Rriteni biznesin tuaj: Duhet të bëni për të zgjeruar biznesin tuaj në internet

Shpesh ka një shkëputje në mënyrën se si njerëzit i shohin uebfaqet dhe bizneset. Një tendencë që kam vërejtur është ta trajtoj faqen në internet si vetëm një komponent të shkëputshëm të një biznesi, kur në të vërtetë është shumë më tepër.


Të paktën, një faqe në internet duhet të veprojë si një zgjatje e biznesit tuaj, duke ju ndihmuar të gjeni një bazë të klientëve që nuk është e arritshme për shumicën e dyqaneve fizike. Nëse e menaxhoni mirë faqen e internetit, ajo ka potencial jo vetëm që të marrë përsipër dyqanin tuaj fizik si një burim të ardhurash, por edhe të zvogëlojë koston tuaj të përgjithshme ndërsa e bëni këtë.

Afrimi i gjithë faqes në internet si entitet biznesi më vete është një mënyrë e mirë për të lëvizur në drejtimin e duhur. Sot, unë do t’ju jap një përshkrim të shkurtër se si funksionon qasja dhe çfarë ju duhet të bëni për ta bërë atë.

1. Merrni domenin tuaj

Vendosja e faqes suaj të internetit në një domain falas është vendimi më i keq i biznesit që mund të merrni ndonjëherë. Klikoni për të Tweet

Vendosja e faqes suaj të internetit në një domen të lirë – si mysaloon.wix.com, është vendimi më i keq i biznesit që mund të merrni ndonjëherë. Njerëzit që drejtojnë faqet e internetit të biznesit në një domen të lirë, bien në këto kategori në librin tim:

 • një i ri, ose
 • një anije e lirë, ose
 • një mashtrues që zhvillon operacion fluturues-natën, ose
 • një kombinim i të tre më lart.

… Për të cilën do të mendoja tre herë para se të blija ndonjë gjë prej tyre.

Emrat e domain janë të lirë. Një domain .com ose .net kushton 10 – 20 dollarë në vit. Domenet e lira janë për projekte shkollore, organizata jofitimprurëse dhe hobi. Nëse po e zgjeroni biznesin tuaj në internet, sigurohuni që të bëni atë që do të bënte të gjithë biznesi legjitim – shkoni te një regjistër domain (p.sh. NameCheap) dhe blini një domain që i përshtatet markës tuaj.

Pricesmimet e domenit në NameCheap (ekrani i realizuar në prill 2019).

2. Prisni faqen tuaj te internetit në një host të besueshëm në internet

Të kesh emrin e domain-it tënd është gjysma e ekuacionit. Gjysma tjetër është ta presim atë në një host të besueshëm në internet.

Uebfaqja juaj duhet të jetë në dispozicion 24 24 7, në mënyrë që vizitorët tuaj të arrijnë tek ju sa herë që dëshirojnë. Për ata që janë duke filluar të freskëta, zgjidhni një host në internet që ofron të paktën 99.9% garanci në kohë dhe performancë të mirë. Për ata që janë duke kandiduar tashmë në një faqe interneti ekzistuese, monitoroni rregullisht faqen tuaj te internetit. Mos u toleroni me ofruesit e pritjes që zbresin shpesh. Bëni shumë zhurmë për mbështetjen, në mënyrë që t’ju zhvendosin në një server të qëndrueshëm ose të kaloni në një kompani tjetër pritëse nëse është e nevojshme.

Nëse po kërkoni për një host të besueshëm në internet, këtu është lista e pritjes së biznesit që ju rekomandoj.

Për këtë faqe që po lexoni (BuildThis.io) – Unë e pres atë në SiteGround. Kohëzgjatja e tyre ka qenë e qëndrueshme si shkëmb. Kjo faqe në internet që po lexoni tani, është pritur në SiteGround dhe unë kam monitoruar ngushtë kohën e saj për vitet e kaluara. Këtu është një fotografi e rekordit në kohën e duhur BuildThis.io në të kaluarën.

Pamja e ekranit 15 korrik 2019 – 100% në kohë për 7 ditët e fundit. Mësoni më shumë rreth SiteGround në përshtypjen time.

3. Zbatimi i HTTPS

Si funksionon SSL.

