5 tips för att välja rätt e-posttjänstleverantör för ditt företag

Under de senaste åren har de allra flesta företag förlitat sig på e-postmarknadsföring för att växa ditt företag och driva sina intäkter.


E-postmarknadsföring har en ROI på 4400%. För varje dollarföretag som spenderar på e-postmarknadsföring ser de $ 44 i gengäld. Data indikerar också att e-post är den största källan till konverteringar med en konverteringsfrekvens på 4,38%.

För att jämföra gör företag ett genomsnitt av $ 2 i intäkter för varje $ 1 de spenderar på betald reklam. Samtidigt kan ROI för sociala medier vara extremt svårt att mäta. Faktiskt, 52% av marknadsförare erkänner att de upplever utmaningar när de granskar sina intäkter på sociala medier.

Siffrorna ljuger inte. E-postmarknadsföring är en pålitlig och beprövad intäktsdrivande för märken i alla storlekar, från små familjeföretag eller globala e-handelsbutiker.

Även om det är sant att effektiviteten för e-postmarknadsföring beror på olika faktorer, är en av de viktigaste att välja rätt e-posttjänstleverantör (ESP), vilket ofta är mycket lättare sagt än gjort.

Gör en Google-sökning efter termen “e-postmarknadsföring” så ser du otaliga e-postmarknadsverktyg som du kan använda – var och en med sina egna funktioner, målanvändare och prispoäng. Detta kan göra att välja den bästa ESP för ditt företag till ett mycket svårt beslut.

I det här inlägget kommer vi att leda dig genom alla steg du behöver vidta för att välja rätt e-postleverantör för ditt företag, oavsett om du testar e-postmarknadsföring för första gången eller om du letar efter bättre alternativ till din nuvarande leverantör av e-posttjänster.

Läs – 5 viktiga tips för att välja rätt e-postleverantör för företag via @campaignmonitor berätta för en vän

Tips för att välja rätt e-posttjänstleverantör

1. Beskriv din strategi

Det första steget i att välja rätt ESP är att ta reda på hur det passar in i din övergripande strategi för e-postmarknadsföring. Du kan beskriva din strategi genom att ställa dig själv frågor som inkluderar (men är inte begränsade till):

 • Vilka mål vill jag uppnå med e-postmarknadsföring?
 • Hur ska jag använda min utvalda ESP för att uppnå dessa mål?
 • Kommer jag att skicka nyhetsbrev? Kampanjmeddelanden? Händelseinbjudningar?
 • Vill jag skapa e-postmeddelanden med mobiloptimerade anpassningsbara mallar? Eller vill jag skapa e-post från grunden och koda dem själv?
 • Vilka e-postmätvärden är avgörande för mig att mäta?
 • Vilka typer av funktioner kommer att göra det lättare för mig att uppnå mitt mål? Är det automatisering? Segmentering? Eller någon annan funktionalitet?

Det finns massor av e-postmarknadsföringsverktyg tillgängliga för dig. Var och en av dessa verktyg har sina egna unika funktioner, prisplaner, integrationer och målanvändare. Ställa dig själv frågor som de som anges ovan gör det möjligt för dig att begränsa din lista över alternativ och göra det mycket lättare för dig att bestämma.

2. Tänk på vilka funktioner du behöver

Detta är en väsentlig aspekt av att välja en ESP. Företag kommer att prioritera olika funktioner beroende på deras mål, men det är de funktioner som e-postmarknadsförare använder oftast.

mallar

Detta är en viktig funktion för många e-postmarknadsförare. Mallar hjälper e-postmarknadsförare att skapa e-postmeddelanden av professionell kvalitet på några minuter. Om det är en prioritering att kunna skapa e-postmeddelanden snabbt, bör du leta efter en ESP som har ett brett utbud av mönster som kan anpassas för att passa dina e-postkrav, oavsett om det är ett nyhetsbrev, ett välkomstmeddelande eller en transaktionell e-post.

Källa: Riktigt bra e-postmeddelanden

Mobiloptimering

Idag sker cirka 53% av alla e-postöppningar på mobil. Som sådant är det viktigt för e-postmarknadsförare att skicka e-postmeddelanden som visas perfekt på både stationära och mobila enheter. Om du använder en ESP med mallar som är mobilsvariga direkt utanför fladdermattan kommer du att förhindra dig från att främja en betydande del av din publik och missa värdefulla omvandlingar.

Analytics

Det enda sättet att exakt mäta din e-postmarknadsföringsprestanda är genom analys. Leta efter en ESP som har en analyspanel som visar alla e-postmarknadsföringsmätningar du behöver för att övervaka, till exempel e-postöppningar, klick, abonnenter, engagemang och naturligtvis ROI. På detta sätt kan du spåra din totala prestanda såväl som resultatet av specifika kampanjer.

