Wikipediafarë Wikipedia nuk mund t’ju tregojë për Web Hosting

Jam i sigurt se blog-u juaj është i frikshëm.


Ju po bëni gjithçka siç duhet: Ju keni tituj të shkëlqyeshëm, keni buruar disa pamje të shkëlqyera, madje mund të përfshiheni aktivisht në çdo fushë të krijimit të përmbajtjes, duke zhvilluar imazhet tuaja, infografikat dhe videot.

Por ka një gjë që shumica e blogerëve anashkalojnë (të paktën në fillim) që potencialisht mund të mbajnë madje edhe më të mirat e blogeve nga marrja ndonjëherë përpara gjithë audiencës së tyre të mundshme.

Kjo gjë është një mbajtje e mirë në internet.

Mendoni për këtë në këtë mënyrë: A keni klikuar ndonjëherë në një lidhje nga Facebook ose një faqe tjetër dhe prisni atë që dukej si një amshim që faqja të ngarkohej? Ky nuk është 1997. Sot, faqet në internet hapen si ju po ktheni një faqe në një libër – ose të paktën ata duhet. Nëse nuk e bëjnë këtë, ju po humbni një ton shikimesh në faqe. Normat tuaja të kërcejve janë në rritje. Deri më tani, ju ndoshta nuk e keni idenë se çfarë ishte.

Po ju them – shikoni në kompaninë tuaj të pritjes.

Sigurisht, ka mënyra që ju të ndihmoni faqen tuaj së bashku me shpejtësinë. Ju mund të holloni përmbajtjen multimedia, të ulni cilësinë dhe zgjidhjen e grafikëve dhe të hidheni nëpër të gjitha llojet e lidhjeve duke u përpjekur të merrni faqen tuaj për të ngarkuar më shpejt. Në fakt, kjo është ajo që shumica e kompanive pritëse të mëdha do t’ju thonë të bëni. Por a është gjithçka e nevojshme vërtet?

Farë është Web Hosting?

Nëse thjesht po filloni ose keni menduar ndonjëherë se çfarë ndodh prapa skenave me faqen tuaj të internetit, Wikipedia shpjegon mirë konceptin e mbajtjes në internet:

Një shërbim i mbajtjes së faqes në internet është një lloj shërbimi i mbajtjes së Internetit që lejon individët dhe organizatat që ta bëjnë faqen e tyre të internetit të arritshme përmes World Wide Web. Pritësit në internet janë kompani që ofrojnë hapësirë ​​në një server të zotëruar ose dhënë me qira për përdorim nga klientët, si dhe sigurojnë lidhje interneti, zakonisht në një qendër të dhënash.

Ky është një përshkrim shumë konciz, themelor i konceptit. Këto janë shërbimet themelore që ofrojnë të gjitha kompanitë e mbajtjes së uebit. Whatfarë e veçon një nga tjetri, pse? Nëse të gjithë ofrojnë të njëjtat shërbime, pse jo vetëm të zgjedhësh një dhe ta harrosh atë?

Këto janë pyetje që Wikipedia nuk i adreson.

Kjo është ajo për të cilën është krijuar kjo blogpost.

Farë e bën një host të mirë në internet?

Ashtu si me çdo lloj shërbimi tjetër, ka kompani të mira për mbajtjen në internet dhe disa që nuk janë aq të mira.

Ne përcaktojmë jo aq mirë sa ato që ofrojnë hyrje të ngadaltë të serverit që pengon transferimin e të dhënave. Thatshtë shumë më tepër sesa përmbajtja juaj që ngadalëson gjërat, por asnjë kompani nuk do të pranojë që serverët e tyre janë të ngadaltë ose të mbingarkuar ose që aftësitë e tyre të memorimit DNS janë nën-parësore.

Kompanitë më të mira të mbajtjes në internet janë ato që i kushtojnë vëmendje detajeve të rëndësishme, dhe ne mendojmë se këto renditen lartë në atë listë:

1. Një ndërfaqe e përdoruesit e lehtë për t’u përdorur (UI)

UI dhe paneli i kontrollit duhet të jenë mjaft intuitivë që përdoruesi të jetë në gjendje të bëjë ndryshime dhe azhurnime, si dhe të shtojë fusha të reja, të caktojë kopje rezervë të faqes dhe të vendosë aplikacione si WordPress shpejt dhe me lehtësi.

Paneli i WebHostFaceShembull – Paneli i kontrollit të përdoruesit të WebHostFace – thjeshtë dhe lehtë.