Një lidhje HTTPS kodon të gjitha të dhënat që transferohen midis kompjuterit të një përdoruesi dhe uebfaqes tuaj. Mbron të dhënat e ndjeshme të përdoruesve (siç janë numrat e kartave të kreditit dhe kredencialet e hyrjes) dhe u ofron përdoruesve një sens të sigurisë (Google Chrome tani etiketon faqet e internetit pa HTTPS si “jo të sigurt”).

Për të zbatuar HTTPS, ju duhet certifikatë SSL.

Një çertifikatë e përbashkët SSL është falas dhe zakonisht ofrohet nga shumica e kompanive pritëse. Përndryshe, ju mund të merrni një SSL falas nga Encrypt dhe Le ta instaloni manualisht në faqen tuaj të internetit. Për shumicën e bizneseve të vogla, një SSL falas e ndarë është e mjaftueshme

Një certifikatë SSL e dedikuar zakonisht rekomandohet kur merren me pagesa të përdoruesve në faqen tuaj të internetit. Ekzistojnë tre lloje të certifikatës SSL të dedikuar – Domain Validated (DV), Validated Organisation (OV) dhe Validated Extended (EV). DV, çertifikata më themelore SSL, kushton rreth 20 – 30 $ / vit; ndërsa kostot minimale për OV dhe EV janë përkatësisht rreth 60 dollarë / vit dhe 150 dollarë / vit.

Përkundër llojeve të vlefshmërisë, të gjitha çertifikatat kanë të njëjtat nivele të kriptimit të të dhënave. Dallimi i vetëm është siguria për identitetin e biznesit që qëndron pas uebfaqes.

 • Për të mësuar më shumë rreth SSL dhe zbatimin e saj, lexoni udhëzuesin tonë SSL këtu.
 • Për të blerë një certifikatë të dedikuar SSL, vizitoni SSML.

4. Optimizoni shpejtësinë tuaj të internetit

Një vonesë një sekondë në ngarkesën e faqeve mund të shkaktojë humbje 7% në konvertimet e klientëve.

Shpejtësia e faqes suaj të internetit luan një pjesë integrale për një faqe interneti përtej thjesht ngarkimit të shpejtë. Google, për shembull, rendit faqet e internetit që ngarkojnë shpejt më lart sesa ato që nuk janë. Dhe duke u renditur lartë në Google do të ndihmojë patjetër që faqja juaj e internetit të tërheqë më shumë trafik dhe më shumë shitje.

Shtoni në të, hulumtimi ka treguar se 40% e njerëzve do të braktisin faqen tuaj të internetit nëse i duhen më shumë se 3 sekonda për t’u ngarkuar. Imagjinoni të humbni 40% të biznesit tuaj vetëm sepse nuk e keni optimizuar shpejtësinë e faqes tuaj. Kjo është një shumë e shitjeve të mundshme poshtë ikjes!

Pa kaluar shumë thellë në detajet teknike, Më poshtë janë gjërat që mund të bëni për të shpejtuar faqen tuaj të internetit.

Më shumë këshilla për optimizimin e faqes në internet këtu.

Në nivelin e serverit

Në nivelin e internetit

 • Cache faqen tuaj të internetit
 • Shtoni skedarë të skaduar për të tërhequr ruajtjen e shfletuesit
 • Shmangni përdorimin e imazheve me madhësi të madhe
 • Kompresoni imazhet tuaja
 • Ndërtoni faqen tuaj në PHP7
 • Perdor nje Përshpejtues i PHP
 • Parandaloni të tjerët që të mos lidhin imazhet tuaja
 • Fiksoni të gjitha lidhjet e prishura në faqen tuaj të internetit
 • Minimizoni skedarët Javascript dhe CSS

Këshillë – Përdorni Google PageSpeed ​​Insights për të analizuar shpejtësinë e faqes tuaj të internetit dhe për të marrë sugjerime të dobishme për optimizim.

5. Shtoni përcjelljen e faqes në internet dhe vendosni qëllimet e faqes në internet

Biznesi juaj vendos qëllime për të vazhduar përmirësimin dhe ecjen përpara.

E njëjta gjë vlen edhe për qëllimet e faqes suaj të internetit.