Källa: Kampanjövervakare

Automatisering

Som alla digitala marknadsförare har du antagligen mycket på din tallrik. Du är en upptagen person som inte har råd att spendera en enorm mängd tid varje dag bara skicka e-post. Det är därför valet av en ESP med robusta automatiseringsfunktioner är avgörande. Du kan ställa in arbetsflöden en gång och din ESP kommer att ta hand om resten. Till exempel kan du ställa in alla dina e-postmeddelanden i början av året och sedan bara vänta på att konverteringarna kommer in.

För en effektiv e-postmarknadsföringsstrategi är det viktigt att ha rätt kombination av funktioner i din ESP.

3. Bestäm din budget

Det fantastiska med ESP: er är att det finns en ESP tillgänglig för nästan vilken budget som helst och affärsstorlek. Det finns gratis verktyg som erbjuder barebonesfunktioner och det finns dyrare ESP: er på företagsnivå med mer sofistikerade funktioner.

Du har ESP: er som tillgodoser småföretag med begränsade budgetar, medelstora företag som har något större budgetar och Fortune 500-företag som inte har några problem att spendera tiotusentals dollar varje månad på en ESP.

Om du är en e-postmarknadsförare för en liten butik med tegel och murbruk, skulle det inte vara praktiskt för dig att använda en ESP som kostar ett skandalöst belopp.

Du måste komma ihåg att e-postmarknadsföring inte handlar om stora utgifter. Snarare handlar det om att få de funktioner du faktiskt behöver och att hålla dina kostnader relativt låga. Den dyraste ESP är kanske inte bäst för ditt företag och dina specifika mål.

Även om du kanske frestas att använda och betala för en ESP på företagsnivå, kommer du att slösa bort värdefulla resurser om du inte utnyttjar de extra funktionerna.

varumärke
Startpris
För 2 000 kontakter
Bäst för
Företagshemsida
Kampanjövervakare$ 9 / month$ 29 / monthBloggar, små till stora företag och byråer.Besök online
GetResponse$ 15 / month$ 25 / monthSmå och stora företagBesök online
Konstant kontakt$ 20 / month$ 45 / monthSmå till stora företag och företag med nischkrav som evenemangshanteringBesök online
MailChimp$ 9.99 / month$ 29.99 / monthBloggar, företagare och småföretagBesök online
AWeber$ 19 / month$ 29 / monthBloggar, småföretag och företagareBesök online
Sendinblue$ 81 / monthDebiterar inte per kontaktBloggar, företagare, småföretagBesök online

När man beslutar om en ESP är nyckeln att grundligt granska deras prissättningssystem. De flesta ESP: er idag har nivåplanerade månatliga planer där prisökningen står i proportion till de funktioner och inkluderingar du får. Om du inte skickar e-postmeddelanden regelbundet kan du välja en ESP som erbjuder förbetalda planer eller “betala per kampanj” -planer.

Vissa ESP erbjuder även anpassade priser beroende på dina unika krav. Så om du upptäcker att dina behov inte passar in i någon förinställd plan, är du bättre på att leta efter dessa typer av leverantörer.

4. Kolla in kundsupport

Kundtjänst ska aldrig vara en eftertanke. Det kommer att finnas tillfällen när du behöver lite vägledning – Och i sådana fall är det viktigt att du enkelt kan nå ut till kunniga och hjälpsamma kundsupportrepresentanter som kan hjälpa dig i alla frågor du kan ha.

Här är några sätt att testa kvaliteten på en ESP: s kundsupport.

 • Besök ESP: s webbplats och kontrollera om leverantören erbjuder 24/7 support över hela världen.
 • Ring kundtjänstnumret eller skicka ett e-postmeddelande och se hur lång tid det tar innan du får svar.
 • Bläddra på ESP: s webbplats och se om de har guider eller andra resurser som beskriver hur funktioner i ESP fungerar. Massor av ESP: er laddar upp videoklipp, så leta också efter dem.
 • Kontrollera om ESP: s webbplats har ett särskilt avsnitt om vanliga frågor.

Oftast än inte ligger skillnaden mellan ett gratis verktyg och en betald ESP i kundsupport. Ja, du sparar pengar genom att använda en gratis ESP. Varning här är att du inte får stöd i händelse av att något går fel. Å andra sidan, om du betalar för att använda en ESP, är en sak som alltid ingår i din plan kundsupport.

Sammanfatta

Förhoppningsvis kommer du att ha en mycket tydligare bild av vad du behöver för din ESP efter att ha läst den här guiden. Tänk bara på att det inte finns något sådant som “den bästa ESP”. Varje ESP har sina fördelar och nackdelar. Du kan bara välja den ESP som är bäst för dig, dina mål och din budget.

Ash Salleh är chef för SEO på Campaign Monitor, där han arbetar nära med innehåll, kopiering och analysteam för att förbättra webbplatsövergripande optimering. Före sin tid på Campaign Monitor tillhandahöll han också SEO och digital marknadsföringskompetens hos Zappos och Axiata Digital. Anslut till kampanjmonitor på Facebook och Linkedin.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map