13 lättaste sätten att öka varumärkesmedvetenheten (och varför det betyder)

Varumärkesmedvetenhet kan definieras som hur kännbart ett varumärke är – hur lätt konsumenterna kan skilja det från konkurrenter. Det är avgörande för ditt varumärke att öka varumärkesmedvetenheten, eftersom människor inte enkelt köper ditt varumärke istället för en konkurrent om de inte vet vad som skiljer dig ut. Men om de känner igen vad som gör dig annorlunda och uppskattar dig för det, så har du fått ett ben över tävlingen.


Googles kanske varumärkesmedvetenhetens kung. Det är ett så välkänt varumärke att vi använder det som ett verb: när vi söker efter något på nätet säger vi vanligtvis att vi ska “Google det.”

Men bli inte skrämd. Även om att bli ett hushållsnamn är varumärkesmedvetenheten helig gral, behöver du inte nå Googles nivå för att öka ditt varumärkesmedvetande.

Faktum är att människor inte ens behöver komma ihåg ditt varumärkesnamn för att nå en grundläggande nivå av varumärkesmedvetenhet. Så länge de kommer ihåg någon faktor som skiljer ditt varumärke, till exempel din förpackning, dina färger, ditt slagord eller en del av din berättelse, har de medvetenhet om ditt varumärke. De vet vad som gör att du sticker ut, och det ger dem en anledning att välja dig.

Läs – 13 enklaste sätt att öka varumärkesmedvetenheten (och varför det betyder) av Jessica via @ReferralRock #brandawareness berätta för en vän

Nycklarna för att öka varumärkesmedvetenheten

Det finns många enkla varumärkestrategier som alla märken kan implementera. 91% av varumärkena för återförsäljning använder två eller fler sociala mediekanaler, enligt statistik. Idag täcker vi de enklaste sätten att öka ditt varumärkesmedvetande.

1. Odla ord-av-mun

Ditt varumärke kan odla varumärkesmedvetenhet på två grundläggande sätt: genom de direkta åtgärder du vidtar för att marknadsföra ditt varumärke, och genom positiva munnen.

Mun-till-mun-marknadsföring uppstår när som helst människor delar positivt ditt varumärke med sina vänner, familj eller kamrater. Denna delning är avgörande för ditt varumärkes framgång. Folk litar på åsikter och rekommendationer från sina kamrater mycket mer än de litar på reklam och andra meddelanden som kommer direkt från ditt varumärke. Så om någon hör om dig från en vän kommer de mycket troligt att komma ihåg dig – och så småningom köpa dina produkter eller tjänster.

Nästan alla andra strategier för varumärkesmedvetenhet som vi täcker beror på, eller kompletteras lätt, av det kraftverk som är muntligt. Så att uppmuntra andra människor att dela ditt varumärke är det mest påverkande sättet att öka varumärkesmedvetenheten.

2. Använd sociala medier till din fördel

Människor spenderar allt större tid på sociala medier, där de naturligtvis delar innehåll med många kamrater på en gång. Så att skapa märkesinlägg som människor inte kan låta bli att dela är ett solid sätt att öka ditt varumärkesmedvetande. Tricket är att få dina inlägg att se ut och känna som innehåll som människor naturligtvis delar och inte som annonser.

Wendys är ett kraftcenter för att skapa ikoniska, delbara inlägg – deras tweets har blivit virala flera gånger, vilket orsakat medvetenhet om deras varumärke att skyrocket. Även om du inte kan garantera om ett inlägg kommer att bli viralt (internet är väldigt oförutsägbart), kan du fortfarande enkelt ta flera ledtrådar från Wendys för att skapa märkta inlägg som är värda att dela.

A. Vet vad din publik vill ha och leverera sedan

Wendys vet att dess publik älskar humoristiskt, vittigt innehåll och pojke, har den levererat. Varje enskilt inlägg de skapar är fokuserat på underhållande. Ett bra exempel? Deras “stek”, eller snarkig och sassy svar på tweets att nämna sitt eget märke och / eller sina konkurrenter, såväl som tweets från andra märken. Kolla in detta exempel nedan:

Exempel på en tweet av Wendy

Tänk nu på din egen publik. Vill de ha humoristiskt, underhållande innehåll eller mer seriös information? Vill de bli utbildade, inspirerade eller något annat? Oavsett vad de önskar – och vad de naturligtvis delar – borde vägleda vilken typ av sociala mediaposter du släpper.

