbakgrunder tid och pengar att arbeta med, så din roll som forskningsassistent kommer sannolikt att vara begränsad till specifika områden. Det är fortfarande något som man kan arbeta med på distans, beroende på vilka anläggningar som kan behövas som en del av jobbet.

Räkna med att arbeta på en lätt bärbar enhet som en bärbar dator och kommunicera digitalt via projekthanteringsprogramvara eller ibland, helt enkelt e-post.

7. Online-tränare / lärare

Exempel – Du kan enkelt skapa och sälja din onlinekurs på Teachable.

Uppskattad lön: –

Även om det kan finnas det gamla skämtet att ”de som inte kan göra, undervisa”, är lärarens roll i själva verket en mycket respektabel. Men tack vare Internet kan du också vara lärare online, så länge du har en värdefull kompetens att vidarebefordra.

Några exempel på dessa specialiserade färdigheter inkluderar WordPress, blomsterarrangemang, trädgårdsarbete, stickning – nästan vad som helst. Detta innebär att rollen som en online-tränare eller lärare kan vara oerhört värdefull för ett brett spektrum av människor. Så länge du har viljan att göra det kan du skapa och sälja dina kurser online.

Ett stort plus med att skapa digitala kurser är att det inte behöver vara ett heltidsjobb. Du kan arbeta och skapa dem på din fritid och blanda ditt schema beroende på vilken som är din prioritering vid en viss tidpunkt.

För att förbättra de kurser du bygger, försök att lära dig några mjuka färdigheter som offentligt talande, kommunikation eller annat som kan hjälpa dig att förbättra erfarenheterna genom de kurser du skapar. När du har dessa kan du börja bygga digitala kurser.

Beroende på vad du bestämmer kan du behöva någon form av webbkamera eller en skärminspelare, tillsammans med interaktiva digitala verktyg du kan lära dig med.

Specialfunktion: Kyle Roof

Kyle tak

För skapare av onlinekurser har vi en speciell behandling – ett kort utdrag som diskuterar grunderna i saker med Kyle Roof. Medgrundare av Internet Marketing Gold, PageOptimizer Pro, och några andra sajter har Roof gjort ganska ett namn för sig själv med sin framgång i att skapa onlinekurser, så ta hans kommentarer till hjärtat!

Enligt honom måste nybörjare på att skapa onlinekurser fokusera på att bygga upp sitt rykte i branschen – ju mer erkänt namnet, desto bättre kommer kurserna att sälja. Detta kan uppnås genom att skapa några “freebie-kurser” som i allmänhet ger mervärde till samhällen.

”När du väl har etablerat dig (och det kan ta år) kommer du då att ha en hel massa människor som vill köpa din kurs. Om du gjorde det bra på någon annans YouTube-kanal eller podcast, kommer de gärna att ha dig tillbaka för att prata om din nya kurs, säger Roof.

”När du presenterar kan du börja förfina dina kursbegrepp. Du kan testa vad som fungerar och vad som inte gör innan du tar dig tid att spela in några videor. “

Tak varnar dock om att det kan vara ganska tidskrävande att till och med skapa videor, för att inte inkludera redigeringstid (som han lägger ut). Varje video tar honom cirka en till två timmar att producera – oavsett hur länge de i allmänhet är.

“Det går mycket längre tid att ladda upp videor och innehåll till läsbara eller någon annan plattform än du tror,” tillägger han.

8. Programmerare / webbutvecklare

Exempel - Webbutvecklarjobb som listas på SimplyHired.Exempel – Webbutvecklarjobb som listas på SimplyHired.

Uppskattad lön: $ 15 – $ 100 / timme

Kanske har de mest isolerade jobbrollerna, programmerare och webbutvecklare normalt inte varit kända för att ha de mest umgänge jobb runt. Detta, plus arten av själva arbetet ger ett nästan idealiskt scenario för arbete hemifrån.

Oavsett om du arbetar med anpassade projekt för ett företag eller till och med säljer dina egna generiska applikationer, allt är det möjligt från ditt hem. Du kommer i princip att vara frilansutvecklare.

