Strategjitë e marketingut në eCommerce: 6 Këshilla për të Shtyrë më shumë Shitje

Në të gjithë botën, analistët parashikojnë se do të ketë 1.92 milion blerës digjital global në vitin 2019 dhe shitjet e e-commerce për tu arritur 4.9 trilion dollarë deri në vitin 2021. Pronarët e aftë të biznesit janë të zënë me bërjen e përgatitjeve për të fituar pjesën e tyre të kësaj situate.


Shitjet me pakicë në ecommerce po rriten në të gjithë botën (burimi: Punë në marketing)

Nëse keni një dyqan eCommerce, doni të dini strategjitë më të mira për të nxitur shitjet. Të dy bizneset e reja dhe ato në rritje kanë nevojë për strategji shitje që funksionojnë.

Ky artikull ju tregon 6 taktika për të rritur shitjet në internet.

6 Idetë e marketingut në e-commerce për të rritur shitjet në internet

1. Marketingu i Ndikimit

48% e tregtarëve thonë se ROI i marketingut të ndikuesve është më i lartë në krahasim me kanalet e tjera. Ndërkohë, 41% e këtyre tregtarëve pajtohen që marketingu i influencuesve është po aq efektiv sa kanalet e tjera të larta.

gjithashtu, 49% e konsumatorëve u besojnë ndikuesve, ndërsa 40% i blejnë gjërat pasi i shohin në mediat sociale.

Strategjia e marketingut eCommerce89% e tregtarëve mendojnë se marketingu i ndikuesve merr rezultate për ta (Mediakix).

Për strategji, ju dëshironi të përfitoni nga efekti që ndikuesit kanë në ndjekësit e tyre.

Marketingu i ndikimit është një lloj i marketingut të referimit. Megjithëse, rezultati që merrni nga një person këtu është shumë më i madh. Prandaj, kur një ndikues flet për markën tuaj, tifozët dëgjojnë.

Nëse jeni i ri për marketing me ndikim, atëherë këtu është një përmbledhje e shpejtë se si funksionon.

Së pari, gjeni ndikuesit e duhur. Ulja e ndikuesit të duhur mund të jetë shumë punë. Ju dëshironi të jeni të sigurt për metrics jetike si

 • Ata synojnë blerësit tuaj të mundshëm,
 • Ndikuesi ka ndjekës njerëzorë dhe jo bots, dhe
 • Ndikuesi do të shpërndajë në mënyrë efektive mesazhet tuaja me audiencën e tyre.

Tjetra, do të negocioni me ndikuesit tuaj të synuar dhe do të dakordoheni për stimuj promovimi dhe kushte të tjera.

Pasi të keni ndikuesit tuaj dhe të keni rënë dakord se si të punoni me ta, atëherë do të gjeneroni një kod kupon për ndjekësit e influencuesit.

Ndikuesit tuaj të synuar pastaj përdorin ato kode për të promovuar produktin tuaj. Vetëm mos harroni të angazhoheni me audiencën e ndikuesve në adresimin e pyetjeve dhe shqetësimeve në kohë.

Një raport thotë se ndikon bukuria gjeneroni 11,38 dollarë për çdo 1.29 dollarë ti shpenzon. Kjo është gati 800% ROI! Tani, nuk është aq “e bukur”?

Marketingu i Ndikimit në Punë

@nknaturalz është një influencues i flokëve në Instagram nga Kanada. Kopja e saj promovuese ndjehet si një bisedë e natyrshme midis saj dhe lexuesve të saj. Ajo angazhon ndjekësit e saj dhe i merr ata për të blerë nga sponsorët e saj, në këtë rast, @curlkeeper

Për të filluar me marketingun tuaj të Influencer, thjesht gjeni influencues në hapësirën tuaj dhe më pas kujdesuni që ata të dinë se çfarë kërkojnë shërbimet e tyre. Ju gjithashtu mund të kërkoni “ndikues të njohur në [NICHE TUAJ]” në një kërkim në Google për të gjetur Ndikuesit që keni synuar.

2. Reklamimi i paguar

Marketingu i paguar drejton një pjesë të konsiderueshme të shitjeve në tregti elektronike. Sipas një raporti të Merkle, 60% e klikimeve të reklamave në Google dhe 31% në Bing janë për reklama të blerjeve.

Raporti i marketingut dixhital Merkle Q1 2018

Këto numra tregojnë se njerëzit kanë më shumë të ngjarë të klikojnë në reklama eCommerce sesa llojet e tjera të reklamave. Ajo që është më interesante është se tendenca po rritet, kështu që njerëzit e aftë të biznesit po shpenzojnë më shumë për reklama dhe duke provuar më shumë klikime.

