19 fantastiska plattformar för att bygga din egen webbplats och mobilapp

Det är 2019 och om du fortfarande inte har en webbplats för ditt företag eller ditt varumärke är det dags att fixa det. Oavsett om du är en digital marknadsföringsguru eller en liten företagare, behöver du en webbplats för att göra din digitala närvaro känd.


Du kan säga dig själv, “Jag vet inte en sak om programmering, hur ska jag bygga en webbplats!”

Oroa dig inte! Många plattformar för webbplatsbyggnad idag är superenkla att använda, du behöver inte vara en IT-expert för att skapa en fantastisk snygg webbplats.

För de som inte är rädda för kodning har vi några CMS som du kan sjunka i tänderna.

Vill du ha en egen webbplats eller mobilapp? Här är 19 bra plattformar för att få jobbet gjort Klicka för att Tweeta

Super enkla plattformar

Plattform
Vad erbjuder det?
exempel
Om migEnkel och snabb målsida. Perfekt val för digitalt visitkort.Utforska
WeeblyEnklaste plattformen. Perfekt för att skapa första webbplatsen online. (Läs recension)Utforska
JimdoEnkel e-handelsfokuserad plattform. Begränsade mallar.Utforska
WordPress.comHåller ner den bästa plattformen för bloggning och publicering.Utforska
WebnodeBra för att skapa flerspråkig webbplats och bryr dig inte om att visa annonser.Utforska
WixEn av de bästa plattformarna som vi älskade. Bäst i klassen. (Läs recension)Utforska
SquarespaceMassor av vackra väldesignade mallar. (Läs recension)Utforska
ShopifyOnlinebutiker som vi älskade. Börja sälja på sociala med lätthet. (Läs recension)Utforska
VolusionLutar mot online butikshantering.Utforska
BigcommerceOmfattande och enkel att använda onlinebutikbyggare. (Läs recension)Utforska

Plattformar för expertnivåer

Plattform
Vad erbjuder det?
exempel
JoomlaAvancerad CMS-plattform med kraftfulla verktyg som byggs upp från grunden.Utforska
WordPress.orgMycket anpassningsbara CMS med massor av plugins och teman.Utforska
DrupalOpen source-skript och populärt bland programmerare.Utforska
PrestaShope-handelsfokuserad CMS för omfattande digital butik.Utforska
WooCommerceUnikt plugin som enkelt förvandlar WordPress till en kraftfull online-butik.Utforska
Magentoe-handelsplattform med expansiva funktioner men brant inlärningskurva.Utforska

Mobile App Maker-plattformar

Plattform
Vad erbjuder det?
exempel
AppInstituteDIY-app-byggplattform för iPhone och Android-app.Utforska
SwifticMobilappstillverkare med funktioner för lojalitetskort för att öka onlinebutiken.Utforska
ShoutEmSkapa en app snabbare med plattformen. Eller så kan du anställa deras team för att göra det.Utforska
AppYourselfAnvändarvänlig plattform för nybörjare till app-skapande.Utforska

Så är du redo att börja bygga din egen webbplats? Här är 16 fantastiska plattformar och 4 app-tillverkare för att bygga en webbplats!

10 superenkla plattformar för att bygga en webbplats

Att bygga en webbplats behöver inte vara en smärtsam upplevelse. Med dessa innehållshanteringssystem (eller webbplatsbyggnadsplattformar) behöver du inte titta på en enda kodrad när du skapar din egen webbplats.

Oavsett om det är en enkel portföljsida, en digital butik för ditt företag eller till och med bara en hobbymatblogg, så länge du vet hur du använder textprocessorer (dvs. MS Words) eller e-post, har du en fantastisk webbplats up-and -löpande på nolltid.

Den bästa delen? Många av dessa plattformar är super billiga! Du kan ha ett personligt domännamn och en pålitlig webbplatsleverantör för mindre än $ 5 per månad.

1 – Weebly

WeeblyBesök Weebly

En av de enklaste webbplatsbyggarna, Weebly är bra för människor som skapar sin första webbplats. Med hjälp av ett enkelt “dra-och-släpp” -system kan du bygga vackra Weebly-webbplatser som är relativt snabba och smärtlösa.

