15 (gratis) Favicon-generatorer som vi absolut rekommenderar

Så du kommer att starta en blogg eller en webbplats. Du har gjort din forskning på vilken webbplatsbyggare du ska använda. Du har bestämt dig för ett riktigt coolt namn på din webbplats. Heck, du kanske till och med är klar och bara vill börja tjäna pengar på din blogg.


Men vänta innan du gör det. Här är ett litet test. Ladda upp din blogg i en webbläsare och ladda sedan in någon annan webbplats.

Lägg märke till något annat?

Bortsett från att det är två olika webbplatser (uppenbarligen) kommer du att märka att de flesta webbplatser har dessa små ikoner på fliken. Det här är favoriter – kort för favoritikonen – och tro det eller inte, att ha en är faktiskt ganska viktig för ditt varumärke.

Vad är en favorit och var får jag dem

Vad är faktiskt favikoner? Det är små små ikoner som visas före en URL-sida, bokmärkeslista, adressfält för webbplatser, webbläsare för flikar och andra gränssnittselement.

Favoriter har vanligtvis följande storlekar: 16 × 16, 32 × 32, 48 × 48, 64 × 64, 128 × 128. Majoriteten av webbläsarna använder .ICO-formatet, men vissa använder också * .GIF och * .PNG.

Det är inte så svårt att skapa ett favicon och med dessa 15 gratis favicon-generatorer som vi absolut rekommenderar kommer du att ha ett professionellt favicon för din webbplats på kort tid!

1. Favicon Generator

favicon_genFavicon Generator

Med den kanske enklaste generatoren att använda, gör Favicon Generator dig att skapa ett favicon som är klart att använda helt enkelt genom att ladda upp bilden till deras webbplats. Denna gratis favicon-generator kan importera GIF-, JPEG- och PNG-bildformat direkt från din dator och konvertera den till ett .ICO-format. När det är klart, ladda bara upp favicon-filen till rotmappen på din webbplats.

Besök Favicon Generator

2. Favicon.cc

favicon_ccFavicon.cc

För de mer kreativt lutande kan du skapa ett favicon med Favicon.cc. Webbplatsen är en gratis online-favicongenerator och skapare, och är perfekt för att skapa ett favicon på plats som du kan animera också. Du kan importera bilder samt att webbplatsen stöder bildformaten JPG, JPEG, GIF, PNG, BMP, ICO och CUR.

Besök Favicon.cc

3. Dynamic Drive – Favicon Generator

dynamicdriveDynamisk enhet – Favicon Generator

En del av Dynamic Drive: s webbverktyg, Dynamic Drive – Favicon Generator är en annan enkel och enkel att använda gratis favicon-generator. Du kan ladda upp bilder som finns i GIF, JPG, PNG och BMP för att skapa en favicon-ikon. De har också det extra alternativet att skapa en 32 × 32 skrivbordsikon och en 48 × 48 XP-ikon.

Besök Dynamic Drive – Favicon Generator

4. Genfavicon

genfaviconGenfavicon

Genfavicon låter dig skapa ett favicon i bara tre enkla steg. Det som är bra med Genfavicon är att du kan välja storleken på din ikon när du skapar. När du har laddat upp din bild i JPEG, GIF eller PNG kan du välja en storlek (16 × 16, 32 × 32, 48 × 48, 128 × 128) på din favorit. Du kan också förhandsgranska ditt favorit genom att klicka på “Fånga & Förhandsgranska ”-knappen.

Besök Genfavicon

5. Favicongenerator

favicongenratorFavicongenerator

Favicongenerator är en ikongenerator utan krusiduller som använder ett mycket grundläggande gränssnitt, vilket gör det enkelt för användare. Denna gratis favicon-generator är vad du behöver för att konvertera PNG-, JPG- eller GIF-bilder till .ico-format. Webbplatsen har inte många alternativ och kräver en perfekt kvadratisk bild (100 pixlar x 100 pixlar), men det är superlätt att använda om du är lat att tänka på att skapa ett favicon.

Besök Favicongenerator

6. Uppdrag

prowdrawProdraw

Medan de flesta favicon-generatorer stöder vanliga bildfiler, låter mycket få du använda fotofiler. Prodraw stöder inte bara de vanliga JPG-, GIF-, PNG- och BMP-filerna, de stöder också TIF-filformat. Det gratis favicon-verktyget kan generera en ikon i flera storlekar (16 × 16, 32 × 32, 48 × 48, 128 × 128) och kan också producera dem i olika skärpnivåer så att du kan jämföra vilket som ser bättre ut för din webbplats.