B. Håll en enhetlig märkesvariant

Wendys sprutar intelligens och märkeshumor i varje inlägg – oavsett om det är stek, mem eller deras eget rollspel med många inre referenser hittar du alltid den signaturtonen i deras innehåll.

Hitta ditt eget märkesröst, oavsett om det är snarkigt, allvarligt eller någonstans däremellan, och håll dig fast vid den med varje inlägg du gör. Denna konsistens är nyckeln till att skapa varumärkesmedvetenhet eftersom det ger människor en annan bit varumärke att komma ihåg dig genom.

C. Fokusera på publikens favoritplattformar

Wendys känner att fokusera på Twitter (och för det andra, Instagram) eftersom det är där deras publik tillbringar mest tid. Att försöka odla en närvaro i varje socialt nätverk är för tidskrävande och kommer vanligtvis att resultera i slösad ansträngning, eftersom det kommer att placera dina inlägg framför människor som inte är kandidater att köpa din produkt. Koncentrera istället på de plattformar som din publik får mest.

D. Fokusera på trenderna

Wendys tweeter konsekvent med ett öga på trenderna. I den här nyligen tweet, spelar de av skådespelaren Emma Watsons användning av “självpartner” som ett mer kraftfullt alternativ till “singel.”

Tips för varumärkesmedvetenhet - Lysa trenderna

Så länge du inte försöker få tillbaka ett kontroversiellt ämne kan det att spela av vad som trender hjälpa dig att öka ditt varumärkesmedvetande. Och även om din ton är mer allvarlig kan du fortfarande öka varumärkesmedvetenheten genom att lyfta fram trender i din bransch.

Lär dig mer om socialt media marknadsföringstips för nybörjare.

3. Främja och återanvända användargenererat innehåll

Din sociala mediestrategi bör inte bara inkludera att producera ditt eget kvalitetsinnehåll.

Att uppmuntra och utnyttja användargenererat innehåll – de sociala mediaposter som kunderna gör om ditt varumärke, och bilder och videoklipp med kunder som använder dina produkter i deras dagliga liv – är lika viktigt för att skapa varumärkesmedvetenhet.

Liksom all muntlig marknadsföring är användargenererat innehåll kraftfullt eftersom dina kunders vänner och följare litar på vad dina kunder väljer att dela. Som ett resultat är det mer benägna att folk kommer ihåg ditt varumärke när det finns i deras vänner sitt ursprungliga innehåll. Uppmuntra användargenererat innehåll med dessa strategier:

 • Skapa en märkta hashtagg som kunder kan använda när de publicerar om din produkt. Till exempel har skomärket Jack Rogers skapat hashtaggen #lovemyjacks, som det använder för att mobilisera fans.

Varumärkesmedvetenhet - Skapa en märkta hastighet för kunder@ thecarolinagirl67 på Instagram

 • Har ofta det bästa användargenererade innehållet på din sida (kom alltid ihåg att tagga och kreditera skaparna av allt innehåll du publicerar så att de får det erkännande de förtjänar). American Eagle’s Aerie gör detta som en del av deras åtagande att visa autentiska kroppar, oändrade av Photoshop. Kunder taggar sina Aerie-utseende med #aeriereal, och dessa utseende är en vanlig del av varumärkets eget Instagram-flöde.

@lagrossequifaitdesvideos, via @örnbo, på Instagram

 • Starta en tävling där människor måste lämna in märkesvarat användargenerat innehåll för att delta och erbjuda attraktiva priser för vinnarna.
 • Skapa en varumärkesutmaning där människor slutför en viss uppgift som är kopplad till ditt varumärke, använder en specifik hashtagg och taggar ditt konto. (Du kan också göra detta till en tävling, eller till och med göra en välgörenhetsgivande för varje deltagare.) Även om människor inte deltar i utmaningen kommer de fortfarande att märka sina vänner om de gillar det de ser och genererar mer märke medvetenhet för dig.

4. Starta ett varumärkesambassadörsprogram

Bland de människor som skapar användargenererat innehåll är du tvungen att hitta flera framstående kunder som delar glödande inlägg och kommentarer om ditt varumärke utan att fråga.

Tänk på att rekrytera dessa kunder för att fungera som varumärkesambassadörer– Långsiktiga representanter för ditt varumärke, som regelbundet marknadsför dig på sina egna plattformar och med sin egen äkta röst. De är motiverade att sprida ordet om ditt varumärke eftersom de brinner för dig och vill se dig lyckas, och för att de tror att deras publik skulle dra nytta av dina produkter eller tjänster.