Weebly erbjuder olika nivåer när det gäller prissättning men deras gratis konto har fortfarande mycket att erbjuda, inklusive en obegränsad mängd online lagring.

Obs – Du kanske också vill kolla in det traditionella värdföretaget SiteGround. SiteGround är en av våra bästa webbhotellval. Dess grundläggande delade värdplan kommer till något lägre pris, stöder Weebly Basics och erbjuder andra användarvänliga funktioner (som SSL-installation med ett klick, gratis webbplatsmigrering och billig övervakning av skadlig programvara).

2- Shopify

ShopifyBesök Shopify

Shopify är motsvarande e-handelsbyggare för Wix och Squarespace. När det gäller design och användarvänlighet är Shopify en av de bästa för att ställa in din online butik.

Med alla verktyg och tjänster redo på sin webbplats handlar Shopify om att göra deras plattform till 1-stop-shop för onlinebutiker och detaljhandlare.

Så här kan du starta en dropshipping-butik med Shopify.

3- WordPress.com

wordpressBesök WordPress

WordPress (krafter 31,9% av Internet) har alltid varit en favorit bland bloggare för sina användarvänliga verktyg och blogger-centrerade gränssnitt som möjliggör hög anpassningsbarhet.

Jämför med andra webbplatsbyggare, WordPress har lite av en inlärningskurva, men om du tar dig tid att lära dig in-och-ut på sitt system, kommer du att upptäcka att WordPress erbjuder massor av kontroll i att skapa bloggwebbplats.

4- Wix

wixBesök Wix

Allmänt betraktad som en av de bästa gratis webbplatsbyggarna har Wix mycket att erbjuda för företag och varumärken som just börjar och har en stram budget.

Med en imponerande katalog med mönster och teman ger Wix extremt flexibla verktyg dig möjlighet att skapa webbplatser som är “pixel perfekta” och professionella.

Lär dig hur du skapar en Wix-webbplats med hjälp av denna steg-för-steg-guide.

5- About.me

om migBesök About.me

Behöver du en snabb och enkel målsida för dig själv? About.me är det perfekta valet för att skapa ett digitalt visitkort eller en navsida som länkar till alla dina online-profilwebbplatser (som Facebook, Linkedin, Twitter, Google+ osv.).

Att ställa in en sida om.me är enkelt nog. Kräv bara ditt namn och URL, lägg i en bakgrundsbild tillsammans med en beskrivning så är du klar!

6- Jimdo

JimdoBesök Jimdo

För en mer e-handelsfokuserad webbplatsbyggare kan du inte gå fel med Jimdo. I likhet med Weebly erbjuder Jimdo lättanvända verktyg som enkelt kan låta dig skapa en snygg online-butik inom några minuter.

Du kan välja att stanna kvar på Jimdos gratis plattform (som inte har någon tidsbegränsning) men uppgradering till deras Jimdo Pro och JimdoBusiness erbjuder fantastiska allt-i-ett-paket.

7- Webnod

WebnodeBesök webbnoden

Webnode kan inte staplas upp till andra webbplatsbyggare när det gäller funktioner och verktyg, men när det gäller att stödja flera språk har Webnode dem i spader.

Med förmågan att skapa flerspråkiga webbplatser för över 20 språk tillhandahålls Webnodes plattform mer till en internationell publik.

8- Fyrkant

SquareBesök Squarespace

Squarespace, som är en direkt konkurrent till Wix i vackra mönster, handlar om att bygga en vacker webbplats för ditt varumärke.

Med tagline “Build It Beautiful” kan du förvänta dig massor av designmallar för din webbplats som är, ja, vacker.

Följ nybörjarguiden om hur du använder Squarespace för att bygga en webbplats.

9- Volusion

VolusionBesök Volusion

Volusion lutar sig mer mot den operativa sidan (dvs lagerhantering, kundhantering, etc.) på spektrumets webbbyggnadssida.

I likhet med Shopify, erbjuder Volusion en allt-i-ett-lösning för företag att skapa en onlinebutik.

