Si Kontrata e jashtme mund të ndihmojë në zhvillimin e biznesit tuaj të marketingut Affiliate

Interneti ofron shumë mundësi për të fituar para në internet, dhe një prej tyre është përmes marketingut të filialeve. Në termat më të thjeshtë, marketingu i filialeve përfshin shitjen e produkteve ose shërbimeve të njerëzve të tjerë përmes faqes tuaj të internetit ose platformave të mediave sociale. Pastaj, ju merrni tarifat e referimit si komision.


Një biznes i Filialit nuk është një model biznesi i “vendosur dhe harruar” pasi disa do të donin të besonit. Ndërsa mund të jetë fitimprurës, kërkon kohë dhe përpjekje për ta rritur atë për t’u bërë një biznes i suksesshëm. Për fat të mirë, ju mund të kurseni një ton kohë dhe të rrisni fitimet e biznesit tuaj të marketingut në Filialin duke nënshkruar shumë nga puna e nevojshme.

Cili është potenciali me një biznes të marketingut Affiliate?

Sektori i marketingut të filialeve ka vazhduar të rritet në mënyrë të qëndrueshme me mundësi të reja çdo vit. Pronarët e faqeve mund të heqin dorë nga disa nga shpenzimet e tyre të reklamimit duke pasur bashkëpunëtorë që të bëjnë atë ngritje të rëndë në këmbim të një tarife referimi.

Rrjeti i Filialeve Rakuten lëshoi ​​një studim duke zbuluar se kjo do të jetë një industri me vlerë 6.8 miliardë dollarë deri në vitin 2020. VigLink gjithashtu lëshoi ​​një studim që zbulon se 9% e tregtarëve të filialeve fitonin mbi 50,000 dollarë në vit të ardhura. Me një qarkullim të qëndrueshëm të trafikut, faqja juaj e internetit mund ta bëjë këtë shumë ose më shumë.

Disa zona të biznesit tuaj që ju mund të transferojmë

Nëse jeni duke punuar 12 ose më shumë orë në ditë në biznesin tuaj të marketingut të filialeve, ky është një ritëm i fortë për tu ruajtur. Edhe nëse biznesi po jep rezultate, kurrë nuk do të jeni në gjendje ta vlerësoni sepse ekziston vetëm një nga ju. Timeshtë koha për të kuptuar se cilat detyra mund t’i bëni të tjerët të bëjnë ndërsa përqendroheni në biznesin tuaj thelbësor.

Ndërsa kjo është një listë e shkëlqyer e detyrave për t’ju marrë filloi me outsourcing në marketing anëtarësie, është më mirë të keni një pikë referimi për këto punë përpara se t’i dorëzoni ato tek dikush tjetër. Me fjalë të tjera, nëse nuk dini asgjë rreth programimit, krijimit të përmbajtjes ose minierave të të dhënave, ekziston një shans i mirë që dikush të përfitojë nga ju gjatë kohërave të gjata të kthimit, mjeshtërisë së dobët ose çmimeve të fryra.

Kur filloni biznesin tuaj të marketingut të filialeve, mësoni si të bëni së pari disa nga këto detyra, të paktën në formën e tyre më themelore. Atëherë, do të jeni në një pozitë më të mirë për të punësuar kontraktorët më të aftë dhe të ndershëm për të bërë këtë punë për ju. Për fat të mirë, ju gjithashtu mund të përdorni faqet e pavarur siç është Fiverr për të zgjedhur talentin e lartë.

Ndërsa biznesi juaj i marketingut të bashkëpunimit në internet rritet, këtu janë disa nga detyrat kryesore që mund të transferoni nga burimet tuaja:

1. Programimi

Pasja e disa aftësive themelore të kodimit do t’ju sjellë dobi si një bashkëpunëtor tregtar, por nuk do të jetë e vlefshme për kohën dhe përpjekjen tuaj për të programuar faqet e internetit tuaj dhe faqet e uljes. Ndërsa shumë tregtarë në internet përdorin WordPress, me siguri do të dëshironi të shkoni përtej një zgjidhjeje të prerjeve cookie.

Në Fiverr, ju mund të gjeni një listë të pavarur për t’ju ndihmuar në detyrat e programimit.

Kontraktimi i punës tuaj për zhvillimin e internetit është një nga mënyrat më të mira për të kursyer kohë si një bashkëpunëtor tregtar. Punësoni një programues ose stilist profesionist për të ndërtuar faqet e internetit tuaj dhe rregulloje faqet e uljes dhe i ngarkoni ato në internet në llogarinë tuaj të pritjes.

2. Designers Graphic

Përsëri, me siguri do të dëshironi të mësoni disa bazat e dizajnit, të tilla si mënyrën e përdorimit të Photoshop, por kjo nuk është diçka që dëshironi t’i kushtoni ditët tuaja për të bërë kur mund të përqendroheni në diçka më fitimprurëse.

Për shembull, duke krijuar infografikë, mund të mësoni më shumë rreth punës së një Freelancer përpara se të vendosni.

