12 fasta fakta och statistik om e-postmarknadsföring som du borde veta

Trots din jobbstatus, ålder eller kön är det chansen att på vardagar du läser ett e-postmeddelande innan du går ur sängen. Du gjorde det antagligen i morse.


Nu bör innehållsmarknadsförare veta att det är viktigt att ha en e-postmarknadsföringsstrategi för varje märke. Så om du på något sätt är motvillig att göra det här är några fakta och siffror som nyligen kan hjälpa dig och ditt team att arbeta med e-postkampanjer och hålla det på rätt spår.

Innan detta är några av de fakta och statistikartiklar som vi gjorde tidigare:

  • Onlineshopping, e-handel och interne-statistik
  • Hur mycket av Internet är WordPress

Bokmärk dem om du är intresserad. Nu, låt oss träffa vägen!

E-postmarknadsföringsstatistik och fakta

1. E-post har den största räckvidden

Antal skickade och mottagna e-post per dag över hela världen från 2017 till 2023 (i miljarder).

Visste du att e-post är den bredaste marknadsföringskanalen någonsin? År 2018 är det över 3,8 miljarder e-postanvändare världen över och antalet växer till 4,4 miljarder användare år 2023.

Om det inte är tillräckligt slående för dig att börja planera att nå dina kunder via e-post, HTF-analytiker uppskattar att år 2022 kommer e-postmarknadsföring att fortsätta växa och marknadsstorleken kommer att uppgå till 694 miljoner dollar.

Marknadsstorleken för e-postmarknadsföring kommer att uppgå till 694 miljoner dollar år 2022 via @placeitapp berätta för en vän

2. E-postmarknadsföring har den högsta ROI-räntan

Forskning har påpekat att en e-postmarknadsföringskampanj har en högre avkastning på investeringen (ROI) än någon annan digital marknadsföringskanal.

En rapport från Data and Marketing Association uppgav att ROI för e-postmarknadsföring är över £ 42 för varje pund du spenderar, ett antal som växte jämfört med föregående rapport 2017. ROI för e-post har ökat från £ 32 (2017) till £ 42 (2018).

Dessutom en Ekonomisk folkräkning från 2018 betonar att 74% av företagen betygsätter e-postmarknadskanal och erkänner att denna strategi ger deras företag en bra eller utmärkt ROI.

3. Gen Z kommer att öka användningen av e-post för företag

Millennials och Generation X har mättad e-postanvändning, alla vet detta, men det finns en generation som förväntas öka denna marknadsföringsstrategi de närmaste åren när de blir äldre. Varumärken satsar nu på Generation Z.

Detta är inte bara en slumpmässig suck. Enligt en studie av SendGrid och äggstrategi 85% av Gen Z använder e-post minst varje månad, detta antal växer med åldern när millennials och Gen X använder e-post minst en gång i månaden i 89% respektive 92%.

Även om Gen Z är mindre benägna att använda e-post för arbete (de flesta är inte en del av arbetskraften ännu) kommer de att ha e-postvanor nästan som millennials gör just nu. Det förväntas det 68% av dem kommer att läsa e-postmeddelanden från företag som skickar annonser, kuponger eller kvitton.

68% av Gen Z kommer att läsa e-post från företag som skickar annonser, kuponger eller kvitton via @placeitapp berätta för en vän

4. Folk litar på e-post för att kommunicera direkt

Ett av anledningarna till att marknadsföringsstrategier för e-post har varit framgångsrika under så många år är att konsumenterna fortfarande vill ha och lita på en direkt koppling till varumärken och, i bästa fall, de frivilligt prenumererar för att få värdefullt innehåll via den här kanalen.

Marknadsutvecklingen tyder på att bank-, finans- och försäkringstjänster samt detaljhandels- och konsumentvaror samt resor och gästfrihet är den viktigaste industrin som använder marknadsföringslösningar via e-post.

5. Det har de högsta priserna för kundhållning

Under många år har marknadsförare rankat e-post som den mest effektiva kanalen för medvetenhet, förvärv, konvertering och lagring. Nu har e-post den högsta kundbevaringsgraden. Enligt Emarsys, 81% av små och medelstora företag förlitar sig fortfarande på e-post som deras primära kundförvärvskanal. Och e-postmeddelandet har kunders lagringsgrader på 80%.