10- Bigcommerce

BigcommerceBesök Bigcommerce

Bigcommerce, den mest omfattande webbbutikbyggaren, ger dig alla verktyg du behöver för att starta en digital butik för ditt företag.

Att betala för deras standardplan ger dig tillgång till deras funktionsrika plattform som innehåller obegränsade produkter, obegränsad bandbredd, obegränsad lagring och en fullt funktionell butik.

Obs! Om du har en begränsning av budgeten, här är en lista över gratis planer för webbplatsbyggare som du kan överväga när du skapar din webbplats.

6 Expertnivåplattformar för att skapa en webbplats

Plattformarna på expertnivå är där du verkligen kan tekniska med att bygga din webbplats. Tänk på de enkla plattformarna som att dekorera en lägenhet eller bostadsrätt medan du använder expertplattformen liknar byggandet av ditt eget hus.

Det finns mer kontroll över vad du kan bygga med det här innehållshanteringssystemet (CMS) men det kräver att du är bekant med saker som HTML, CSS, PHP och andra webbprogrammeringsspråk..

Att använda dessa plattformar kan bli kostsamt men du kan skapa och underhålla din webbplats mer direkt och ha bättre flexibilitet när det gäller att lägga till funktioner.

1- Joomla

joomlaBesök Joomla

Joomla är ett prisbelönt CMS och är en av de mest använda open source webbbyggarna med sina kraftfulla onlineapplikationer, användarvänlig programvara och flexibel utdragbarhet.

Med eget stöd för sociala, nätverks- och e-handelsfunktioner betyder Joomlas mycket avancerade CMS-verktyg att du kan ha en fantastisk snygg webbplats, byggd från grunden.

2- WordPress.org

wordpressorgBesök WordPress.org

Om du älskade WordPress funktioner och verktyg men ville vara värd för din webbplats på sitt eget domännamn kan du byta till WordPress.org, deras CMS-fokuserade plattform för webbbyggnad.

Många av funktionerna behålls på WordPress.org, eftersom du är värd för din egen domän finns det mer flexibilitet när det gäller att lägga till tillägg och funktioner eftersom du har direkt kodningstillgång.

Så här kan du starta en blogg eller skapa en nyhetswebbplats med WordPress.

3 – Drupal

drupalBesök Drupal

Drupal tar en avancerad strategi för sin CMS genom att erbjuda en plattform som är skräddarsydd för programmerare och kodare.

Open source-skriptet är allmänt populärt bland programmerare eftersom det tillåter full kontroll och anpassning av din webbplats, vilket innebär att du kan skapa allt från enkla bloggar till omfattande diskussionstavlor.

4- PrestaShop

prestashopBesök PrestaShop

PrestaShop är den lösning som de flesta onlinebutiker använder för om de vill bygga en omfattande digital butik.

Det e-handelsfokuserade CMS är ett utmärkt startval för små företag och företagare eftersom deras robusta funktioner och omfattande integrationer är utmärkta för att börja med ett enkelt och utveckla det till något mer längre.

5- WordPress + WooCommerce

woocommerceBesök WooCommerce

WooCommerce är unik jämfört med de andra CMSen eftersom det i huvudsak är ett plugin som förvandlar din WordPress-webbplats till en kraftfull onlinebutik.

De är ofta bundna med WordPress som ett paket av webbhotell som Bluehost så att du kan ha både en kraftfull webbbyggare och e-handelsplattform för ditt företag.

Lär dig hur du bygger en WooCommerce onlinebutik med WordPress.

6- Magento

magentoBesök Magento

Magento har en expansiv funktionsuppsättning och tillåter anpassningsbarhet för sina webbplatser, vilket gör dem till det bästa valet för köpmän som har resurser och vill implementera den mest avancerade tekniken i sin webbutik.

Dess robusta plattform och kraftfulla funktioner passar för avancerade programmerare och utvecklare som vet hur de kan utnyttja sina funktioner till fullo.

4 plattformar för mobilappar

Majoriteten av människor idag är mer benägna att använda sina smartphones och surfplattor för att besöka din webbplats så det lönar sig att ha en webbplats som är optimerad för mobil.

Att skapa en mobiloptimerad HTML5-webbplats kan enkelt göras med hjälp av appar som kan optimera din webbplats för både Android och iOS. Ingen kodupplevelse nödvändig!

