21 Produktivitetstips för resebloggare: Hur man gör mer medan du reser världen

Många bloggare drömmer om tjäna anständiga pengar genom att blogga medan de samtidigt reser runt i världen.


Det är ingen som förnekar det: Det är en rolig sak att göra.

Oavsett om du vandrar genom Torres del Paine i Patagonia eller kopplar av på en strand på Bali, så får du se världen, smaka ny mat och träffa nya människor medan du bloggar under din stillestånd.

Jag hade turen att ha haft den typen av upplevelse. Jag reste ganska mycket genom hela Asien; och bloggade mig igenom allt. Jag måste säga att flexibiliteten att spela under arbetstid och att arbeta effektivt under lektid kanske är den största förmånen att arbeta som heltidsblogger.

(Med det sagt så reser jag dock inte så mycket idag. Och när jag gör det har jag barn med mig – en 5-åring och en 18-månaders.)

Medan jag inte längre galiverar runt om i världen, tänkte jag att jag kanske skulle dela mina bästa produktivitetstips med dig i det här inlägget. Undrar du hur du kan se till att du arbetar effektivt medan du är på väg? Dessa tips kan bara vara nyckeln till att ta reda på det.

Beväpnad med dessa 21 produktivitetstips är jag övertygad om att du inte har några problem alls att få den perfekta balansen mellan arbete och lek, maximera din produktivitet medan du fortfarande njuter av alla de upplevelser resor kan erbjuda.

Ställ in rätt tankesätt

Okänd buddhisttempel i Phuket, 2013.I ett buddhistiskt tempel i Phuket, Thailand; 2013.

1. Behandla din blogg som ett riktigt företag

Ta din blogg på allvar. Kör och växa din blogg som ett företag.

Behandla dina medarbetare, inklusive dina co-bloggare, redaktörer, grafiska formgivare etc., precis som du skulle behandla någon annan affärspartner och ha ett syfte i allt du gör.

Kom ihåg att du behöver verkliga partners som kan stödja dig under svåra tider.

Föreställ dig att du saknar din anslutningsflyg till Lima och hamnar fångad på Bogotas flygplats över natten. Hur kommer du att uppfylla denna tidsfrist klockan 9 om du inte har Wi-Fi och du måste gå ombord på en flygning klockan 8? När du oväntat befinner dig i ett bindemedel behöver du pålitliga partners som kan plocka upp din slaka. Detta innebär att lägga tid och ansträngning på att odla professionella relationer med dina medarbetare.

Jag spenderar pengar på Facebook. Jag spenderar pengar på Twitter. Jag kommer faktiskt att göra båda för den här artikeln du läser just nu. Jag betalar också för annonser på andra bloggar. Behandla din blogg som ett företag om du vill tjäna pengar på den. – Matthew, Expert Vagabond

Läs också: 6 saker du måste göra för att förvandla din blogg till företag

2. Separera din arbets- och speltid tydligt

När du är på väg tenderar gränserna mellan arbete och lek att bli oskarpa.

Varför inte ta din bärbara dator till stranden och arbeta med ditt senaste inlägg mellan surf-sessioner? Inte bara är detta helt enkelt opraktiskt, utan det kommer också att döda din produktivitet.

När du reser måste du ställa fast gränser mellan arbetstid och speltid.

Spela är lek. Arbetet är arbete.

Separera de två tydligt, eftersom vår hjärna inte är utformad för multitasking. Tror du inte på mig? Kolla upp den här videon av Dr. Sanjay Gupta. Verkligheten är att för 99% av oss, ju mer vi multitaskar, desto mindre produktiva är vi.

Gräv djupare: Träna din hjärna att hålla fokus på blogguppgifter

Vara fokuserad

Sandboarding på Moreton Island, Brisbane (lång väg att klättra upp efter glidbanan!), 2013.Sandboarding på Moreton Island, Brisbane Australien; 2007.