2. Shpejtësia e sitit të garantuar

Pritësit në internet që vendosin me shkrim garancitë e shpejtësisë së tyre, ka shumë më shumë të ngjarë t’ju ofrojnë një përvojë vazhdimisht të mirë të përdoruesit fundor dhe shumë më pak të ngjarë të ju japin një rrugëdalje kur ekziston një problem i matshëm. Pa këtë, përgatituni për disa biseda shumë të pakëndshme në lidhje me mënyrën sesi po ngatërroni faqen tuaj dhe lidhjet që do të duhet të hidheni për ta rregulluar atë.

3. Besueshmëria

Kjo bie në përputhje me konceptin e qëndrueshmërisë. Ju dëshironi të zgjidhni një kompani pritëse që do t’ju garantojë 99.9% server në kohën e duhur. Një rënie në kohëzgjatjen me vetëm gjysmën e përqindjes (që është 0.05%) mund të përkthehet në dy ditë të tëra të ndërprerjes në vit. Sa e bën blogun tuaj brenda një dite? Ju mund ta dyfishoni atë dhe ta shtoni atë në koston e nën-parave të mbajtjes në internet.

4. Opsionet e Pricemimeve dhe Pagesave

Ka shumë site atje që ngarkojnë një premium për shërbimet që përdoruesi nuk ka të ngjarë të përdorë kurrë. Kompanitë e mira të pritjes paraqesin strukturën e tyre të çmimeve dhe shpjegojnë se për çfarë jeni duke paguar. Ato gjithashtu ofrojnë plane të niveleve të arsyeshme, të arsyeshme për nevojat e faqes tuaj të internetit të veçantë.

5. Shërbimi pas Shitjes

Sa i besueshëm është host-i juaj aktual kur duhet të telefononi për ndihmë? Cilat janë kohërat e pritjes si? Hoursfarë ore mbajnë? Për më tepër, çfarë nëse preferoni të jeni në gjendje të hulumtoni çështje përpara se të prisni në pritje të një përfaqësuesi? A ka ndërmarrja juaj pritëse një bazë njohuri gjithëpërfshirëse në dispozicion për të gjithë klientët e saj?

Po kur duhet të telefononi? A janë republikët me njohuri përgjatë të gjitha linjave, pavarësisht nëse janë shitje, faturim, apo mbështetje teknike? A merrni rregullisht pesë përgjigje të ndryshme për të njëjtën pyetje nga pesë përsëritje të ndryshme?

Kompanitë e mira të mbajtjes në internet janë mjaft të stafit, të disponueshëm 24/7, dhe kanë një ekip funksional, të trajnuar në mënyrë uniforme që mund të trajtojë të gjitha llojet e çështjeve dhe të sigurojë zgjidhje të qëndrueshme.

Reagime të përdoruesve të pritjesShembull – Reagime origjinale të përdoruesit për mbështetjen e shitjes pas siteGround.

A ka rëndësi vërtet çmimi??

Të gjithë kemi dëgjuar thënien e vjetër, “Ju merrni atë që paguani”, dhe ndërsa kjo është e vërtetë në shumë raste, nuk është gjithmonë e vërtetë kur bëhet fjalë për mbajtjen në internet.

Më e shtrenjtë nuk do të thotë domosdoshmërisht më mirë. Siç thashë më herët, disa nga ndërmarrjet më të dobëta pritëse atje kanë disa nga normat më të larta sepse prehen nga klientët të cilët nuk dinë çfarë u duhen. Një çmim i vogël çmimesh nuk do të thotë domosdoshmërisht produkte ose shërbime të bodrumit të volitshëm.

Disa kompani pritëse të buxhetit kanë të metat e tyre. Ata shkurtojnë kostot duke shkurtuar orë për mbështetje live ose ata trajtojnë mbështetjen në mënyrë rigoroze përmes bisedës në internet (kështu që ata mund të kryejnë pesë biseda menjëherë – ndonjëherë edhe më shumë). Ata nuk i azhurnojnë serverat e tyre në hap me përmirësimet në teknologji. Mënyra më e mirë për të treguar nëse ofruesi juaj i volitshëm i web hosting është vërtet i volitshëm është të bëni detyrat e shtëpisë dhe shtroni pyetjet e duhura.

Zbuloni se sa e lehtë është të keni akses në mbështetje. Hulumtoni teknologjitë më të fundit të mbajtjes në internet dhe shihni se si secila kompani që i konsideroni tarifat me aftësinë e saj për të vazhduar më tej.

