Puna nga shtëpia: Ku të gjeni punë online dhe si të filloni

Puna nga shtëpia dikur ishte një luks në të kaluarën, por sot ajo disi ka hyrë në një normë të mandatuar. Megjithatë, në mesin e popullatës ekziston një kategori e ndryshme të njerëzve që kanë zgjedhur të ndjekin karrierat e tyre plotësisht të bazuara në shtëpi.


Sigurisht që ka të dyja të mirat dhe të këqijat e të punuarit nga shtëpia, por në të vërtetë për ta bërë atë të suksesshëm duhen përgatitje dhe njohuri. Nëse kjo tingëllon si filxhani me çaj ose keni qenë disi të nevojitur për një punë nga puna në shtëpi – lexoni më tej.

Contents

Këtu keni një listë të mundësive të mundshme për punë nga shtëpia

Bërja e asaj që e doni dhe fitoni në të njëjtën kohë nga shtëpia juaj është qëllimi. Mos harroni se bërja e këtij ndryshimi mund të jetë tejet sfidues jo vetëm sepse zakonisht punoni vetëm, por do të jeni përgjegjës për shumë më tepër.

Duke thënë këtë, le të hedhim një vështrim në disa nga punët më të njohura dhe më të zakonshme ku mund të punoni nga shtëpia dhe të shohim se çfarë duhet për të arritur atë.

Shënime:

 1. Për të shtuar disa peshë në këto role, unë kam shtuar në disa reagime të mbledhura nga të pavarur dhe pronarë të afarizmave që vijnë me prejardhje të ndryshme dhe punojnë në qytete të ndryshme të botës.
 2. Paga e punës vlerësohet bazuar në listat e fundit të punëve nga punonjësit me të paktën 10 rekorde për punësime në UpWork.

1. Designer Graphics

Shembull – Icon Finder është një vend i lirë në treg ku mund të ndërtoni portofolin tuaj dhe të shesni artet tuaja të ikonave në internet.

Pagimi i parashikuar: 10 $ – 50 $ / orë

Dizajnerët e grafikëve ose çdo lloj artisti tjetër që punon për të krijuar diçka që komunikon vizualisht ndoshta i përshtatet më së miri punës nga profili i shtëpisë. Pavarësisht nëse krijoni logot, posterat ose ndonjë lloj arti tjetër, puna normalisht fillon me një klient të shkurtër.

Pasi të keni marrë atë që ju nevojitet nga klientët, pjesa tjetër është në thelb gjithçka për ju. Nga pajisjet tuaja deri tek lëndët e para dhe talentet – këto janë të gjitha gjërat që mund të keni në shtëpi në shtëpi.

Në fakt, ka shumë raste kur puna nga shtëpia është me të vërtetë e dobishme pasi do të thotë që nuk do të duhet të lëvizësh mjetet e tregtisë në dhe nga një hapësirë ​​zyre çdo ditë. Sigurisht, saktësisht se sa e dobishme është kjo varet nga lloji i artistit që jeni.

Si të filloni nëse jeni fillestar

Nëse jeni të interesuar në hartimin e grafikëve, atëherë mund t’ju pëlqen të filloni duke marrë një lloj kursi si një diplomë bachelor në dizajn grafik. Nëse kjo është jopraktike për ju për disa arsye ose ndonjë tjetër, ju gjithashtu mund të mësoni dhe të praktikoni vetë.

Të pajisur me mençuri, të jenë të përgatitur për të përfituar një sasi të konsiderueshme për një kompjuter të fuqishëm, ndoshta laptop ose tablet, si dhe kopje origjinale të softverit të dizajnit.

Charles Yarbrough

Charles Yarbrough, Presidenti i Webhost.pro, përdor përdoruesit e pavarur për një gamë të gjerë detyrash, përfshirë dizajnin grafik. Për të, hartuesit e pavarur të grafikëve mbi të gjitha duhet të ofrojnë punë me cilësi të lartë.

“Koha që ju nevojitet për të rregulluar gabimet ose për të gjetur dikë të ri për t’ju ndihmuar, është shumë më e vështirë sesa të paguani më shumë para ose të prisni më gjatë. Kjo është arsyeja kryesore që ne përqendrohemi kaq shumë në sigurimin që freelancer që punojmë me të kanë një rekord të duhur në punë të ngjashme, ”thotë Yarbrough.

Victor Thomas

Victor Thomas, pronari i firmës për krijimin e faqes në internet Thomasdigital.com pajtohet. Bazuar në San Francisko, Thomas mendon se një rekord i dëshmuar i suksesit në punë të ngjashme është i rëndësishëm. Ai shtoi, megjithatë, se ishte gjithashtu e rëndësishme që freelancer të mund të menaxhojnë mirë pritjet.

“Unë do të dëshiroj një pamje të qartë të asaj që mund dhe çfarë do të bëhet, së bashku me atë që nuk është e mundur. Kjo, plus komunikimi i qartë dhe i vazhdueshëm se si gjërat po kalojnë gjatë gjithë jetës së një projekti janë të rëndësishme, “komentoi Thomas.

2. Redaktori i videos

Shembull – Punë për prodhim filmi dhe video të disponueshëm në Prodhimin HUB.

Pagimi i parashikuar: 20 $ – 120 $ / orë

Ngjashëm me projektuesit e grafikëve, redaktorët e videos gjithashtu mund të gëzojnë privilegjin e punës nga shtëpia. Redaktorët e videove janë ata që punojnë në pamjet e papërpunuara të videos, duke e akorduar atë në një produkt përfundimtar, të lëmuar, i cili është gati të shihet nga publiku.

Ndërsa kjo mund të duket e lezetshme, ai gjithashtu nuk është më i lehtë në botë pasi kërkon integrimin e shumë elementeve siç janë dialogu, tingulli, efektet speciale dhe videot e papërpunuara të një cilësie ndonjëherë të papërcaktueshme.

Si të filloni nëse jeni i ri

Për ata që duan të hyjnë në redaktimin e videove, mund të filloni duke ndjekur një edukim që ka të bëjë me filmin, siç është transmetimi ose komunikimet multimedia. Ka edhe disa kurse të specializuara që mund të marrësh si kinematografi apo edhe ato që janë specifike për programet kompjuterike.

