Google-epäonnistumiset ja mitä voimme oppia niistä

Kun sana Google mainitaan, ensin mieleen tulee Google-haku. Vaikka se oli sen ensimmäinen ja menestynein tuote, on ollut monia muita. Yksi tunnetuimmista hakukoneensa ulkopuolella on Android, mobiili käyttöjärjestelmä (OS), joka käski vuodesta 2018 lähtien 85,1%: n älypuhelinten käyttöjärjestelmämarkkinaosuus.


Nykyään näiden menestyvien tuotteiden ja muun ansiosta Google (emoyhtiönsä Aakkoset alla) on pääoma oli 727 miljardia dollaria. Tämä tekee siitä yhden viiden parhaan yhdysvaltalaisen yrityksen joukosta. Kuitenkaan kaikki ei ole sujuvasti purjehtinut tämän tekniikan behemotin suhteen, ja se on saanut vuosien mittaan oikean osuuden munaa kasvoista.

Katsotaanpa joitain Googleen keksimistä ja siitä, mitä heille on tapahtunut vuosien varrella. Muista, että Google on toiminut jo pitkään, joten jotkut näistä tuotteista saattavat ulottua jo vuosien takaa.

Google plus

Google plus

Vaikka nykyään monet ihmiset käyttävät Google Plus -palvelua, se ei ole kaukana siitä, mitä yritys ajatteli aloittaessaan. Google Plus on alun perin tarkoitettu sosiaalisen median alustana, kuten Facebookin kaltaisiksi, ja se on siirretty enimmäkseen integroituihin käyttöympäristöihin kirjautumisiin ja muihin sekalaisiin.

Sosiaalisen median alustana Google Plus on edelleen vaalea verrattuna Facebookiin. markkinatutkimusyritys comScore arvioi, että Google+ -käyttäjät viettävät sivustolla vain noin kolme minuuttia kuukaudessa. Toisaalta Facebookin käyttäjät käyttivät sivustolla noin 405 minuuttia kuukaudessa.

Kyllä, kaikesta tästä huolimatta, Google jatkoi Google Plus -yrityksen jatkuvuutta viime aikoihin saakka virhe havaittiin Google Plus -sovellusliittymässä jonka avulla kolmansien osapuolten sovelluskehittäjät voivat kaivoa käyttäjän tietoja. Se päätti kerätä uutisia virheestä ja – arvasit sen – kiinni.

Google on vihdoin suljetaan Google Plus suurelle yleisölle ja tiukentamalla sovelluslupien rajoituksia.

Google Buzz

Google Buzz

Vielä yksi yritys luoda sosiaalisen median verkosto, Google Buzz eli hyvin lyhyen ja epämääräisen elämän vuosina 2010–2011. Sen tarkoituksena oli antaa käyttäjille mahdollisuus blogoida, keskustella ja viestiä integroidulla alustalla – taas kuten Facebook.

Kuitenkin Googlella on taipumus ajaa samanlaisia ​​asioita myös erillisillä ryhmillä, ja Buzz hylättiin Google Plus: n hyväksi. Jopa niin lyhyessä elämässä Google Buzz onnistui pääsemään ainakin yhteen oikeusjuttuun, kun Harvardin opiskelija väitti, että alusta “rikkoo käyttäjien odotuksia, vähensi käyttäjän yksityisyyttä, oli ristiriidassa Googlen tietosuojakäytännön kanssa ja on saattanut rikkoa liittovaltion lainvastaista lakia”..

Google veti pistokkeen Buzziin maaliskuussa 2011, R.I.P.

Google-muistikirja

Google-muistikirjan avulla käyttäjät voivat tallentaa ja järjestää katkelmia tiedoista eri verkkolähteistä. Se kuulostaa täydelliseltä työkalulta opiskelijoille ja tutkijoille (tai jopa kirjoittajille, kuten oikeasti kuin sinun), eikö niin?

Valitettavasti se oli tekniikan uhri ja kaatui tietä pitkin, kun selaimen laajennukset, jotka tekivät saman asian, tulvivat markkinoita pohjimmiltaan. Tärkeintä on, että näitä laajennuksia oli saatavana myös eri muodoissa kilpailevissa tuotteissa, kuten Mozilla Firefox.

