SEO për Dummies: Si të SEO në 2020

Isfarë është Optimizimi i Motorit të Kërkimit (SEO)?

Optimizimi i Motorit të Kërkimit (SEO) është procesi i rregullimit të një faqe në internet për të provuar dhe arritur një renditje më të lartë në rezultatet e kërkimit. SEO është bërë pjesërisht bazuar në:


 1. Një të kuptuarit e asaj se si makinat interpretojnë qëllimin e kërkuesve dhe përputhen me përmbajtjen në internet (algoritmi i kërkimit) dhe,
 2. Vlerësimet se si njerëzit bashkëveprojnë me përmbajtjen që ata shohin në internet.

SEO është bërë jashtëzakonisht komplekse. Deri më tani, ka më shumë se 200 faktorë të rangut (parametrat që ndikojnë në renditjen e një faqe në internet) për të cilin janë rënë dakord dhe njohur nga tregtarët e Internetit.

Motori i Kërkimit Land e bëri këtë Tabela Periodike e SEO për të shpjeguar elementet thelbësore në strategjinë e SEO.

Këta faktorë përfshijnë përdoruesit ndalojnë kohën, teksti i spirancës së lidhjes, fjalë kyçe në URL, gjatësia e përmbajtjes, TF-IDF, etiketë titulli, teksti i përshkrimit meta, shpejtësia e ngarkimit të faqes në internet, fjalë kyçe në tekstin alt, numri i lidhjeve që dalin, numri i lidhjeve hyrëse, Fjalë kyçe LSI, faqja e rezultatit të kërkimit klikoni përmes vlerësimit (SERP CTR), etj.

Këta faktorë u njohën nga shumica sepse ato u verifikuan ose nga një zëdhënës i Google ose u vërtetuan se ishin (të paktën disi) efektivë në eksperimente dhe studime të rasteve të publikuara nga ekspertë të mirënjohur të SEO. Shumë, përfshirë vetë, besoj se numri i faktorëve kritikë të renditjes është shumë më i madh se 200. Secili prej këtyre faktorëve mbart një peshë të ndryshme në faqe të ndryshme të rezultateve të kërkimit – gjë që e bën SEO-në jashtëzakonisht (përsëri) komplekse dhe të vështirë për t’u shpjeguar. Disa e kanë quajtur SEO më ​​shumë një art sesa një shkencë.

Unë nuk do të gërmoj në detajet e këtyre 200 faktorëve të renditjes. Qëllimi im me këtë artikull është që t’ju jap një përmbledhje të shpejtë mbi mënyrën se si motorët e kërkimit punojnë sot dhe të ndajnë një listë të artikujve më kritikë të SEO për të shqyrtuar.

Siç mban Google më shumë se 90% të vëllimit të tregut të kërkimit të sotëm, Unë do të ndërroj termin “motor kërkimi” dhe Google lirshëm në artikullin tim.

Si ka punuar SEO në 2005?

Fjalë kyçe të bishtit të gjata vs bisht të shkurtër.Procesi tradicional i SEO fillon me hulumtimin e fjalëve. Në mënyrë ideale, ju doni të gjeni fjalë kyçe me vëllimin më të kërkimit dhe më pak konkurrencë. Sidoqoftë, të dyja janë pothuajse ekskluzive për njëra-tjetrën – fjalët kyçe me vëllimin më të madh të kërkimit kanë më së shumti konkurrencë ndërsa më pak konkurrencë ka pak ose aspak vëllim kërkimi.

Kjo është se si unë bëra SEO 15 vjet më parë:

 1. Drejtuar mbi një seri fjalësh kyçe në Overture (tani zhdukur) ose Vegla e Fjalës kyçe e Google AdWords për të përcaktuar vëllimin e kërkimit për çdo fjalë kyçe.
 2. Zgjidhni një grup prej 30 – 50 fjalë kyçe bazuar në vëllimin e kërkimit dhe konkurrencën e tregut. Kushtet e kërkimit të synuar me vëllim më të lartë kërkimi por konkurrencë më të ulët në treg.
 3. Segmentoni këto fjalë kyçe në 10 – 15 tema. Do temë duhet të përbëhet nga një fjalen kryesore dhe disa fjalë kyçe dytësore.
 4. Prodhoni përmbajtje në tema – sigurohuni që fjalët kryesore janë në etiketën e titullit të faqeve dhe fjalë kyçe dytësore të mbetura në titujt e faqeve (H1, H2, H3, etj).
 5. Përfshini imazhe të bukura dhe tekste alt të pasura me fjalë kyçe për secilën prej tyre.
 6. Ndërlidhni faqet e rëndësishme të parave në të gjithë faqen nga kapitulli dhe futbolli
 7. Dërgoni sa më shumë email që të keni mundësi tek webmasterët e tjerë dhe kërkoni nga ata që të lidhen përsëri në faqen tuaj në internet duke përdorur fjalët tuaja kryesore si tekst spirancë.
 8. Blini linqe lidhëse nga faqet e internetit të tjera nëse keni buxhet shtesë.
 9. Përsëriteni hapin 1 – 6 pa fund.