Mbani në mend edhe pse kjo nëse nuk jeni duke parë fundin e poshtëm të tregut si redaktimi i videove personale ose më shumë video themelore të korporatave, kërkesat për redaktimin e videove mund të bëhen shpejt ndaluese.

Për menaxhimin e redaktimit të filmave ose shfaqjeve më komplekse, mund të duhet të investoni në mënyrë të konsiderueshme në një studio redaktimi.

3. Kontabilist / llogaritari

Shembull - Punë për mbajtjen e librave në dispozicion në Freelancer.com.Shembull – Punë për mbajtjen e librave në dispozicion në Freelancer.com.

Pagimi i parashikuar: 20 $ – 50 $ / orë

Derisa llogarimbajtje dhe Kontabiliteti janë të dyja funksionet thelbësore të biznesit, ekzistojnë disa dallime kryesore. Një kontabilist është përgjegjës për regjistrimin e transaksioneve financiare, ndërsa një kontabilist është përgjegjës për interpretimin, klasifikimin, analizimin, raportimin dhe përmbledhjen e të dhënave financiare.

Pavarësisht nga të cilat mund të preferoni, të dyja këto punë janë shumë të nevojshme në pothuajse çdo industri sot. Një tjetër plus është që këto punë mund të bëhen lehtësisht nga komoditeti i shtëpisë tuaj – ose vendeve të tjera, nëse mund të preferoni.

Fillimi

Përderisa llogaritarët kanë nevojë vetëm për një kuptim themelor të llogarive për të filluar në këtë rol, llogaritarët duhet të jenë të çertifikuar. Ertifikatat e sakta do të varen nga vendi ku banoni, por të paktën një Bachelor i Shkencave në Kontabilitet është i nevojshëm. Nga atje, ju mund të zgjidhni të specializoheni më vonë.

Falë bukurisë së Internetit, klientët lehtë mund të ndajnë dokumente dhe skedarë me ju dhe ka shumë shërbime të kontabilitetit të bazuara në cloud që ekzistojnë sot. Në fakt, ju ka të ngjarë të duhet të vizitoni ambientet e një klienti një kohë të kufizuar çdo vit – kryesisht gjatë sezonit të taksave.

Softueri i kontabilitetit gjithashtu paguhet zakonisht nga klientët në varësi të nevojave të kompanisë së tyre, kështu që gjithçka që ju nevojitet është një kompjuter, lidhje interneti, plus ato që janë në kokën tuaj.

4. Asistent Virtual

Shembull - Lista virtuale e asistentëve në UpWork.Shembull – Lista virtuale e asistentëve në UpWork.

Pagimi i parashikuar: 5 $ – 15 $ / orë

Siç mund të jeni në gjendje të tregoni nga titulli i punës, roli i një asistenti virtual është diçka që lehtë mund të ndërmerrni nga shtëpia. Kështu që shumë industri kanë nevojë për asistentë virtualë, firma të pasurive të patundshme, firma IT apo edhe firma kontabël dhe financiare.

Si asistent virtual, ju duhet të përgatiteni për fleksibilitetin përfundimtar në rolin tuaj të punës. Ajo që bëni mund të përfshini përgjigjen në thirrjet telefonike, menaxhimin e orareve, apo edhe prenotimin e marrëveshjeve të udhëtimit. Sigurisht, shumë nga kjo varen saktësisht se çfarë lloj ndihmës jeni.

Si të filloni të punoni si asistent virtual nga shtëpia

Ndërsa mund të mos ju duhet të keni një diplomë për të aplikuar si asistent virtual, disa nga vendosjet më premium mund ta vendosin këtë si kërkesë. Ju gjithashtu mund të vendosni të merrni kurse të tjera për të rritur aftësinë tuaj dhe ta bëni profilin tuaj më të dëshirueshëm.

Theelësi për të qenë një asistent i suksesshëm virtual qëndron në bërjen e punës sa më shpejt dhe me efikasitet të jetë e mundur. Ju gjithashtu duhet të jeni shumë të organizuar, të keni aftësi të mira komunikimi, të jeni teknik dhe të jeni në gjendje të trajtoni detyra të shumta në të njëjtën kohë.

Në fund të pajisjeve, asistenti virtual është një “punë kompjuterike” e pastër. Do të thotë, do t’ju duhet një kompjuter, disa pajisje komunikimi si kufje me mikrodukcion, një lidhje të besueshme në internet dhe softuer për t’ju ndihmuar të mbani të organizuar – dhe kjo është në lidhje me të.

Michael Naval është i bazuar në Filipine, por ai mbështet një shumëllojshmëri të klientëve në të gjithë botën si një asistent virtual i specializuar në shërbimin e pavarur të IT. Ai këshillon ata që konsiderojnë punën e asistentit virtual që gjithmonë të bazohen në aftësi dhe më e rëndësishmja, të kenë një qëndrim pozitiv ‘mund të bëj’.

E para do t’ju ​​shërbejë mirë në bërjen e detyrave të ndryshme, ndërsa kjo e fundit ju ndihmon të trajtoni klientët që mund të jenë kërkues. Konsideroni se është një faktor “i pëlqyeshëm” që mund të ndihmojë në zgjatjen e kohëzgjatjes së kontratës në një kohë të pacaktuar.

“Isshtë e vështirë të këshillohet sa duhet të paguani për punë VA pasi qëllimi i punës mund të jetë goxha i madh në varësi të klientit. Gjërat kryesore për të cilat duhet të punoni do të ishin investimi juaj në kohë, çdo mjet shtesë që mund t’ju duhet të luani një rol të veçantë, plus ato aftësi shtesë që mund t’ju nevojiten për të rritur nëse është e nevojshme ”, thotë Naval.

5. Shkrimtar / Redaktor / Përkthyes

Shembull - Punë shkrimtarësh të disponueshme në Punët Problogger.Shembull – Punë shkrimtarësh të disponueshme në Punët Problogger.