Kuuden vuoden taistelun jälkeen, Google-muistikirja lopetettiin ja vastaavat toiminnot sisällytettiin osaan, jota nykyään kutsutaan Google-dokumenteiksi.

Google-moderaattori

Google-moderaattori

Jos olet koskaan käyttänyt Reddit sinulla on todennäköisesti idea siitä, mitä Google Moderaattori käytti. Moderaattori otettiin käyttöön vuonna 2008, ja se oli tarkoitettu käyttäjille alustana kysymysten ja vastausten kentälle. Muiden käyttäjien mukaan nämä kysymykset tai vastaukset olivat hyviä..

Valitettavasti Googlelle moderaattori ei ollut niin suosittu kuin reddit ja pitkän vetämisen jälkeen se lopulta sulki verhot vuonna 2015. Tämä oli jälleen yksi esimerkki hakukone jättiläisistä, jotka yrittivät ottaa haltuunsa olemassa olevan tuotteen toiminnot ja olettaen, että se voisi yksinkertaisesti siksi, että sillä oli niin paljon käyttäjiä käsityksessään.

Harmi, niin surullinen.

Google Helpouts

Google Helpouts

Vielä yksi lyhytikäinen tuote, Google Helpouts, oli tarkoitettu ihmisille auttamaan toisiaan live-videon välityksellä. Se on kuin etätuki tavalla, jossa avustajasi voi olla toisella puolella maailmaa ja silti ohjata sinut läpi tai jopa näyttää sinulle kuinka tehdä jotain.

Apua kiinnostuneet ihmiset voivat luetella asiantuntemuksensa ja kokemuksensa sivustolla ja saada palkkaa Google Walletin kautta. Kaikki sidottu myös Google-kalenteriin, jotta ajoitukset voitaisiin järjestää.

Valitettavasti luulen, että ystävältä pyytäminen oli suosittua, koska heidän ei tarvinnut maksaa palkkaa, joten Google Helpouts ei saanut oikeastaan ​​paljon apua. Se suljettiin vuonna 2015, vain kaksi vuotta käyttöönoton jälkeen.

Picasa

Google Picasa

Teknisesti ei todellakaan epäonnistunut, monet ovat käyttäneet Picasaa vuosien varrella verkkovalokuvasovelluksena. Se oli saatavana sekä Windowsille että MacOS: lle, Googlen alun perin ostamat vuonna 2004. Sen lopettamista odotettiin, koska sovellusta ei päivitetty pitkään, muuten, kun Google Photos oli nousussa.

Lopulta, Picasa lopetettiin vaiheittain ja korvattiin Google-kuvilla joka oli uudempi ja monipuolisempi kuin Picasa. Mielestäni Picasan suurin epäonnistumiskohta oli, että siinä ei ollut jakamisominaisuuksia, joten kun Google näki, millä tavalla tekniikka nojaa, se päätti rakentaa sen sijaan Google-kuviin.

Silti sovellus, joka oli hyödyllinen monien vuosien ajan.

Google Wave

Google Wave

Toinen hämärämpi Google-tuote, Google Wave, oli Googlen tarkoitus sallia reaaliaikainen viestintä ja yhteistyö? Kuulostaa tutulta, eikö niin? Se on totta – Googlella on nyt nämä ominaisuudet Google-dokumenteissa, joiden avulla useat ihmiset voivat käyttää, muokata ja keskustella asiakirjoista tai laskentataulukoista.

Itse Wave on tänään muutettu Apache Wave -projektiksi ja on avoimen lähdekoodin. Aalto laatikossa, sen päätuote on eräänlainen web-palvelin, joka on enemmän tarkoitettu kehitykseen kuin mitään muuta. Kuulostaa siltä, ​​että Google lykkäsi Wavea kaikesta syystä, minkä jälkeen se muutti toimineet osat Google-dokumenteihin.

Google-lasi

Google-lasi

Viimeinen tässä luettelossa (ja henkilökohtainen suosikkini) on asia, joka herättää edelleen keskustelua tänään. Sinä näet, Google-lasi, toisin kuin muut luettelossa olevat Google-tuotteet, se ei ole kuollut. Googlen tarkoitus oli kuitenkin, että Google glass tulisi markkinat mikrotietokoneiksi.