Kjo ishte kryesisht se si unë ndërtova faqet e internetit të shumëfishta të bashkëpunëtorëve me trafik të lartë dhe bloge në vitet 2000. Ndërsa kjo metodë mund të funksionojë ende në një kuptim të kufizuar sot, ai nuk është më një qasje efektive. Peizazhi në kërkim dhe teknologji në internet ka ndryshuar aq shumë – është thjesht e pamundur të arrihen të njëjtat rezultate të mira duke përdorur këtë metodë.

Pse? Sepse motorët e kërkimit dhe Interneti funksionojnë ndryshe sot.

Motori i Kërkimit të sotëm është…

Shumë e fshehtë

Numri i kërkimeve të fshehura pas kriptimit të Google.

Kërkimet sot janë më së shumti të koduara – kjo do të thotë se ne nuk mund të shohim plotësisht se çfarë shkruajnë përdoruesit në shiritin e tyre të kërkimit për të arritur në faqen tonë të internetit. Të dhënat më të sakta të kërkimit që mund të marrim sot vijnë nga një pjesë e vogël e ofruesve të mjeteve SEO që blejnë të dhëna për rrjedhën e klikimit nga ndërmjetësit e palëve të treta.

Dhe për të mos përmendur – përdorimi i bllokuesve të reklamave dhe VPN-ve gjithashtu bllokojnë mënyrën se si të dhënat ndahen midis pronarëve të faqeve më të vogla. Ne nuk mund të shohim më saktë se sa kërkues po vijnë në faqen tonë dhe nga ku po kërkojnë.

i personalizuar

Duck Duck Go gjeti 62 grupe të ndryshme të rezultateve në 76 kërkime në të njëjtin term “kontrolli i armës” (burim).

Google tani shërben për rezultate shumë të personalizuara të kërkimit te individët bazuar në preferencat individuale dhe historinë e shfletimit në internet. Pajisja që keni përdorur, të tilla si markat e telefonit celular, tabletat, desktopet, TV inteligjent, etj. Gjithashtu faktojnë në.

Edhe sjellja juaj gjithashtu është analizuar dhe kontribuon në një farë mase. Për shembull, historia e përdorimit tënd si faqet që ke vizituar, videot të pëlqyera ose të përbashkëta, aplikacionet që i instalove në telefonat e tu të mençur dhe ndërveprimet e tjera.

Pastaj ekziston mënyra sesi bashkëveproni me rezultatet e kërkimit (faqet e internetit që keni klikuar, gjërat që keni kërkuar më parë, reklamat që keni hasur, etj). Këto kombinohen për të diktuar rezultatet e ardhshme që merrni nga kërkimi juaj në Google. 10 rezultatet e mia kryesore të kërkimit ka shumë të ngjarë të jenë krejtësisht të ndryshme nga tuajat.

Cross-platform

pajisje të ndryshme për të kryer një kërkim

Kërkimet kryhen në lloje të ndryshme të pajisjeve – të cilat shpesh paraqesin qëllime të ndryshme për motorët e kërkimit. Për shembull – kërkuesit që kërkojnë “aglio olio” në desktop kanë më shumë të ngjarë të kërkojnë një recetë; por kërkuesit që kërkojnë të njëjtën gjë në celular mund të kërkojnë një restorant italian. Edhe nëse keni shifrat e sakta në një vëllim të kërkimit të fjalëve, do të jetë e vështirë të vlerësoni vëllimin e trafikut që do të merrni.

Si ta bëni SEO në vitin 2020?

Sfida më e madhe për praktikuesin e sotëm të SEO qëndron në ekzekutim, jo ​​njohuri-njohuri.