Nyckeln till att vara produktiv är att hålla fokus. Det betyder att minimera distraktioner och buller. Visst, du kanske inte har ett kontor, men det betyder inte att du inte kan hitta ett fungerande arbetsområde. Försök att arbeta på ett lugnt kafé eller slå dig ner på ditt hotellrum om det har ett skrivbord.

3. Stäng av nya e-postmeddelanden.

Det här är det absoluta första jag gör varje gång jag ställer in Outlook i en ny bärbar dator. För att vara produktiv måste du hålla fokus och eliminera så många distraktioner som du kan.

Det finns inget värre än att få ett nytt e-postmeddelande var 5: e minut medan du försöker avsluta skriva ett inlägg om Balis fem mest spektakulära stränder utanför misshandlad väg.

Kom ihåg att när du bloggar på vägen har du inte ett kontor som är lättillgängligt där du kan söka tröst från distraktioner, så du måste göra mycket “distraktionstätning” på egen hand om du vill få arbete Gjort.

4. Kontrollera bara din e-post några gånger per vecka.

Det är din e-postinkorg, och du kan fritt ställa in dina egna regler.

Du behöver inte kontrollera din e-post varje dag.

När jag arbetar med ett viktigt projekt väljer jag att inte kontrollera mina e-postmeddelanden under arbetstiden, eftersom jag tycker att detta dramatiskt ökar min produktivitet. Till och med att svara på vad som kan verka som en enkel e-post kan döda en halvtimme av din tid och störa din arbetsrytm. Kom ihåg att de flesta av tiden e-postmeddelanden kan vänta. Du är bättre på att få de viktiga sakerna först.

5. Sluta kontrollera sociala medier var 15 minut.

Slösa inte dyra timmar i din dag med att bläddra igenom dina Instagram- och Facebook-flöden. Sociala medier är ett utmärkt verktyg för att hjälpa dig att hålla kontakten med dina nära och kära hemma medan du reser, men nyckeln är att använda det med mått.

När du kontrollerar sociala medier var 15: e minut blir det en stor tidssug och det kommer att hämma din produktivitet. Om du inte kan minska tiden du spenderar på sociala medier själv är det många appar som kan hjälpa.

Prova Paus eller Självkontroll för att blockera webbplatser för sociala medier för bitar av tid så att det inte blir en distraktion.

Förbättra effektiviteten

I Brienz, Schweiz; 2012.I Brienz, Schweiz; 2012.

6. Få viktiga saker först.

Innan du börjar din arbetsdag ska du skapa en lista över saker du behöver göra.

Stjärna sedan de uppgifter som är mest kritiska och få de gjort först. Du är mer produktiv i början av arbetsdagen, så du kommer att göra mer om du tar itu med de största, viktigaste projekten medan din koncentration och motivation är på topp.

Du kan inte skapa med det oavbrutna huvuddramatiken. Det är omöjligt att rikta kraftfull energi till två olika platser samtidigt.

Du måste arbeta med att rensa dig. Skapa några strategier, slå huvudhyrarna, meditera dagligen och öva medvetenhet. Du öppnar upp ett enormt utrymme för tydlighet och produktivitet. – Caz, Y Reseblogg

Läs också: Hur man startar en reseblogg och tjäna pengar

7. Använd Pomodoro-teknik.

Pomodoro-tekniken är ett utmärkt sätt att hålla dina produktivitetsnivåer höga under din arbetstid.

Vad är hemligheten bakom denna teknik? Håll laserfokuserad i 25 minuter och vila i 5 minuter. Upprepa fyra gånger och ta sedan en längre 15 minuters paus och starta processen om igen.

Tanken är att ofta, konsekventa pauser hjälper dig att hålla ditt sinne fokuserat, förbättra den totala koncentrationen och i sin tur produktiviteten. Du kan hitta mer information om den här fantastiska tekniken här.

Pomodoro-teknikenPomodoro-tekniken i korthet.