Të dhënat janë thelbësore kur po përpiqeni të mbani gjurmët e progresit dhe të përmirësoni performancën e internetit të biznesit tuaj. Me të dhënat e duhura, ju mund të rregulloni faqen e internetit tuaj në sjelljen dhe nevojat e përdoruesit tuaj.
Kjo është ajo ku mjetet analitike në internet si Google Analytics (GA) vijnë në dispozicion. GA është falas, jashtëzakonisht i fuqishëm dhe përdoret nga mbi 40% e të gjitha faqeve të njohura në të gjithë botën. Për të instaluar GA dhe për të filluar gjurmimin e të dhënave tuaja të internetit, lexoni këtë dokument të Google.

Shembull – Pamja e Google Analytics.

Për të deshifruar sasinë e madhe të të dhënave që ofron Google Analytics, unë rekomandoj të filloni të thjeshtë dhe të përqendroheni në këto katër metrika kryesore:

 1. Sesione / Përdorues të Fituar: Ndjekja e numrit të seancave / përdoruesve që merr faqja juaj është një mënyrë për të matur rritjen. Në mënyrë ideale, ju doni të merrni më shumë seanca ndërsa faqja juaj rritet.
 2. Kanalet / Referencat e Trafikut: Kuptoni se ku vjen trafiku juaj dhe përqendroni përpjekjet tuaja në platformat që janë të rëndësishme.
 3. Shkalla e fryrjes: Kjo ndihmon në matjen e përmbajtjes tuaj ose cilësinë e trafikut dhe ju tregon nëse po shërbeni përmbajtjen e duhur ose po synoni audiencën e gabuar.
 4. Koha mesatare në faqe: Të dish se sa kohë harxhon një vizitor në faqen tënde mund të të ndihmojë të kuptosh mënyra për të përmirësuar ngjitjen e faqes tënde.

Duke pasur parasysh këto të dhëna, mund të filloni të hulumtoni dhe vendosni qëllime specifike që do të ndihmojnë në rritjen e biznesit tuaj. Disa shembuj të qëllimeve të faqes në internet që mund të vendosni janë:

 • Rritja e sesioneve / përdoruesve të fituar me 25%
 • Rritni kohën mesatare në faqe me 5%
 • Rritja e vizitave nga kanalet specifike të trafikut me 20%
 • Ulja e normës së fryrjes në uebfaqe me 10%

6. Mbani vizitorët tuaj të lumtur

Kur vizitorët tuaj marrin përvojë të mirë në faqen tuaj të internetit, ata janë të lumtur.

Kur ata janë të lumtur, ka më shumë të ngjarë të qëndrojnë më gjatë në faqen tuaj të internetit, të ndajnë përmbajtjen tuaj me miqtë e tyre dhe të shpenzojnë para për një produkt / shërbim që jeni duke shitur.

Si i bëjmë vizitorët tanë të lumtur?

Ka gjëra të panumërta që mund të bëjmë për ta bërë faqen tonë të internetit një vend më të lumtur për vizitorët tanë.

Për një – sigurohuni që faqja juaj e internetit të ngarkojë shpejt (shiko pikën # 4).

Dy, hartoni faqen tuaj te internetit për UX më të mirë. Nëse jeni duke shitur një produkt në internet, sigurohuni që procesi i arkëtimit tuaj të jetë i lehtë për tu ndjekur dhe siguruar. Hiqni të gjitha shpërqendrimet dhe përdorni një tregues të përparimit gjatë arkë. Gjithashtu, merrni parasysh kursimin e informacionit për transportin dhe faturimin e klientëve tuaj për blerjet e tyre të ardhshme.

Një raport i realizuar nga Aaron Marcus i AM + A tregon se përmirësimi i një përvoje të përdoruesit të faqes në internet (UX) do të përmirësojë më pas të ardhurat tuaja të përgjithshme. Marcus bëri një studim rasti në një numër ndërmarrjesh dhe tregoi një lidhje të qartë midis UX të mirë dhe të ardhurave të shëndetshme të biznesit.

Elementi i përvojës së përdoruesit (burim).

Studimi i rastit # 1 

Prania në internet e IBM është bërë tradicionalisht nga një labirint i vështirë për t’u lundruar në nëndegë të ndryshme, por një ridizajnim e bëri atë më koheziv dhe miqësor për përdoruesit. Sipas IBM, përpjekja për rindërtimin e shpejtë pagoi dividentët. Kompania tha në muajt pas rishikimit të shkurtit 1999 që trafiku në dyqanin online Shop IBM u rrit 120%, dhe shitjet u rritën 400% (burim).