Pagimi i parashikuar: 15 $ – 60 $ / orë

Duke qenë një shkrimtar dhe redaktues për shumë vite, unë lehtë mund t’ju them se kjo është ndoshta një nga punët më fleksibile nga punët e shtëpisë në ekzistencë. Në periudha të ndryshme, unë kam punuar në zyra, në fushë dhe në shtëpi në ndonjë pikë ose në ndonjë tjetër.

Ka shumë lloje shkrimtarësh përreth – blogerët, shkrimtarët me metrazh, hartuesit e kopjeve, romancierët dhe shumë më tepër. Mos harroni, praktikisht gjithçka që shihni në internet ose në letër është krijuar nga një shkrimtar!

Nëse mendimi për të pasur fjalët tuaja kudo tërheq tërheqës për ju, ky është një rol për të cilin mund të ju përshtatet. Në varësi të llojit të shkrimtarit që dëshironi të bëheni kërkesat mund të ndryshojnë mjaft.

Për shembull, një shkrimtar teknik do të duhet të jetë i informuar në detaje teknike, ndërsa një shkrimtar hulumtues mund të ketë nevojë të ketë një prapavijë në fushën ku është hulumtimi. Megjithatë, përbërësi i zakonshëm në të gjitha këto specializime është aftësia për të komunikuar.

Si të paguani duke shkruar në internet

Të jesh në gjendje të tërheqësh vëmendjen e audiencës dhe të përcjellësh qartë një mesazh është një nga aftësitë më jetësore që mund të kesh si shkrimtar. Ndërsa ju mund të mësoni specifikat e kësaj në një kurs të tillë si Bachelor i Gazetarisë, në mënyrë ideale, ju do të zgjedhni një mentor i cili mund të ndajë sekretet e tij ose të saj të fituara përmes përvojës.

Sidoqoftë, shkrimtar, redaktues ose përkthyes, pjesët kryesore të inventarit tuaj do të jenë një kompjuter, softuer redaktimi, plus një lidhje interneti.

Muhamed Ruby Ernawa

Muhamed Ruby Ernawa është një përkthyes indonezisht-anglisht që ka ndërtuar të gjithë biznesin e tij nga pavarësia e pavarur.

Me më shumë se 5 vjet përvojë në pavarur, ai tani është pronar i Diamondo Translation. Për të ardhurit në këtë biznes, ai i këshillon ata të mos shqetësohen shumë për sa përvojë keni kur aplikoni për punë – për sa kohë që keni një platformë të fortë në aftësi dhe komunikim.

“Të jesh në gjendje të komunikosh mirë me klientët është thelbësore, duke luajtur një rol në sigurimin e vendit të punës, si dhe në mënyrë të saktë kërkesat për negociim dhe kuptim. Nëse dështoni në këtë, aftësitë më të mira në botë mund të mos ju kursejnë të bëni rrëmujë të gjërave. ” thotë Muhamedi

Muhamedi gjithashtu paralajmëron se mund të ketë kosto të përfshira në hyrjen në këtë arenë, të tilla si investimet në web hosting për faqen tuaj të biznesit, abonimet e mjeteve të përkthimit me ndihmë kompjuterike, apo edhe mbajtja e postës elektronike të biznesit.

Salloni Sharon Hurley, një shkrimtar dhe bloger profesionist i pavarur B2B punojnë si për klientët ashtu edhe me freelancer të tjerë.

Me 30 vjet shkrim profesional për median e shkruar dhe në internet, ajo ndjen se tipari kryesor për të qenë një shkrimtar i pavarur i suksesshëm është cilësia e punës dhe përvojës në nuanca specifike.

“Klientët e mi presin cilësi nga unë, dhe të njëjtën cilësi nga çdo pavarësi pune me të cilën punoj. Unë besoj se është një gabim të vendosësh përparësinë e shpejtësisë mbi cilësinë, ”thekson ajo. Siç mund ta shihni, pavarësisht nga linja juaj e punës ose statusi i punësimit, cilësia është e rëndësishme.

6. Asistent i Kërkimit / Analist i Biznesit

Shembull - Punë për analistë të hulumtimit të disponueshëm në të vërtetëShembull – Punë për analistë të hulumtimit të disponueshëm në të vërtetë.

Pagimi i parashikuar: 25 $ – 150 $ / orë

Imagjinoni të paguani për njohjen e të gjitha – dhe do të keni gabim në atë që bën një asistent hulumtimi.

Siç nënkupton titulli, asistentët e hulumtimit ndihmojnë me gjëra të tilla si puna në sfond, të tilla si gjetja e fakteve, mbledhja e të dhënave, dhe shumë gjëra të tjera që lidhen me mbështetjen e prodhuesit kryesor të punës.

Siç mund të thonë disa, Google është miku juaj, por thjesht mbani mend se ka shumë gjëra që mund të mos jeni në gjendje t’i gjeni në Internet. Si i tillë nëse dëshiron të jesh asistent hulumtues, duhet të jesh i përgatitur të dalë herë pas here në fushë dhe të gërmosh në arkiva jo dixhitale nëse është e nevojshme.

Megjithëse hulumtimi është zakonisht shumë i specializuar, ndihmësi mund të mos ketë nevojë të ketë të gjithë arsimin si studiues. Ajo që ka të ngjarë të nevojitet, sidoqoftë, është një kualifikim në një fushë të lidhur me kërkimet që janë duke u realizuar.

Për shembull, nëse po aplikoni si asistent hulumtues në një projekt që përfshin studimin e përgjigjeve që shfaqen ndaj kulturave të modifikuara gjenetikisht, do t’ju shërbente mirë që të keni një sfond zyrtar në inxhinierinë gjenetike ose biokimi.

Fillimi

Fatkeqësisht, këto prejardhje arsimore marrin kohë dhe para për të punuar, kështu që roli juaj si asistent hulumtues ka të ngjarë të kufizohet në fusha specifike. Prapëseprapë, kjo është diçka për të cilën mund të punohet nga distanca, në varësi të asaj që mund të nevojiten lehtësira si pjesë e punës.

Presin të punojnë në një pajisje lehtësisht të lëvizshme siç është një laptop dhe të komunikojnë dixhitalisht përmes softuerit të menaxhimit të projektit ose herë pas here, thjesht me email.

7. Trainer / Mësues Online

Shembull – Mund ta krijoni dhe shisni kursin tuaj online lehtësisht në Teachable.

