5 Tips för innehållsoptimering för din webbplats för marknadsföring av affiliate

Affiliate-marknadsföring trivs med förtroende och rykte. Att behandla ditt innehåll ytligt kommer sannolikt att bli tillbaka, vilket resulterar i dåliga omvandlingar och låg trafik. Det främsta skälet till detta är det faktum att människor letar efter någon kunnig som skulle ge dem meningsfull och faktiskt användbar information.


Men sanningen är att vi växer när vi går vidare. Med tiden får vi mer kunskap och erfarenhet om vad som utgör bra skrivande och pålitligt innehåll. Det finns många sätt hur bra skrivande och relevant innehållsoptimering kan förbättra din affiliate-webbplats prestanda. Det kan också tillämpas på kommande artiklar och köpguider och förnyelse av äldre innehåll.

Enligt 99 företag, affiliate-marknadsföringsprogram genererar 15-30% av all försäljning för annonsörer, med 81% av varumärkena och 84% av förläggarna genomför redan affiliate-marknadsföring i sina insatser för digitalt innehåll. I den här artikeln vill vi ge dig de viktigaste tips som hjälper dig att förbättra omvandlingar och öka din trafik avsevärt.

Tips för innehållsoptimering för webbplatsen för marknadsföring av affiliate

1. Djup över räckvidd

Detta för att upprepa att människor letar efter värdefullt innehåll som gynnar dem direkt. Oavsett vilken demografisk du siktar efter, är det viktigt att du tillgodoser publikens behov först.

Folk bryr sig inte om urvattnat innehåll. Enligt Job 2 glädje, 38% av marknadsförarna hävdar att affiliate-marknadsföring är deras bästa kundförvärvsmetod, med 57% som hävdar att blogging och skapande av innehåll är deras föredragna metod för att driva trafik.

För att vara övertygande måste en marknadsföringswebbplats vara anpassad och informativ. Skulle du överväga att köpa en produkt som annonseras av en webbplats som inte låter kunnig? Innehållsoptimering bör inte bara göra artiklar längre och bredare utan snarare grundligare och noggrannare.

2. Förbättra läsbarheten

Det finns en mängd olika faktorer som definierar läsning av kopia. Det mest populära sättet att mäta det är Flesch-Kincaid Score.

“Att hålla en hög läsbarhetsgrad kommer att gynna din webbplats mycket från många perspektiv. Först ut – det uppenbara. En väl utformad kopia verkar inte ogenomtränglig. Den läser smidigt och kräver inte för mycket datoranvändning. För det andra är läsbarheten avgörande för SEO. ”

– Christopher K. Mercer, digital entreprenör och skapare av Citatior.

Det finns ingen garanti för att Google beräknar en webbplats innehåll Flesch-Kincaid poäng. Men innehåll som är lätt att läsa tenderar att rankas högre i sökresultaten. Anledningen till det ligger också i den mänskliga faktorn. Folk vill bara inte läsa mycket komplicerad text när det inte krävs. Om folk klickade på din länk på Google och lämnade din sida kort efter, kommer Google att “straffa” webbplatsen, eftersom det inte gav användaren det värde han sökte. Därför bör det inte rankas högt i sökresultaten.

Läsbarhetsanalysverktyg av YoastLäsbarhetsanalysverktyg av Yoast (källa)

Så, hur optimerar du din text för bättre läsbarhet? Här är några förslag:

 • Håll dina meningar korta. Ju kortare de är, desto lättare är det i allmänhet att följa texten. Att hålla meningar under 15 ord bör göra.
 • Håll dina stycken korta. Stora textblock är skrämmande och kommer att avskräcka läsarna från att läsa. Att hålla dina stycken under 5-6 rader kommer att hålla dem användarvänliga.
 • Använd anslutningar som “dock”, “dessutom”, “vidare” och så vidare. De hjälper till att skapa en logisk koppling mellan idéer, vilket gör texten lättare att läsa.
 • Använd punktlistor för att göra artikeln mer skannbar.
 • Undvik passiv röst när det är möjligt.

Du kan också begränsa antalet adverb du använder. I stället för att välja adverb är det bättre att gå med mer beskrivande verb. Det håller texten mer engagerande. Här är ett kort exempel:

 • Jennifer gick snabbt
 • Jennifer skyndade sig

Den andra versionen är mycket mer beskrivande och kortfattad, vilket gör det lättare att läsa och mer engagerande.

3. Använd multimedia

Framgången för en marknadsföringswebbplats för dotterbolag definieras delvis av hur engagerande dess innehåll är. Med beaktande av det moderna tekniska ekosystemet verkar vi ha kortare uppmärksamhetsomfång och verkar ogillar att läsa långa stycken eller långa texter i allmänhet. Det är därför vi ibland måste komplettera våra artiklar med bilder och videor.

Här är några sätt du kan öka läsarens engagemang med ditt innehåll avsevärt:

 • Använd bilder med ansikten. Vi drivs evolutionärt mot ansikten. De fånga vår uppmärksamhet och engagera oss, vilket kan hjälpa dig att betona viktiga delar av din text och Calls to Action.
 • Använd bilder och infografik som underlättar förståelsen av din text.
 • Den vanliga rekommendationen är att använda en bild i 200 ord. Bloggproffs har dock analyserat de mest populära 100 blogginlägg på internet och har kommit fram till att de har en bild i cirka 350 ord.