8. Planera framåt.

Vänta inte tills du dyker upp på busstationen i Santiago för att avgöra om du ska norrut till San Pedro de Atacama eller söderut till Puerto Montt.

Ha en resplan i förväg och försök att hålla fast vid den. Att bara betjäna den på vägen kommer att kosta dig när det gäller tid, energi och monetära resurser. Du kommer att bli mycket mer produktiv om du har en plan med fastställd arbetstid och tidsfrister.

Kolla in KeriLynns artikel om hur du minskar din marknadsföringstid i halva med rätt verktyg och planering.

9. Ta alltid anteckningar.

Om några veckor kommer du kanske inte ihåg namnet på den fantastiska restaurangen du åt på Korfu medan du reser genom Grekland.

Den enklaste lösningen är att alltid ha en anteckningsbok och en penna med dig så att du kan notera relevanta detaljer om upplevelser.

Idag bär jag en anteckningsbok (papperstypen, inte en bärbar dator) och Evernote på min iPhone när jag reser. För tips och tricks om hur du tar fantastiska reseanmärkningar, se till att kolla in detta fantastiska inlägg av Kevin Muldoon.

10. Förvara en lista med rubrikhacks.

Rubriker är utan tvekan den viktigaste aspekten av varje enskilt blogginlägg.

Forskning visar att 8 av 10 personer kommer att läsa din rubrik. Men bara två av tio personer kommer faktiskt att ta sig tid att läsa hela inlägget.

Bra rubriker kommer att få mer uppmärksamhet och hjälpa till att bygga en stabil följare av läsarna.

Pro tip: Ha alltid en lista med rubrikhacks till hands för tillfällen när du behöver utveckla den perfekta rubriken i en tidskränk.

11. Spåra nyheter och nya blogginlägg effektivt

Använd verktyg som Feedly och Flipboard för att få nytt innehåll och nyheter på ett ställe. Undvik att prenumerera på nyhetsbrev från bloggar, eftersom det bara kommer att krama in din inkorg.

12. Outsource

Det finns inget behov att göra allt själv.

Personligen lägger jag ut några av mitt skriv- och designarbete. Idéerna är alltid mina, men jag väljer normalt sett att ha någon som skriver mycket bättre än jag kan för att faktiskt fastställa orden.

Det hjälper mycket att ha någon du kan lita på för att kontrollera ditt arbete! Jag har tur att ha min redaktör, Lori Soard, som har stöttat min bloggoperation i flera år.

13. Schemalägga dina inlägg på sociala medier.

Att manuellt posta på sociala medier är en tidssug. Använd automatiserad schemaläggning för att frigöra den tiden.

jag använder Tweet Deck och Buffert Nu för tiden.

Andra verktyg som de flesta bloggare rekommenderar är HootSuite och SocialOomph.

Gräva djupare: Tips för marknadsföring av sociala medier för nybörjare. 

14. Arbeta var som helst när som helst med din mobiltelefon

Behandla din smarta telefon som din arbetsstation.

När det gäller att bibehålla din produktivitet på vägen är din smartphone en av dina största allierade.

Ställ in din smartphone så att du maximerar potentialen som arbetsverktyg. Se till att du installerar alla nödvändiga appar så att du kan arbeta effektivt via din telefon och se till att du konfigurerar dem så att du kan arbeta när som helst och var som helst med en Wi-Fi-anslutning vid behov.

Prova dessa appar:

Kolla in: Listan med måste-ha verktyg för din online-verksamhet.

15. Har stora visioner men sätt upp kortsiktiga mål

Sätt dig stora mål i livet, men fokusera alltid på små, kvantitativa steg i din uppgiftslista.

Livet är ett maraton, inte en sprint. Det är bra att ha stora mål i livet, men du måste fokusera på att lägga en fot framför den andra och gå en mil åt gången om du vill komma någonstans.

Så medan ett stort livsmål kan vara att tjäna 10 000 dollar per månad, är det de små stegen i din to-do-lista (skriv tre nya inlägg före X-datum, nå ut till fem bloggare för gästpost innan Y-datum, etc.) som kommer faktiskt att låta dig uppfylla det stora målet.

