Skemat e ngjyrave të faqes në internet që mund të përdorni për sitin tuaj në WordPress

Sapo jeni regjistruar WordPress, dhe ju jeni gati të ndërtoni faqen tuaj të parë. Problemi është, ju nuk keni asnjë ide se si dëshironi të duket. Ju nuk mund thjesht të zgjidhni një temë dhe rrinë me të – është gjithashtu e rëndësishme të zgjidhni skemën e përsosur të ngjyrave.


Tingëllon e frikshme? Mos u shqetëso Kam mbledhur disa shembuj mahnitës të skemave të ngjyrave të faqes në internet nga të cilat mund të merrni frymëzim. Ne do të diskutojmë gjithashtu se çfarë të bëni për të zgjedhur paleta e përsosur për faqen tuaj të internetit.

Pse skemat e ngjyrave janë të rëndësishme

Para se të futemi në listë, le të diskutojmë pse është thelbësore të zgjidhni ngjyrat e duhura për faqen tuaj të internetit.

Së pari, një skemë e veçantë ngjyrash e bën markën tuaj më të paharrueshme.

Emrat e mëdhenj të korporatave zakonisht përdorin ngjyrat e logos së tyre për faqet e internetit, reklamat dhe përpjekjet e tjera të markës. Për shembull, FedEx përdor vjollcë dhe portokalli, ndërsa PayPal zgjedh disa hije blu. Duke përdorur ato ngjyra në mënyrë të vazhdueshme, publiku shoqëron atë skemë të caktuar ngjyrash në markë.

Një skemë e mirë ngjyrash gjithashtu mund të apelojë tek audienca juaj e synuar.

Sipas një sondazhi të Scott Design, Blue dhe Green duket se janë dy ngjyrat e preferuara.

çdo grup demografik ka preferencën e vet të ngjyrave. Shija e tyre mund të ndikohet nga edukimi i tyre, kultura, shoqëria dhe shumë faktorë të tjerë.

Për shembull, një ngjyrë mund të ketë kuptime të ndryshme në kultura të ndryshme. E zeza në mënyrë tipike nënkupton elegancën, por në disa kultura, ajo përfaqëson vuajtje.

Kompanitë kanë përdorur efektet e ngjyrave për përfitimet e tyre. Për shembull, fëmijët zakonisht reagojnë më pozitivisht ndaj ngjyrave të ndritshme. Kështu, një faqe interneti si Fëmijët PBS përdor një skemë të ndritshme ngjyrash për të tërhequr fëmijë.

Së fundmi, ngjyrat mund të çojnë në një angazhim më të lartë të përdoruesve.

Një e kohëve të fundit studim zbulon se butonat CTA me ngjyra me kontrast të lartë kanë shkallë të lartë të konvertimit. Kjo do të thotë që butoni duhet të jetë me një ngjyrë që qëndron në krahasim me skemën e ngjyrave të faqes në internet.

Kështu siç mund ta shihni, është e rëndësishme të merren parasysh ngjyrat e çdo elementi të faqes tuaj, edhe nëse është vetëm një buton.

Si të zgjidhni skemën e duhur të ngjyrave për faqen tuaj të internetit

Mënyra më e lehtë për të zgjedhur një skemë të mirë ngjyrash është duke përdorur gjeneratorë ngjyrash. Këtu janë disa mjete që mund të përdorni:

 • Colorspire– vrojtoni ngjyrat në një shabllon të internetit.
 • Paletton– shikoni se si do të duket skema juaj e ngjyrave në paraqitjet e ndryshme.
 • Coolors– gjeneroni skema ngjyrash nga imazhet e zgjedhjes suaj.