Pagua e vlerësuar: –

Ndërsa mund të ketë shaka të vjetër se “ata që nuk mund të bëjnë, mësojnë”, roli i një mësuesi është, në të vërtetë, një shumë i respektueshëm. Sidoqoftë, falë Internetit mund të jeni mësues edhe në internet, për sa kohë që keni një aftësi të vlefshme për të kaluar më tej.

Disa shembuj të këtyre aftësive të specializuara përfshijnë WordPress, aranzhim lulesh, kopshtari, thurje – pothuajse gjithçka në fakt. Kjo do të thotë që roli i një traineri ose mësuesi në internet mund të jetë jashtëzakonisht i vlefshëm për një gamë të gjerë njerëzish. Për sa kohë që keni vullnet ta bëni atë, ju mund të krijoni dhe shisni kurset tuaja në internet.

Një plus i madh i krijimit të kurseve dixhitale është se nuk ka nevojë të jetë një punë me kohë të plotë. Ju mund të punoni dhe t’i krijoni ato në kohën e lirë dhe të ndryshoni orarin tuaj në varësi të cilit është përparësia juaj në çdo kohë të caktuar.

Për të përmirësuar kurset që ndërtoni, përpiquni të mësoni disa aftësi të buta si të folurit publik, komunikimet, ose çdo gjë tjetër që mund të ndihmojë në përmirësimin e përvojës së fituar përmes kurseve që krijoni. Pasi t’i keni këto, mund të filloni ndërtimin e kurseve dixhitale.

Në varësi të asaj që vendosni, mund t’ju duhet një lloj kamerash në internet ose një regjistrues i ekranit, së bashku me mjete dixhitale interaktive për të dhënë mësim me.

Tipar special: Kulmi i Kyle

Kulmi i Kyle

Për krijimin e kurseve në internet, ne kemi një trajtim të veçantë – një copë e shkurtër që diskuton mbi bazat e gjërave me Kyle Roof. Bashkëthemelues i Ari i marketingut në internet, PageOptimizer Pro, dhe disa site të tjera, Roof ka bërë mjaft emër për veten e tij me suksesin e tij në krijimin e kurseve në internet, kështu që merreni me vëmendje komentet e tij!

Sipas tij, fillestarët në krijimin e kurseve në internet duhet të përqëndrohen në ndërtimin e reputacionit të tyre në biznes – sa më shumë të njihet emri, aq më mirë kurset do të shesin. Kjo mund të arrihet edhe pse krijimi i disa “kurseve freebie” që në përgjithësi, shtojnë vlerë për komunitetet.

Pasi të keni krijuar veten (dhe kjo mund të zgjasë me vite), atëherë do të keni një grup të tërë njerëzish që duan të blejnë kursin tuaj. Nëse keni bërë mirë në kanalin e YouTube ose podcast të dikujt tjetër, ata do të jenë të lumtur t’ju kthejnë të flisni për kursin tuaj të ri, “thotë Roof.

“Ndërsa prezantoni, mund të filloni të përsosni konceptet e kursit tuaj. Ju mund të provoni në terren ato që funksionojnë dhe çfarë nuk bën para se të merrni kohën për të regjistruar ndonjë video. “

Kujdeset për çatinë edhe pse mund të jetë mjaft kohë për të krijuar madje edhe video, për të mos përfshirë kohën e redaktimit (të cilin ai e lë jashtë). Secilës video i duhen rreth një deri në dy orë për të prodhuar – pavarësisht se sa janë në përgjithësi.

“Ngarkimi i videove dhe përmbajtjes në mësime ose ndonjë platformë tjetër do të zgjasë shumë më tepër sesa mendoni se do të”, shton ai.

8. Programuesit / Zhvilluesit e Uebit

Shembull - Punë për zhvillues të uebit që renditen në SimplyHired.Shembull – Punë për zhvillues të uebit që renditen në SimplyHired.

Pagimi i parashikuar: 15 – 100 $ / orë

Ndoshta normalisht më të fshehtët e roleve të punës, programuesit dhe zhvilluesit e uebit nuk dihet të kenë punët më të shoqërueshme përreth. Kjo, plus natyra e punës vetë jep një skenar pothuajse ideal për punë nga shtëpia.

Pavarësisht nëse jeni duke punuar në projekte të personalizuara për një kompani apo edhe duke shitur aplikimet tuaja gjenerike, e gjithë kjo është e mundur që nga komoditeti i shtëpisë tuaj. Në thelb do të jeni një zhvillues i pavarur.

Pjesa më sfiduese e punës do të jetë marrja e emrit tuaj atje, mbase përmes një portofoli në internet, dhe marketingut vetë, ashtu si mundeni. Natyrisht, do të ndihmojë nëse keni mundësi t’i ofroni klientëve të mundshëm një portofol të fortë të projekteve që keni përfunduar me sukses ose keni marrë pjesë në më parë.

Si të filloni si një zhvillues i faqes në internet të punës nga shtëpia

megjithëse programimi mund të mësohet vetë, gjithmonë është më mirë të kesh një sfond zyrtar. Kam parë shumë programe të shkëlqyera që dinë shumë për specifikat e kodimit, por mbeten mediokër për shkak të koncepteve të dobëta thelbësore.

Sidoqoftë, çfarëdo që të vendosni, do t’ju duhet një makinë e përkushtuar pune për të ndërtuar dhe testuar kodin tuaj në atë mënyrë që nuk preferohet të ndërhyhet nga aplikacione personale që mund të dëshironi të instaloni.

Këngë Julian

Këngë Julian, një zhvillues i pavarur i Malajzisë, ka qenë i pavarur për më shumë se një dekadë tani. Ai e krediton aftësinë për ta bërë këtë falë përvojës së fituar gjatë jetës së tij të mëparshme të punës dhe mbështetjes së gruas së tij.

“Gjithmonë të jetë i sigurt që ju bëni përpjekje 101% në çdo projekt që ndërmerrni. Sigurohuni që të mos e teproni, por jepni produktin më të mirë që mundeni. Nëse jeni në gjendje, sugjeroni edhe ide që të ndihmoni, ”thotë Song.