För de närmaste åren enligt Salesforce Trends in Customer Trust, 75% av millennials och Gen Zers förväntas behålla sitt varumärkesengagemang baserat på tidigare interaktioner.

Tänk att du inte bara kan behålla dina kunder utan du kan också få dem tillbaka om de lämnar din marknadsföringskampanj av någon anledning.

Gör ett försök att öka och lägga till mervärde till e-postinnehåll på helgdagar, och särskilt under Black Friday. Det har anförts att Black Friday erbjudanden ha de högsta återvinningsgraden, även kallad kundreaktivering; siffrorna visar det winbackorder ökar med 106% under detta datum, jämfört med resten av året.

E-post fortsätter att vara den främsta drivkraften för kundbevarande (80%) och förvärv (81%) för små och medelstora företag, per Emarsys berätta för en vän

6. E-post ökar onlineförsäljningen

Omnisend e-postmeddelandenÄven från Omnisend – Den absolut bästa dagen (för öppna och klickfrekvenser) för att skicka e-post är den första i månaden.

Att skicka 3 automatiserade e-postmeddelanden kan leda till 90% fler online-beställningar jämfört med enstaka e-postmeddelanden, enligt Omnisend, en automatiseringsplattform för e-handelsmarknadsföring.

Det uppskattas att 81% av amerikanska online shoppare är mer benägna att handla -antingen online eller i butiker – som ett resultat av vad de läser i ett e-postmeddelande. Konsumenter gillar e-postbelöningar som att få ett specialerbjudande, en kupong som de kan lösa in eller ett online-exklusivt pris.

7. E-post tillåter omedelbar kontakt med den amerikanska marknaden

Statistik visar det 28% av amerikanska vuxna erkänna att de är online hela tiden.

Enligt det här Pressmeddelande från Market Watch, Amerika har den största marknadsandelen på den globala marknaden för e-postmarknadsföring. Det är nyckeln till framgångsrika e-postmarknadsföringsstrategier.

Faktum är att prognosdata för eMarketer 2019 antyder det 37,2% av USA: s digitala annonsmarknad kommer att tillhöra Google, 22,1% till Facebook och 8% till Amazon i slutet av 2019.

Nordamerika antas ha den största marknadsandelen på den globala marknaden för e-postmarknadsföring, per MarketWatch berätta för en vän

8. E-postmarknadsföring är mångsidig och mobil

När det är gjort bra och optimerat för lyhördhet är en e-postmarknadsföringskampanj attraktiv och iögonfallande och har positiva reaktioner som slutligen blir försäljning.

Beroende på vilket innehåll du hanterar och ditt varumärkes behov, 53% av e-postmeddelandena öppnas på mobila enheter. Du kan inkludera bilder, presenterade videor eller videor som skapats i din e-postmarknadsföring med hjälp av verktyg som t.ex. bildspelare.

Var särskilt uppmärksam på lyhördhet och att filmerna är optimerade för att visas korrekt på mobila enheter eftersom. Om inte kommer besökare att leta någon annanstans. Enligt Scientia Mobile och Google Study, 53% av konsumenterna överger innehåll som inte visas tillräckligt snabbt, och alla dina tidigare ansträngningar kommer att bli dömda.

Med det sagt bör grafisk mångsidighet vara synkroniserad med välskriven kopia och ämnesrader. Paige Arnof-Fenn, ägare av Massachusetts marknadsföringsfirma Mavens & Moguls, påpekar ämnesrader för e-postmeddelanden bör vara korta eftersom många läser på sina telefoner eller surfplattor.

9. E-post är den mest föredragna plattformen för digital marknadsföring

Enligt eTargetMedia, e-postmarknadsföring går mot personalisering och skapar interaktivt innehåll.

Det betyder att information inte bara kommer att gå en väg utan kommer att komma vid rätt tidpunkt och konsumenterna kommer att ha chansen att boka något, göra omröstningar, titta på videor eller följa varumärken på sociala medier. Accentures forskning visar att 91% av konsumenterna föredrar varumärken som kommer ihåg vem de är, erkänner sina intressen och erbjuder rekommendationer som är relevanta för dem personligen.