Flamuj të Kuq me Kompanitë Pritëse të Buxhetit

Këtu janë disa gjëra për të parë kur duke shkuar për një pritje të lirë në internet. Disa nga këto jo domosdoshmërisht i bëjnë zgjedhje të këqija, por ato mund të ndikojnë në performancën e faqes tuaj.

Azhurnime të panevojshme softuerësh

Kompanitë pritëse të buxhetit shpesh rekomandojnë programe premium nga partnerë bashkëpunëtorë që ndoshta nuk ju duhen.

Serverë të mbingarkuar

Nëse shihni një numër të mirë të vlerësimeve negative duke përmendur kohën e tepërt të pushimit, shpejtësinë e ngadaltë ose ndërprerjet, kjo është një shenjë e sigurt që kompania ka shumë klientë në një rrjet të mbingarkuar.

IP të listës së zezë

Nëse kompania pritëse bën biznes me shumë spammers, faqja juaj mund të vuajë duke qenë në një gamë IP që është ndaluar në zona të shumta.

Qasje e kufizuar e të dhënave në MySQL

Do host që ofron më pak se 100 tabela do t’ju shkaktojë probleme.

Tarifat e fshehura

Disa kompani pritëse ofrojnë zbritje të thella vitin e parë, pastaj ju përplas me ritme qesharake duke ecur përpara. Atëherë nëse përpiqeni të anuloni, ata ju godasin me një tarifë të madhe anullimi. Bëni detyrat e shtëpisë tuaj dhe dini se çfarë do të paguani për një kohë të gjatë.

“Pra, si ta zgjedh hostin e duhur?”

Për blogerët e rinj –

 • Gjithmonë duhet të filloni me një pritje të përbashkët të përballueshme.
 • Nëse sapo po filloni, gjërat më të rëndësishme që duhet të merrni parasysh janë gjenerimi i përmbajtjes së mirë, reklamimi, krijimi i listave të postës elektronike dhe vazhdimi i kanaleve të mediave tuaja sociale. Këto zona janë aty ku duhet të shpenzoni paratë tuaja.
 • Ofruesi juaj i web hosting nuk duhet të jetë më kryesorja në mendjen tuaj ose diçka që kërkon shumë nga investimi juaj (tani për tani).

Për blogerët me përvojë –

Sapo blogu juaj po grumbullon një sasi të mjaftueshme të trafikimit (vlerësim i përafërt – 1.000 vizita unike në ditë), është koha për të marrë në konsideratë një azhurnim pritës për siguri më të mirë dhe përvojë të përdoruesit.

Personalisht nuk do ta lejoja përdorimin e kujtesës në blog të lartë 80%. Nëse e bën këtë, është koha të marrim në konsideratë hostimin VPS (ose të dedikuar) për të përmirësuar performancën e faqes. Vazhdoni me kohën tuaj të shpejtë dhe shpejtësinë e reagimit duke përdorur mjete si Bitcatcha, Robot Uptime, Ping të freskët, Pingdom dhe lexoni faqet që publikojnë të dhëna të vërteta të performancës së serverit si HostScore.

Në fund të fundit

Kompania e duhur pritëse është një element thelbësor për suksesin e blogut tuaj. Zgjidhni me mençuri dhe bëni të gjitha detyrat e shtëpisë tuaj. Jo të gjithë host-faqet e buxhetit ofrojnë shërbime nën-par, por gjithmonë duhet të kontrolloni çdo shërbim tërësisht përpara se të kryeni.

Një shënim i fundit: Filtrimi përmes vlerësimeve negative

Meqë përmenda vlerësimet, mendova se do të ishte një ide e mirë për të sqaruar diçka: Shqyrtimet negative nuk janë gjithmonë një përfaqësim i drejtë i një shërbimi të mbajtjes në internet.

Kompanitë e mëdha pritëse gjithmonë do të kenë disa klientë të pakënaqur. Siç thotë fjala, “nuk mund t’i pëlqesh të gjithëve.” Njerëzit priren të ankohen në kompani për çështje të vogla ose kur kanë pritshmëri të paarsyeshme që thjesht nuk mund të përmbushen, prandaj merrni përshtypje negative me një kokërr kripë. Shikoni modele në ankesa. Kjo është mënyra më e mirë për të zbuluar se ku gjenden çështjet reale, nëse ekzistojnë.

Shënim – Artikulli fillimisht u shfaq në Blog WHSR; tani menaxhohet dhe azhurnohet nga stafi i BuildThis.io.

>

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map