7 snabba sätt att marknadsföra dig själv (och din blogg)

Ja, ja – jag vet att vi inte ska skryta. Men det finns en skillnad mellan skryta och lite skamlös shilling eller självpromotering. För det första får skryt människor att känna sig dåligt. Självpromotering – om det görs rätt – får dem bara att vilja det vi säljer. För att inte nämna att självpromotering helt enkelt är en nödvändighet i vår verksamhet – och det är knappast synd.


Tänk på det här sättet: företag tar ut reklam, restauranger distribuerar menyer och kuponger. Bloggare kan (i teorin) använda dessa marknadsföringsvägar … men jag tror inte att ROI skulle vara bra. Som sagt är det viktigt att vi bloggare använder det vi har tillgängligt för oss (med anständigt avkastning) – kraften i självpromotering …

När allt kommer omkring, om du inte marknadsför dig själv, vem kommer att göra det?

Som bloggare finns våra företag på webben – så det är bara meningsfullt att vi också bör marknadsföra oss själva på webben. Här är några fantastiska platser för självpromotering.

1. Sociala medier

Sociala medier är ett bra sätt att få kontakt med likasinnade människor och hitta dina fans. Twitter, Facebook och LinkedIn är alla välkända platser – vilket innebär att det finns massor av potentiella anslutningar som väntar på att upprättas.

Om du just har kommit igång, kanske du vill överväga att ansluta till andra påverkares nätverk för att lära sig hur de framgångsrikt marknadsför sig själva. Se vad de gör – hur samverkar de med sina följare, hur släpper de sina länkar och företag i kommentarer och hur utnyttjar de sina egna flöden? Se för att se vad som fungerar – använd sedan dina inlärningar till dina egna sociala medieinsatser.

Vidta åtgärder: Hitta påverkare i din bransch

För att se påverkarna måste du naturligtvis veta vem de är … Buzzsumo är ett bra verktyg för att lära sig just det. Med Buzzsumo kan du filtrera bort påverkare i din bransch baserat på deras antal följare och Twitter-retweets.

buzzsumo-searchBuzzSumo Influencer Search (webbhotell)

2. Forum

Med undantag för internetmarknadsföringsforumet är forummedlemmar i andra nischer vanligtvis mycket vänliga och mottagliga för andra som publicerar kvalitet, användbart, relevant innehåll. Dessutom tenderar moderatorerna att vara okej med att äldre medlemmar bidrar – och länkar släpper (förutsatt att länkar och bidrag är naturligtvis relevanta).

Relevans är nyckeln till att använda forum till din fördel.

Om du till exempel driver en webbplats som talar om mamma kan du överväga att kolla in matlagnings- eller barnomsorgsforum – de har troligtvis ämnen som är relevanta för din blogg och läsare som är intresserade av nämnda ämnen. Du kanske hittar en tråd som diskuterar do’s and don’ts för amning eller ett snabbt, enkelt, hälsosamt middagsreceptutbyte – oddsen är att du har något relevant och intressant att bidra med … i vilket fall kan du lägga till ditt bidrag tillsammans med en länk tillbaka till din blogg där de kan hitta mer information.

Nyckeln är också att undvika skräppost – lägg inte en länk till din blogg på varje tråd.

Ditt mål är att vara användbar för samhället och släpp bara den länken när den antingen legitimt tillför värde till diskussionen eller när en medlem ber om den.

Vidta åtgärder: Hitta aktiva forum i din nisch

Återigen, för att publicera på relevanta forumtrådar, måste du först hitta dem. Prova att söka:

“Inurl: / forum + nyckelord”, “inurl: / vbulletin / + nyckelord”, och så vidare.

Om du till exempel erbjuder ett burgerrecept skulle du söka inurl: / vbulletin / + burgerrecept – eller, om du vill dela bloggtips, skulle du söka på “inurl: / forum / + bloggtips ”- och så vidare.

3. Nyhetsbrev

Nyhetsbrev är ett utmärkt sätt att få kontakt med läsare utanför din faktiska blogg, vilket förbättrar ditt värde till dem.