Se oli tyyppi älyvaateita, joita kuka tahansa pystyi käyttämään ja pienen tietokonepiirin avustamana ja pystyy tarjoamaan käyttäjälle tietoja head-up-näyttötyyppisestä käyttöliittymästä, ottamaan valokuvia ja videoita ja paljon muuta.

Kuulostaa todella siistiltä? Valitettavasti se ei ole koskaan todella kiinni jostain syystä, vaikka nykyään Google Glass on löytänyt kapean käytön joillakin aloilla. Esimerkiksi auttamaan lääketieteellisissä toimenpiteissä, autististen lasten auttamisessa ja tehtaan kokoonpanolinjoissa.

Tavallisille kuluttajille voit jopa ostaa Google Glassin joissakin paikoissa, kuten Amazon, mutta se vain asettaa sinulle takaisin yli 1000 dollaria.

Syy, miksi sanon sen epäonnistuneen, johtuu siitä, että lopputulos, vaikka se onkin ihana, ei saavuttanut päätarkoitustaan ​​- tulvata kuluttajamarkkinat vielä yhdellä Google-tuotteella.

Oppiminen Google-oppitunnilta

Nämä esimerkit yhden yrityksen epäonnistuneista tuotteista ovat vain jäävuoren huippu – niitä on enemmän. Silti vain osoittaa, että tekniikan taitava ja tulevaisuuden näköinen Google, kuten Google, ei ole immuuni liiketoiminnan ansoilta.

Google on ja on aina ollut hakukoneiden ohjaama yritys. Se on heidän ydintuote, joten kaiken, mitä he tekevät, tarkoituksena on laajentaa Google-hakua entisestään. Ota esimerkiksi Android.

Se auttoi valmistajia tulvamaan markkinat kohtuuhintaisilla älypuhelimilla, jotka ovat tiiviisti sidoksissa niin moniin Google-tuotteisiin – Google Photos, Google Mail ja muu. Valitettavasti kaikki ei toimi suunnitellusti, joten Googlella, kuten kaikilla muillakin yrityksillä, on kohtuullinen osuus sitruunoista.

Joskus ei välttämättä ole, että tuote on sinänsä huono, mutta se ei juuri ole oikea aika siihen. Ota tapaus Palm Inc., PDA-valmistaja, joka yritti tuoda markkinoille henkilökohtaisia ​​digitaalisia assistentteja (PDA), kuten Palm III, vuonna 1998.

Muistan tuolloin, että olin viimeisenä tietotekniikan vuonna yliopistossa ja onnistuin saamaan käsiini yhden. Joten, tiimini ja päätimme rakentaa sovelluksen Palm IIIc -sovellukselle – jotain lääketieteen käyttöön.

Kirjoitimme tyhjästä ohjelman, joka muuttaisi PDA: n lääkärin muistilappuun, täydellisenä kuulemisilmoituksella ja ihmiskehon kuvilla, joka aikoi yhdistää sen keskustietokantaan. Valitettavasti tekniikka ei ollut vielä tyydyttänyt tarpeitamme, ja monet tarvitsemme asioita eivät olleet vielä ulkona tai olivat vasta syntymässä.

Siitä huolimatta, että saimme alkeellisen työskentelyjärjestelmän – ensimmäisenä maassamme tuolloin. Lopulta lopetimme sen, koska tekniikan rajoitukset tekivät konseptin käyttökelvottomaksi tuolloin.

Johtopäätös: Tee limonadi!

Kyllä, se alkoi Google-epäonnistumisena, mutta jokainen voi ottaa tämän pois jotain. Kaikki uusi ei onnistu, ja jotkut vanhat käsitteet siirtyvät lopulta uudemmiksi ja paremmiksi asioiksi (vaikka joitakin vuosia myöhemmin)

Ideat ovat sitä, mistä keksintömaailma ajaa, ja vision omaaminen on tärkeää. Vain siksi, että sinulla on idea, joka epäonnistuu, ei tarkoita, että se on täydellinen menetys – oppia siitä jotain ja ehkä rakentaa ajatus myöhemmin.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map