Unë nuk mund të pajtohem më shumë me Kevin Indig ndarja e SEO moderne në dy kategori

 1. Niveli makro, i cili përfshin aspekte teknike siç janë hartimi i arkitekturës së faqes në internet, optimizimi i UX, ndërkombëtarizimi i faqes në internet, etj.
 2. Niveli mikro, i cili përfshin përmbajtjen e përqendruar dhe optimizimin në faqe të tilla si përputhja e qëllimit dhe marrja e përmbajtjes.

Gjë është, ju nuk mund të vini më me një seri procedurash fikse në SEO dhe t’i zbatoni ato në të gjitha faqet e internetit dhe faqet në mënyrë të barabartë.

Industrydo industri është unike.

Do faqe në internet është unike.

Everydo qëllim që qëndron pas një kërkimi është unik.

SEO nuk është më një “taktikë” e marketingut të pavarur; por diçka që duhet të përfshihet në zhvillimin tuaj të internetit dhe procesin e prodhimit të përmbajtjes. Për t’u renditur lartë në Google dhe për të rritur faqen tuaj të internetit, ju duhet një plan veprimi për përmirësim të vazhdueshëm që shikon si fotografitë makro ashtu edhe ato të nivelit mikro.

Në atë plan veprimi, këtu janë pesë fushat në faqen tuaj të internetit që ju duhet të përmirësoni dhe optimizoni vazhdimisht.

1. Krijoni përmbajtje përkatëse dhe të dobishme

Bëni – Prodhoni faqe në internet (dhe faqen tuaj të internetit) që shërbejnë një qëllim të qartë për përdoruesit tuaj. Përditësoni vazhdimisht dhe shtoni vlerë në këto faqe të internetit. Përfundimisht, faqja juaj e internetit duhet të sigurojë përmbajtje të dobishme që përdoruesit nuk mund të gjejnë diku tjetër në Internet.

Nëse jeni i ri, një pjesë e madhe e përpjekjeve tuaja për SEO do të shpenzohen në auditimin e përmbajtjes. Bëni pyetjet e mëposhtme.

 • A është përmbajtja juaj e azhurnuar dhe e paraqitur qartë?
 • A mban përmbajtja juaj mjaft thellësi (dhe vlerë) për përdoruesit?
 • A shfaq përmbajtja juaj Ekspertizë, Autorizim, dhe Besueshmëri (E-A-T)?

Një faqe lajmesh është e dobishme vetëm për përdoruesit kur raporton ngjarjet më të fundit ose të rëndësishme. Një faqe e blerjeve duhet të sigurojë të gjitha informacionet e nevojshme për produktin dhe të bëjë një rast të fortë për një shitje. Një tutorial si-për të siguruar një informacion të plotë A-to-Z – në formën e tekstit, imazheve ose videove – për të kryer një detyrë.

2. Ndërtoni lidhje hyrëse dhe lidheni me mençuri

Bëni – Lidhje me faqet tuaja kryesore të internetit shpesh brenda vendit (pa rrezikuar përvojën e përdoruesit të faqes suaj të internetit). Lidheni me faqe të tjera të rëndësishme dhe të dobishme në internet. Merrni uebfaqe dhe blogje të tjerë të rëndësishëm për t’u lidhur me ju.

Lidhjet në internet janë si vota në botën e vërtetë – përveç që lidhje të ndryshme mbajnë një peshë të ndryshme në renditjen e kërkimit. Një lidhje nga një sit shumë i besueshëm, Nasa.com për shembull, ka më shumë fuqi sesa një lidhje nga një direktori në internet që lidh në 500 faqe të ndryshme nga një faqe.

Qëllimi juaj kryesor në ndërtimin e lidhjeve është të merrni sa më shumë lidhje “të mira” të jetë e mundur.

Metoda të ndryshme SEO qasen në ndërtimin e lidhjes ndryshe. Disa metoda rekomandojnë prodhimin e përmbajtjes së mirë që tërheq lidhjet natyrshëm (njerëzit kanë tendencë të lidhen me përmbajtjen që ata gjykojnë të dobishme ose interesante); ndërsa të tjerët marrin lidhje duke tregtuar – para (sponsorizim dhe reklama), përmbajtje të mirë (postime të ftuar), marrëdhënie biznesi (rrjetëzim).