Den mest utmanande delen av jobbet är att få ditt namn där ute, kanske genom en onlineportfölj och marknadsföra dig själv så bra du kan. Naturligtvis kommer det att hjälpa om du kan ge potentiella kunder en stark portfölj av de projekt du har genomfört eller deltagit i tidigare.

Hur man börjar som en webbutvecklare från hemmet

Fastän programmering kan vara självlärande, det är alltid bäst att ha någon formell bakgrund. Jag har sett många fantastiska programmerare som vet mycket om kodningens detaljer, men förblir mediokra på grund av svaga kärnbegrepp.

Men vad du än bestämmer behöver du en dedikerad arbetsmaskin för att bygga och testa din kod på det som helst inte kommer att störas av personliga applikationer som du kanske vill installera.

Julian Song

Julian Song, en malaysisk frilansareutvecklare, har varit oberoende i mer än ett decennium nu. Han krediterar förmågan att göra detta tack vare den erfarenhet han fick under hans tidigare arbetsliv och hans fru stöd.

”Var alltid säker på att du satsar 101% på varje projekt du gör. Var noga med att inte överutnyttja, men leverera den bästa produkten du kan. Om du kan, föreslå idéer som kan hjälpa också, säger Song.

9. Dropshipper / Affiliate Marketer

Exempel – En dropshipping-butik byggd med Shopify.

Uppskattad lön: –

Vid det här laget kommer många av er förmodligen att vara stora troende på kraften i e-handel. Stora plattformar har dykt upp på stora sätt och till och med små företag har hoppat ombord tack vare teknikförändringar.

Visste du att även du kan engagera dig i e-handel? Ett av sätten du kan göra detta är genom dropshipping. Det här läget för e-handel gör att du kan sälja produkter online utan att behöva ha produkten.

Skapa en webbplats som fungerar som en försäljningsfront och käll sedan dina produkter från dropshipping-leverantörer som AliExpress, SaleHoo, Doba eller många andra. Du kan bygga en webbplats snabbt och utan teknisk kunskap om du använder en webbplatsbyggare som Shopify.

Du måste betala för den initiala investeringen i värd och bygga din webbplats, men du behöver inte beställa varor i bulk eller ens hantera frakt. Allt detta kan göras åt dig genom dina dropshipping-källor.

Affiliate-marknadsförare arbetar på liknande sätt men de skapar främst innehåll som hjälper till att sälja produkter. För varje kund som en anknuten marknadsförare hänvisar till kommer de att få en provision på försäljningen.

Hur du börjar om du är ny

När du bestämmer dig för att arbeta hemifrån som en dropshipper eller marknadsförare som marknadsförare, tar du i huvudsak rollen som företagare – en som måste ha många hattar. På grund av detta kan du ibland behöva lägga ut vissa områden i ditt företag, vare sig det är webbutveckling eller innehållsproduktion.

Jerry Low, grundare av WHSR, BuildThis.io och HostScore är en veteranmarknadsförare. Med 15 solida år i branschen delade han tankar om rollen för potentiella nykomlingar som behöver lägga ut.

”När jag tar på mig talang föredrar jag att betala en behållare snarare än att engagera frilansare eftersom det är mer kostnadseffektivt. Det är dock viktigt att de har de färdigheter och erfarenheter som krävs för att slutföra jobbet de anlitades för att göra. För viktigt kräver jag kvalitet, rimlig prissättning och snabbhet.

Eftersom vi alla arbetar på distans är en kritisk aspekt av alla jag anställer att de måste vara extremt uppmärksamma på detaljer. Denna viktiga aspekt kan betyda en stor skillnad i vad du tror att du får och vad du så småningom får, ”sa Low.

10. Social Media Manager

Exempel - Fiverr är en populär marknad där freelancer erbjuder sina tjänster till potentiella hyresgäster.Exempel – Fiverr är en populär marknad där freelancer erbjuder sina tjänster till potentiella hyresgäster.

Uppskattad lön: $ 10 – $ 50 / timme

Som vi alla vet är sociala medier allt alla pratar om nu. Många varumärken både stora och små behöver någon för att hantera sina digitala uppsökande aktiviteter – en stor del av detta är sociala medier.

