Upwork vs Fiverr: Cila platformë ka talentin më të mirë?

sot, 36% e fuqisë punëtore në SH.B.A. përbëhet nga freelancer.


Këta punonjës fleksibël kontribuojnë rreth 1.4 trilion dollarë në ekonomi çdo vit, që paraqesin një mundësi të shkëlqyeshme për botën e re të punës.

Ndërsa shumë punëdhënës po eksplorojnë përfitimet e punëtorëve në distancë, shumë nuk dinë ku të kërkojnë kur kërkojnë talentin e duhur. Postimi i një reklame në gazetën tuaj lokale nuk do të funksionojë në këtë mjedis.

Komunitetet e pavarura si Upwork dhe Fiverr janë shfaqur për të mbështetur fuqinë punëtore të pavarur. Këto faqe janë qendra ku mund të gjeni përkthyes të pavarur me aftësitë specifike që ju nevojiten, të caktoni projekte dhe madje të ndiqni punën e zgjedhur të kontraktuesit tuaj.

Si funksionon Fiverr?

Fiverr është një komunitet i pavarur i krijuar për punëdhënësit që kanë projekte të shpejta, me kosto të ulët për të cilën kanë nevojë për ndihmë. Kjo faqe në internet është fantastike për të gjetur punëtorët e koncerteve me një çmim që ju përshtatet.

Si funksionon puna upwork?

Upwork është një uebfaqe e lehtë për t’u përdorur që ofron talent nga freelancer të të gjitha prejardhjeve. Sajti ka mbi 10 milion njerëz të regjistruar dhe të gatshëm për të marrë punë.

Të dy faqet e internetit u japin kompanive një mënyrë për t’u lidhur me punëtorët në një gamë të kategorive të aftësive. Sidoqoftë, mënyra se si funksionojnë këto dy platforma është shumë e ndryshme.

Pra, cilën duhet të zgjidhni?

Upwork vs Fiverr: Cila platformë ka talentin më të mirë? #freelancing #outsourcing #upwork #fiverr tregoni një shoku

Upwork vs Fiverr: Cilin duhet të zgjidhni?

Edhe pse të dy Upwork dhe Fiverr kanë një prani të konsiderueshme në botën e pavarur, ata nuk ofrojnë të njëjtën përvojë.

Le të shohim më tej se çfarë mund të presësh nga secila.

1. Upwork vs Fiverr: prmimi

Pavarësisht se për çfarë po punësoni, buxheti gjithmonë do të jetë një konsideratë thelbësore.

Të dy Upwork dhe Fiverr fitojnë para duke zbritur një tarifë nga pagesa që përpunojnë në sistemet e tyre. Sidoqoftë, mënyra se si ata vendosin çmimet mund të ndryshojnë.

Demo - Një kërkim për SEO në Upwork.comNjë kërkim për SEO në Upwork.com

Në Upwork, profesionistët e pavarur vendosin një tarifë dhe ofertë nga projekti, ose për orë në varësi të preferencave të tyre.

Ekipi Upwork fiton para duke ngarkuar një tarifë për çdo projekt të përfunduar. Ato përfshijnë shpenzimet në çmimin që ju citon pavarësi juaj, kështu që çmimi që ata japin mund të jetë më i lartë për të akomoduar tarifën.

Për shembull, nëse një profesionist i pavarur citon 500 dollarë për një projekt, 20% e kësaj mund të shkojnë në Upwork, që do të thotë se profesionisti po merr vetëm 400 dollarë. Upwork gjithashtu ngarkon 2.75% mbi pagesën tuaj si tarifë përpunimi.

Demo: Kërkimi i një projektuesi grafik në FiverrNjë kërkim për projektuesit grafikë në Fiverr

Fiverr gjithashtu ka tarifa për të dy palët. Blerësi do të duhet të paguajë paraprakisht për koncertin që ata dëshirojnë të blejnë. Pagesa është 2 dollarë për koncerte deri në 40 dollarë, dhe 5% për gjithçka më lart. Shitësi (freelancer) do të marrë 80% të fitimeve të tyre sepse a Komision 20% shkon në Fiverr.

