10 bästa domännamngeneratorer för din webbplats

Oavsett om du funderar på att starta en reseblogg eller vill etablera en onlinebutik för ditt företag kommer du att behöva en webbplats. Ännu viktigare är att du måste registrera ett namn (eller domännamn) för ditt varumärke och det måste vara iögonfallande!


Du tänker nog för dig själv, “Varför måste jag tänka så hårt på ett domännamn? Kan jag inte bara gå med det jag har? ”

Du kan, men då skulle det förmodligen inte vara ett bra domännamn. Och om du vill att din blogg eller webbplats ska lyckas måste du komma med ett bra domännamn för att följa den.

Vad är ett domännamn?

Domännamn är lätt att komma ihåg ord som används för att kommunicera till en DNS-server webbplatsen vi vill besöka. Domain Name Server är det som översätter det vänliga namnet till en IP-adress eller vice versa. (källa)

Om du behöver lite hjälp med att räkna ut en domän, så har vi dig täckt! Kolla in vår lista över domännamngeneratorer som du kan använda för att spara dig själv huvudvärken att behöva räkna ut ett nytt domännamn.

Obs! Om du inte har valt ut ett domännamn kan du få en gratis domän med dessa webbhotell:

 • InMotion Hosting 
 • Hostinger
 • GreenGeeks

1. Lean Domain Search

leandomainsearchLean Domain Search

Skapad av Automattic, folk bakom WordPress.com-plattformen och kärnteamet som arbetar med WordPress själv, är Lean Domain Search ganska kanske den mest använda domännamngeneratorn just nu.

Att använda det är enkelt nog. Börja bara med ett enda sökord, välj sedan dina domänalternativ och de ger dig hundratals idéer för domännamn som för närvarande är tillgängliga. Det fantastiska är att de till och med kommer att kontrollera om namnet finns tillgängligt på Twitter också!

2. NameMesh

namemeshNameMesh

NameMesh låter dig dela upp dina domännamnsökningar i åtta olika kategorier: vanligt, liknande, nytt, SEO, kort, roligt, extra och mix. Detta möjliggör mer experimentella namn som du antagligen inte har beaktat.

Du kan också filtrera namnen baserat på domäntillägg, domäntillgänglighet och även maximalt. Om du letar efter ett nytt namn för din start kan NameMesh göra det gör det också åt dig.

3. NameStall

namestallNameStall

I NameStall finns det inte ett enda verktyg utan de ger dig en svit domängeneratorer som du kan använda. Tre av de mer användbara som du kan använda är den huvudsakliga domännamngeneratorn, den treordiga domännamngeneratorn och den rimmande domännamngeneratorn.

Det kan tyckas överväldigande till en början, men när du väl har tagit hand om det kommer du att kunna skapa domännamn som verkligen är unika. Experimentera med ‘ordgrupper’ som ‘500 populära första ord’, ‘grundläggande engelska ord’ eller till och med ‘1500 populära sista ord’ för att ge dig oändliga möjligheter med anpassade namn för din blogg.

4. Bust A Name

bustaname-1Bust A Name

Med Bust A Name kan du använda deras många filterverktyg för att hitta ett domännamn som passar dina krav och specifika behov. Du börjar med att filtrera dina sökord och väljer sedan antingen “startar” eller “slut” med ditt sökord. Den ger dig sedan en lista som du kan filtrera igenom beroende på hur naturligt du vill att namnet ska låta och dess karaktärsgräns.

De har också ett alternativ att titta på domännamn som har tagits såväl som möjligheten att filtrera efter tillägg, t.ex. .com, .net och .org.

Har du inget specifikt nyckelord i åtanke? Du kan använda alternativet ”Make a Random Domain” för att föreslå er tillgängliga namn. Om du hittar en som du gillar kan du spara den eller köpa den via länkar till den bästa domänregistratorn som GoDaddy och NameCheap.

5. Nameboy

nameboyNameboy

Nameboy låter dig hitta domännamn som är tillgängliga baserat på de sökord du har valt. Du lägger till nyckelord, som Nameboy sedan kommer att sammanställa en lista med föreslagna domännamn som du kan använda.