Ju mund të ofroni një freelancer të dizajnit grafik me shembuj të reklamave të banderolave ​​dhe faqeve të uljes që ju pëlqen, dhe pastaj t’u jepni atyre udhëzime specifike për dorëzimet tuaja. Grafika të tjera që mund të krijojnë përfshijnë infografikë për marketing të përmbajtjes dhe faqet e mediave sociale. Krijimi i këtyre vetes do të ishte jashtëzakonisht shumë kohë dhe i kushtueshëm.

3. Shkrimtarët

Duke folur për kohë dhe të kushtueshme, nëse ndonjëherë keni provuar të shkruani përmbajtjen tuaj cilësore ose kopjoni, ju e dini që kjo nuk është një detyrë e thjeshtë. Në fakt, shumica e burimeve të jashtme tuaj ndoshta do të jenë për të shkruar projekte.

Do të dëshironi të gjeni disa burime në internet për të marrë përmbajtje të rregullt unike, të angazhuar, me cilësi të shkruar për faqen tuaj të internetit dhe platforma të tjera në internet. Kjo përfshin kopjen tuaj të faqes së uljes, postimet në blog, librat elektronikë, njoftimet për shtyp dhe postimet në media sociale.

Ju mund të gjeni shkrimtarë në faqet si Fiverr, por ka edhe faqe me përmbajtje specifike si psh ClearVoice.

4. Minatorët e të dhënave

Mbledhja e të dhënave dhe hulumtimet e tjera në internet nuk është e vështirë, por me siguri mund të marrë një ton kohë. Kjo është diçka që ju mund dhe duhet të transferojmë nga një freelancer. Kjo mund të shkojë nga fjalët kyçe, tregu dhe hulumtimi i konkurrencës deri në diçka më specifike.

Ne punësuam një VA nga Fiverr për të na ndihmuar të mbledhim të dhënat e industrisë.

Si shembull, ne kemi dhënë hulumtimin e përfshirë në përcaktimin e “Sa kushton faqja e hostimit në internet në vitin 2019?”Në vend që të kërkojmë gjithçka vetë, ne punësuam një VA për të mbledhur dhe përpiluar këto të dhëna.

5. Përkthimi i përmbajtjes

Shumë bashkëpunëtorë drejtojnë fushata të marketingut të filialeve të huaj. Tani të gjithë njohin shumë gjuhë të huaja, dhe përdorimi i Google Translate nuk do të jetë i mjaftueshëm për këtë. Ju mund të përdorni faqet e pavarur si Fiverr për të gjetur përkthyes të përmbajtjes ose një sit si OneHourTranslation.com.

6. Prodhimi i videos

Video është bërë një mënyrë gjithnjë e më popullore për të marrë mesazhin tuaj në internet, por prodhimi i përmbajtjes efektive nuk është i thjeshtë. Ju mund të bëni një video, por ka shumë më shumë të përfshirë, dhe ju duhet të punësoni një ekspert.

Punësimi i një Freelancer të Videove do t’ju ndihmojë të vendosni videon tuaj së bashku me softuerin e prodhimit, të shtoni çdo zë zanor që dëshironi dhe të përfshini tranzicione, efekte, intros dhe dalje. Ju mund t’i gjeni këta njerëz në faqet e internetit më të pavarur.

7. Admin e mediave sociale

Menaxhimi i llogarive tuaja të mediave sociale mund të bëhet i lodhshëm, por dikush duhet ta bëjë këtë. Nëse ende dëshironi të bëni disa nga punimet vetë, mund të përdorni një mjet si HootSuite ose SocialOomph, por këto nuk ju ofrojnë ndihmë njerëzore.

Ju mund të eksploroni profilin e pavarur për të mësuar më shumë rreth fushës që ata ofrojnë.

Përndryshe, shikoni për një menaxher i pavarur i mediave sociale për të ndihmuar në menaxhimin e mediave sociale.

8. Asistentët Virtual

Një asistent virtual është pikërisht ajo që tingëllon. Ky është një freelancer në internet që do të kryejë një larmi detyrash për biznesin tuaj të marketingut të filialeve, zakonisht të paguar për orë. Në varësi të aftësive të përcaktuara të kërkuara, kostoja për të marrë një VA është zakonisht midis 10 deri 15 $ në orë.

Shumica e VA do të rendisin kualifikimet e tyre, të cilat mund të përfshijnë hulumtime, ngarkime në FTP, faturim të klientëve, marketing me email, dizajn grafik bazë, etj. Ju gjithashtu mund të trajnoni shumë për të bërë detyra shtesë.

Përfitimet e transferimit për biznesin tuaj online

Për disa pronarë të afarizmave, “transferimi i jashtëm” është një fjalë e ndyrë, por nuk duhet të jetë kështu. Ekziston një mendim i gabuar që të transferosh diçka nga jashtë do të thotë që do të zgjidhësh cilësi të dobët, gjë që nuk është kështu.