2. Krahasimi i rrjedhës së punës: Si funksionojnë ata?

Nuk janë vetëm çmimet që ndryshojnë midis Fiverr dhe Upwork.

Këto platforma janë gjithashtu mjaft të ndryshme në mënyrën se si ata menaxhojnë punën.

Për shembull, në Upwork, freelancer mund të ofrojnë shërbime që janë të lidhura me një grup të veçantë aftësish. Fiverr lejon njerëzit të ofrojnë një gamë të gjerë shërbimesh të ndryshme menjëherë.

Në Upwork, profesionistët e pavarur bëjnë ofertë për projekte specifike duke dërguar aplikacione unike dhe mbulojnë letra për klientët kur ata postojnë një punë të disponueshme. Në Fiverr, klientët blejnë shërbime të veçanta që freelancer tashmë i përcaktoi.

Në vend që të postoni një vend pune dhe të merrni një aplikim në Fiverr, ju renditni përmes një baze të dhënash të talenteve të mundshëm duke kërkuar diçka që i përshtatet nevojave tuaja.

Një tipar mbresëlënës i Upwork është se vjen me shkencën e të dhënave të integruar në platformë. Kjo do të thotë që platforma mund të gjurmojë freelancer më të mirë për t’iu përgjigjur nevojave tuaja bazuar në një ndeshje algoritme.

Kjo mund t’ju ​​kursejë shumë kohë duke kërkuar personin e duhur në mesin e mijëra freelancer. Sigurisht – nuk është e domosdoshme të përdorni freelancer që sugjeron Upwork, por opsioni është atje.

3. Cilësia e punës së pavarur

Aspekti më kritik i zgjedhjes së pavarësisë së duhur është të siguroheni që ju të merrni cilësinë e punës që ju meritoni.

Të dy vendet e tregut Fiverr vs Upwork ofrojnë një gamë të profesionistëve të aftë për të zgjedhur. Sidoqoftë, ka shumë dallime në mënyrën se si i gjeni dhe klasifikoni punonjësit e mundshëm.

Për shembull, në Upwork, ju mund të kërkoni për aftësitë që ju nevojiten duke klikuar në një vend të veçantë dhe duke kërkuar njerëz me talent të veçantë në profilin e tyre:

Kategorizimi i detajuar i aftësive të freelancerve në Upwork.

Duke klikuar në një aftësi të listuar do t’ju çojë në një faqe tjetër, ku do të shihni freelancer që i përkasin asaj kategorie. Profilet që do të gjeni do të ofrojnë shumë informacione për ritmin e orarit të personit, kohën që ata kanë shpenzuar në Upwork dhe më shumë.

Fiverr gjithashtu ju lejon të kërkoni talent duke shtypur një fjalë kyçe në një shirit të kërkimit.

Fiverr përdor një stil më të drejtpërdrejtë në kërkimin e talenteve.Fiverr përdor një stil më të drejtpërdrejtë në kërkimin e talenteve.

Një gjë fantastike në lidhje me Fiverr është sa informacione merrni kur klikoni në një shërbim të ofruar nga një freelancer. Ju mund të përdorni qasje të hollësishme të paketave që ofrojnë njerëz të ndryshëm, gjë që bën të vendosni se kush mund të punësojë më lehtë.

4. Sistemet e vlerësimit

Gjetja e cilësisë së duhur të punës nuk ka të bëjë vetëm me shumë njerëz për të zgjedhur.

Paraqitja e parave për njerëzit që nuk i keni takuar mund të jetë një perspektivë shqetësuese. Kjo është arsyeja pse Upwork dhe Fiverr ofrojnë sisteme vlerësimi për t’ju ndihmuar të merrni njohuri nga punëdhënësit që erdhën para jush.