Studimi i rastit # 2

Staples.com përcaktoi që çelësi i suksesit në internet dhe rritjes së pjesës së tregut ishte bërja e faqes së tij të tregtisë elektronike sa më të përdorshme. Staples.com kaloi qindra orë duke vlerësuar mjediset e punës së përdoruesve, nevojat për mbështetje të vendimeve dhe tendencat kur shikonte dhe blinte produkte zyre dhe shërbime të biznesit të vogël përmes Uebit. Metodat përfshijnë mbledhjen e të dhënave, vlerësimet heuristike dhe testimin e përdorshmërisë (burim).

7. Shtoni prova sociale në faqen tuaj të internetit

Shembull – Dëshmi e fortë sociale e shfaqur në faqen e suksesit të klientit Drift (burim).

Dëshmitë e mirëfillta shtojnë besueshmërinë për produktet ose shërbimet që ju jeni duke shitur. Dhe, njerëzit kanë tendencë të mbështeten në rishikimet në internet kur bëjnë blerje.

Tre gjëra që mund të bëni:

 1. Dërgoni sondazh për klientët tuaj. Konsideroni t’u dërgoni atyre një kupon ose një dhuratë falas për të inkurajuar përgjigjet.
 2. Inkurajoni klientët tuaj të ndajnë reagimet e tyre në platformat e mediave sociale. Përdorni hashtags për të ndjekur përgjigjet e klientëve ndaj produkteve tuaja.
 3. Dërgoni produktet tuaja ose ofroni provë falas për blogerët ose influencuesit e mediave sociale dhe merrni ato që të rishikojnë produktet / shërbimet tuaja.

Shtoni këto reagime dhe komente në faqen tuaj te internetit.

Duke përfituar nga faqja juaj Rreth

Faqja “Rreth Nesh” është ndoshta faqja e dytë më e rëndësishme në faqen tuaj të internetit që shpesh anashkalohet. E shihni, një faqe efektive “Rreth Nesh” mund të shërbejë si një “faqe shitje” nëse bëhet siç duhet.

Kur keni një faqe “Rreth Nesh” që u flet përdoruesve dhe vendos markën tuaj si të besueshëm dhe të afrueshëm, atëherë ai përdorues ka më shumë të ngjarë të bëjë biznes me ju.

Por çfarë e bën një faqe të mirë “Rreth Nesh”? Nuk ka rregulla të vështira që duhet të ndiqni, por për fillestarët, ata duhet të përgjigjen në pyetjet e mëposhtme:

 • Kush je ti?
 • Pse ata duhet t’ju zgjedhin mbi dikë tjetër
 • Cfare po ben?
 • Kur fillove?
 • Si e bëtë?

Kjo duhet të japë një themel të mirë për të filluar. Pas kësaj, bëhet fjalë për hartimin e faqes që i përshtatet tregut tuaj. Përsëri, nuk ka rregulla të vështira për t’u ndjekur dhe mund të përpiqeni të eksperimentoni me modelin tuaj për t’iu përshtatur markës tuaj.

Këtu është një shembull i një faqe të mirë “Rreth Nesh” nga Canva:

Faqja e ekranit të Canva Rreth Nesh.

8. Optimizoni për renditjen më të lartë të kërkimit (SEO)

Kërkimet organike të përbëra rreth një e treta e trafikut të uebfaqes së biznesit sipas Studimi i qendrës.

Mbi 90% e përvojave në internet fillojnë me një motor kërkimi.

Optimizimi i faqes suaj të internetit për renditje më të lartë të kërkimit – Renditja veçanërisht e Google, nuk është më një mundësi.

Për të mbuluar gjithçka në lidhje me SEO në këtë artikull do të ishte shumë informacion, kështu që unë do të përqendrohem në tre gjëra më të rëndësishme që ju duhet të bëni.