Megjithë paqëndrueshmërinë e fundit për industrinë e jashtme, kërkesa globale për shërbime të jashtme ende të forta me 85.6 milion dollarë në 2018 (burim).

Ne bëmë një studim kohët e fundit për të zbuluar nëse blogerët i transferojnë detyrat e tyre duke punësuar freelancer. Këtu janë disa gjetje interesante:

 • 66.7% e blogerëve me të cilët kemi intervistuar punësojmë me freelancer.
 • 50% e tyre harxhojnë më pak se 500 dollarë në muaj.
 • Fiverr, Upwork, Peopleperhour dhe Freelancer.com janë më të njohurit në mesin e blogerëve.

Ndërsa me siguri mund të merrni një marrëveshje duke nënshkruar disa punë jashtë shtetit, zgjedhjet tuaja janë praktikisht të pakufizuara. Këtu janë disa arsye që burimi i jashtëm është një veprim i zgjuar për biznesin tuaj të marketingut Filialin:

1. Kurseni kohë dhe para

Pavarësisht nëse e përdorni vetëm biznesin tuaj të marketingut të filialeve ose si ekip, dorëzimi i disa prej detyrave tuaja tek një palë e tretë do të çlirojë një ton kohë për çështje të tjera të rëndësishme. Të gjitha ato orë të kaluara për të shkruar përmbajtje, për të menaxhuar llogaritë në mediat sociale dhe për t’u marrë me detyra të tjera të kësaj bote do të jenë edhe një herë e juaja. Dhe mbani mend – koha është para.

Në një shënim tjetër, transferimi i jashtëm mund të kushtojë para, por gjithashtu do t’ju kursejë para. Nëse po paguani një punonjës për të bërë disa nga ato gjëra para ose të merrte me qira hapësirë ​​zyre, ju mund ta zhdukni atë sipër. Gjithashtu, burimet e jashtme ju sigurojnë shpenzime të parashikueshme që mund të vendosni në buxhetin tuaj.

2. Rritni produktivitetin për të rritur biznesin tuaj

Edhe tregtarët në internet stresohen dhe zbulojnë se nuk janë në gjendje të bëjnë përparime shtesë në biznesin e tyre. Kur të filloni të transferoni burime, do të zbuloni se një pjesë e këtij stresi lehtësohet dhe do të bëheni më produktivë në fushat e biznesit tuaj që kanë më shumë rëndësi.

Ndoshta një nga përfitimet më domethënëse të outsourcing është se lejon që biznesi i marketingut të bashkëpunimit tuaj të shkallëzojë. Jo vetëm që jeni më produktivë, por mund të transferoni burimin tuaj aq sa dëshironi pasi rritni me shpejtësi biznesin tuaj dhe rezultatet e tij të linjës fundore.

3. Merrni Përfitimin e Shërbimit të Nivelit Profesional

Interneti e bën më të lehtë se kurrë që të lidheni me ekspertë dhe profesionistë të tjerë në të gjithë botën që mund t’ju ndihmojnë të drejtoni dhe rritni biznesin tuaj të marketingut të filialeve. Kjo jo vetëm që ju jep qasje te njerëzit, por edhe një larmi më të gjerë platformash dhe burimesh që mund të përdoren për marketing, automatizim, analitikë dhe më shumë.

Përtej kësaj, ju keni një këndvështrim unik mbi biznesin tuaj si pronar të tij, por mund të jetë i njëanshëm. Kur punoni me kontraktorët që kanë qenë në biznes për një kohë, ata mund të sjellin një perspektivë unike për situatën tuaj. Ju mund të merrni një pasqyrë shtesë se si të adresoni një pikë të veçantë dhimbjeje ose mënyra të reja për të tërhequr dhe konvertuar blerësit në faqen tuaj të internetit.

Merrni biznesin tuaj të marketingut anëtar në nivelin tjetër

Një nga më të mëdhenjtë gabimet në marketingun e anëtarëve po humbet fokusin tuaj. Kur jeni duke drejtuar një biznes të marketingut filial, koha është një mall i çmuar. Ju duhet të përqendroni përpjekjet tuaja për të rritur biznesin tuaj. Gjërat si planifikimi strategjik dhe ndjekja e përparimit tuaj nuk janë gjëra që mund ose duhet të transferoni, dhe këto mund të jenë detyra që kërkojnë kohë.

Ndërsa marketingu i filialeve mund të jetë fitimprurës, gjithashtu duhet planifikim i kujdesshëm për të siguruar që të mos digjen ose madje të kufizoni kapacitetin tuaj. Duke nënshkruar shumë nga detyrat e marketingut të filialeve që ne kemi përshkruar, ju mund të maksimalizoni rritjen e biznesit tuaj.

Edhe pse Fiverr është platforma e duhur për shumicën e njerëzve, Upwork është njësoj i popullarizuar kur kërkoni talentet e jashtme. Këtu është artikulli ynë në Upwork vs Fiverr, nëse doni të dini krahasimin.

Ky artikull fillimisht u shfaq në Blog me Fiverr.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map