Këshillë: Një mënyrë e mirë për të gjetur mundësitë e lidhjes është të shikoni profilin e lidhjes së konkurrencës tuaj. Ka shumë mjete SEO për ta bërë atë, por mua më pëlqen thjeshtësia e Kontrollues i lidhjeve të lidhjeve të lidhjes. Shtë falas (për deri në 100 backlinks për domain dhe vlerësoni cilësinë e lidhjes në një shkallë të thjeshtë 0 – 100. Pamja e mësipërme tregon 15 lidhjet e para Linkologjia e gjetur në këtë faqe.

Secila nga këto qasje mund ose nuk mund të funksionojë për ju. Theelësi në këtë është të kuptoni se cila është veshja juaj e fortë dhe të zgjidhni disa taktika të përshtatshme për ndërtimin e lidhjeve.

3. Shkruani titullin tërheqës të faqes në internet

Bëni – Shkruani tituj të pasur me fjalë kyçe që tërheqin përdoruesit të klikoni në faqen tuaj nga faqet e rezultateve të kërkimit.

Titulli i faqes suaj bën dy gjëra në SEO:

 1. Ndihmoni motorët e kërkimit për të kuptuar përmbajtjen e faqes tuaj në internet
 2. Për të ndihmuar në promovimin e faqes tuaj në faqet e rezultateve të kërkimit

Një etiketë titulli është i kufizuar në 65 – 70 karaktere. Fjalë kyçe të rëndësishme dhe propozimet e vlerës kryesore duhet të vijnë në fillim të fjalisë suaj.

4. Qëllimi i Kërkuesve të Ndeshjes

Bëni – Kontrolloni SERP për fjalët tuaja të synuara për të kuptuar se çfarë konsideron Google qëllimi i kërkimit. Rindërtoni faqen tuaj me formate të reja dhe elementë shtesë për të përputhur qëllimin e kërkimit.

“Synimi i kërkimit” është qëllimi që një përdorues po përpiqet të arrijë kur kryen një kërkim në Internet.

Kërkimet e segmenteve të motorëve të kërkimit në tre klasa me qëllime të ndryshme (duke cituar letrën e Andrei Broder):

 1. i lundrimit Synimi i menjëhershëm është të arrijmë në një sit të veçantë.
 2. informative Synimi është të përftoni disa informacione që supozohet se janë të pranishëm në një ose më shumë faqe në internet.
 3. transaksional Synimi është të kryeni disa aktivitete të ndërmjetësuara në internet.

Tradicionalisht, kërkuesit janë zakonisht shumë të mirëfilltë (në shumicën e rasteve) dhe priren të kërkojnë pikërisht atë që dëshirojnë. Prandaj ideja themelore e SEO është që të përputhet me përmbajtjen e faqes tuaj sa më afër me sa më shumë fjalë kyçe relevante në secilin kërkim të jetë e mundur.

SEO e ditës moderne kërkon pak më shumë se kaq. Jo vetëm që ju përmbajtja duhet të përputhen me pyetjet e kërkuesit, por mënyra se si prezantohet përmbajtja juaj gjithashtu bën një ndryshim në përputhen me qëllimet.

Për të kuptuar se çfarë konsideron Google qëllimi i një kërkimi, shikoni në faqet e rangut më të lartë për fjalët tuaja të synuara. Krahasoni se si janë faqja juaj e internetit e ndryshme nga e tyre. Rindërtoni faqen tuaj me formate të reja dhe elementë shtesë për të përputhur më mirë qëllimin e kërkimit. Ju mund të vlerësoni efektivitetin qoftë përmes përdoruesve që klikojnë në faqen tuaj ose keni përdorues që qëndrojnë më gjatë.

5. Përmirësoni përvojën e përdoruesit (UX)

Bëni – Theksoni UX kur hartoni faqen tuaj në internet. Drejtoni rregullisht testin A / B për të përmirësuar përvojën e përdoruesit të faqes suaj të internetit.

Për të ndihmuar mbajtjen e përdoruesve që vijnë në faqen tuaj më të angazhuar, më shumë se sa kërkohet tërheqja. Lexuesit tuaj janë klientët tuaj dhe lënia e tyre me një përshtypje pozitive është e paçmueshme. Kjo do të thotë që ju duhet t’u ofroni atyre siguri, një përvojë të qetë të shfletimit dhe një qëndrim të këndshëm.