Besök Prodraw

7. Logaster.com

logasterLogaster.com

Med över 5 000 000 olika logotyper skapade under sina bälten är Logaster en gratis favicon-generator för dig som vill lägga till en “personlig touch” till när du skapar ett favicon. Att komma igång med Logaster är enkelt nog. Klicka bara på knappen “Skapa logotyp”, skriv ditt företags namn och välj aktivitetstyp. Du får sedan ett urval av logotypmallar att välja mellan, som du kan anpassa.

Besök Logaster.com

8. Favicon.pro

Favicon.proFavicon.pro

Favicon.pro är en annan fantastisk gratis favicon-generator som du kan använda för att skapa ett favicon för din webbplats, snabbt och enkelt. De har alla de grundläggande funktionerna i en ikongenerator som låter dig ladda upp dina bilder i PNG-, JPG- eller GIF-format och konvertera dem till ikoner. En annan bra sak med Favicon.pro är att de också innehåller en steg-för-steg-guide för att skapa en ikon och ladda upp den till din webbplats. Hur häftigt är det!

Besök Favicon.pro

9. Antifavicon

antifaviconAntifavicon

Antifavicon skiljer sig lite från andra ikongeneratorer eftersom det inte använder bilder alls för att skapa ett favicon. Istället genererar det favicon helt genom text. Verktyget har två textrutor som du kan skriva i för att skapa din ikon. Bortsett från det kan du anpassa färgerna på texten och dess bakgrund. Även om alternativen är begränsade är denna gratis favicon-generator ett bra val för individer som inte har designfärdigheter.

Besök Antifavicon

10. RealFaviconGenerator.net

realfavicongenRealFaviconGenerator.net

RealFaviconGenerator är ett förvånansvärt kraftfullt verktyg jämfört med andra favicon-generatorer. Med det här verktyget kan du skapa en favorit på alla tillgängliga plattformar. Dessutom får du också möjligheten att testa själva ikonen. Skriv bara in din webbplats, klicka på knappen “Kontrollera Favicon” så ger dig feedback om din favorit. Du kan kontrollera hur din favorit ser ut på olika webbläsare eller operativsystem och fixa vad som saknas.

Besök RealFaviconGenerator.net

11. Favic-o-Matic

favicomaticFavic-o-Matic

Favic-o-Matic påstår sig vara den “ultimata favicon-generatorn” och gör det genom att tillhandahålla två enkla alternativ. Ladda upp din bild och konvertera den till en enda .ICO-fil eller skapa ett favicon för alla tillgängliga plattformar, inklusive iOS- och Android-appar. Du kan till och med anpassa storlek, bakgrundsfärg och mer för din favorit i de avancerade inställningarna.

Besök Favicomatic.com

12. Favikon

favikonFavikon

Behöver du en enkel favicon-generator? Favikon är ditt svar. Denna enkla ikongenerator låter dig beskära och ladda ner bilden som en .ICO-fil. Utöver det är det inte mycket du kan göra med Favikon. Om du behöver piska ut ett enkelt favicon, är detta gratis verktyg definitivt åt dig.

Besök Favikon

13. Faviconit

faviconitFaviconit

Faviconit är ett annat lättanvänt verktyg för att skapa en favoritikon, apple touch-ikoner och även HTML-rubriker för flera plattformar och enheter. Stegen är tillräckligt enkla, bara ladda upp din bild så gör det resten. Denna gratis favicon-generator gör det också enkelt att byta namn på din ikon. Du kan klicka på knappen “Avancerat” för att komma till fler anpassningsalternativ.

Besök Faviconit

14. Xiconeditor

xiconeditorXiconeditor

Vill du skapa din ikon från början? Xiconeditor är utmärkt om du vill skapa ett favicon som är helt specialanpassat. Denna webbplats har ett typverktyg, penselverktyg, blyertsverktyg, radergummi och mer för att du ska kunna skapa ett riktigt unikt favicon gratis. Du kan också importera din ikon och beskära den direkt med tillgängliga verktyg och förhandsgranska den innan du laddar ner favikonet.

Besök Xiconeditor

15. Faviconr

faviconrFaviconr

Faviconr kan generera ikoner med JPG-, GIF- och PNG-filer, liknande de andra verktygen i denna lista. Det andra det kan göra är att skapa ett favicon med en transparent bakgrund med en transparent GIF- eller PNG-bildfil. Det finns inga verktyg tillgängliga med Faviconr som gör att skapa favoriter en enkel affär med det här verktyget.

Besök Faviconr.com

The Wrap Up

Att skapa ett favicon kräver inte mycket ansträngning men att ha en sådan hjälper definitivt. Att ha din helt egen unika och anpassade favorit visar att du ser allvar med ditt varumärke och din webbplats. Dessutom är dessa gratis favicon-generatorer lätta att använda och det skadar inte att prova dem!

Om du tycker att vi saknar något bra, låt oss bara veta. Vi lägger till listan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map