Vlerësimet e yjeve pranë secilit freelancer, të kompletuar me opsionin për të kontrolluar reagimet nga projektet e tjera, mund t’ju japin paqe fantastike.

Për të mbrojtur cilësinë tuaj të punës, është e rëndësishme të shmangni çdo freelancer që ka shumë punë të përfunduara nën rripin e tyre, por pa reagime. Kjo mund të jetë një shenjë se ata po heqin qafe kritikat negative.

5. Shërbimet e Para-Shqyrtimit

Përtej vlerësimeve dhe reagimeve, Upwork gjithashtu shkon një hap më tej për t’ju siguruar një cilësi më të lartë të punës. Kjo faqe në internet shkon në gjatësi të mëdha për t’u siguruar që dini se çfarë po merrni nga talenti që punësoni:

 • Verifikimi i identitetit të pavarur për qëllime të sigurisë dhe pajtueshmërisë
 • Sigurimi i veçorive të konferencave për video dhe chat për intervista
 • Shfaqja e rezultateve të pavarur, histori suksesi dhe reagime nga punët e përfunduara
 • Sigurimi i testeve të aftësive në internet: Mund të kërkoni për njerëz që kanë përfunduar teste në gjëra të tilla si aftësitë UX dhe HTML.

Ekziston gjithashtu mundësia për të investuar në shërbimin Upwork Pro nëse doni një profesionist të rekrutimit për të gjetur freelancer të duhur në emrin tuaj. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të sigurojë detajet e projektit tuaj, dhe Upwork do të bëjë vetting dhe zgjedhjen e njerëzve të duhur për ju.

Sigurimi që të keni talentin e duhur në Fiverr nuk është gjithmonë aq i thjeshtë. Me përjashtim të Five “Pro”, çdokush mund të shesë një shërbim në Fiverr. Ju mund të lini një reagim anonim në lidhje me atë freelancer, por nuk ka teste aftësie ose mundësi zgjedhjeje për të siguruar që nuk e humbni kohën tuaj.

6. Monitorimi i punës dhe zgjidhja e mosmarrëveshjeve

Një karakteristikë tjetër e rëndësishme për të kërkuar në një platformë të pavarur për cilësinë e punës është mjetet e monitorimit.

Upwork ju lejon të organizoni të gjithë projektin tuaj përmes platformës së tij, me komunikim midis jush dhe liridashësit tuaj. Ju mund të caktoni piketa për një detyrë dhe sigurohuni që të dërgoni pagesa kur një punë është e plotë.

Upwork gjithashtu veçohet me një qendër të mrekullueshme për zgjidhjen e mosmarrëveshjeve që mund të përdorni për të adresuar problemet nëse vëreni ndonjë problem me projektin tuaj të përfunduar. Do të keni një ndërmjetës të caktuar për rastin tuaj i cili do t’ju kthejë paratë tuaja nëse ata vlerësojnë se ankesat tuaja janë të vlefshme.

Fiverr nuk ka të njëjtin sistem të menaxhimit të punës. Për sa kohë që shitësi plotëson kushtet e shërbimit që blini, atëherë gjithçka do të funksionojë pa probleme.

Sidoqoftë, gjithmonë mund t’i drejtoheni shitësit me një mesazh të shpejtë nëse dëshironi të kontrolloni statusin e projektit tuaj.

Për zgjidhjen e mosmarrëveshjeve, Fiverr gjithashtu nuk ofron një ndërmjetës për të zgjidhur mosmarrëveshjen tuaj. Ju mund të vizitoni qendrën e zgjidhjes për të zgjatur kohën e dorëzimit në një projekt ose të kërkoni një azhurnim në rend. Sidoqoftë, është shumë më e vështirë të zgjidhet një çështje nëse diçka shkon keq në Fiverr.