1- AppInstitute

Besök AppInstitute

För nystartade företag och småföretag kan det vara en enorm utmaning att försöka dra nytta av mobilmarknadsföringens popularitet.

AppInstitute tillhandahåller ett enkelt sätt för små företag att skapa, publicera och hantera sin egen iPhone och Android-app med en DIY-app-byggplattform, vilket gör att det går enkelt att komma in i appmarknaden för även den minst tekniska kunniga småföretagare.

Med det lättanvända gränssnittet väljer du helt enkelt en mall och blandar och matchar appskapande funktioner för att göra din egen app snabbt utan att skriva en enda kodrader med den intuitiva, kraftfulla app-tillverkaren.

2- Swifitc

swifticBesök Swiftic

Swiftic, som tidigare var känd som Como, låter dig skapa din helt egen professionella mobilwebbplats med deras app.

Utmärkt för småföretag, med appen kan du skapa en mobilwebbplats som hanteras med massor av e-handelsfunktioner som lojalitetsprogram och bordreservation för restauranger.

3- Shoutem

ShoutEmBesök Shoutem

Shoutem gör att skapa en mobil webbplats till en rolig upplevelse med sin polerade och lättanvända apptillverkare.

Den grundläggande planen låter dig bara skapa en inbyggd HTML5-app, medan åtkomst till deras bästa funktioner och möjligheten att skapa iOS- och Android-kompatibla appar finns i deras avancerade plan.

4 – AppYourself

appyourselfBesök AppYourself

AppYourself är skräddarsydd för små företag och företagare som vill ha en utan krusidullerapp som är lätt att använda och skapa.

Deras onlinebutik har ett antal moduler och mallar som också kan användas för olika branscher.

Webbplatsplattformar för vanliga frågor

Vilken webbplatsbyggare ska jag välja?

Det beror på syftet med din webbplats och vad du letar efter.

För webbplatsändamål: Weebly och Wix rekommenderas starkt. De är det mest innovativa företaget med den senaste trenden och branschspecifika verktyg.

För onlinebutik: Shopify är den övergripande e-handelsbyggaren idag. Det har allt klart för dig. Du kan utöka din försäljningskanal till andra plattformar.

Om du är en DIY-person kan du välja självhostad CMS som WordPress.

Vilken onlinebutikbyggare rekommenderar du mig?

Även om det i de flesta av webbplatsbyggarna finns ett alternativ att skapa en butik, tror vi fortfarande att Shopify är rätt. Det är enkelt att hantera dina produkter, kundinformation, integrera med andra försäljningskanaler osv.

Så här kan du skapa en onlinebutik med Shopify.

Hur mycket kostar det att skapa en webbplats?

Det är svårt att hitta de faktiska kostnaderna för att skapa en webbplats. Det går ofta utöver pengar. Tänk på att du behöver tid och ansträngning när du skapar en webbplats. Om du är företagare bör du inkludera dina månatliga utgifter som en del av kostnaden?

Men om du frågade startkostnaden innebär den grova siffran
1- Ett domännamn (cirka $ 10 till $ 15)
2- Webbplatsbyggare (cirka $ 8 till $ 12) eller webbhotell (dvs SiteGround – mindre än $ 5)

Vad är den bästa webbplatsbyggaren för SEO?

Webbplatsbyggare som Wix och Weebly erbjuder bekvämligheten att optimera en webbplats för sökmotorn. Men det är svårt att fastställa vilken webbplatsbyggare som erbjuder den bästa SEO-tjänsten.

Din webbplats visas inte på den första sidan med sökresultat med hjälp av den specifika webbplatsbyggaren.

Det är inte meningsfullt. Det finns för många variabler som går till SEO som kommer att påverka rankningen. Detta kan variera från typ av webbplatser och den nisch du involverar.

Här är det grundläggande hur SEO fungerar.

Ska jag köpa ett domännamn genom ett domänregistreringsföretag eller en webbplatsbyggare?

Det gör det lättare om du köper ett domännamn via webbplatsbyggarna. Det är lätt för dig att ansluta domänen till din webbplats.