Från att hantera dagliga aktiviteter till att skapa innehåll för företagets målkunder är din nyckelroll i hantering av sociala medier att öka varumärkesmedvetenheten, och förhoppningsvis leda till en hög försäljningsökning.

Komma igång som social media manager

För att utmärka dig i en socialmediehanteringsroll kommer du idealiskt ha en bakgrund inom kommunikation, PR eller kanske till och med marknadsföring. Det viktigaste av allt är att du ska ha en glad disposition och kunna hålla dig sval under tryck. Kom ihåg att du är företagets offentliga ansikte på vissa viktiga kanaler.

Tack och lov kan allt detta göras från bekvämligheten i ditt eget hem också, så länge du har en enhet att arbeta med, ordentliga planeringsverktyg för ditt sociala medieinnehåll, och kanske lite integrationsprogram som låter dig enkelt hantera flera sociala medier mediekanaler lättare.

Var man hittar legitima onlinejobb?

Fiverr

Det bästa med Fiverr är att det är relevant för inte bara ett brett spektrum av arbete från jobb i hemmet, utan också kan hjälpa dem som befinner sig på många nivåer i sin karriär. Oavsett om du är en svältande författare som precis börjar på egen hand eller en professionell med 30 års erfarenhet – det finns möjligheter för dig här.

Kunder på Fiverr bjuder på dina tjänster baserat på förinställda projektdefinitioner som du skapar. Anpassade förfrågningar stöds också och du kan citera en potentiell klient baserat på deras exakta projektspecifikationer.

Fiverr är lämplig för många jobbroller och är ett bra ställe att starta ditt arbete hemifrån.

Besök: https://www.fiverr.com/

Odesk

Upwork är faktiskt väldigt lik Fiverr genom att det också tillgodoser ett brett utbud av arbetssökande. Den viktigaste skillnaden ligger i det sätt du betalar för Upwork. Där Fiverr låter dig ställa in uppskattade projektkostnader låter Upwork dig citera kunder per timme.

Detta möjliggör mycket större noggrannhet i fakturering eftersom du kan fakturera för din tid. Om det råkar finnas ytterligare förfrågningar eller sådant, kommer din avgift helt enkelt att höjas på grund av en ökning av den tid som spenderas på jobbet.

Upwork är bra för nästan alla jobbroller men det hjälper om du har lite erfarenhet innan du börjar här.

Besök: https://www.upwork.com/

Toptal

Toptal syftar till att föra grädden från frilansskörden till de bästa företagen som vill lägga ut projekt. Trots sin roll i att ansluta människor via sin plattform har Toptal själv inget huvudkontor och är verkligen digital.

För att kunna använda Toptal måste du kunna klara ett antal tester, vilket är hur det bara håller det bästa till hands. Ursprungligen catering till ingenjörer, idag har Toptal utvidgat sin poäng till att omfatta formgivare, revisorer, statistiker, konsulter och mer.

Toptal är bra för ingenjörer och vissa andra specialiserade professionella tjänster och accepterar endast de 3% av de sökande.

Besök: https://www.toptal.com/

SimplyHired

SimplyHired kan vara en jobbportal men den innehåller också ett stort antal öppningar för frilansare som kan arbeta hemifrån. På ett unikt sätt erbjuder det fler jobb än vad som bara är registrerat på sin plattform men samlar också jobb från dussintals andra källor.

SimplyHired är lämplig för de flesta arbetssökande men är inte nödvändigtvis specialiserad för fjärrarbetare. Det finns dock möjligheter.

Besök: https://www.simplyhired.com/

Writer Access

Om du är författare eller innehållspecialist kanske du är intresserad av Writer Access. Denna plattform hjälper dig att ansluta författare till rätt jobb för dem och har AI-baserad jobbmatchning också. Naturligtvis kommer dessa fördelar inte utan ett antal varningar.