9. Treguesi i Dropshipper / Affiliate

Shembull – Një dyqan dropshipping i ndërtuar duke përdorur Shopify.

Pagua e vlerësuar: –

Deri më tani shumë prej jush ndoshta do të jenë besimtarë të mëdhenj në fuqinë e tregtisë elektronike. Platformat e mëdha janë shfaqur në mënyra të mëdha dhe madje bizneset e vogla kanë hipur në bord falë ndërrimeve në teknologji.

A e dini se edhe ju mund të përfshiheni në tregti elektronike? Një nga mënyrat si mund ta bëni këtë është duke lëshuar dropshipping. Kjo mënyrë e tregtisë ju lejon të shesni produkte në internet pa pasur nevojë të keni në të vërtetë produktin.

Krijoni një uebfaqe që vepron si një front i shitjeve, atëherë buroni produktet tuaja nga furnizuesit e dropshipping si AliExpress, SaleHoo, Doba, ose shumë të tjerë. Ju mund të ndërtoni një sit shpejt dhe pa njohuri teknike nëse përdorni një ndërtues të faqes në internet si Shopify.

Ndërsa do t’ju duhet të paguani për investimin fillestar në pritjen dhe ndërtimin e faqes suaj të internetit, nuk do të duhet të porosisni mallra me shumicë ose madje të trajtoni transportin. E gjitha kjo mund të bëhet për ju përmes burimeve tuaja dropshipping.

Marketerët e Filialit punojnë në mënyra të ngjashme, por ato kryesisht krijojnë përmbajtje e cila ndihmon në shitjen e produkteve. Për secilin klient referohet një tregtar i filialeve, ata do të fitojnë një komision për atë shitje.

Si të filloni nëse jeni i ri

Kur vendosni të punoni nga shtëpia si një dropshipper ose një bashkëpunëtor tregtar, në thelb po merrni rolin e një pronari të biznesit – ai i cili duhet të veshë shumë kapele. Për shkak të kësaj, ju ndonjëherë mund të duhet të transferoni burime të caktuara të biznesit tuaj, qoftë zhvillimi i saj në internet ose prodhimi i përmbajtjes.

Jerry Low, themeluesi i WHSR, BuildThis.io, dhe HostScore është një tregtar veteran i filialeve. Me 15 vjet të qëndrueshëm në biznes, ai ndau mendime për rolin për të ardhurit e mundshëm që duhet të transferojnë burimet e tyre.

“Kur marr talentin, unë kam një preferencë për të paguar një mbajtës në vend se të angazhoj freelancer pasi që kjo është me kosto më efektive. Sidoqoftë, është e rëndësishme që ata të kenë aftësi dhe përvojë të nevojshme për të përfunduar punën që u punësuan. Për sa i përket rëndësisë, unë kërkoj cilësi, çmime të arsyeshme dhe shpejtësi.

Për shkak se ne të gjithë punojmë nga distanca, një aspekt kritik i kujtdo që punësoj është se ata duhet të jenë jashtëzakonisht të vëmendshëm ndaj detajeve. Ky aspekt kryesor mund të nënkuptojë një ndryshim të madh në atë që mendoni se po merrni dhe atë që përfundimisht merrni, “tha Low.

10. Menaxher i mediave sociale

Shembull - Fiverr është një treg i njohur ku freelancer ofron shërbimin e tyre për punëdhënësit e mundshëm.Shembull – Fiverr është një treg i njohur ku freelancer ofron shërbimin e tyre për punëdhënësit e mundshëm.

Pagimi i parashikuar: 10 $ – 50 $ / orë

Siç e dimë të gjithë, media sociale është gjithçka për të cilën flitet tani. Shumë marka si të mëdha ashtu edhe të vegjël kanë nevojë për dikë që të trajtojë aktivitetet e tyre dixhitale të shtrirjes – një pjesë e madhe e tyre është media sociale.

Nga administrimi i aktiviteteve ditore deri tek bërja e përmbajtjes për klientët e synuar të kompanisë, roli juaj kryesor në menaxhimin e mediave sociale është të ndihmojë në rritjen e ndërgjegjësimit të markës, duke shpresuar se çon në një bum në shitje.

Fillimi si menaxher i mediave sociale

Për të shkëlqyer në një rol menaxhues të mediave sociale, ju idealisht do të keni një prapavijë në komunikimet, marrëdhëniet me publikun, ose mbase edhe në marketing. Më e rëndësishmja, ju duhet të keni një gjendje të gëzuar dhe të jeni në gjendje ta mbani qetësinë tuaj nën presion. Mos harroni, ju jeni fytyra publike e kompanisë në disa kanale kryesore.

Fatmirësisht, e gjithë kjo mund të bëhet nga komoditeti i shtëpisë tuaj, gjithashtu, për sa kohë që ju keni një pajisje për të punuar, mjetet e duhura të planifikimit për përmbajtjen tuaj të mediave sociale, dhe ndoshta disa softverë integrimi që do t’ju lejojnë të menaxhoni me lehtësi shumëfish social kanalet mediatike më lehtë.

Ku të gjeni punë të ligjshme online?

Fiverr

Gjëja më e mirë për Fiverr është se është e rëndësishme për jo vetëm një gamë të gjerë të punës nga rolet e punës në shtëpi, por gjithashtu mund të ndihmojë ata që janë në shumë nivele të karrierës së tyre. Për shembull, nëse jeni një shkrimtar i uritur sapo filloni më vete ose një profesionist me përvojë 30 vjeçare – ka mundësi për ju këtu.

Klientët në Fiverr ofrojnë shërbimet tuaja bazuar në përcaktimet e paracaktuara të projektit që ju krijoni. Kërkesat e personalizuara gjithashtu mbështeten dhe ju mund të citoni një klient të mundshëm bazuar në specifikimet e tyre të sakta të projektit.

Fiverr është i përshtatshëm për shumë role pune dhe është një vend i mirë për të filluar punën tuaj nga përpjekjet në shtëpi.