Deras sökresultat visar också vilka tillägg som tas och vilka som fortfarande är tillgängliga. Till exempel, medan webhostingsecretrevealed.com kan tas, kan du fortfarande köpa webhostingsecretrevealed.net istället.

Du kan också leta efter domännamn som är tillgängliga för vidareförsäljning samt bindestreck eller förordade nyckelord.

6. Wordroid

wordoidWordroid

Om du vill ha mer känsla och kreativitet för ditt domännamn, bör du definitivt pröva Wordroid, domännamngeneratorn som i princip består av ord som ser bra ut och är bra för att namnge bloggar, produkter, företag och till och med domännamn..

Det fria och intelligenta namngivningsverktyget är en av de mer kreativa namngeneratorerna ute eftersom de i princip skapar nya ord på olika språk. De gör detta med sitt specialnamngenereringsverktyg som följer de fonetiska reglerna medan de skapar namn som rullar av tungan.

Du kan till och med justera vissa parametrar på webbplatsen, till exempel mönster, wordroidlängd, språk, kvalitetsnivå och även om du vill inkludera domänutvidgningar eller inte.

7. Domänpuzzler

domainpuzzlerDomänpuzzler

Domain Puzzler skiljer sig från de flesta domännamngeneratorer genom att du kan använda flera sökord som byggstenar för att skapa ditt perfekta domännamn. Baserat på de nyckelord du har valt kommer Domain Puzzler att gå igenom alla olika kombinationer som du kan göra och samtidigt kontrollera vilka som är tillgängliga för registrering.

För att använda det, allt du behöver göra är att bara ange en uppsättning nyckelord som du vill ha i din domän, välja de tillägg du vill ha och sedan gör verktyget allt arbete.

8. DomainHole

domainholeDomainHole

Även om det inte är så expansivt som de andra domännamngeneratorerna, erbjuder DomainHole fortfarande en mängd olika verktyg (flera för att vara exakta) som du kan använda för att skapa och ett domännamn.

Förutom de vanliga brainstormingsverktygen kan du också leta efter nyligen löpt ut domännamn och skapa slumpmässiga domäner med deras namngeneratorer. Om du vill kan du till och med specificera och kontrollera alla domäntillägg för att leta efter det perfekta domännamnet.

9. Domäner Bot

domainsbotDomäner Bot

Inte bara gör Domains Bot ett utmärkt jobb med att skapa intressanta domännamn, de låter dig också välja synonymer som du vill använda med dina ursprungliga sökord. Att kombinera dessa faktorer kan resultera i några ganska coola namn som du antagligen inte skulle ha tänkt på.

För att använda det måste du först lägga in ett eller flera fröord. Efter det kan du genom de initiala resultaten, anpassa de TLD: er som du vill, lägga till eller ändra synonymer och till och med lägga till dina önskade prefix och eftertecken.

I början är många av Domains Bot-resultaten ganska okomplicerade men gå längre ner mer så hittar du några ganska intressanta kombinationer.

10. Panabee

panabeePanabee

För en domännamngenerator, företagsnamngenerator och domännamnsökningsverktyg som är lätt att använda kan du inte gå fel med Panabee. Intressant nog ville de kallas Pandabee – tyvärr hade det domännamnet redan tagits.

Med Panabee kan du börja leta efter ett domännamn genom att ange två nyckelord som de sedan listar upp namnförslag baserat på. Om det domännamn du vill ha tas kan du gå till en domänregistrarsida och kontrollera om andra tillgängliga tillägg finns.

Förutom förslag till domännamn kan Panabee också kontrollera om det domännamn du vill använda används som ett socialt medias användarnamn.

Slutsats

Att namnge ett företag som är både coolt och minnesvärt är inte lätt. Särskilt om du måste hålla det på märket med ditt företag. Förhoppningsvis, med de bästa domängeneratorerna som vi har listat ovan, kan du hitta ett domännamn som är tillgängligt och som beskriver ditt företag och varumärke väl.

Har du skapat ett namn för din blogg ännu? Om du redan har ett fantastiskt namn behöver du förmodligen en fantastisk webbbyggare för att skapa din webbplats. Vi har täckt den här praktiska webbplatsguiden!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map