Vidta åtgärder: Lätt att starta affärsidéer online för nybörjare.

Njut av och lev livet fullt ut

På Santorini, Grekland; 2010.I Santorini, Grekland; 2010.

16. Fira både små och stora prestationer.

När du uppfyller ett mål, ta dig tid att fira, även om prestationen inte nödvändigtvis är en stor. Det behöver inte vara något detaljerat. Det kan vara så enkelt som att spendera dagen på att utforska en ny strand eller åka ut på natten för några öl med vänner.

17. Håll dig motiverad.

Oavsett om du plockades i fickan medan du sov på nattbussen från Mendoza till Buenos Aires, eller om du missade din flygresa till Hong Kong och går iväg för att hitta en annan, när du är på väg, kommer saker att gå fel.

Det kommer att vara en tid då du behöver låta några resplaner gå och helt enkelt kyla hela dagen i ditt vandrarhem eller hotellrum. Nyckeln är att inte låta detta hålla dig tillbaka.

Var alltid beredd på att möta nya utmaningar och låt inte bakslagna hålla dig nere!

Läs också: 7 vanor av mycket effektiva bloggare

18. Träna eller meditera regelbundet.

En konsekvent, regelbunden tränings- eller meditationsplan kan göra underverk för din produktivitet. Jag tränar regelbundet även när jag reser, från långa promenader på stranden till bollspel med lokalbefolkningen.

Det är viktigt att hålla ett tydligt sinne, och jag tycker att träning hjälper mig enormt att göra det.

Många tycker också att meditation är ett ovärderligt verktyg för att hålla ett tydligt och fokuserat sinne. Kongresskvinna Nancy Pelosi börjar sin lediga dag med en 45-minuters power walk medan Starwood Hotels & Resorts VD Frits van Paaschen springer 10 mil. Condoleezza Rice står upp klockan 16.30 för att träna oavsett var i världen hon råkar vara, och mogulen Richard Branson insisterar på att hans träningsrutin ger honom 4 extra timmar produktivitet per dag.

Poängen? Mycket framgångsrika människor tenderar att ha en träningsrutin som fungerar för dem. Så borde du.

19. Oroa dig inte för mycket för vad andra gör.

Arbeta hårt när det är arbetstid; tvivla inte på dig själv.

När allt kommer omkring är tanken att leva fritt och njuta av ditt liv. Vad andra gör med sina liv är deras affärer – inte ditt. Om du ständigt jämför dig själv med andra skapar onödig ångest och distraherar dig från ditt arbete.

20. Undvik utbrändhet

Om du försöker slå ut arbetet i 12 timmar i följd kommer du inte att vara produktiv.

Du kan bara koncentrera dig på en sak så länge. Planera din arbetsdag med pauser för att ge ditt sinne den vila den behöver. Du kommer att förbättra koncentrationen och produktiviteten.

Du kommer förmodligen att vilja slänga in handduken, men inte. Denna [Blogging] är ett företag som belönar uthållighet. Det tog mig ett år att tjäna min första dollar på min blogg (som kom som en helt oväntad och välkommen överraskning). Alla mina stora milstolpar har kämpats hårt och vunnit hårt. Det är ett företag med små strider och obevekligt långsam klättring upp och upp. Det är inte en lätt väg, men de människor som kommer att ta sig det är de som inte ger upp. – Steph, Twenty Something Travel

21. Ha kul.

Sist men inte minst, ta dig tid att njuta av alla de underbara upplevelser som resor har att erbjuda.

Jag menar – det är hela poängen med att tjäna sitt liv via resebloggning, eller hur?

Glöm aldrig att ha kul medan du är på väg.

Artikel skriven av Jerry Low; ursprungligen dök upp på WHSR-blogg; det hanteras och uppdateras nu av BuildThis.io-personal.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map