Vizitoni: https://www.fiverr.com/

Upwork

Upwork është në të vërtetë shumë e ngjashme me Fiverr-in, pasi që gjithashtu i përshtatet një game të gjerë të kërkuesve të punës. Dallimi kryesor qëndron në mënyrën se si paguheni në Upwork. Kur Fiverr ju lejon të vendosni kostot e vlerësuara të projektit, Upwork ju lejon të citoni klientët në bazë për orë.

Kjo lejon saktësi shumë më të madhe në faturim pasi që ju mund të faturoni për kohën tuaj. Nëse do të ketë kërkesa shtesë ose të tilla, tarifa juaj thjesht do të rritet për shkak të rritjes së kohës së kaluar në punë.

Puna Up është e mirë për pothuajse çdo rol pune, por ndihmon nëse keni përvojë para se të filloni këtu.

Vizitoni: https://www.upwork.com/

Toptal

Toptal ka për qëllim sjelljen e kremës së prodhimeve më të pavarura në kompanitë më të mira që duan projekte të jashtme. E vërtetë për rolin e saj në lidhjen e njerëzve përmes platformës së saj, vetë Toptal nuk ka seli dhe është vërtet dixhital.

Për të përdorur Toptal duhet të jeni në gjendje të kaloni një numër testesh, që është mënyra se si mban vetëm më të mirët në dorë. Fillimisht duke u furnizuar me inxhinierë, sot Toptal ka zgjeruar rezultatin e tij për të përfshirë projektues, llogaritarë, statistikë, konsulentë dhe më shumë.

Toptal është i mirë për inxhinierët dhe disa shërbime të tjera të specializuara profesionale dhe pranon vetëm 3% të lartë të aplikantëve.

Vizitoni: https://www.toptal.com/

SimplyHired

SimplyHired mund të jetë një portal i punës, por gjithashtu përfshin një numër të hapur të hapjeve për freelancer që mund të punojnë nga shtëpia. Në mënyrë unike, ajo ofron më shumë punë sesa janë regjistruar thjesht në platformën e saj, por grumbullon punë nga dhjetëra burime të tjera, si dhe.

SimplyHired është i përshtatshëm për shumicën e punëkërkuesve por nuk është domosdoshmërisht i specializuar për punëtorët në distancë. Ka mundësi megjithatë.

Vizitoni: https://www.simplyhired.com/

Qasja e shkrimtarit

Nëse jeni shkrimtar ose specialist i përmbajtjes, mund të jeni të interesuar për Shkruesin e Shkrimtarëve. Kjo platformë ndihmon në lidhjen e shkrimtarëve me punët e duhura për ta dhe përmban përputhjen e punës me bazë AI. Sigurisht, këto avantazhe nuk vijnë pa një numër paralajmërimesh.

Së pari, punëkërkuesit në Shkrimet e Shkrimtarëve burohen vetëm nga një pjesë e vogël vendesh, përfshirë Shtetet e Bashkuara, Mbretërinë e Bashkuar, Australi, Kanada, Irlandë, ose Zelanda e Re. Nëse i përmbushni këto kritere, atëherë do të duhet të bëni një vlerësim nga Access Shkrimtar skuadër për t’u kualifikuar përfundimisht.

Vizitoni: https://www.writeraccess.com/

Gjetësi i ikonave

Kjo faqe është veçanërisht për projektuesit që duan një mënyrë të thjeshtë për të shitur punën e tyre. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të regjistroheni me ta dhe të ngarkoni artikujt që dëshironi të tregtoni. Meqenëse Icon Finder është një nga vendet më të mëdha të tregut në internet për ikonat në internet, do të keni qasje në një treg të gatshëm për modelet tuaja..

Sidoqoftë, ka një kapje. Icon Finder do të ndajë çdo gjë që fitoni në faqen e tyre 50-50. Kjo do të thotë që ju merrni vetëm gjysmën e asaj që jeni duke shitur një produkt për të. Prapëseprapë, është një mënyrë e thjeshtë dhe e shpejtë për të fituar para në para pa pasur nevojë të gjeni klientët tuaj.

Vizitoni: https://www.iconfinder.com/

Punë ProBlogger

ProBlogger është më shumë një komunitet për blogerët sesa një faqe e përkushtuar për platformë pune. Sidoqoftë, në sajë të burimeve të anëtarëve të saj, ju keni akses në një seksion të caktuar të punëve atje.

Shumica e punës së disponueshme këtu ka të bëjë me prodhimin e përmbajtjes, qoftë shkrim fantazmë apo redaktim. Shkrimtarët e Budding duhet patjetër ta kontrollojnë atë për lehtësinë e saj të qasjes, si dhe për sasinë e madhe të burimeve mbështetëse.

Vizitoni: https://problogger.com/jobs/

ProductionHub

Gjetja e punës si redaktues i videove mund të jetë e vështirë pasi pavarësisht popullaritetit, mund të jetë një fushë tepër e ngrohtë në shumë aspekte. Fatmirësisht kemi ProdhimiHub i cili është posaçërisht për redaktorët e videove dhe prodhuesit.

Kjo platformë ju lejon të aplikoni jo vetëm për punë, por gjithashtu të ngarkoni dhe shfaqni punën tuaj në mënyrë që klientët të mund t’ju gjejnë.

Vizitoni: https://www.productionhub.com/

i aftë për shkollë

Për ata që duan të krijojnë kurse dhe të mësojnë gjëra, Teachable është një nga mënyrat më të mira për të shkuar. Ajo funksionon si një krijues i faqes në internet, duke ju lejuar të krijoni kurse në platformën e saj dhe më pas pret kursin dhe ju lejon ta shisni atë për studentët që duan të mësojnë.

Ndërsa u ofron përdoruesve mundësinë për të filluar shpejt dhe lehtë, ai ka disa pengesa. Ju duhet të paguani një abonim për të përdorur shërbimin, plus Teachable heq një ndërprerje të çdo shitje që bëni.

Vizitoni: https://teachable.com/

Grupet Lokale në Facebook

Një burim më shumë për të mos anashkaluar apo nënvlerësuar është Facebook pasi ka shumë faqe ose grupe të dedikuara për punë. Nëse jeni një projektues ose specialist tjetër, kërkoni komunitete në Facebook ku mblidhen ata në linjën tuaj të punës.