Përmbajtja / qëllimi

Krijoni përmbajtje të dobishme që përputhet me qëllimin e audiencës tuaj të synuar. Vizitorët tuaj janë në faqen tuaj të internetit për një arsye – nëse është për të marrë një pjesë të informacionit, të krahasoni një produkt ose të bëni një blerje. Uebfaqja juaj duhet t’i shërbejë qëllimit të audiencës tuaj në mënyrë efektive dhe efikase, kjo përfshin përdorimin e:

 • Pastroni veprimet e thirrjeve (CTA) për një faqe tregtare,
 • Lista e numrave për të demonstruar procedurat hap pas hapi,
 • Pastroni titujt për lexime të lehta në internet,
 • Diagramat dhe grafikat që kuptohen lehtë, për të demonstruar qartë informacionin.

Lidhje dalëse / hyrëse

Lidhjet, si lidhjet hyrëse dhe ato dalëse, kanë qenë një nga faktorët kryesorë që motorët e kërkimit përdorin për të renditur faqet e internetit. Merrni lidhje natyrisht nga faqet e internetit të besueshme; lidheni me burime të tjera të besuara nga faqja e internetit tuaj sa herë që është e përshtatshme.

SEO në faqe

Përfshini fjalë kyçe të lidhura në titullin e faqes tuaj dhe nën titrat (

,

), përdorni tekste alt përshkruese për të gjitha imazhet, përdorni shënjimin e skemës për të ndihmuar motorët e kërkimit të kuptojnë përmbajtjen tuaj, të lidhni shpesh në faqet tuaja të rëndësishme dhe të hiqni ose konsolidoni faqet me përmbajtje të kopjuar.

9. Të jetë i pranishëm në rrjetet e mediave sociale

2020shtë viti 2020, nuk keni nevojë që unë t’ju them se media sociale luan një rol të madh në një strategji të marketingut të biznesit.

Me gati 3.5 miliardë përdorues aktivë që përdorin mediat sociale, është e rëndësishme që të keni një prani aktive të mediave sociale në platformat që janë të rëndësishme për audiencën tuaj të synuar.

Përfitimet e përdorimit të mediave sociale për të ndërtuar markën tuaj janë të pamohueshme. Duke e konsideruar atë 60% e përdoruesve të Instagram zbulojnë produkte të reja në platformë, media sociale është një vend i natyrshëm për të arritur klientë të rinj potencialë dhe me shumë synim.

Ndërsa ju mund të zgjidhni të keni një llogari në çdo platformë të mediave sociale në dispozicion, është shumë më e mençur të përqendroheni në vendet ku demografia juaj kryesore priren të jetë aktive në.

Për shembull, nëse po synoni audiencën më të re, duhet të keni llogari në platforma të njohura si SnapChat dhe Instagram. FaceBook është i shkëlqyeshëm për shënjestrimin e demografisë më të vjetër ndërsa Linkedin kryesisht do të përqendrohet në profesionistët që punojnë.

Këtu është një shembull i mediave sociale të bëra siç duhet:

Faqja e Lauren-it, SincerelyLauren.com, integrohet në mënyrë efektive me faqen e saj të mediave sociale.

Blogerja e mamit, Lauren, është e përqendruar në ndërtimin e ndjekjeve të saj në Instagram nga faqja e saj në internet – Instagram është vendi i duhur për të qenë pasi Lauren është përqendruar në “prindërit në stilin” dhe gjinia mbizotëruese në Instagram janë gratë.

10. Ndërtoni një listë me email

Këshillë për marketing në email – Segmentoni pajtimtarët tuaj në grupe të ndryshme, në mënyrë që të mund të dërgoni përmbajtje specifike që janë më të rëndësishme për ta veç e veç. Klikoni për të Tweet

Marketingu me email mund të jetë një mënyrë efektive për të rritur të ardhurat dhe fitimin e biznesit tuaj.

Marketingu me email ka një kthim të vlerësuar të investimit (ROI) prej 3,800% që do të thotë se mesatarisht, secili dollar i investuar në rrjetat e marketingut me postë elektronike një kthim prej 38 $. Përveç nga perspektiva financiare, ka shumë aspekte të tjera të dobishme të marketingut me email, siç janë:

 • Fusha e zgjatur: Vizitorët në uebfaqe vijnë dhe shkojnë, por pasi të jenë shkuar shumë nuk kthehen kurrë. Duke mbledhur informacione me postë elektronike nga vizitorët tuaj, ju do të jeni në gjendje t’i afroheni përsëri atyre në të ardhmen. Me një listë emaili ju dërgoni të gjithë listën me përmbajtje të vlefshme që përndryshe mund të humbasin. Ju gjithashtu mund të fitoni trafik shtesë kur disa vendosin të ndjekin lidhjet përsëri në faqen tuaj në bazë të informacionit dërguar atyre.
 • Rritja e shitjeve: Konvertimet e postës elektronike janë vërejtur për të tejkaluar trafikun e kërkimit social dhe organik. Në fakt, statistikat tregojnë se media sociale ka një shkallë të përgjithshme të angazhimit vetëm 0.58% në krahasim me një normë prej 3.71% të klikimit (CTR) për email.
 • Përcaktoni operacionet tuaja: Për shkak se marketingu me email është i bazuar në statistika, është e mundur të mblidhen këto të dhëna dhe t’i analizojnë ato. Ai informacion më pas mund të përdoret për të përmirësuar më tej fushatat tuaja të postës elektronike për të rritur efektivitetin. Për shembull, mësoni për pëlqimet, pëlqimet dhe interesat e bazës së përdoruesit tuaj dhe dërgoni atyre materiale përkatëse.

“Lista e postës elektronike të padisë është pasuria më e madhe që kemi për drejtimin e blerjeve të reja.” – Corey Dilley, menaxher i marketingut në Unbounce (burim).

Për të mbledhur email të vizitorëve

 • Regjistrohuni për një shërbim të marketingut me email për të ndihmuar në krijimin dhe menaxhimin e fushatës suaj të marketingut me email. Këtu keni një listë të shërbimeve të marketingut me email që ju rekomandojmë.
 • Sigurohuni se ka diçka në të për përdoruesit tuaj – jepni produkte njohuri, kuponë falas dhe lajme të fundit të produkteve (që janë të dobishme për ta) në këmbim të postave elektronike të tyre.
 • Drejtoni reklama të rishikimit në Facebook për t’u lidhur me vizitorët tuaj të internetit ekzistues.
 • Përdorni “bar halo” ose pop-up në faqen e internetit për të inkurajuar pajtimet në email.

Për të ruajtur një listë aktive të postës elektronike

 • Segmentoni pajtimtarët tuaj në grupe të ndryshme, në mënyrë që të mund të dërgoni përmbajtje specifike që janë më të rëndësishme për ta veç e veç.
 • Ofroni një vlerë të madhe në emailet tuaj (d.m.th. përmbajtje e dobishme, zbritje produkti, etj).
 • Prekje të thjeshta si adresimi i tyre me emrat e parë dhe të fundit mund të ndihmojnë për t’i bërë postat elektronike më personale.
 • Maksimizoni angazhimin tuaj duke kohën tuaj të postës elektronike me tre lojërat kryesore: Në mëngjes, pasdite e hershme ose mbrëmje.
 • Linjat e artizanatit artizanale që do të tërheqin lexuesit për të hapur mesazhin tuaj. Mos kini frikë të merrni krijues dhe të provoni diçka të re.

11. Zbatoni rregullat dhe rregulloret

Ashtu si drejtimi i një biznesi me tulla dhe llaç, ka rregulla dhe rregullore për drejtimin e një faqe në internet si një biznes. Dhe, ashtu si drejtimi i një biznesi, ju duhet të keni një formë të kontabilitetit në dorë.

Disa nga këto tema mund të duken pak të komplikuara, por është padyshim e rëndësishme për ju, si një biznes dhe një pronar i faqes në internet, t’i njihni ato dhe t’i kuptoni ato.

Mbani kontrollin e kontabilitetit tuaj

Një aspekt i rëndësishëm që shumica e sipërmarrësve kanë tendencë të anashkalojnë në një biznes në internet është financa. Kur uebfaqja dhe biznesi juaj fillojnë të bëhen më të mëdha, është ide e mirë të keni një llogaritar të mirë për t’u siguruar që financat e faqes tuaj janë të shëndetshme.

Kur keni një biznes në internet që është i azhurnuar me praktikat më të mira në kontabilitet, kjo do të ndihmojë biznesin tuaj të rritet financiarisht dhe ndoshta do t’ju ofrojë më shumë mundësi për të zgjeruar.
Por ku filloni?