Udhëzues për punësimin: Ndërtimi i fuqisë suaj të pavarur të punës

Sipas Mediumit, freelancer do të përbëjë pjesën më të madhe të forcës punëtore të SHBA deri në vitin 2027.

Tani është koha për të punuar në strategjinë tuaj të marrjes në punë nëse doni të siguroheni që po merrni talentin e duhur.

Ndërsa punonjësit e pavarur mund të ofrojnë shumë përfitime në formën e një produktiviteti më të mirë, kostot më të ulta dhe qasje më të madhe në talent, mund të jetë një sfidë për të gjetur njerëzit e duhur.

Nëse nuk punësoni dikë të drejtë për projektin tuaj specifik, thjesht po humbni kohë dhe para.

Pra, si mund të rritni shanset tuaja për sukses?

1. Përcaktoni atë që po kërkoni

Gjëja e parë që duhet të dini është ajo që ju duhet nga një freelancer i ri.

Kjo nuk do të thotë thjesht renditje e aftësive që do të jenë thelbësore për përfundimin e një projekti. Ju gjithashtu duhet të përcaktoni se çfarë lloj punonjësi do të funksionojë më mirë si pjesë e ekipit tuaj – edhe nëse ata do të bashkëveprojnë vetëm me ju për një kohë të kufizuar.

Kontrollimi i një profili të pavarur në një sit të punësimit si Upwork ose Fiverr do t’ju japë një pasqyrë të personalitetit të tyre dhe etikës së punës. Kjo do të ndihmojë për të siguruar që ju po merrni cilësinë e duhur të kontraktuesit.

2. Bëni zellin tuaj të duhur

Ashtu si çdo proces punësimi, është thelbësore të mësoni sa më shumë të keni mundësi për një kandidat të mundshëm përpara se të zgjasni një ofertë pune.

Punimet e sipërme mund të jenë të dobishme për këtë proces, duke paraprirë kandidatët për ju, dhe duke ju lejuar të bëni intervista me video para se të punësoni dikë.

Sidoqoftë, pavarësisht se cilin mjet përdorni, duhet të jeni në gjendje të mësoni diçka në lidhje me profesionistët tuaj të pavarur duke lexuar profilet e tyre dhe duke kontrolluar komentet nga klientët e mëparshëm.

Sigurohuni që personi që ju zgjidhni jep një cilësi të mirë shërbimi duke kontrolluar vlerësimet e tyre dhe sigurohuni që ata kanë përvojë me llojin tuaj të projektit gjithashtu.

3. Ndiqni punën

Pasi të keni intervistuar freelancerin tuaj dhe të kontrolloni se ata kanë të drejtë për punën, mos harroni se nuk duhet t’i lini ato.

Uebsajtet më të mirë të pavarur do t’ju lejojnë të mbani një bisedë të qëndrueshme me personin me të cilin po punoni. Kjo do të thotë që ju mund të kontrolloni në projektin e tyre në vazhdim dhe të bëni pyetje se si po shkon detyra.

Nëse ndonjë gjë shkon keq, mos hezitoni të filloni një hetim me shërbimin që po përdorni gjithashtu. Të dy Upwork dhe Fiverr do t’ju lejojnë të anuloni një punë ose të dërgoni një kërkesë për ndihmë nëse mendoni se nuk do të merrni punën që ju nevojitet.

Upwork vs Fiverr: Cila është më e mira për cilat punë?

Zgjedhja midis Fiverr dhe Upwork do të jetë një vendim personal bazuar në nevojat tuaja unike.

Për shumicën e kompanive, Upwork do të jetë opsioni më i mirë për projekte ose detyra më të mëdha që kërkojnë njohuri dhe njohuri të një specialisti. Nëse thjesht po kërkoni dikë që të trajtojë diçka të thjeshtë, atëherë Fiverr mund të jetë një mënyrë e shkëlqyeshme për të kursyer para.

Fiverr është një platformë për të dhënë shërbime të vogla dhe të lehta, pa shpenzuar shumë para.