Në shumë raste, ofruesit e punës do t’i gjejnë këto grupe gjithashtu për të ofruar mundësi. Shtë gjithashtu e zakonshme që vetë anëtarët e grupit të ndajnë mundësitë e punës për komunitetin në përgjithësi.

Vizitoni: https://www.facebook.com/

Mjetet që do t’ju duhet / mund të duhet të punoni nga shtëpia

Meqenëse tema kryesore këtu është puna në distancë, duhet të kuptoni që ekzistojnë pajisje themelore që do të duhet të keni në anën tuaj për t’i bërë gjërat të funksionojnë. Të gjitha këto do të duhet të dalin nga xhepi që në thelb, ju po ofroni një shërbim.

Disa shembuj të mjeteve që ju nevojiten mund të përfshijnë;

Sistemet kompjuterike

Për shumë role, ky thjesht mund të jetë një sistem i përgjithshëm që mund të përdorni për të krijuar dokumente, dërgoni dhe merrni komunikime ose përdorni mjete të bazuara në internet. Sidoqoftë, në disa raste, mund t’ju duhet pak më shumë.

Për shembull, redaktorët e videove ose projektuesit e grafikëve mund të kenë nevojë për makina më të fuqishme pasi redaktimi i videos është shumë i uritur.

Pajisjet e tjera fizike

Web-kamera, kufje me mikrofonë, monitorë më të mëdhenj – ndonjë ose të gjitha këto mund të jenë të nevojshme në varësi të rolit tuaj. Për shembull, si një asistent virtual, ju duhet të telefononi shpesh ose të komunikoni ndryshe, kështu që investimi në një kufje të fortë do të jetë i paçmueshëm.

Programe faturimi

Për ata që punojnë përmes platformave si Fiverr ose Toptal, pagesa dhe faturë janë trajtuar të gjitha për ju. Nëse vendosni të punoni me klientët tuaj, do t’ju duhet të jeni në gjendje t’i faturoni ato për punën e bërë.

Për këtë, ju mund të përdorni çdo gjë nga fletët e Excel ose modelet e faturave deri te zgjidhjet më profesionale si zgjidhjet e kontabilitetit dhe zgjidhjeve të faturimit në bazë të cloud. Zoho dhe Freshbooks janë shembuj të mirë të këtyre dhe mund të paguhen çdo muaj.

Shikoni gjithashtu: Autobusin e faturave, Aynax, gjeneratorin e faturave.

Mjetet e bashkëpunimit

Edhe pse të punosh nga shtëpia është kryesisht një detyrë solo, mund të kesh mundësi të punosh së bashku me të tjerët në një mënyrë mbështetëse. Nëse paraqitet kjo situatë, zgjidhni të përdorni disa mjete që ju lejojnë të punoni së bashku.

Shembuj të mirë të këtyre përfshijnë Dokumentet dhe Fletët e Google (të disponueshme individualisht ose si pjesë e G Suite grup mjetesh), Ekipet e Microsoft, dhe Flowdock.

Shikoni gjithashtu: Calendly, nocion, Kalendari Google

Mjetet grafike

Dizajnuesit grafikë do të kenë nevojë për disa programe të cilat më parë ishin mjaft të shtrenjta, por tani janë fatmirësisht të disponueshëm si abonime me bazë cloud dhe mjete të bazës së shfletuesit “fremium”. idetë në shtëpi të asaj që mund të jetë e nevojshme mund të përfshijnë Adobe Cloud CC dhe mbase një depo burimesh si Bigstock.

Shikoni gjithashtu: Canva, nxjerr në dritë, skicë, Designer i Afinitetit

Mjetet e marketingut në media sociale / email

Në varësi të llojit të punës nga puna në shtëpi për të cilën vendosni të shkoni, ndonjëherë ju mund të keni nevojë për mjete të posaçme që i janë kushtuar detyrave specifike. Për shembull, HootSuite lejon menaxherët e mediave sociale të punojnë në kanale të shumta në të njëjtën kohë dhe madje lejojnë që postimet të planifikohen.

Shikoni gjithashtu: TweetDeck, IFTTT, Everypost, Takoni Edgar, HubSpot

Mjetet e shkrimit

Për shkrimtarët, Grammarly (rishikimi im këtu) mund t’ju ndihmojë të korrigjoni ose nënvizoni fushat që kanë nevojë për korrigjim ndërsa krijoni tekst në fluturim. Ka dhjetëra mjete të specializuara të disponueshme për pothuajse çdo nevojë dhe shumë madje kanë në dispozicion plane falas.

Shikoni gjithashtu: Aplikacioni Hemingway, Shkruaj ose vdes

Menaxhimi i rrjedhës së punës

Të qenit në gjendje të koordinoni punën tuaj dhe projektet e shumta që keni në vazhdim mund të jetë e vështirë. Për t’u kujdesur për këtë ju sugjeroj të shikoni drejt disa programeve të punës ose menaxhimit të projektit.

Sot, këto mund të gjenden gjithashtu si shërbime me bazë cloud, si p.sh. asana ose Zapier. Ata jo vetëm që ju ndihmojnë të menaxhoni punën, por gjithashtu lejojnë komunikimin me klientët dhe madje edhe bashkëpunëtorët nëse është e nevojshme.

Shikoni gjithashtu: Trello, e hënë, Wrike

siguri

Ashtu si me kompjuterin tuaj, mbajtja e pajisjeve tuaja të punës është një nga gjërat më të rëndësishme që duhet të bëni. Imagjinoni nëse një virus do të fshijë punën tuaj, ose nëse një haker mund të vidhte informacionin e klientit tuaj nga sistemi juaj.

Gjithmonë ekzekutoni një program të azhurnuar të Sigurisë së Internetit si Norton 360. Do të ishte gjithashtu më e mira nëse gjithmonë mund të përdorni një Shërbim virtual i Rrjetit Privat për të kriptuar të gjitha të dhënat që hyjnë ose dalin nga pajisja juaj, veçanërisht pasi jeni duke punuar në distancë.