Le të shohim se si funksionon kjo në disa kanale të mediave sociale.

Reklama në Facebook

mbi 2.7 miliardë përdorues janë aktivë në Facebook çdo muaj. Aq më tepër, rrjeti ka më shumë të dhëna për aktivitetet e përditshme të njerëzve sesa platformat e tjera.

Reklamat në Facebook mund të komandojnë sa më shumë ROI 152%. Ju nuk dëshironi të humbisni potencialin e tij për të drejtuar trafikun dhe shitjet për biznesin tuaj.

Llojet e reklamave në Facebook përfshijnë:

 • Pëlqimet e faqes
 • Reklamat e fejesës
 • Promovimi i Postimit
 • Ndërgjegjësimi i markës
 • Reklama të lokalizuara
 • Konvertimet në Uebfaqe
 • Klikime në internet
 • Promovime të ngjarjeve
 • Reklamat e gjeneratës së plumbit

Drejtohuni tek Biznes në Facebook për të filluar reklamat e tua. Hapni një llogari, bashkëngjitni mënyrën tuaj të pagesës, lidhni llogarinë tuaj në Instagram dhe më pas hartoni dhe filloni shpalljen tuaj.

Në varësi të qëllimeve tuaja, ju mund të vendosni reklama që thjesht krijojnë vetëdije për produktin tuaj, t’i merrni blerësit të vizitojnë dyqanin tuaj eCommerce ose të blejnë nga ju.

Për të filluar, klikoni në Ad Manager.

Klikoni ‘Krijoni’. Zgjidhni llojin e reklamës që doni të ekzekutoni dhe më pas ndiqni udhëzimet për ta vendosur.

Reklama në YouTube

Përdoruesit e YouTube shpenzojnë nje miliard ore në videot e YouTube në ditë. Jo vetëm që kjo shifër po tërheq me TV, por ka tejkaluar videot e Netflix dhe Facebook të kombinuara. Netflix kishte atë kohë 116 milion, dhe Facebook kishte 100 milion.

Këto shifra nuk do të thotë asgjë për biznesin tuaj nëse njerëzit nuk janë të interesuar. Por nëse doni të keni sukses me këtë metodë, videoja juaj duhet të jetë unike. Gjithmonë filloni me elementë që ngjallin interes dhe kuriozitet.

Reklamat në Instagram

Në prill 2017, Instagram njoftoi se kishte arritur 700 milion përdorues aktivë.

Me imazhe dhe video mahnitëse, çdo kompani mund të reklamojë në Instagram. Numri i reklamave të llogarive në Instagram u rrit nga 200,000 në 2016 në një milion në 2017. Kjo mund të ndodhë vetëm sepse reklamat në Instagram funksionojnë.

Për fat të mirë, bizneset e e-commerce mund të përfitojnë nga reklamat në Instagram. Reklamat duken si një post tipik, kështu që askush nuk ndjehet sikur po reklamoni ndaj tyre. Ju mund të bashkëveproni me përdoruesit dhe mund të përdorni të dhëna nga Facebook për shënjestrim.

Reklamat këtu përfshijnë:

 • Reklama me foto
 • Reklamat e Slideshave
 • Reklama në video
 • Reklama me karusel

retargeting

Konsumatorët ka më shumë të ngjarë të blejnë nga ju më vonë nëse kanë bashkëvepruar me përmbajtjen tuaj ose faqet e mediave sociale në të kaluarën.

Prandaj, ritransmetimi përcjell vizitorët tuaj dhe u tregon atyre reklamat tuaja kur janë në internet. Qëllimi është që ata të vizitojnë përsëri, dhe këtë herë, për të bërë një blerje. Ju gjithashtu mund të ritregoni audiencën e konkurrencës tuaj.

Fillimi me Retargeting

Për të ekzekutuar rigjenerimin tuaj, do të duhet të vendosni një kod JavaScript te Shefi ose Footer i faqes tuaj. Nëse jeni duke rigjetur me Facebook, për shembull, do t’ju duhen Facebook Pixels.

Nëse doni të përdorni piksele në Facebook, zgjidhni “Konvertimet” si qëllimin tuaj të reklamës dhe më pas ndiqni udhëzimet.

Facebook ka partnerizuar me shumicën e platformave të menaxhimit të e-commerce dhe përmbajtjes si WordPress, BigCommerce, Wix, Shopify dhe më shumë. Kështu që integrimi i pikselave të tua është tani një fllad. Për shembull, me WordPress, gjithçka që duhet të bëni është të shtoni pikselët në një shtojcë në Facebook. Facebook gjithashtu ofron udhëzime këtu.