4. UX över nyckelord

SEO-standarder förändras mycket över tid och ofta blir det som tenderar att vara grunden för högkvalitativ optimering på några månader. Det här är vad som hände med nyckelord, som förblir ett intensivt diskuterat ämne vid optimering på sidan.

James Daily, chef för innehållsavdelningen kl Flashessay.com delade det

”För några år sedan fick författare hoppa igenom de konstigaste bågarna för att på ett smart sätt integrera nyckelord i sin text. De liknade ofta avkortade och onaturliga textfragment som ingen förnuftig person någonsin skulle uttala.

SEO-standarder har emellertid förändrats avsevärt och nu anses fyllning av nyckelord vara en faux-pas, snarare än en bästa praxis. “

En väldesignad användarupplevelse (UX) har nu blivit en viktig komponent för hög ranking på sökmotorer, som i själva verket ger webbplatser en hälsosam tillströmning av trafik. Enligt Top Tal, 88% av kunderna är mycket osannolikt att återvända till en webbplats med dålig UX, med 62% som hävdar att de aktivt har börjat undvika det specifika varumärket på grund av otillräcklig UX.

Detta betyder inte att nyckelord nu inte är viktiga, de är fortfarande en av de kritiska signalerna som sökmotorer tar hänsyn till för att ranka webbplatser i sökresultaten. UX är emellertid nu en viktig del av en SEO-optimeringsstrategi.

Men vad betyder detta för webbplatsägare?

Enkelt uttryckt måste vi fokusera på att tillfredsställa kundernas behov innan någonting. Därför är det en dålig praxis att bombardera dina potentiella kunder med repetitiva och onaturliga synteser. Fokusera på att på ett tillförlitligt sätt besvara kundens frågor, försök bara att tillämpa nyckelord på din text.

5. Berätta en historia

Ett av de väsentliga målen med en marknadsföringswebbplats för affiliate-marknadsföring är att bygga upp ett förtroendeförhållande med sin publik. Ett stort antal företag använder berättelser för att skapa en meningsfull kontakt med sina kunder. Den typ av berättelser du skulle använda när skriva ett brev på ett personligt konto.

Låt oss börja med vetenskapen bakom det.

Överraskande, enligt nyligen publicerad forskning, berättelsen höjer oxytocinnivåerna i kroppen – ett av “må bra” -hormonerna. Människor tenderar att ha förhöjda oxytocinnivåer under fysiska och sociala interaktioner som kramar, handskakningar och så vidare.

300% ökningResultatet visar att den berättande introduktionen hade en stor inverkan på både hela-sidan läsare och genomsnittlig tid på sidan (Buffert)

Som ett resultat är det inte förvånande att artiklar som innehåller berättelser jämfört med helt enkelt rapportering säkerställer större engagemang och en mycket större publik. Faktum är att genom att injicera en artikel med några delar av berättelser ökar dess antalet läsare trefaldigt, enligt buffertens eget test.

För att förbättra din text berättaregenskaper bör du överväga att konsultera Shaelin skriver, Diane Callahan, och tjänster som Essay Supply.

Fel att undvika

Nu när vi har en bättre förståelse för hur vi kan optimera innehållet på en marknadsföringswebbplats för affiliates, låt oss ta en titt på några misstag som är värda att undvika. Tänk på att dessa allvarligt kan skada ditt lednings- och försäljningsgenererande arbete, så se till att undvika dem hela tiden:

Brist på specialisering

Det är svårt att täcka varje bransch och nisch under solen på din marknadsföringswebbplats. Enligt Hosting Tribunal, bland de mest populära nischarna inom marknadsföring inkluderar mode (18,7%), hälsa (11,1%) och resor (8,6%) för att nämna några. Oavsett om det är IT, hälsa, mode eller något helt annat, se till att sakta specialisera dina tjänster i en eller annan riktning. Detta låter dig höja dina priser, locka till dig mer exklusiva kunder och utveckla djup kunskap om vissa marknadsföringsnischer för affiliate.

Brist på SEO

Oavsett om du vill locka kunder eller helt enkelt ranka högre i globala sökmotorer som Google och Bing, måste du se till att ditt SEO-spel klarar uppgiften. Verktyg som Googles nyckelplanerare, SEMRush och Ahrefs kan hjälpa dig att identifiera trendiga nyckelord, fraser och optimeringssystem som fungerar bra i din affiliate-marknadsföringsnisch.

Brist på konstant innovation

Slutligen handlar affiliate-marknadsföring om att ge fler och fler alternativ till vem du samarbetar med. Se till att skapa olika typer av innehåll, utöka din serviceportfölj och engagera publiken kontinuerligt. Tänk inte på en rutin och försök att göra något nytt och spännande med jämna mellanrum för att hålla din marknadsföringswebbplats attraktiv.

Slutsats

Begreppet innehållsoptimering har förändrats dramatiskt under de senaste fem åren. Se till att sammanställa din webbplats och innehåll för affiliate-marknadsföring för att locka så många potentiella kunder och kunder som möjligt. När du hittat ett innehållsoptimeringssystem som passar ditt varumärke kommer rätt publik att hitta vägen till dig genom sökmotorer och jungeltal.

Om Leona Henryson – frilansförfattare och UX-designer. Dessutom är hon en bidragande författare för olika bloggar. När hon inte skriver eller designar, simmar hon, vandrar och, när vädret tillåter, snowboard.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map