Avantazhet e përdorimit të punës:

 • Kontrolli mbi procesin e kontrollimit / rekrutimit
 • Mbështetje e shkëlqyeshme para-shfaqjes
 • Nuk ka kosto të përparme të nevojshme
 • E shkëlqyeshme për mbështetje specifike, të specializuar
 • Një pishinë masive globale e talenteve

Avantazhet e përdorimit të Fiverr:

 • Buxheti-miqësore
 • Mjedisi i lehtë për t’u përdorur
 • Komuniteti aktiv
 • Mënyra e shpejtë e gjurmimit të talentit

Fiverr vs Upwork: FAQs

&# 11088; Fiveshtë Fiverr ose Upwork më i mirë për përkthyes të pavarur?

Secila prej këtyre platformave ofron avantazhet e veta. Fiverr shpesh ka punë të orientuar nga buxheti, që do të thotë vëllim më i lartë, ndërsa Upwork është më i mirë për profesionistët e aftë.

&# 11088; A është Fiverr ose Upwork më e lirë?

Të dy faqet ngarkohen në mënyra të ndryshme. Freelancer të lirë në Upwork ngarkojnë për orë, ndërsa Fiverr akuzat për punë.

&# 11088; Cila platformë e pavarur është e mirë për fillestarët?

Fiverr ka pavarësi të pavarur sipas niveleve të aftësive. Kjo e bën atë një burim të mirë për bizneset që kërkojnë të marrin më shumë pavarësues të përshtatshëm për buxhetin.

Lexoni më shumë rreth asaj se si të transferojmë punën e zhvillimit të faqes në internet.

&# 11088; A është e lehtë të punësosh freelancer në Fiverr?

Po, Fiverr ka një grup të madh talentesh që ofrojnë shërbime të shumta. Shumë freelancer të lartë në Fiverr gjithashtu zakonisht përgjigjen shpejt.

&# 11088; Cila është uebfaqja më e mirë e pavarur?

Shumica e faqeve të pavarura kujdesen për profilin e tyre të klientëve. Më e mira është ajo që i përshtatet aftësive dhe përvojës së individëve të pavarur.

A jeni gati për të punësuar punonjësit tuaj të pavarur?

Ndërsa bota vazhdon të evoluojë, dhe njerëzit kërkojnë më shumë ekuilibër midis punës së tyre dhe jetës personale, pavarësia e pavarur vetëm do të rritet më e popullarizuar.

Në vitet në vazhdim, punëdhënësit nuk do të kenë asnjë zgjedhje nëse përdorin ose jo freelancer. Edhe pse mund të jeni përballur me ulje-ngritjet e burimeve të jashtme, nëse doni talentin e duhur, duhet të përshtateni.

Uebfaqe si Fiverr dhe UpWork që tërheqin komunitetet e njerëzve të aftë së bashku në një platformë të lehtë për t’u përdorur mund të jenë një burim i shkëlqyer i ndihmës për njerëzit në kërkim të punëtorëve të pavarur.

Sidoqoftë, është thelbësore të siguroheni që po përdorni mjetin që do t’ju japë rezultatet më të mira.

Sigurohuni që e dini se çfarë po kërkoni përpara se të filloni dhe të zgjidhni komunitetin e pavarur që funksionon më mirë për ekipin tuaj.

Nëse jeni duke kërkuar një burim mbështetjeje buxhetor për një projekt të thjeshtë, Fiverr mund të jetë opsioni juaj më i mirë.

Nëse keni nevojë për diçka më të përparuar dhe jeni të gatshëm të paguani për një specialist, Upwork mund të jetë zgjidhja për ju.

Kredia: Ky artikull është shkruar fillimisht nga Ashley Wilson në vitin 2019, një nomad dixhital që shkruan për biznesin dhe teknologjinë. Ne e kemi azhurnuar postimin disa herë dhe kemi shtuar shumë detaje më shumë në Mars 2020.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map