Epo, nëse jeni ende një biznes i vogël, është më mirë të punësoni një llogaritar të pavarur mbi bazën e kontratës për të trajtuar të gjitha financat tuaja herë pas here. Do gjë më e madhe dhe do të duhet të përdorni një agjenci të plotë të kontabilitetit për t’ju ndihmuar të mbani shënimet e financave tuaja.

 • Ju mund të zgjidhni një paketë softuerësh kontabël, të tilla si QuickBooks për të trajtuar financat tuaja. Disa nga funksionet që ofron QuickBooks përfshijnë aplikime të llogaritjes së premisë, funksionet e pagave dhe madje edhe menaxhimin e faturave.
 • Nëse thjesht dëshironi të përgatisni një faturë të thjeshtë, mund të shikoni për shabllonet e faturave falas si Invoiceto.me ose Generator Faturë..

Kuptimi i GDPR

GDPR qëndron për Rregullorja e përgjithshme për mbrojtjen e të dhënave. Në thelb është një ligj që specifikon se si të dhënat personale duhet të mblidhen, përdoren, mbrohen ose ndërveprohen. Ndërsa përgjithësisht përqendrohet në BE, ai mund të ndikojë në çdo organizatë që nuk ka bazë në BE gjithashtu.

Ata që nuk janë në përputhje me kërkesat e GDPR ka të ngjarë të përballen me gjobë deri në 4% të të ardhurave vjetore globale të një kompanie ose 20 milion € (cilado që është më e madhe).

Nëse jeni të vendosur në BE ose keni ndërmend të bëni ndonjë biznes brenda BE, rekomandohet që ta bëni faqen tuaj të internetit GDPR në përputhje për të mos u gjobitur.

Rëndësia e mohimit & Politika e privatësisë

Me BE-në duke e bërë kërkesën e GDPR-së, të kesh një mohim ose një politikë të privatësisë po bëhet një domosdoshmëri për çdo sipërmarrës ose biznes që fillon një faqe në internet. Në përgjithësi, një politikë e privatësisë duhet të zbulojë se çfarë informacioni personal ju mbledh nga një përdorues dhe si keni ndërmend të përdorni atë dhe t’i mbani ato private.

Disa vende do t’ju kërkojnë të keni një politikë të intimitetit me ligj dhe herë të tjera, mund të kërkohet nga shërbimet e palëve të treta si Google Adsense ose Affiliates Amazon. Sido që të jetë, është ide e mirë të kesh një të tillë.

Në mënyrë ideale, ju do të punonit me zhvilluesin tuaj për të zhvilluar një sistem të cookie-tve në internet dhe të shkoni te një avokat për të hartuar politikën e privatësisë që është në përputhje me të gjitha ligjet në fuqi. Sidoqoftë, nëse nuk keni kohë dhe buxhet, iubenda është një alternativë e përballueshme.

12. Punësoni njerëzit për të rritur lart

Pasi faqja juaj e internetit të bëhet më e madhe, mund të jetë koha për të konsideruar punësimin e njerëzve për të bërë punë ose funksione të caktuara.

Le të themi që keni një blog në faqen e internetit të biznesit tuaj. Kur blogu bëhet më i madh, mund të jetë më e vështirë të prodhoni përmbajtje në mënyrë më të vazhdueshme pasi mund t’ju duhet të bëni detyra të tjera, të tilla si prodhimi i blogpostave të reja dhe rrjetëzimi me blogerët e tjerë.

Këtu do të vijnë në gjendje të pavarur ose pjesëmarës. Delegimi i detyrave tuaja për të tjerët do t’ju lejojë të përqendroheni në detyra më të mëdha dhe më të rëndësishme.

Platforma të tilla si Upwork, Freelancer.com dhe madje Fiverr e bën më të lehtë se kurrë për ju që të punësoni njerëz në baza të përkohshme ose projekt-pas-projekti. Sigurisht, kostoja e punësimit të një freelancer ka tendencë të ndryshojë dhe nganjëherë, do të ishte më mirë të thjesht zgjeroni veshjen tuaj dhe të punësoni staf të përhershëm në vend. Nëse jeni duke kërkuar të punësoni një staf të përhershëm, faqet si p.sh. Monster.com ose CareerBuilder.com janë një mundësi popullore për bizneset më të vogla. E tëra çfarë duhet të bësh është vetëm të postosh një shpallje pune ose të kërkosh të rinisë në platformë.