3. Marketingu i përmbajtjes

Në një studim, 72% e tregtarëve ranë dakord se ishte sfiduese për të menaxhuar përmbajtjen në mënyrë strategjike. Për më tepër, 59% e atyre tregtarëve thanë se ishin strategjikë të përmirësuar ROI e tyre.

burimi: Instituti i marketingut të përmbajtjes

Ju dëshironi të përdorni marketing me përmbajtje për të edukuar audiencën tuaj për produktin tuaj. Për më tepër, ju do të ndërtoni trafik dhe do të krijoni vetëdije për ofertat tuaja pasi më shumë njerëz të hyjnë dhe të përdorin materialet tuaja arsimore.

Në mënyrë të veçantë, ju mund të krijoni këto lloje të përmbajtjes

 • video,
 • Postimet në blog,
 • Infographics,
 • Postime në media sociale (përfshirë imazhe dhe GIF)

Dëgjuar për marketing të përmbajtjes është të përdorni përmbajtjen tuaj për të tërhequr plumb, dhe pastaj t’i ktheni ato çon tek blerësit.

Temat dhe Fjalët kyçe

Krijimi i përmbajtjes së shkëlqyeshme ju lejon të renditeni në motorët e kërkimit, dhe kjo përkthehet në kërkimin e trafikut për faqen tuaj. Prandaj, kur zgjidhni tema dhe fjalë kyçe, sigurohuni që kërkesat e kërkimit të tyre janë të larta.

Ju duhet të synoni fjalë ose fraza që përshkruajnë produktin ose shërbimin tuaj.

Nëse shesni produkte për humbje peshe, atëherë mund të kërkoni për shprehjen “humbje peshe” në një mjet fjalen. Në imazhin më poshtë, vëllimi i kërkimit për “humbje peshe” tregon një kërkim mesatar mujor prej 36,000.

Mjet mjet kyç si Ahrefs ju jep informacione të mëtejshme në lidhje me fjalen tuaj si vëllimi i kërkimit, vështirësia, klikimet, etj.

Përsëriteni këtë proces me fraza të tjera për të përcaktuar nëse ato kanë vëllim të konsiderueshëm të kërkimit. Tjetra, ju do të prioritizoni fjalët kyçe me vështirësinë më të ulët dhe vëllimin më të lartë të kërkimit.

Krijoni përmbajtje

Mjeti fjalen gjithashtu ju jep ide mbi përmbajtjen që mund të krijoni.

Pasi të keni krijuar fjalët kyçe që ju nevojiten, vazhdoni të krijoni përmbajtjen tuaj. Shtë në rregull të shikoni se çfarë thonë të tjerët në lidhje me temën tuaj, por mos ndaleni këtu. Gjeni një kënd që ju jep avantazh.

4. Programet e Referimit

Marketingu i referimit ose i fjalës për gojë është i fuqishëm në tregtinë elektronike. Logjika është e thjeshtë. Kur shijoni një përvojë, doni ta ndani atë me njerëzit që doni.

81% e klientëve besojnë në rekomandimin e mikut të tyre për një produkt mbi pretendimet e kompanisë, sipas HubSpot.

Mendje; njerëzit gjithashtu kanë tendencë të paralajmërojnë të dashurit e tyre për përvojat e këqija. Detyra juaj është t’u jepni atyre diçka të mirë për të diskutuar.

Ju mund të punësoni një zhvillues për të rregulluar programin tuaj të referimit nëse doni diçka unike. Ose merrni një program program referimi për shpejtësi. Pastaj vendosni se çfarë nxitje për të dhënë dhe promovuar programin.

Nxitjet

Nxitjet tërheqin klientët në programet e referimit. Prandaj ju dëshironi të planifikoni këtë hap para se të veproni.

Një ofertë e lirë nuk do të tërheqë audiencën tuaj, ndërsa një ofertë e shtrenjtë mund të dëmtojë biznesin tuaj ose ta bëjë programin joefektiv.

Prandaj, marrja e ekuilibrit të duhur mund të ju stresojë fillimisht, por përfundimisht do të kuptoni pikën e ëmbël të përfitimit dhe rritjes.

Promovimet

Nëse dëshironi që njerëzit të dëgjojnë programin tuaj të referimit, atëherë duhet të promovoni programin. Informoni klientët tuaj të tanishëm për të dhe njoftoni klientët e rinj në lidhje me të sa më shpejt që ata vizitojnë faqen tuaj.