För det första kommer arbetssökande på Writer Access endast från en handfull länder inklusive USA, Storbritannien, Australien, Kanada, Irland eller Nya Zeeland. Om du uppfyller dessa kriterier måste du genomgå en bedömning från Writer Access laget för att äntligen kvalificera sig.

Besök: https://www.writeraccess.com/

Ikon Finder

Denna webbplats är speciellt för designers som vill ha ett enkelt sätt att få sitt arbete sålt. Allt du behöver göra är att registrera dig med dem och ladda upp de objekt du vill marknadsföra. Eftersom Icon Finder är en av de största onlinemarknadsplatserna för ikoner online, har du tillgång till en redo marknad för dina mönster.

Det finns dock en fångst. Icon Finder delar upp vad du tjänar på deras webbplats 50-50. Det betyder att du bara får hälften av vad du säljer en produkt till. Fortfarande är det ett enkelt och snabbt sätt att tjäna lite pengar utan att behöva hitta egna kunder.

Besök: https://www.iconfinder.com/

ProBlogger jobb

ProBlogger är mer ett samhälle för bloggare snarare än en dedikerad webbplats för arbetsplattformar. Men tack vare medlemmarnas resurser får du tillgång till ett avsnitt om särskilda jobb där.

Det mesta som finns tillgängligt här är relaterat till innehållsproduktion, vare sig det är ghostwriting eller redigering. Spirande författare bör definitivt kolla in det för dess lätthet att få tillgång till och den enorma mängden stödresurser.

Besök: https://problogger.com/jobs/

ProductionHub

Att hitta arbete som videoredigerare kan vara svårt eftersom det trots populariteten kan vara ett otroligt nischfält i många aspekter. Tack och lov har vi ProductionHub som är speciellt för videoredigerare och producenter.

Med denna plattform kan du inte bara ansöka om jobb utan också ladda upp och visa upp ditt arbete så att klienter kan hitta dig.

Besök: https://www.productionhub.com/

Läraktig

För dem som vill skapa kurser och undervisa saker är Teachable ett av de bästa sätten att gå. Det fungerar som en webbplatsbyggare, så att du kan skapa kurser på dess plattform och sedan värd för kursen och låter dig sälja den till studenter som vill lära sig.

Samtidigt som det ger användare möjlighet att komma igång snabbt och enkelt har det vissa nackdelar. Du måste betala för ett prenumeration för att använda tjänsten, plus Teachable tar ut en avgränsning av varje försäljning du gör.

Besök: https://teachable.com/

Lokala Facebook-grupper

En resurs till för att inte förbises eller underskattas är Facebook eftersom det har många sidor eller grupper som är dedikerade till arbete. Om du är en designer eller annan specialist, leta efter samhällen på Facebook där de i din arbetslinje samlas.

I många fall hittar jobbleverantörer dessa grupper också för att erbjuda möjligheter. Det är också vanligt att gruppmedlemmarna själva delar arbetsmöjligheter till samhället i stort.

Besök: https://www.facebook.com/

Verktyg som du behöver / kan behöva arbeta hemifrån

Eftersom det viktigaste temat här är fjärrarbete, bör du förstå att det finns basutrustning som du behöver ha på din sida för att få saker att fungera. Alla dessa måste komma ur fickan eftersom du i princip tillhandahåller en tjänst.

Några exempel på verktygen du kan behöva kan inkludera;

Datorsystem

För många roller kan detta helt enkelt vara ett generiskt system som du kan använda för att skapa dokument, skicka och ta emot kommunikationer eller använda webbaserade verktyg. I vissa fall kan du dock behöva lite extra.

Till exempel kan videoredigerare eller grafiska formgivare behöva kraftigare maskiner eftersom videoredigering är mycket resurshungrig.

Annan hårdvara

Webbkameror, headset med mikrofoner, större bildskärmar – någon eller alla av dessa kan behövas beroende på din roll. Till exempel måste du som en virtuell assistent ofta ringa eller på annat sätt kommunicera, så att investera i ett solid headset är ovärderligt.

Faktureringsprogramvara

För dig som arbetar via plattformar som Fiverr eller Toptal, hanteras betalningar och fakturering allt åt dig. Om du bestämmer dig för att arbeta med dina egna klienter måste du kunna fakturera dem för utfört arbete.