Å andra sidan bör du vara medveten, som det konstaterades av en nyligen Adobe Branded Content Survey 2019, att 25% av konsumenterna är irriterade av innehåll som är för personligt, så det måste vara något däremellan och verkligen tänkt för ett specifikt mål.

10. E-post har den lägsta CPA

e-post har lägsta kostnad per förvärvE-postmeddelanden har den lägsta genomsnittliga CPA; direktpost har å andra sidan den högsta CPA med i genomsnitt 26,40 dollar.

E-postmeddelanden har den lägsta genomsnittliga anskaffningskostnaden (CPA) på cirka 10 dollar, jämfört med sociala medier – $ 20, direktreklam – $ 31, betald sökning – $ 16, och online-visningsannonser – $ 25.

Varför är detta viktigt för din strategi? Det här är lätt, de flesta varumärken vill nå de största siffrorna med så få resurser som möjligt.

E-postmeddelanden har den lägsta genomsnittliga anskaffningskostnaden (CPA) på cirka $ 10 via @placeitapp berätta för en vän

11. Folk läser faktiskt sina e-postmeddelanden

Enligt Internetlivestats, cirka 936 740 legitima e-postmeddelanden skickas varje sekund över hela världen.

För att lyckas bör du fokusera på en väl genomförd e-postmarknadsföringsdesign. Om du fortfarande arbetar med det och behöver gratis logotyper eller snabbt logotypdesign, tillsammans med andra varumärkesvisualer, ta en titt på mallarna och designverktygen som e-postmarknadsföringstjänster erbjuder, eller använd online-skapare som dem på Placera det. På så sätt kan du spara mycket tid som kan användas för forskning istället.

Det har sagts att folk läser sina e-postmeddelanden, men det betyder inte att de läser allt eller att de har tid att läsa ett nyhetsbrev med romanstorlek.

När det gäller själva det skrivna innehållet, bör du hålla det konversativt och mellan 300 och 500 ord för att få människor att faktiskt läsa ditt meddelande istället för att bara rulla ner för att komma till det som är viktigt.

Om du skriver långa e-postmeddelanden hamnar de troligen i papperskorgen.

12. Nyhetsbrev ökar kundengagemanget

Om du lär dig att behärska e-postmarknadsföringsverktyg kommer du att öka försäljnings- och konverteringsgraden och siffrorna visar att du bör fokusera på att skapa ett bra nyhetsbrev, särskilt om du startar ett nytt varumärke.

Som författaren Dave Pell säger, även om de har dött och kommit tillbaka ett par gånger under de senaste decennierna, nyhetsbrev är odödliga. Varför? Han påpekar några orsaker, och det viktigaste är att e-postmeddelanden är personlig, du anger någon annans väl begränsade utrymme: deras personliga inkorg.

Det är verkligen viktigt att varje e-post reflekterar att du har gjort dina läxor, det betyder att du tar dig tid att skriva tankeväckande innehåll och kort förklara fördelarna med att köpa dina produkter och om möjligt ge extra fördelar för e-postabonnenter.

E-postmarknadsföring är långt ifrån död! Här är 12 fakta och statistik om e-postmarknadsföring via @placeitapp berätta för en vän

Slutsatser

Kom ihåg att e-postinkorgen är den som flödet användare kan kontrollera 100% och när de avbokar eller markerar dina e-postmeddelanden som skräppost är du ute.

Rubriker med “e-post är död” kommer och går när användare är upphetsade av ny teknik eller trendiga sociala medieplattformar, men kom ihåg att e-postmeddelandet har överlevt en hel del av dem också. Tänk på när du först skapade din personliga e-postadress. Efter alla dessa år kontrollerar du fortfarande det, prenumererar på nya tjänster och kommer att fortsätta göra det under de kommande åren.

Som marknadsföringsspecialister beror utmaningen nu på att anpassa en e-postmarknadsföringskampanj till pågående trender och nya användare.

Karina Ramos är representant från Placeit. En plattform där alla kan skapa sina egna visuella tillgångar för sitt varumärke oavsett tekniska eller konstnärliga färdigheter. Anslut med Placeit på Facebook och Linkedin.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map