Shikoni gjithashtu: ExpressVPN, Antivirus AVG, Malwarebytes

Softuer konferencash

Përveç një kufje, do t’ju duhet një softuer i besueshëm komunikimi për të punuar në distancë. Këto mund të ndryshojnë në varësi të nevojave tuaja, nga zgjidhjet e thjeshta të thirrjeve video si Google Duo te aplikacionet prezantuese të cilat vijnë të mbushura me karakteristika të tilla si TeamViewer ose Webex.

Shikoni gjithashtu: Zoom, Jitsi, Ekipet e Microsoft

Shënim: Mos harroni, kjo listë e artikujve dhe aplikacioneve shërben vetëm si një udhëzues. Nevojat tuaja të sakta mund të ndryshojnë shumë, në varësi të rolit dhe rrethanave të sakta ku gjendeni.

Rightshtë e drejta për ju karrierat në shtëpi?

Cilat janë përfitimet e punës nga shtëpia?

Përfitimet e punës nga shtëpia - Nuk ka bllokim trafiku!

Para së gjithash, pavarësi. Motivimi vetjak, vetë-disiplinimi, përqendrimi dhe përqendrimi. Katër gjëra që do të fitoni pasi të punoni nga shtëpia juaj (dhe jo vetëm të punoni në pizhama tuaj në 8 të mëngjesit). Mund të jetë një shtrirje për të gjetur burimin tuaj të motivimit. Një këshillë e rëndësishme do të ishte të përpiqeshit të krijoni hapësirën tuaj të përkushtuar të punës (jo shtratin tuaj!).

Unë përmenda “shtëpinë tuaj”, por tuajin hapësira e punës mund të jetë absolutisht kudo. Dëshironi të punoni në kafenenë tuaj të preferuar poshtë rrugës? Të jetë e mundur. Dëshironi të punoni nga komoditeti i makinës suaj? Të jetë e mundur. Kudo që ndiheni rehat dhe ju lejon të merrni punën e bërë mund të jetë hapësira juaj e punës.

Commuting shpenzimet mund të priten gjithashtu në mënyrë drastike. Imagjinoni se sa ju mund të kurseni në kohë dhe para duke mos pasur nevojë të udhëtoni me orë të tëra në një zyrë çdo ditë. Në vend të kësaj, merrni ato kursime në kohë dhe para dhe ri-investoni në mënyrë të barabartë në punën dhe familjen tuaj.

Për punonjësit e pushimit atje – shumica e punëve të largëta kanë elastik orare (ne do të futemi në këtë së shpejti – vazhdoni leximin!).

Anët poshtë të punës nga shtëpia

Procrastors ose ata që janë reaktiv në vend se të jetë aktiv, mund të gjejë punë nga shtëpia një sfidë. Mungesa e dallimit të qartë midis punës dhe kohës së lirë janë më të përshtatshme për “përfituesit” që janë shumë të motivuar.

Duke mos pasur ballë për ballë marrëdhëniet me kolegët mund të jenë të vështira. Nëse ju pëlqen ta rrethoni veten me njerëz gjatë orarit të punës, të punoni nga shtëpia ndonjëherë mund të bëhet pak e vetmuar. Nëse jeni dikush që lulëzon në lidhje fizike, të punoni nga shtëpia mund të rezultojë në mungesë ndërveprimi fizik – i cili potencialisht mund të rrezikojë shëndetin tuaj mendor.

Vetë disiplina është çelësi për të punuar nga shtëpia (dhe sinqerisht kudo). Të kesh kufij dhe të mbash veten të përgjegjshëm është e vështirë sidomos në një mjedis si shtëpi ku ka shumë distractions.

Menaxhimi i juaji koha dhe orari të lejosh të jesh produktiv është i vështirë. Askush nuk mund t’ju mbajë përgjegjës çdo ditë. Mund të flini, të vononi, të punoni sa herë që ndjeheni si ajo. Tingëllon shkëlqyeshëm, por nuk është.

Shpesh ankohemi për strukturën e rregullt që një punë 9-5 na vendos, por kjo na ndihmon të përmbahemi në një orar. Sidoqoftë, jemi të sigurt që nëse vendosni të krijoni orarin tuaj, me siguri do të synoni ta ndiqni.

Shmangia e mashtrimeve të punës në shtëpi

Meqenëse pjesa më e madhe e punës nga punët e shtëpisë janë me burim në internet, ju duhet të jeni të vetëdijshëm për mundësitë ku mund të bëheni të përhumbur ose të zgjidheni ndryshe me probleme. Puna me platformat e punës mund të sigurojë një formë të sigurisë pasi që vetë platforma vepron si një ndërmjetës dhe mund të sigurojë pagesa për punën e përfunduar.

Jini veçanërisht të kujdesshëm nëse kërkoni vetë punë përmes kanaleve publike siç janë Facebook ose forume pasi që këto nuk ju ofrojnë praktikisht asnjë mbrojtje. Si me gjithçka në internet, ushtroni disa masa paraprake të përshtatshme si;

 • Bërja e disa kontrolleve në prapavijë për punëdhënësit e mundshëm.
 • Duke mos dhënë detaje shumë personale.
 • Kërkimi i depozitave për punë.
 • Gjithmonë merrni specifikimet e punës të përshkruara qartë.

Gjithmonë jini të vetëdijshëm për mashtrimet – punëdhënësit me reputacion nuk do t’ju duhet kurrë që t’ju paguani asgjë për të marrë një vend pune!

Wrap-up

Gjatë këtij artikulli kam diskutuar një listë të punëve të mundshme nga mundësitë e shtëpisë dhe ku mund të gjeni punë të mundshme. Gjithmonë mbani mend që puna nga shtëpia mund të jetë shumë e ndryshme nga puna e një pune fikse në një ambient zyre.

Jini të vetëdijshëm se do t’ju duhet shumë më tepër sesa aftësitë tuaja themelore të punës për të mbijetuar – në thelb do të drejtoni biznesin tuaj, me gjithçka që nënkupton. Disa muaj ju mund të bëni një vrasje financiare, ndërsa në të tjerët veprimet mund të jenë të dobëta.

Mësoni të planifikoni afatgjatë dhe ndërsa fitoni përvojë mund të zbuloni se keni krijuar me kalimin e kohës një biznes shumë të suksesshëm në internet të tuajin.

* Përkthimi: EN ID

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map