För detta kan du använda allt från Excel-ark eller fakturamall till mer professionella lösningar som molnbaserade redovisnings- och faktureringslösningar. Zoho och Freshbooks är bra exempel på dessa och kan betalas varje månad.

Kolla också in: Fakturabuss, Aynax, fakturagenerator.

Samarbetsverktyg

Även om att arbeta hemifrån oftast är en solouppgift kan du ha möjligheter att arbeta tillsammans med andra på ett stödjande sätt. Om denna situation uppstår väljer du att använda några verktyg som låter dig arbeta sömlöst.

Bra exempel på dessa inkluderar Google Docs och Sheets (tillgängliga individuellt eller som en del av G-svit uppsättning verktyg), Microsoft-team, och Flowdock.

Kolla också in: Calendly, Begrepp, Google Kalender

Grafiska verktyg

Grafiska formgivare behöver viss mjukvara som tidigare var ganska dyr men nu är tack och lov tillgängliga som molnbaserade prenumerationer och “fremium” webbläsarbasverktyg. hemidéer om vad som kan behövas kan inkludera Adobe Cloud CC och kanske ett resursförvar som Bigstock.

Kolla också in: Duk, ALSTRA, Skiss, Affinitetsdesigner

Sociala medier / e-postmarknadsföringsverktyg

Beroende på vilken typ av arbete hemifrån du bestämmer dig för kan du ibland behöva specialverktyg som är dedikerade till specifika uppgifter. Till exempel, HootSuite låter chefer på sociala medier arbeta på flera kanaler samtidigt och till och med låta inlägg planeras.

Kolla också in: TweetDeck, IFTTT, Everypost, Möt Edgar, Hubspot

Skrivverktyg

För författare kan Grammarly (min recension här) hjälpa dig att korrigera eller markera områden som behöver korrigeras när du skapar text. Det finns dussintals specialverktyg tillgängliga för nästan alla behov och många har till och med gratis planer tillgängliga.

Kolla också in: Hemingway App, Skriv eller dö

Arbetsflödeshantering

Att kunna samordna ditt arbete och de flera projekt som du pågår kan vara svårt. För att ta hand om detta föreslår jag att du tittar mot ett arbetsflöde eller projektledningsprogramvara.

Idag kan dessa också hittas som molnbaserade tjänster som asana eller Zapier. De hjälper dig inte bara att hantera arbete utan tillåter också kommunikation med klienter och till och med kollaboratörer vid behov.

Kolla också in: Trello, måndag, Wrike

säkerhet

Liksom med din egen dator är att hålla dina arbetsenheter säkra en av de viktigaste sakerna du behöver göra. Föreställ dig om ett virus skulle utplåna ditt arbete, eller om en hacker kunde stjäla din klients information från ditt system.

Kör alltid en uppdaterad Internet Security-programvara som Norton 360. Det är också bäst om du alltid kan använda en Virtuell privat nätverkstjänst för att kryptera all information som kommer in eller går ut från din enhet, särskilt eftersom du arbetar på distans.

Kolla också in: ExpressVPN, AVG Antivirus, Malwarebytes

Konferensprogramvara

Bortsett från ett headset behöver du pålitlig kommunikationsprogram för att fungera på distans. Dessa kan variera beroende på dina behov, från enkla videosamtalslösningar som Google Duo till presentationsapplikationer som kommer packade med funktioner som Teamviewer eller WebEx.

Kolla också in: Zoom, Jitsi, Microsoft-team

Notera: Kom ihåg att denna lista med artiklar och applikationer endast fungerar som riktlinjer. Dina exakta behov kan variera mycket beroende på den exakta roll och omständigheter du befinner dig i.

Är hemma-karriärer rätt för dig?

Vilka är fördelarna med att arbeta hemifrån?

Fördelarna med att arbeta hemifrån - ingen trafikstockning!