Disa shembuj themelorë…

Përdorimi i një certifikate SSL jo vetëm që do t’i ndihmojë përdoruesit tuaj të sigurojnë të dhënat e tyre ndërsa lidhen me faqen tuaj, por gjithashtu lejon që motorët e kërkimit të dinë që faqja juaj është e sigurt për ta që të drejtojnë trafikun në.

Përdoruesit që duhet të presin për të ngarkuar një faqe në internet shpesh bëhen të padurueshëm dhe largohen, kështu që sigurohuni që faqja juaj të jetë gjithashtu e optimizuar për shpejtësinë.

Së fundmi, edhe pse reklamat dhe popup-et mund të jenë një mënyrë efektive për të ardhurat nga drejtimi, këto mund të bëhen ndërhyrëse për këtë përvoja e shfletimit të përdoruesve.

Përfundim: SEO është një Udhëtim, Jo Destinacion

Sot ka shumë ndërmarrje dhe individë që ofrojnë shërbime SEO. Para se t’i përfshini ato, mbani mend se SEO është një udhëtim dhe jo vetëm një destinacion. Ndërsa faqet e internetit dhe përmbajtja evoluojnë, kërkesat e SEO do të ndryshojnë.

Motorët e kërkimit po ndryshojnë vazhdimisht mënyrën se si funksionojnë algoritmet e tyre gjithashtu, që do të thotë se kurrë nuk do të keni solution zgjidhjen perfekte të SEO ’. Ato kryesore qëndrojnë në të kuptuarit, eksperimentimin dhe përkushtimin – një udhëtim gjatë gjithë jetës, për të thënë.

Pyetje të shpeshta të bëra në SEO

Farë kërkon SEO?

SEO qëndron në Optimizimin e Motorit të Kërkimit.

Farë është SEO me fjalë të thjeshta?

Siç u përmend, SEO është procesi i optimizmit të një faqe në internet për të arritur renditje më të larta në rezultatet e kërkimit. SEO është bërë, bazuar në pjesërisht në të kuptuarit e mënyrës se si funksionon algoritmi i kërkimit dhe pjesërisht i bazuar në vlerësimin se si njerëzit bashkëveprojnë me rezultatet e kërkimit të tyre.

A FAQs mirë për SEO?

Një faqe «Pyetje të shpeshta» është gjithmonë e dobishme nga këndvështrimi i një përdoruesi. Faqja e FAQ e planifikuar dhe e ndërtuar me kujdes punon mirë si një mjet shitje dhe rrit numrin e përmbajtjes në faqen tuaj të internetit (numrin e fjalëve, etj) dhe kështu, rritni mundësinë tuaj për t’u paraqitur në kërkimet përkatëse.

FAQs, kur shënohen me të dhëna të strukturuara (kjo për shembull), rrisin mundësinë tuaj për t’u përfshirë në Rezultatet e Kërkimit të Pasura dhe (teorikisht) ndihmojnë për të tërhequr më shumë klikime në faqen tuaj të internetit. I referohet Google dhe Udhëzuesi i Bing-ut për më shumë detaje në shënimin e faqes në internet.

Isfarë është backlink në SEO?

Backlink është lidhja lidhëse që lidh nga një faqe në faqen tuaj te internetit. Një linje lidhëse, e njohur edhe si lidhje hyrëse, janë nga faktorët e rëndësishëm të renditjes në Google.

Nëse duhet ta bëni SEO vetë?

Po dhe jo. Ka shumë udhëzues të dobishëm të SEO në internet – kështu që nuk është e vështirë të filloni dhe ta bëni vetë për të kursyer para. Mbani në mend, sidoqoftë, që SEO është shumë kohë dhe konsumues i punës.

A kushton SEO-ja para?

Absolutisht. Bazuar në tim studim mbi 400 profile më të pavarur në Upwork, Mesatarisht tarifon SEO, 23,68 dollarë në orë. Tarifa shkon deri në 175 dollarë në orë. Personalisht ndjej se është e arsyeshme të paguaj 1000 $ – 2,500 dollarë në muaj për një shërbim të mirë afatgjatë të SEO.

Si bëjnë fillestarët SEO?

Filloni duke lexuar këtë udhëzues dhe duke vëzhguar se çfarë po bëjnë pronarët e tjerë të uebfaqes me faqet e tyre të internetit. Përdorni mjete SEO si AHREFS, SEM Rush ose MOZ për të zbuluar se çfarë po bëjnë të tjerët për të përmirësuar renditjen e kërkimit.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map