Du kanske har hört uttrycket “varumärkesambassadör” i samband med ett varumärkes kändisrepresentant. Emellertid behöver ambassadörer inte vara kändisar eller människor med ett stort efterföljande, så länge de har myndighet i din nisch eller bland medlemmar i din målgrupp. Det handlar om att välja företrädare för dina publikförtroende, som är bekväma med att hålla en-mot-en konversation om ditt varumärke och dess produkter.

Till exempel kör många märken som riktar sig till högskolestudenter på campusambassadörprogram för att utnyttja de kontakter som studenter redan har gjort med sina kamrater. Bumble-appen är ett exempel – de driver ett detaljerat program “Honung” av studentambassadörer.

Louisa (@louisavons) fungerar som en Bumble Honey campus uppsökningschef vid Loyola University Chicago.

5. Hjälp meningsfulla orsaker

Om det finns en orsak som ditt varumärke brinner för, kommer att ge en donation visa din empati och öka din ställning i det offentliga ögat.

Ställ in monetära donationer är gynnsamma, men överväg också dessa mer minnesvärda sätt att ge tillbaka.

 • Du kan skapa en välgörenhetsbindning med vissa produkter, som TOMS gör (för varje par skor som säljs, doneras ett par till ett barn i behov).
 • Eller så kan du skapa en social delningskampanj, där varje inlägg med en märkt hashtagg utlöser en donation till en favoritorganisation. Detta kommer snabbt att öka medvetenheten om både din sak och ditt varumärke med varje aktie!

Disneys #shareyourears är ett exempel på en välgörenhets hashtag-kampanj. För varje inlägg med Mickey öron och hashtaggen som delades inom en viss tidsram donerade Disney till stiftelsen Make-A-Wish.

 • Dina anställda kan frivilligt göra sin tid vid ett samhällsevenemang eller ideell organisation, eller så kan ditt varumärke starta sin egen frivillighetsdag för hela företaget.
 • Ännu bättre, om dina produkter direkt skulle gynna en samhällsorganisation, varför inte donera dem? Till exempel kan ett flaskvattenföretag donera vatten till en fotbollsturnering eller bandtävling, eller en hemförbättringsbutik kan donera leveranser till Habitat for Humanity.

Naturligtvis bör all filantropi bedrivas för att du verkligen vill hjälpa en sak. Om att ge tillbaka är bara gjort för publicitet, kommer din publik att kunna berätta, och detta kommer att bli tillbaka.

6. Berätta berättelserna bakom ditt märke

Att dela äkta historier om ditt varumärke gör det lättare för människor att komma ihåg dig och dela dig med andra. Så se till att engagera dig i tankeväckande berättelser om varumärken.

Började du ditt märke för att möta ett behov som ingen annan uppfyller? Är dina produkter byggda för att lösa ett specifikt problem? Låt världen veta, för berättelser som denna är mycket delbara.

Men oroa dig inte om du inte passar in i någon av dessa kategorier. Ditt märke kan fortfarande skriva en “signaturhistoria” i din unika röst och ton. Denna autentiska och minnesvärda historia visar ditt varumärkesuppdrag och värderingar, hur och varför de har sitt ursprung och hur du förbinder dig till dessa värden i allt ditt varumärke gör och säger, inklusive dina relationer med kunder.

The North Face delar sin signaturhistoria.

Dina kunders berättelser är en viktig del av din egen varumärkeshistoria, så tänk på att dela deras erfarenheter med dig på din blogg, på en “vittnesmål” -sida eller i videoform. Detta kommer att bli ännu effektivare om du låter dina kunder berätta sina egna historier!

Kolla in ovanstående Zendesk kundbedömning för Zoom, där de delar varför de älskar videokonferensplattformen.

7. Välj försiktigt förpackningar, slagord och annan märkesvaror

Under denna digitala tid blir “unboxing” -upplevelsen ännu mer framträdande. På sociala medier (särskilt digitala videoplattformar) fokuserar människor på alla aspekter av att upptäcka en produkt, med början med förpackningen. Detta bevisar att om din förpackning är minnesvärd är det ännu mer troligt att folk kommer ihåg ditt märke. Så överväg att placera ditt varumärke på leveranslådor, omforma dina förpackningar så att de sticker ut eller till och med skapa en upplevelse av att öppna din produkt.

Den virala LOL Surprise-leksakslinjen har bemästrat denna upplevelse – att öppna leksakens “lager” för att upptäcka vilka överraskningar som finns inom är lika viktigt som den resulterande leksaken själv, och denna unika “unboxing” är det som har gjort leksaken så populär.

