Një Udhëzues Gjithëpërfshirës për Testimin A / B (me shembuj)

Sa më të larta të vizitorëve në uebfaqe, aq më shumë do të jenë mundësitë për zgjerimin e biznesit (blerja e klientëve të rinj dhe përmirësimi i marrëdhënieve me ata ekzistues). Fshtë gypi i konvertimit që vendos nëse faqja juaj e internetit do të zhvendosë trafik masiv apo jo. Dhe, motivi kryesor i bizneseve është të ndërmarrin një veprim (konvertim) nga vizitorët në faqen e tyre të internetit. Vini re, nëse gypi është i optimizuar, atëherë ajo maksimizon shanset e vizitorëve për t’u kthyer.


Një nga mënyrat premtuese për optimizimin e gypit të uebfaqes është të bësh testimin A / B. Ata që nuk janë të njohur me këtë term do të marrin një kuptim të qartë kristal kur do të kalojnë nëpër këtë udhëzues gjithëpërfshirës.

Pra, le të fillojmë me bazat.

Farë është testimi A / B?

Testimi A / B (ndonjëherë i quajtur si test i ndarjes) përfshin një krahasim të dy versioneve të faqes së ngjashme të internetit për të analizuar se cila është më e mira për sa i përket performancës.

Në testimin ab, ju drejtoni teste në 2 versione të faqes tuaj për të krahasuar ndikimin e ndryshimeve të bëra. Ju merrni versionin origjinal të një faqe në internet (i njohur si kontrolli) dhe e modifikoni atë për të krijuar një version të dytë të së njëjtës faqe (varianti) (burim).

Ky proces ju ndihmon të përgjigjeni të gjitha pyetjeve përkatëse të biznesit, gjenerimin e të ardhurave më të larta nga trafiku i faqes në internet dhe vendosja e një baze për një strategji të marketingut të drejtuar nga të dhënat.

Metricat e konvertimit janë krejtësisht të ndryshme për secilën faqe në internet. Për shembull, është shitja e produktit për një portal eCommerce, ndërsa për B2B, është gjenerimi i drejtimeve të cilësisë për një biznes.

Pse duhet të kryeni testimin A / B?

Businessdo biznes po merret me një lloj problemesh, si një shtëpi mediatike, që mund të përballet me shikim të ulët, një dyqan eCommerce mund të ketë një shkallë të lartë të braktisjes së karrocave, ndërsa një biznes B2B mund të mbushet me rezultate të pakualifikuara.

Epo, këto metrikë të konvertimit janë prekur shumë nga problemet si braktisja në faqen e arkëtimit, rrjedhjet e gypave të konvertimit, etj.

Le të lexojmë pse duhet të kryeni testimin A / B për t’u marrë me këto çështje:

Adresoni pikat e dhimbjes së vizitorëve

Vizitorët në një uebfaqe vijnë me një qëllim të caktuar, të cilin dëshirojnë ta realizojnë. Mund të jetë mirëkuptimi i shërbimeve, blerja e një produkti, marrja e një informacioni të ndonjë teme specifike ose thjesht shfletimi për diçka. Sido që të jetë qëllimi i tyre, por ata përballen me pika të përgjithshme dhimbjeje gjatë përmbushjes së qëllimeve të tyre: mund të jetë një buton CTA konfuz, një titull i shkruar dobët ose gjëra të tjera. Kur qëllimet e tyre nuk arrihen, ajo çon në një përvojë të keqe të përdoruesit dhe pengon gjithashtu normën e konvertimit.

Versioni A dhe versioni B janë dy faqe identike me përjashtim të titullit dhe formulimeve të titullit. Rezultati – versioni A ka rritur formularin e vizitorëve që mbush me 27.76%. Kjo tregon se titulli ka një ndikim të rëndësishëm tek vizitorët (burim).

Le të marrim një shembull të testimit A / B në titullin e faqes në internet. Versioni i parë i faqes në internet shfaq “Krijoni një Fushatë të suksesshme të marketingut me XYZ Tool” ndërsa versioni i dytë tregon “Fushata e marketingut me mjetin XYZ”. Vizitorët ka shumë të ngjarë të zgjedhin të parën pasi që përshkruan qartë qëllimin.