5. Programet e Besnikërisë

Të kesh një klient të kënaqur dhe një klient besnik janë dy gjëra të ndryshme. Jo të gjithë klientët tuaj të lumtur do t’i qëndrojnë vetëm markës suaj.

Sidoqoftë, nëse drejtoni një faqe në internet eCommerce, keni nevojë për klientë besnikë.

Programet e besnikërisë kanë qenë të vështira për tu menaxhuar, por dixhitalizimi e ka bërë të lehtë. Përveç lehtësisë, ajo ka shumë upsides me lëng. Për shembull, 73% e përdoruesve të programit të besnikërisë i drejtojnë miqtë e tyre në programin e besnikërisë.

Tani, cilat mënyra të tjera mund të përfitoni nga programet e besnikërisë?

Konsumatorët tuaj rrinë tek ju

Konsumatorët që bazojnë blerjet e tyre në shpërblime kanë tendencë të vazhdojnë të blejnë nga ju për të fituar atë shpërblim. Frekuenca e tyre e blerjeve është 90% më shumë sesa pjesëmarrësit e programit jo besnik.

Konsumatorët kanë tendencë të blejnë më shumë

Në një studim, 61% e SMB-ve të anketuar thonë se mbi 50% e shitjeve të tyre vijnë nga klientë të përsëritur. Për më tepër, këta klientë shpenzojnë 67% më të lartë se të rinjtë.

Konsumatorët u referohen biznesit tuaj të tjerëve

Konsumatorët shpesh i referojnë miqtë e tyre në programet e besnikërisë që i duan. Pjesëmarrësit e programit të besnikërisë kanë 50 herë më shumë të ngjarë të bëjnë një blerje, dhe ata janë të shpejtë për t’u thënë të tjerëve për programin.

6. Marketingu me email

Adobe regjistron se mijëvjeçarët amerikanë kontrollojnë postat elektronike të tyre gjatë kryerjes së aktiviteteve të tjera. Kjo varësi e përdorimit të postës elektronike është aq e fortë sa që 18% e përdoruesve kontrolloni postat elektronike të tyre gjatë ngasjes!

Burimi: Adobe

Me pak fjalë, njerëzit angazhohen me emailin e tyre dhe ju mundeni levave që sjellja për biznesin tuaj në tregtinë elektronike. Hapi i parë i dukshëm këtu është të filloni mbledhjen e adresave të vizitorëve të dyqaneve tuaj.

Meqenëse 68% e gjeneralit Z do të lexojnë email nga kompani, ju duhet të jepni diçka të vlefshme në këmbim të postave elektronike të klientëve tuaj. Ju mund t’i ofroni ato,

 • Zbritje
 • Libër falas
 • Cheatsheet
 • Sugjerime për dhurata të shkarkueshme, dhe
 • Udhëzues falas të përdoruesve

Marketingu me email mjete të bollshme. Në thelb, ju duhet

 • Format e zgjedhjes
 • autoresponders
 • Sistemi i menaxhimit të listave
 • Mjetet e përcjelljes dhe raportimit të fushatës

Këto mjete mund të ndihmohen në mënyrë të pavarur ose si pako të paketuara, siç do t’i gjeni me platforma si Konstant Kontakti dhe MailChimp. Shumica e këtyre platformave të marketingut të postës elektronike ofrojnë veçori të testimit të ndarjes, aftësi për filtrimin e spamit dhe API për të integruar dhe zgjeruar performancën e tyre.

Për të përfunduar

Mbani në mend se ajo që funksionon për të tjerët mund të mos funksionojë gjithmonë për ju. Shtë më mirë të provoni gjërat derisa të gjeni ato që shkopin.

Sidoqoftë, idetë me gjelbërim të përjetshëm si marketingu me email duhet të jenë pjesë e çdo përzierjeje që përfundimisht vendosni të ekzekutoni. Nëse shisni rroba ose sende të tjera që urdhërojnë blerje të përsëritura, atëherë një program besnikërie është një mënyrë e shkëlqyeshme për të maksimizuar fitimet.

Zgjidhni një taktikë dhe filloni menjëherë!

Tulipani është një ekspert i marketingut për përmbajtje dhe hyrje në Snewscms. Me kalimin e viteve, ajo ka ndihmuar dhjetëra biznese në përcaktimin e strategjisë së tyre të përmbajtjes. Ajo beson se krijimtaria nuk i frymëzon më klientët. Një histori e vërtetë kur recitohet mirë, është e mjaftueshme për të ndërtuar një lidhje. Lidhu me Snewscms në Facebook.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map