För det första behöver du ett sätt att samla in dessa e-postadresser – din blogg är bra för detta. Ett enkelt formulär med ett fält för dem att ange sin e-postadress med en snabb enlinje kommer att göra susen. När det gäller själva nyhetsbrevet måste du hitta ett sätt att göra det intressant så att människor faktiskt läser det … och vill fortsätta läsa.

Ingenting är mer intressant för läsarna än en chans att lära känna författaren – så var inte rädd för att dela personlig information. Därför saknar jag aldrig webbhotellpratens nyhetsbrev – det är genomgående intressant och jag känner att jag lär känna författarna.

Exempel på verkligt liv: Dennis Johnson från Web Hosting Talk

Så här skrev Dennis Johnson om mullvadarna i hans trädgård till sina prenumeranter nyligen –

WHT-nyhetsbrev

Citat från webbhotell Talk Nyhetsbrev (oktober 2014, The Whole Mole)

… Jag önskar bara att det inkluderade tips för att bli av med födelsedjur från min trädgård. Jag trodde att jag hade dem under kontroll – och det gjorde jag. Sedan – plötsligt – efter några år med att vara mullfria, kom de tillbaka för ungefär en månad sedan. De kom bara inte tillbaka, de tog med sig hela familjen! Alla barn, moster och morbröder, morföräldrar, alla! Jag kan knappast promenera i min trädgård på grund av alla mullvadsleden jag faller igenom. Jag har en tuff tid att gå utan det extra hinderet för att plötsligt stabilt mark är mycket längre ner än det verkade …

Du kan registrera dig för Webbhotell Talk här.

4. Delta i en konferens

Konferenser är ett bra sätt att träffa potentiella läsare – och eftersom du utan tvekan kommer att delta på en konferens som är relevant för ditt bloggämne är dessa potentiella läsare alla relevanta potentiella läsare. Utöka räckvidden för denna självpromotionsmöjlighet genom att ta med dessa visitkort från tips nr 5 och hashtagga bort de sociala medierna från tips # 1.

Det här är mitt namnkort. Du kan göra det också - även om du inte har ett företagsnamn att skriva ut på det.

5. Visitkort

Ja, ditt företag finns online – men du lever i den fysiska världen.

Du kommer säkert att träffa människor i din bransch – särskilt om du deltar i nätverksevenemang eller branschmixare. Att hålla visitkort till hands är inte bara ett bekvämt sätt att dela kontaktinformation – det ger en nivå av legitimitet och professionalism till din blogg.

Det här är mitt namnkort. Du bör göra det också – även om du inte har ett företagsnamn att skriva ut på det.

6. Nätverk på mässor

Det finns mässor på nästan varje konferens och ibland även som fristående.

Du vet vad som är bra med mässor? Alla där är antingen ute efter att sälja eller vill köpa. Du som deltagare har möjlighet att starta en diskussion med alla leverantörer – för att inte tala om andra deltagare som är där i shoppingläge. Har dessa visitkort redo.

7. Ge ut ett pressmeddelande

Pressmeddelanden är ett bra relativt billigt (och ibland gratis) sätt att marknadsföra din blogg. Vem som helst kan hitta utsläpp online och om ditt är nyvärt kan det till och med hämtas och täckas av ett nyhetsutbud. För att utöka ditt utbuds räckvidd och öka sannolikheten för att hämtas, skicka det personligt med en kort tonhöjd till relevanta medier – branschpublikationer eller sajter samt lokala medier är alla bra alternativ.

Nyckeln är att erbjuda något som är nyvärt – vare sig det är en ny tjänst eller erbjuder lansering, evenemang, tillkännagivande om att du kommer att prata vid ett evenemang, giveaway eller sweepstakes – du får idén.

Över till dig

Det finns otaliga sätt att marknadsföra dig själv och få ny trafik till din blogg – Och ännu bättre, många av dem har ingen prislapp.

Så vad väntar du på? Gå dit och börja shilling för din egen räkning.

Artikel skriven av Jerry Low; ursprungligen dök upp på WHSR-blogg; det hanteras och uppdateras nu av BuildThis.io-personal.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map