Drejtoni ROI nga trafiku ekzistues

Sot, tregtarët janë të aftë për rëndësinë e blerjes së trafikut cilësor. Me ndihmën e testimit A / B, ju mund të rrisni kursin e konvertimit pa shpenzuar për blerjen e trafikut të ri. Ky testim me siguri do t’ju ndihmojë të arrini ROI më të mirë, pasi edhe një ndryshim i vogël mund të korrë rezultatet befasuese.

Ju duhet të kushtoni kohë në kryerjen e optimizmit të faqes së uljes. Paraqitja, ngjyrat, përmbajtja, butonat dhe grafikët duhet të optimizohen pasi ndihmon në konvertimin e vizitorëve. Por, mbani mend se një madhësi nuk i përshtatet të gjitha. Kështu që, keni nevojë për faqe të ndryshme uljeje për vizitorët që vijnë përmes kërkimit organik dhe marketing përmes postës elektronike. Me testimin A / B, ju mund të mbani një sy në normat e konvertimit për versionet e ndryshme.

Ulja e shkallës së fryrjes

Për të gjykuar performancën e faqes së internetit, shkalla e kërcimit është metrikë më efektive që mund të merrni parasysh. Shumë arsye kontribuojnë drejt shkallës më të lartë të fryrjes si shpejtësia e ngadaltë e faqes në internet, gabimi / përshkrimi mashtrues i meta, përmbajtja me cilësi të dobët, etj. Ndërsa faqet e internetit të ndryshme kujdesen për një audiencë të ndryshme, nuk ka asnjë mënyrë të caktuar për të ulur normën e fryrjes.

Një mënyrë ideale është të përdorni testimin A / B. Përmes kësaj, ju lehtë mund të testoni versionet e shumta të faqes tuaj, derisa të merrni një të duhurin. Kjo mund të përmirësojë përvojën e përdoruesit, t’i bëjë vizitorët të qëndrojnë në faqe për një kohë të gjatë dhe ul nivelin e fryrjes.

Versioni A me mesazh promovues të spikatur kishte në mënyrë dramatike më pak normë fryrje se Versioni B (me shiritin anësor) – Si rezultat, zvogëlon nivelin e fryrjes së faqes në internet prej 21% (burim)

Ju shtoni dhe hiqni elementë të caktuar nga faqja juaj në internet për të provuar siç është butoni CTA, teksti në mesazh ose shirita anësor. Ju madje mund të përdorni fjalë energji me fjalë veprimi për të parë nëse kjo ul nivelin e fryrjes.

Nuk ka zgjidhje të të gjitha madhësive, por ju mund të përcaktoni dhe gjurmoni matjet tuaja kur kryeni testet të cilat na çojnë në seksionin tjetër.

Si funksionon Testimi A / B?

Falë testimit A / B, bëhet e përshtatshme të kuptojmë se çfarë do të funksionojë ose çfarë nuk do të bëhet në një fushatë të caktuar marketing. Aktivitetet e marketingut bëhen vetëm për të rritur trafikun, por meqë blerja e trafikut po bëhet e ashpër dhe e kushtueshme, tani është e domosdoshme t’u jepni përdoruesve përvojën më të mirë (në mënyrë që ata të mund ta çmojnë për një kohë të gjatë).

Duke miratuar një program të strukturuar të testimit A / B, ju mund t’i bëni përpjekjet e marketingut shumë fitimprurëse – duke adresuar zonat në internet që kanë nevojë për optimizimin e duhur. Më poshtë janë dhënë hapat vijues për testimin A / B. Le të marrim një përmbytje:

1. Kërkime

Para se të hartoni një plan testimi A / B, duhet të bëni një studim të thelluar mbi punën e faqes aktuale të faqes së internetit. Ju duhet të mbledhni informacione si llogaritja e vizitorëve për faqen në internet, cila faqe po merr trafik të lartë, etj.