För det första, oberoende. Självmotivation, självdisciplin, fokus och koncentration. Fyra saker du kommer att få efter att ha arbetat från ditt eget hem (och inte bara komma till jobbet i pyjamas klockan 08:00). Det kan vara en sträcka att hitta din motivationskälla. Ett viktigt tips skulle vara att försöka skapa ditt eget dedikerade arbetsutrymme (inte din säng!).

Jag nämnde “ditt hem”, men ditt arbetsutrymme kan vara absolut var som helst. Vill du arbeta på ditt favoritcafé nere på gatan? Möjlig. Vill du jobba utifrån din bil? Möjlig. Var som helst du känner dig bekväm och låter dig göra jobbet kan vara din arbetsyta.

pendling kostar kan också klippas drastiskt. Föreställ dig hur mycket du kan spara på både tid och pengar genom att inte behöva pendla i timmar varje sätt till ett kontor varje dag. Ta istället dessa besparingar i tid och pengar och återinvestera dem lika i ditt arbete och din familj.

För de utskjutare som finns där ute – har de flesta avlägsna jobb flexibel scheman (vi kommer in på detta snart – fortsätt att läsa!).

De nedre sidorna av att arbeta hemifrån

Procrastors eller de som är reaktiv snarare än proaktiv kan hitta jobb från hemmet en utmaning. Avsaknaden av tydlig åtskillnad mellan arbete och fritid passar mer för “go getters” som är mycket självmotiverade.

Har ingen ansikte mot ansikte relation med kollegor kan vara tuff. Om du gillar att omge dig med människor under arbetstiden kan det att jobba hemifrån ibland bli lite ensamt. Om du är någon som trivs i fysisk anslutning kan arbeta hemifrån leda till brist på fysisk interaktion – vilket kan leda till din mentala hälsa.

Självdisciplin är nyckeln till att arbeta hemifrån (och helt uppriktigt var som helst). Att ha gränser och hålla sig ansvarig är tufft särskilt i en miljö som hemma där det finns många distraktioner.

Hantera din egen tid och schema att låta dig vara produktiv är tufft. Det finns ingen som håller dig ansvarig dagligen. Du kan sova i, skjuta upp, arbeta när du vill. Låter bra, men det är det inte.

Vi klagar ofta över den regelbundna strukturen ett 9-5 jobb placerar oss i, men det hjälper oss att hålla oss till ett schema. Vi är dock säkra på att om du väljer att skapa ditt eget schema kommer du säkert att sträva efter att följa det.

Undvika bedrägerier hemma

Eftersom huvuddelen av arbeten från hemmet kommer från nätet, måste du vara medveten om möjligheterna där du kan bli lurad eller på annat sätt stöta på problem. Att arbeta med jobbplattformar kan ge någon form av säkerhet eftersom plattformen själv fungerar som en mellanhand och kan säkerställa betalning för avslutat arbete.

Var särskilt försiktig om du söker jobb på egen hand via offentliga kanaler som Facebook eller forum eftersom dessa ger dig praktiskt taget inget skydd. Som med allt på nätet, använd lämpliga försiktighetsåtgärder såsom;

 • Gör några bakgrundskontroller av potentiella arbetsgivare.
 • Inte ger ut för många personliga detaljer.
 • Begär insättningar för arbete.
 • Få alltid arbetsspecifikationerna tydliga.

Var alltid medveten om bedrägerier – ansedda arbetsgivare behöver aldrig att du betalar dem något för att få ett jobb!

Sammanfatta

Under den här artikeln har jag diskuterat en lista över potentiellt arbete från hemmöjligheter och var man kan hitta potentiellt arbete. Kom alltid ihåg att att arbeta hemifrån kan skilja sig mycket från att arbeta i ett fast jobb i en kontorsmiljö.

Var medveten om att du behöver mycket mer än dina grundläggande kunskaper för att överleva – du kommer i huvudsak att driva ditt eget företag, med allt det innebär. Vissa månader kan du göra ett död ekonomiskt, medan andra kan ta mager.

Lär dig att planera långsiktigt och när du får erfarenhet kan du upptäcka att du med tiden har byggt upp en mycket framgångsrik online-verksamhet.

* Översättning: EN ID

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map