Sidoqoftë, nëse doni të bëni një skemë ngjyrash nga e para, ja çfarë mund të bëni:

 1. Zgjidhni një ngjyrë dominuese. Kjo është ngjyra që ju doni të dalloni më shumë. Rekomandohet të përdorni ngjyrën e markës tuaj në të gjithë faqen tuaj të internetit.
 2. Zgjidh ngjyrat sekondare. Këto ngjyra plotësojnë ose forcojnë ngjyrën tuaj dominuese.
 3. Përcaktoni ku t’i vendosni ngjyrat. Disa njerëz pëlqejnë të përdorin ngjyrën mbizotëruese për tiparet e theksuara si butonat dhe lidhjet. Të tjerët mund ta përdorin atë për elemente të mëdha vizuale, ndërsa ngjyrat sekondare janë për tekstet. Eksploroni opsionet dhe gjeni më të mirën për ju.
 4. Zgjidhni një ngjyrë të sfondit. Njerëzit zakonisht zgjedhin një ton neutral për ta mbajtur faqen e internetit të lexueshme.

8 Skema mahnitëse të ngjyrave të faqes në internet

Me 34% të faqeve të internetit përdorin WordPress, unë kam zgjedhur me kujdes 8 lloje të skemave të ngjyrave që mund t’i përdorni si frymëzim për faqen tuaj të WordPress:

1. e gjallë

Vizitoni Optimist i Klimës

Ngjyrat e ndritshme, të gjalla mund të jenë një zgjedhje e përsosur për faqet e internetit që duan të vendosin një ton të gjallë dhe energjik.

Uebfaqja e internetit e Optimistit të Klimës ilustron përdorimin e mirë të ngjyrave të tilla. Si një organizatë e ndryshimit të klimës, ata duan të frymëzojnë pozitivitetin dhe besimin për t’i bërë njerëzit të marrin pjesë në fushatën e tyre. Kjo është mishëruar në skemën e tyre të ngjyrave të verdha, rozë dhe jeshile.

2. i heshtur

Vizitoni Mosole

Nëse doni që faqja juaj e internetit të duket elegante, konsideroni të përdorni tonet e heshtura. Mund të mos jenë aq tërheqëse, por kombinimi i duhur i ngjyrave mund të duket elegant.

Kjo faqe e internetit nga Mosole, një verari italiane, synon një ton të tillë. Ata desaturojnë ngjyrat e tokës si kafe dhe jeshile dhe krijojnë një efekt të stilit të lartë që ende përfaqëson markën e tyre si një kantinë.

3. Drita

Vizitoni Bosumhus

Nëse doni që faqja juaj e internetit të duket tërheqëse, ju rekomandoj të përdorni hije më të lehta. Si një shtëpi e rehatshme, një faqe në internet e këndshme i bën vizitorët të duan të kalojnë më shumë kohë në faqen tuaj.

Bosumhus, një faqe interneti për ndërtuesit e shtëpive, paraqet një shembull të shkëlqyeshëm të kësaj skeme ngjyrash. Ndërsa tekstet janë të errëta, elementët e tjerë janë kryesisht në kafe të lehta dhe bezhë me lë të kuptohet se jeshile tokësore këtu dhe atje. Uebfaqja është gjithashtu një ilustrim i mirë se si fotot tuaja mund të përfaqësojnë paletën tuaj të ngjyrave.

4. E errët

Vizitoni TechWorks kritike

Në kontrast me ngjyrat e lehta, ngjyrat e errëta zakonisht simbolizojnë misterin. Për më tepër, përdoret për të përfaqësuar modernitetin dhe futurizmin.

Në këtë shembull, Critical TechWorks përdor ngjyra të errëta për të plotësuar identitetin e tij si një kompani e teknologjisë së gjeneratës së ardhshme.

Uebsajti gjithashtu ilustron se si mund të përdorni ngjyrat e errëta, ndërsa gjithashtu jeni tërheqës. Edhe pse shumica e ngjyrave janë të thella, në uebfaqe përdoret gjithashtu blu neoni për pikat kryesore.

5. Pastel

Vizitoni Mont-Roucous

Pastelet kanë qenë një prirje e projektimit për vitet e kaluara. Këto ngjyra janë të buta dhe të lara, dhe synojnë të duken qetësuese.

Zakonisht shoqërohet me foshnje pasi këto ngjyra shpesh gjenden në çerdhe. Sidoqoftë, shumë faqe në internet i përdorin këto ngjyra për t’u bërë thirrje edhe për të rinjtë demografikë.