Vissa webbplatsbyggare erbjuder till och med 1 år gratis om du registrerar dig hos dem. Verkar som att det är rätt val att köpa ett domännamn tillsammans med en webbplatsbyggare.

Men saker kan se annorlunda ut genom åren. Kostnaden för att upprätthålla en domän kommer att vara högre (cirka 20 $ hos en webbplatsbyggare). Priset är billigare om din domän för närvarande är hos ett domännamnsregistreringsföretag. (GoDaddy eller NameCheap – cirka $ 10 till $ 15).

Du måste göra lite arbete för att ansluta domännamnet (från ett domännamnsregistreringsföretag) till din webbplatsbyggare. Det är bara en engångsinsats.

Vidare är det lättare för dig att hantera domännamnet om du byter till en annan webbplatsbyggare.

Kan jag bygga en webbplats utan design- och kodfärdigheter?

Ja. Alla webbplatsbyggare har lätt att använda dra & släpp funktioner. Den här funktionen ger dig möjlighet att skapa en webbplats även om du inte är professionell.

Det första steget är att välja en lämplig mall för din bransch. Sedan kan du börja redigera och fylla i det med ditt innehåll.

Det är nödvändigt att anställa en webbplatsdesigner eller utvecklare?

Det är upp till dig att bestämma. Du kan definitivt lägga ut webbutvecklingsarbete eller anställa en professionell för att hjälpa dig om du går vilse på halvvägs.

Du måste helt klart gå igenom inlärningskurvan för varje webbplatsbyggare innan du vänjer dig. Inte att oroa dig, de flesta av webbplatsbyggarna erbjuder en omfattande handledning.

Alla webbplatsbyggare erbjuder dig ett kodfritt sätt att bygga din webbplats. Du behöver bara bestämma dig för temat och börja infoga ditt innehåll. Byt ut med din logotyp och favicon så är din webbplats redo att lanseras.

Kan jag flytta min webbplats från en webbplatsbyggare till min egen värd?

Nej. Tyvärr kan du inte göra det.

Om du byggde en webbplats med en webbplatsbyggare samlar den också flera aspekter med den. Till exempel. webbdesign, databas, värd och kodningsspråk är de saker som involverar.

Det kan tyckas vara en enkel uppgift att bara exportera och importera men det är orealistiskt. Det finns många proprietära aspekter. Om du inte använder CMS som WordPress kan du flytta din webbplats till vilken värd du vill.

Vilka saker ska jag undersöka när jag väljer en plattform för webbplatsbyggnad?

Varje webbplatsbyggare har sin unika försäljningsplats. Detta kan vara antingen bra eller dåligt. Varje företag vill vara annorlunda och erbjuda något unikt för att fånga marknaden. Detta resulterar i många variationer för användare att välja mellan. Vi lyfte fram några viktiga skillnader som vi tycker är viktiga.

användbarhet: Det involverar användargränssnittet, backendhantering och webbplatsredaktör. Vissa är väl utformade för att vara användarvänliga, andra är lite tekniska och andra är mellan. De flesta webbplatsbyggare använder ett dra och släpp-gränssnitt där du kan lägga till objekten till den position du vill ha. Andra kommer att behöva använda några rader kodning för att göra det perfekt.

Funktioner: Du kan behöva registrera dig för den kostnadsfria prövningen för att titta på funktionerna i varje webbplatsbyggare. Gå tillbaka till det inledande skedet av din webbplats syfte. Tänk noga över vad du vill göra med din webbplats. Sök efter webbplatsbyggaren som erbjuder dig den viktigaste funktionen du letar efter.

Kostnadsberäkning: Avgiften är den minst viktiga faktorn. Om webbplatsbyggaren är utrustad med sakerna för att göra din webbplats kraftig, är det värt priset.

Slutsats

Att hitta den perfekta plattformen för ditt varumärke kan vara skrämmande, särskilt om du är ett litet företag eller en solo-entreprenör.

Tack och lov är många webbplatsbyggare enkla att lära sig så att du kan komma igång direkt. När du är redo att ta den till nästa nivå kan du kolla vår gratis guide som låter dig börja bygga fantastiska saker för ditt märke!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map