Sigurisht, disa nga shqetësimet për punësimin e njerëzve janë se ka më shumë gjëra për ju. Nëse jeni një biznes i vogël, ju mund të përfundoni duke pasur nevojë të mikromanizoni stafin tuaj dhe të keni më pak kohë për t’u përqendruar në biznesin tuaj.

Shembull – Freelancer që mund t’i gjeni në Fiverr

Fiverr është një burim që ju lejon të shikoni nëpër pishina të freelancerve për ndonjë gjë nga krijimi i përmbajtjes deri tek mbështetja e mediave sociale.

Ato lejojnë që freelancer të krijojnë oferta të cilat më pas mund të zgjidhen nga ju. Përndryshe, ju mund të krijoni një vend pune (postoni një ‘kërkesë’) që ju nevojitet posaçërisht dhe lejoni që freelancer të Fiverr të bëjnë ofertë për të. Për çdo transaksion, Fiverr do të marrë uljen e tij në formën e një tarife që merret me çmimin përfundimtar. Pagesa ndryshon në varësi të vlerës së transaksionit. Për shkak të një sistemi reputacioni, freelancer të Fiverr mund të jenë agresivë në përpjekjen për të përmbushur kërkesat e punës.

Zhvilluesit e uebit

Talentet Fiverr në programim dhe teknik – punësoni zhvilluesit e pavarur të uebit për të optimizuar, menaxhuar, apo edhe të shtoni funksionalitet të ri në faqen tuaj (shihni atë live këtu).

Shkrimtarëve

shkrimtarët më të mirëTalentet e Fiverr në përmbajtjen e faqes në internet – punësoni shkrimtarët e pavarur për të krijuar përmbajtje të re për faqen tuaj të internetit (shihni se jetoni këtu).

13. Shitet faqja e internetit (dalja!)

Në një moment, ju mund të dëshironi të konsideroni shitjen jashtë faqes tuaj të internetit pasi ta keni ndërtuar.

Sapo faqja juaj e internetit fillon të bëhet e madhe dhe ajo bëhet një pasuri e vlefshme, ju mund ta shisni atë tek njerëzit e tjerë, ashtu si ju me një dyqan fizik.

Shitja e faqes suaj të internetit mund të jetë një nga dy mënyrat:

 1. Ju afroheni nga një biznes apo kompani tjetër, të cilët janë të interesuar të blejnë uebfaqen tuaj.
 2. Ju e shesin atë në faqet e ankandit te njerëzit që duan të blejnë uebfaqen tuaj.

Opsioni A mund të mos jetë i zbatueshëm për shumicën e pronarëve të faqeve të internetit, por patjetër që mund të eksploroni opsionin B. Treg në internet, si p.sh. Flippa dhe BuySellWebsite merret posaçërisht me blerjen dhe shitjen e faqeve të internetit.

Nëse faqja juaj e internetit fillon të tërheqë trafik të mirëfilltë, thoni rreth 20,000 vizitorë unikë në muaj, lehtë mund ta shisni atë në Flippa për deri në 7,000 dollarë! Nëse jeni të gatshëm ta lësh faqen tuaj në internet, shitja e tyre në faqet e ankandeve është padyshim një mundësi e vlefshme.

Shembull i jetës reale: Uebfaqe me mesatare prej 18,790 vizita unike në muaj të shitura për 7,000 dollarë në Flippa (burim).

përfundim

Falë moshës së dixhitalit, të kesh një prani në internet nuk është më një shtesë shtesë opsionale por një domosdoshmëri shumë e vërtetë. Hapat që kam përshkruar këtu duhet t’ju japin një ide të mirë për potencialin e fuqishëm që përfaqëson faqja juaj e internetit.

Pyetja e vetme që duhet të mbetet pasi të keni kaluar këtë udhëzues është roli që ju dëshironi që faqja juaj e internetit të luajë në suksesin e biznesit tuaj. A po kërkoni mbështetje nga ajo për biznesin tuaj kryesor, apo jeni i gatshëm të shkoni në distancë dhe ta shfrytëzoni atë në potencialin e tij të plotë?

Si ky artikull? Na mbështesni duke ndarë

13 Duhet të Bëni për të Zgjeruar Biznesin tuaj Online Klikoni për të Tweet

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map