Uebfaqja e Mont-Roucous është një shembull i shkëlqyeshëm i përdorimit të ngjyrave pastel. Meqenëse produktet e tyre janë të destinuara për bebe, ato përdorin butë rozë dhe blu për markën e tyre.

6. Njëngjyrësh

Vizitoni Brightscout

Nëse nuk dini si të kombinoni ngjyrat, provoni të zgjidhni një ngjyrë dhe ta bëni tërë faqen tuaj në internet monokromatike. Kjo do të thotë që ju do të përdorni vetëm hije të ndryshme me të njëjtën ngjyrë në të gjithë faqen tuaj.

Brightscout demonstron se si mund të përdorni hije të ndryshme të gjelbër në të njëjtën faqe. Edhe pse gjithçka është kryesisht e gjelbër, përdorimi i të dy hijeve të lehta dhe të errëta parandalon që faqja të duket e sheshtë.

7. Theksi

Vizitoni Frakton

Ngjyrat e theksit u referohen atyre që përdoren për të theksuar elementë të rëndësishëm. Këto ngjyra përdoren me pakicë, dhe disa faqe në internet përdorin ngjyrën e tyre të markës si ngjyra e theksit.

Për shembull, Frakton përdor një gamë kryesisht të zezë dhe të bardhë me ngjyra të verdha këtu dhe atje. Skema e zezë dhe e bardhë ndihmon të tërhiqni të gjithë vëmendjen tek pikat kryesore të verdha, kështu që ngjyra e theksit përdoret për butona, tekste të theksuara dhe tituj.

8. Ngjyrat e kundërta

Vizitoni Fermat e qumështit Turner

Disa faqe në internet pëlqejnë të përdorin dy ngjyra të kundërta për të krijuar një ndikim të mrekullueshëm vizual. Këto ngjyra zakonisht ulen në skajet e kundërta të rrotës së ngjyrave.

Turner Bulmet përdor kuqe dhe blu për të shtuar produktet e tyre të qumështit me produktet e tyre jo të qumështit. Ata e ruajnë këtë kontrast në të gjithë faqen e tyre të internetit. Butonat dhe titujt janë kryesisht me të kuq, ndërsa elementët vizualë janë në blu. Ata gjithashtu përdorin një sfond të bardhë për lexueshmërinë.

Duke përfunduar

Zgjedhja e skemës së duhur të ngjyrave nuk ka të bëjë vetëm me kombinimin e ngjyrave të bukura së bashku. Ka të bëjë me zgjedhjen e një të duhuri për markën tuaj, audiencën dhe angazhimin e përdoruesit.

Nëse dëshironi një proces pa bujë për të gjetur një gamë të mirë, përdorni gjeneratorë me ngjyra. Vendosni ato që do të ishin ngjyrat tuaja dominuese, sekondare dhe ato të sfondit. Ju gjithashtu do të duhet të mendoni se si secila ngjyrë duhet të vendoset në faqen tuaj të internetit.

Edhe pse kam listuar vetëm 8 skema të ngjyrave, ka kombinime të pafundme ngjyrash që mund të provoni për faqen tuaj të internetit në WordPress. Pra, mos kini frikë të eksperimentoni dhe fat të mirë.

Simon Dwight Keller është një sipërmarrës i marketingut dixhital i etur për të drejtuar me mijëra trafik në faqen tuaj të internetit me përmbajtje krijuese dhe bindëse. Pas tre vitesh punë të palodhur si freelancer, ai vendosi të marrë shërbimet e tij në nivelin tjetër, ai themeloi një kompani të marketingut dixhital PRable. Përfundimisht Simon mendoi se për të arritur më shumë, ai duhej të fillonte kompaninë e tij – SDK Marketing. Me ekipin e tij të vogël, megjithëse profesional, ai është i gatshëm të marrë përsipër sfida të reja, të rrisë trafikun tuaj dhe të drejtojë më shumë të ardhura. Përveç pasionit të tij të djegur për SEO, ai është i interesuar në hokej mbi akull dhe udhëtime. Lidhu me Simon në LinkedIn.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map