Simplemost

Du behöver inte gå så långt som LOL-bollen, men att omväxla om din förpackning är ett enkelt sätt att öka varumärkesmedvetenheten. Men vad händer om du säljer programvara, en tjänst eller en annan produkt som inte har något riktigt “paket?” Oavsett vad du säljer finns det många andra varumärkeselement som du kan fokusera på att göra minnesvärd, som ditt slagord, färger och uppdrag.

Om du letar efter logotyper för varumärkesändamål, här är de gratis logotyper som du kan ladda ner – ingen registrering krävs.

8. Skapa informativa blogginlägg

Att skapa informativa blogginlägg är en strategi som fungerar bra för alla märken, oavsett vad du säljer. Om du skriver om ämnen i din nisch, som uppfyller dina publiks behov, kommer detta att öka din auktoritet i dina potentiella kunders ögon. Och när du har hjälpt människor, kommer det att vara svårt för dem att glömma dig, särskilt om de kommer att dra nytta av dina produkter. De kommer troligen tillbaka för att köpa, eftersom de litar på ditt innehåll. Så, ta reda på de frågor som folk ställer i din nisch och skriv blogginlägg som svarar på dessa frågor.

Så här kan du bygga rätt vanor för bloggframgång.

9. Gästblogg på andra webbplatser

Begräns inte din bloggning till din egen webbplats. Att skicka gästinlägg av hög kvalitet till andra webbplatser relaterade till din nisch, men som inte direkt tävlar mot din egen webbplats, är ett solidt sätt att placera ditt varumärke inför en ny, relevant publik. Idealt är att webbplatsen som du gäst lägger på låter dig inkludera en författarbio med en länk och en meningsbeskrivning av ditt varumärke. Om de inte gör det kan du åtminstone infoga några länkar till din egen webbplats, som förhoppningsvis kommer att hjälpa till att öka din trafik.

Tänk också på att blogga på Linkedin eller Medium. Dessa webbplatser har redan en stor publik byggd upp, och du kommer alltid att kunna inkludera en kort kontakt för ditt företag i slutet av dessa inlägg. Tagga ditt innehåll så att det grupperas med andra inlägg i din nisch.

10. Dela övertygande bilder och videor

Enligt McKnight Kurland, människor kommer bara ihåg mellan 10-20% av det de läser eller hör, men de kommer ihåg cirka 65% av det de ser. Det är uppenbart att om du bara skapar bloggar och annat textinnehåll räcker det inte alltid för att öka varumärkesmedvetenheten. Du ökar dina odds för att komma ihåg om du skapar trevligt visuellt innehåll – infografik, liksom andra märkesbilder och videor..

Infografik är fantastisk för att kommunicera statistik och relaterade informationsbitar; för att ta reda på hur användbara och kraftfulla de är, kolla in infografin nedan från visual.ly.

Du kan också göra innehåll från populära blogginlägg till korta videor, så innehållet är lättare att smälta. Liksom bilder delas videor enkelt, de hjälper till att öka ditt varumärkesmedvetande snabbt.

11. Dra fördel av podcast

Om det inte redan finns en podcast i din specifika nisch, är det en bra varumärkesstrategi att skapa en för att svara på frågor och fokusera på andra i din bransch. Det är dock troligt att din nisch redan är full av podcast, särskilt om du säljer någon sorts B2B-programvara för flera leverantörer. I så fall bör du låta din grundare, VD eller någon annan framstående person i ditt företag visas på andras relaterade podcast. Precis som med gästposter är detta ett praktiskt sätt att få ditt varumärke framför en ny, relevant publik.

12. Dra åt din SEO

När kunder Google är ett ämne ser de vanligtvis inte bortom den första sidan med sökresultat. Men om ditt märke rankas högst på denna första sida, över dina konkurrenter, kommer ditt varumärke att se mer auktoritativt – och folk kommer naturligtvis att lära sig om ditt varumärke innan tävlingen.

Och SEO är ett prisvärt val för att skapa varumärkesmedvetenhet. Enligt 59% av marknadsförare som sökte en remissundersökning, SEO är en av de mest kostnadseffektiva metoderna för att skapa varumärkesmedvetenhet.

Så se till att optimera din webbplats för nyckelord nära relaterade till ditt varumärke, som din publik söker efter. Helst ska du optimera för tre typer av nyckelord: de allmänna nyckelorden som beskriver dina produkt- eller tjänstekategorier, de specifika nyckelorden som är mer fokuserade på din produkttyp och de specifika nyckelord som ställer frågor relaterade till din nisch.