2. Vëzhgimi & hipotezë

Merrni një hap më afër drejt arritjes së qëllimeve të biznesit tuaj duke hartuar një hipotezë efektive të mbështetur nga të dhënat dhe prerjet e vëzhgimeve të kërkimit për përmirësimin e shkallës së konvertimit të faqes tuaj. Në mungesë të këtyre, fushata e provës do të jetë e drejtuar.

3. Ndërtimi i variacionit

Hapi i tretë në programin tuaj të testimit është krijimi i një variacioni sipas hipotezës, dhe A / B do ta provojë atë kundër versionit aktual.

4. Testimi

Brenda këtij hapi, ekzistojnë dy qasje statistikore: Frekuentist dhe Bayesian. Në Frequentist, ju mund të përdorni të dhënat nga eksperimenti juaj aktual. Ndërsa në qasjen Bayesian, ju duhet të referoheni në eksperimentet e mëparshme për të marrë informacion dhe për të zbatuar ato të dhëna specifike në të tashmen tuaj.

5. Analiza e rezultateve & vendosja e variacionit më të mirë

Ky është hapi i fundit ku mund të merrni duart tuaja për fituesin e fushatës. Ndërsa testimi A / B kërkon mbledhjen dhe analizën e duhur të të dhënave, puna juaj totale do të pasqyrohet në këtë hap.

Si të testoni A / B: Hulumtim > Vëzhgoni > Ndërtoni variacione > provë > Analizoni dhe përsërisni – mësoni më shumë dhe gjeni idetë e testimit Kliko te Tweet

Farë mund të provoni me testimin A / B?

Gypi i konvertimit në uebfaqe vendos të ardhmen e biznesit. Pra, është thelbësore që secila pjesë e përmbajtjes së pranishme në faqen e internetit të jetë shumë e optimizuar. Kjo vlen për elementët që ndikojnë në sjelljen e vizitorëve dhe shkallën e konvertimit. Kur filloni programin e optimizmit, këta elementë kryesorë duhet t’i nënshtrohen një testimi A / B.

dizajni & plan urbanistik

Shumë biznese përballen me vështirësi në vendosjen e elementeve më thelbësore për të mbajtur në faqet e tyre të internetit dhe vendndodhjen e tyre të përshtatshme për vendosjen. Kjo çështje mund të zgjidhet lehtësisht duke përdorur testimin A / B.

Për shembull- në analitikë në internet, keni kuptuar se vizitorët e faqes tuaj po vizitojnë zonën e lundrimit më pak ku mbahet forma e regjistrimit. Atëherë, mund të bëni një test A / B për të mësuar atë zonë ku trafiku është më shumë. Pra, mund ta vendosni formën tuaj në atë vend për të marrë më shumë nënshtrim.

lundrim

Lundrimi është gjëja tjetër që mund të optimizohet me ndihmën e testimit A / B. Shtë elementi thelbësor për dhënien e një përvoje përrallore të përdoruesit. Ju duhet të keni një strukturë të planifikuar mirë të faqes së internetit që ofron navigacion pa probleme për përdoruesit.

Rezultatet e testimit të Yuppiechef në AB vërtetojnë se duke hequr shiritin e lundrimit, ajo në fakt çoi në një rritje 100% të konvertimeve (burim).

Për këtë, ju patjetër që duhet të provoni të hiqni navigimin pasi i jep një nxitje shkallës së konvertimit – Testimi A / B e dëshmon qartë atë. Një ndryshim i vogël ka rritur konvertimin me 100%. Kjo kryesisht për shkak se më së paku i shpërqendron përdoruesit.

Format

Këto janë mediumi i përsosur që klientët të lidhen me biznesin. Ashtu si dy faqet e internetit nuk mund të jenë të njëjta, asnjë dy forma që synojnë audiencë të ndryshme nuk mund të jenë të ngjashme. Pra, duhet të zbuloni se cila formë është e përshtatshme për audiencën tuaj, dhe testimi A / B mund t’ju ndihmojë ta bëni atë.

Le të marrim dy variante të një forme për testimin A / B – një me një formë të thjeshtë regjistrimi që ka një dizajn të thjeshtë, dhe të tjerët me hapat më të mëdhenj që kanë një dizajn tërheqës. Procesi i ri i regjistrimit thekson rëndësinë e secilës pyetje. Dhe përdoruesve u kërkohet të zgjedhin një nga disa imazhe për t’iu përgjigjur pyetjes. Kjo do të duket më tërheqëse për përdoruesit, dhe ata me shumë mundësi do të regjistrojnë formularin.

Studimet tregojnë se fushat e zvogëlimit të formave në të vërtetë kishin një ndikim negativ në konvertime edhe pse ne e dimë se ka shumë fërkime që mund të ndikojnë në plotësimin e formës (burim).

Procesi i arketimit

Shkalla mesatare e braktisjes së qerreve globale në Q3 të vitit 2018 ishte 76.9%. Nëse jeni një nga pronarët e dyqaneve në internet, ulja e tarifës së braktisur të shportave është mënyra më e shpejtë për të rritur shitjet tuaja.

Ekzistojnë elemente ku mund të provoni gjatë procesit të arkëtimit, siç është shfaqja e transportit falas në arka, shkurtimi i procesit të arkëtimit, shënja e sigurisë ose vërtetimi SSL, etj. Me testimin A / B, ju mund të tregoni se cilat elementë janë duke punuar mirë me dyqanin tuaj.

Për shembull – Heqja e shpërqendrimit gjatë arkës. Një ridizajnim i procesit të arkëtimit (në fund) që heq ofertën dhe lëviz kalkulatorin më afër kutisë totale të porosisë, rezulton të jetë lëvizja e duhur (burim).

Thirrje për veprim (CTA)

Aksioni i vërtetë bëhet me ndihmën e nënshkrimit të CTA-së, blerjeve dhe shumë më tepër. Duke përdorur testimin A / B, ju mund të provoni ngjyrat, madhësitë, vendosjet, formulimet, A / B, derisa të merrni variantin fitues, dhe pastaj ta optimizoni atë për më tepër, për ta bërë atë edhe më të mirë.

Ngjyra e butonit ndikon në të vërtetë në shkallën e konvertimit. Një rezultat i provës tregon se butoni i kuq tejkaloi butonin jeshil me 21%. Më shumë njerëz klikuan në butonin e kuq sesa në butonin jeshil (burim).

Le ta kuptojmë këtë me një shembull tjetër. Ne marrim dy variante CTA për Shërbime SEO– një me kërkesë të një kuotë dhe tjetri me çmimin e kërkesës. Ndryshimi i dytë mund të tejkalojë të parën dhe të rezultojë në një rritje të konvertimit.

Një studim i rastit tregon se ndryshimi nga “Kërkoni një kuotë” në “Kërkesë çmimi” rezultoi në një rritje të CTR prej gati 161% (burim).

Kjo për shkak se ideja për të marrë një “citat” nuk është veçanërisht tërheqës për shumë përdorues. Pra, këto janë disa elementë kryesorë të cilët ju mund të testoni A / B për ta bërë faqen tuaj të internetit të optimizuar.

Duke përfunduar

Pas leximit të këtij postimi gjithëpërfshirës, ​​jemi të sigurt që i keni kuptuar të gjitha problemet dhe rezultatet e testimit A / B. Tani, është koha e duhur për të krijuar hartën tuaj të rrugës për optimizimin. Mos harroni një gjë të vetme gjatë kryerjes së procesit të përmendur këtu dhe mund të shihni një ndryshim drastik të shkallës së konvertimit.

Shtë e qartë, testimi A / B është i frytshëm në rritjen e shkallës së konvertimit të një faqe në internet, të cilën patjetër që duhet të zgjedhni për biznesin tuaj.

Postimi i mysafirëve nga Tom Hardy

Tom Hardy është një analist i cilësisë së shkathët, që punon në Sparx IT Solutions për shumë vite. Ai posedon përvojë të pasur në trajtimin e projekteve të ndërlikuara të një ndërthurje të larmishme vertikalesh. Me shkrimet e tij, atij i pëlqen të përhapë njohuri mbi praktikat më të mira të testimit të aplikacioneve.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map