Undersök också din tävling på Google – de webbplatser du kämpar mot för din plats på sidan ett – så att du vet vad du behöver göra för att kämpa för de ranking du vill ha. Du kommer vanligtvis att upptäcka att längre, mer specifika sökord har låg konkurrens och drar in personer som är mer benägna att köpa från dig, även om de i allmänhet inte söks efter lika ofta.

13. Ge bort bort freebies

Vem älskar inte att få något för ingenting? Att ge bort gratis swag med ditt varumärke på dem eller värdefulla kuponger kan göra ett varaktigt intryck. Så hitta ett evenemang i ditt samhälle, till exempel ett sportspel, konsert, expo, konferens eller community-dag, där du troligen kommer att träffa många människor i ditt varumärkes önskade publik. Boka ett utrymme och fördela freebies!

Sallie Tomato, ett symönsterföretag, gav ut pennor tryckta med sin logotyp.

Om du bestämmer dig för att ge ut swag är dina bästa val föremål som folk kan bära eller bära med sig (tänk skjortor, hattar, vattenflaskor eller påsar). Detta kommer att göra människorna som använder swag till promenader på promenader, vilket ger ditt varumärkesmedvetande ytterligare en boost!

Glöm inte att ge “bite-sized” gratisupplevelser med din produkt eller tjänst. Om de människor som prövar det tycker om sin upplevelse är de ännu mer benägna att komma ihåg dig och komma tillbaka för att köpa, och de kan också berätta för sina vänner. Att ge ut provversioner av dina produkter eller gratisprover är ett bra val om ditt märke tillåter det.

Men vad händer om din produkt inte är fysisk? Du har fortfarande alternativ. Om du säljer en mjukvara eller en digital prenumeration är en demo eller gratis prov en annan solid “freebie” som du kan ge ut. Och om du tillhandahåller en återkommande tjänst kan du erbjuda en gratis första tjänst eller krediter för den tjänsten.

13. Starta ett remissprogram

Vi kan inte tillräckligt betona hur viktig word-of-mouth är för att skapa varumärkesmedvetenhet. Men mun till mun kan vara svårt att spåra och kontrollera. Oroa dig dock inte – genom att starta ett remissprogram låter du dig enkelt marknadsföra och spåra munnen till mun och sätta tillbaka kraften i dina händer.

Med remissprogram kan du erbjuda spännande belöningar för befintliga kunder som direkt delar ditt varumärke med sina vänner. Du kan välja incitament som bäst kommer att motivera dina kunder att dela, till exempel gratisprodukter, lagra krediter, rabatter, serviceuppgraderingar eller branded swag.

Hänvisningsprogram gör det också enkelt för kunder att dela med de metoder som de föredrar med bara några få klick. Och om du väljer en referensprogramvara, det är enkelt att spåra dessa hänvisningar.

Lime Crimes referensprogram erbjuder 20% rabattkupong för kunder som hänvisar sina vänner och låter kunder enkelt dela via e-post, Facebook, Messenger eller genom att kopiera och klistra in en länk till.

När deras vänner eller familjemedlemmar personligen hänvisar dem till ditt företag, är potentiella kunder uppmärksamma eftersom de litar på vad deras kamrater har att säga. Som ett resultat är det mest troligt att dessa hänvisade leads blir dina kunder och mer sannolikt förbli lojal till ditt varumärke under längre perioder.

Sammanfattningsvis

Varumärkesmedvetenhet handlar om att göra ditt varumärke mer minnesvärt och att visa din publik hur det skiljer sig från dina konkurrenter.

Du kan öka varumärkesmedvetenheten på två grundläggande sätt – genom direkta åtgärder som ditt varumärke vidtar och genom andras muntliga delning. Se till att kombinera båda dessa metoder, eftersom människor kommer ihåg och litar på sina kamrater.

Vilka av ovanstående strategier tror du kommer att fungera bäst för att växa ditt företag online? Börja tillämpa dem och öka ditt varumärkesmedvetande.

Jessica Huhn är en marknadsförare för marknadsföring på Referral Rock, där de tror att varje företag har potential att öka sin muntliga marknadsföring. När Jessica inte skriver, finns det en god chans att hon sjunger, arrangerar låtar eller delar och tycker om innehåll på sociala medier. Anslut till Jessica på Linkedin.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map